T-mobile hotspot

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

T-mobile hotspot

Příspěvek od mouldy »

Řeším problém s rychlostí a spolehlivostí hotspotu z telefonu, tarif mám NextU neomezeně XL, telefon Oppo Find X9 Pro.
Zkoušel jsem všechny dostupné kombinace nastavení tetheringu 2,4GHz/5GHz i Wifi6. Občas rychlost hotspotu jede spolehlivě, většinou ale po chvíli klesne na 3MB/s, což je sotva použitelné i na pracovní HO nasazení, natož na tom suplovat pomalý internet doma. Sdílení internetu přes USB funguje bez problémů.

Pochopil jsem, že TM pravděpodobně žádné omezení pro tethering nemá, nebo funguje nespolehlivě.

Řešil někdo něco podobného?
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz, +550MHz Xbar 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
killerek
Začátečník
Začátečník

Re: T-mobile hotspot

Příspěvek od killerek »

Porid jinou SIMku a dej ji do poradne krabicky s wifi, pokud je mobilni internet to nejlepsi na doma. S hotspoty na mobilu nemam moc dobre zkusenosti ani na treba na Pixelu od Googlu.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Využívám to jen sporadicky, když chci něco rychle stáhnout (TM vytáhne 300mbit, když se mu chce) Pilsfree 70mbit. Nebo když jedu dělat HO někam pryč.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz, +550MHz Xbar 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
zsdx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zsdx »

mouldy píše:Sdílení internetu přes USB funguje bez problémů.
Proste wifi. Staci nezapomenout USB kabel ;)
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Když mi nešel wifi net od poskytovatele, tak jsem jako nouzové řešení používal wifi hotspot od kyslíkové konkurence t-mobile. Protože t-mobile byl docela naprd a pokaždé mi ukončil 100GB měsíčně tarif nějakou expirací simky a už nešel prodloužit (ani při hovoru s operátorkou). Nebavilo mě pořád dokola kupovat simku za 600 a víc přes aukro z pochybných zdrojů.

Takže jsem sdílel internet z mobilu jako hotspot, mobil připojený přes usb do nabíječky, bridge do wifi routeru, kde jsem měl OpenWRT, které toto (režim wifi client + routing) podporuje, a měl jsem internet v celé síti. Občas se to samo obnovovalo, tzn. nastavila se jiná veřejná ip, bylo potřeba tam mít ip z dhcp. Docela slušné řešení. Běhalo to rychle, hrát se přes to nedalo (ping 50-150s), a těch 100GB jsem měsíčně vyčerpal dvakrát.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Zajímavé řešení, nicméně toto není to co bych hledal. Nechci 5G tarifem nahradit internet doma, kvůli pingu a stabilitě a životnosti baterky.

Poptal jsem u TM, tam mi řekli, že od nich žádné limity nejsou. Jestli peon na info lince nekecal a nemají tam nějaké ochrany proti přetížení, tak už zbývá jen omezení/bug v telefonu.

Zkusím svou esim v jiném telefonu.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

No, jediný spolehlivý je ten USB tethering. Tam je ideální, pokud se mobil zpětně nabíjí třeba právě z toho pc. (nevím jestli to tak podporuje). Ale s tím wifi tetheringem byly nějaké takové problémy, o tom jsem myslím slyšel, je to buď zabugované, nebo vlastnost, může pomoct opravdu jiné zařízení. Jednou začas se sama obnoví ip adresa a po vypršení zařízení přidělí jinou. A taky záleží na okamžité vytíženosti sítě operátora (město).
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Zkusil jsem ještě nastavit TTL v IP packets. Musím vyzkoušet. Kabel je samozřejmě pohodlné řešení, nicméně někdy si člověk chce pustit i mega giga 4K rip Lotra ze Stremia, kde by tu rychlost taktéž využil. :-D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“