F.E.A.R. 2: Project Origin
Moderátor: Baneshee
- Weightlifter
- Začátečník

-
Re: F.E.A.R. 2: Project Origin
NFS Undercover 7/10? Tak to je teda pěkný úlet ne, tahle hra je stejně jen ždímačka na prachy a nic víc, ale aby si to ještě odneslo 7/10
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak ta recenze na tiscali je fakt lol. By mě zajímalo to s tím předpovídáním almy. To je asi věštec ne? Zatím mě pokaždý tak hezky vystrašila, že sem si ani nestih vzpomenout na nějaky trailery před půl rokem apod. To vůbec...To si je asi pouští před spaním ne?
To že je grafika stejná mi nevadí, zvlášť po tom co jsem hrál datadisky - aspon se to nese na jedné vlně.
Hraju to na medium a už v 02 intervalu mě 2x zabili...možná sem střevo no
, ale hru si užívám a nějakých podřadných 6/10 to skutečně není. Jak mohla taková, prominte mi ten vyraz, blitka jako NFS Undercover dostat 7/10? U Tiscali asi někdo hoodně nemyslí...
K tý tunelevosti - co jsem tak četl tak do hry dali tvurci mnoho bodů, světel a třeba i nábytku, který na první pohled necim zaujme a dokopne tak hrace trochu dal, a poradi kudy by mel hráč jit.
To že je grafika stejná mi nevadí, zvlášť po tom co jsem hrál datadisky - aspon se to nese na jedné vlně.
Hraju to na medium a už v 02 intervalu mě 2x zabili...možná sem střevo no
K tý tunelevosti - co jsem tak četl tak do hry dali tvurci mnoho bodů, světel a třeba i nábytku, který na první pohled necim zaujme a dokopne tak hrace trochu dal, a poradi kudy by mel hráč jit.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Deyw
- Začátečník

jn to psal zase nejakej profik
ja sem treba ty nfs ani nehral - jo vlastne pustil sem to a slo to trhane a to mam (c2d e6600 takt na 3.2ghz,6gb ram, 9800gtx+ SLI) a trhal se mi obraz no hruza ...a takovej fear2 je oproti tomu kral ...fakt takhle dlouho sem se u zadny hry nebavil...hlavne se mi libi zvuky zbrani ...porad musim strilet
a alma je zpatky
co vic si prat... fear is back 
- Sobo
- Středně pokročilý

O tomhle se na games.tiscali uz vedla diskuze. Recenzent pro sve hodnoceni uvedl dostatek argumentu, nemusi se ospravedlnovat. Nezapominejte, ze hodnotil hru ze sveho, nikoliv vaseho pohledu. Hra, ktera u jednoho dostane 9/10, muze u druheho mit jenom 2/10, protoze ho proste nebavi/nelibi se mu. Navic 6/10 je porad nadprumer, takze o co vam jde? Hra je podle vas vice nadprumerna, nez podle recenzenta? To je vas nazor, kazdopadne tvrdit, ze recenzent je mimo, protoze jeho hodnoceni neni stejne jako moje, je projev nejvetsi ubohosti, zamyslete se nad sebou.
Je take treba si uvedomit, ze by se melo vyuzivat cele desitkove stupnice, donedavna to na games.tiscali chodilo tak, ze ty opravdu dobre hry dostavali 9/10, zatimco ty spatne treba 5/10, coz je zle. Opravdu se mi libi pristup Eurogameru, ktery vyuziva stupnici v cele jeji skale jak to jen jde, neboji se udelit treba 2/10(LOTR:Conquest), pokud hra stoji opravdu za prd a verte mi, takovych je hodne. Uz mam dost casu, kdy opravdu beckove hry dostavaji 5/10, kdyz si to vubec nezaslouzi.
Je take treba si uvedomit, ze by se melo vyuzivat cele desitkove stupnice, donedavna to na games.tiscali chodilo tak, ze ty opravdu dobre hry dostavali 9/10, zatimco ty spatne treba 5/10, coz je zle. Opravdu se mi libi pristup Eurogameru, ktery vyuziva stupnici v cele jeji skale jak to jen jde, neboji se udelit treba 2/10(LOTR:Conquest), pokud hra stoji opravdu za prd a verte mi, takovych je hodne. Uz mam dost casu, kdy opravdu beckove hry dostavaji 5/10, kdyz si to vubec nezaslouzi.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Obtížnost se mi taky příde docela nízká. Při použití zpomalení času to musí zvládat (na max. obtížnost) snad i člověk se svázanýma rukama.
Mnohem víc mě ale vytáčí quick save, zbytečně častý a hra se vždy na vteřinu zasekne v té nejmíň vhodné chvíli. (třeba jsem raketometem rozstřílel nějaký auto, člověk by se chtěl pokochat jeho explozí a v půlce to musí "pauznout" quick save)
Dobrá je taky ta "optimalizace", optimalizovat a snižovat nároky hry tím že půlka předmětů nemá stíny, o dynamických ani nemluvě... první fear měl v tomhle Hodně navrch. Ikdyž jednu výhodu tenhle trend má, za chvíli nebudeme muset kupovat nové gpu protože všechno výkonější než konzole bude zbytečný.
Mnohem víc mě ale vytáčí quick save, zbytečně častý a hra se vždy na vteřinu zasekne v té nejmíň vhodné chvíli. (třeba jsem raketometem rozstřílel nějaký auto, člověk by se chtěl pokochat jeho explozí a v půlce to musí "pauznout" quick save)
Dobrá je taky ta "optimalizace", optimalizovat a snižovat nároky hry tím že půlka předmětů nemá stíny, o dynamických ani nemluvě... první fear měl v tomhle Hodně navrch. Ikdyž jednu výhodu tenhle trend má, za chvíli nebudeme muset kupovat nové gpu protože všechno výkonější než konzole bude zbytečný.
Jen další blázen, v bláznivém království.
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nech si celu stupnicu vyuzivaju, ale nie na kvalitnych hrach. Ja ten nazor recenzenta beriem, i ked je k pousmiatiu to ako zatracuje AI a clanok pod tym v ich videorecenzii sa AI vyzdvihuje, ze dokaze hracovi zavarit... taky maly rozdiel v nazoroch, horsie vsak je ze na jednom a tom istom webe...Sobo píše:...
Za kazdu cenu sa snazit vyuzit celu stupnicu je smiesne, je proste doba ked nevychadzaju slabe hry a je doba aby clovek nejaku tu kvalitnu lupou pohladal. Nebudem tu rozoberat tiscali, ale niektore recenzie su prehnane vyhypovane a napriklad na takom Far Cry 2 vobec nie je poznat ci recenzent hru skutocne hral, ziadne ingame screeny a info tiez poskromne, NFS Undercover 7/10 je vysoko nad priemerom svetovych recenzii.
Alebo co takto ulet v podobe recenzie na Top Spin 3
Tiscali 4/10
Priemer 48 svetovych recenzii 78%
je medzi nimi aj jedna 40%, su aj take extremy ano, GTA 4 na PC dostalo od jedneho webu 10% hodnotenie, ale taketo nezmysly nikto citat nebude a tie weby nato rychlo doplatia. Kontroverzia moze byt, ale s mierou.
Naposledy upravil(a) MichiGen dne pon 16. úno 2009, 16:05, celkem upraveno 3 x.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to je poraad dokola... jednou to je prilis neoptimalizovany a seka se to, pak na to lidi nadavaj, ze to ani nerozjedou. pak prijde hra, ktera je optimalizovana a nebo v tomhle pripade udelana tak, aby ji rozjelo co nejvice lidi (pritom si toho vic jak 1/4, nejpise i vice, lidi ve hre ani nevsimla) a hned je zle... 
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli chce hodnotit ze svého pohledu tak ať to necpe na seriozni portal (teda alespon takove mineni jsem doted o nich mel...). Argument jako ze hra je tunelova je sice super, ale co ja vim tak jednicka byla skoro to samy, snad jen že 2-3x byly cesty udělany nadvakrát. Jestli si připadá jak kráva na porážku tak prosím, ale ta jejich recenze je pěknje škvárSobo píše:...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Od toho aby hru rozjelo co nejvíce lidí je menu nastavení, tak dám ke stínům low/medium/high... a každý si vybere co jeho počítač zvládne. Tenhle případ je úplně jiný. Hra byla zřejmě dělána tak aby jí zvládly konzole, s tím že by na pc mohla vypadat líp se už asi nikdo nezabýval (nebo jestli se na to vykašlali úplněslaava píše:...
Naposledy upravil(a) Raoul Duke dne pon 16. úno 2009, 16:54, celkem upraveno 1 x.
- Deyw
- Začátečník

mno a cetli ste tu recenzi na bonuswebu ??? tam tomu dali aspon 80%
sem hodne zvedavej jak to zkonci...ale je to prej kratky podle bonuswebu...takze to snad nedohraju hned 
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tohle bylo jen obecny priklad.. a ted ruku na srdce, kolik z vas si toho vsimlo, nez jste si to precetli?Raoul Duke píše:...
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Taky sem si toho vubec nevsim.
- winter.ondra
- Žlutá karta Bazar

-
Tak jsem se tim taky prokousal a paradicka:) Jelikoz jsem vsude cetl, jak je to strasne lehky, tak rovnou na Hard. No mistama jsem dostaval couda, ze jsem malem zavrazdil klavesnici
Jinak grafika je moc hezka, k FEARovi naprosto ladici a hlavne plynule chodici. Velice kladne hodnotim pouziti exterieru, ozivily to pekne a bylo jich tak akorat. Delka mi prisla uplne v pohode, byt to delsi, tak to asi zaclo nudit. Minus je snad jen rychlost tituku. Myslim, ze je to dustojny nastupce, ja jsem se skvele bavil a muzu jen doporucit.
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

slaava: Ostrejch okrajů jsem si všiml hned, potom co jsem v nastavení nenašel nic co by pomohlo přestal sem to řešit (stejně jako divný vyhlazování) ... největší zděšení přišlo až po srovnání s jedničkou. No, je to škoda.
Bohužel i FEAR2 je poznamenám "pachem konzole" (nejen v grafice), stejně jako GTA4, Fallout 3...
Naštěstí se pořád hraje docela dobře. Ale mohlo to být mnohem lepší.
Bohužel i FEAR2 je poznamenám "pachem konzole" (nejen v grafice), stejně jako GTA4, Fallout 3...
Naštěstí se pořád hraje docela dobře. Ale mohlo to být mnohem lepší.
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Preco sa k tej hre musim stale vracat a zapinat ju znova a znova?
Zda sa ze hratelnost fearu ostala uspesne zachovana a hned sa neobohra, aj ked v Timeshifte boli daleko vacsie herne orgie , aspon s casohratkami.
Zda sa ze hratelnost fearu ostala uspesne zachovana a hned sa neobohra, aj ked v Timeshifte boli daleko vacsie herne orgie , aspon s casohratkami.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hele vsimli ste si, ze na tiscali recenzovali x360 verzi?Treba Pc verze dostane lepsi hodnoceni. 
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Uvidime, ale podla mna sa to moc lisit nebude ...HEAD píše:Hele vsimli ste si, ze na tiscali recenzovali x360 verzi?Treba Pc verze dostane lepsi hodnoceni.
Inak na IGN v ich recenzii napisali ku grafike toto:
I played the game through on the console, and it's a wash between the PS3 and Xbox 360 in terms of visual quality. It's a detailed game, though the graphics seem a bit workmanlike. As I noted earlier, though, there are some outstanding lighting and special effects going on. However, what struck me was just how much better the game looked on the PC. It's not just the usual PC things, such as the sharper visuals and higher resolutions, but it also looked a lot cleaner and felt a lot more fluid, and that had a big impact on the atmosphere. This is a game that's built around the idea of trying to make you feel like you're seeing something in the corner of your eye, whether it's a bookcase rattling or a shadowy figure quickly going out of view. When I played the PC version, I caught so many more of these events than I had on the console version, partly because the PC version looks so much cleaner.
- PersonalComputer
- Začátečník

-
Lidičky prosím poradte mi, čtrnáctého jsem koupil FEAR 2, nainstaloval jsem ho přes steam a o víkendu hrál. Dneska příjdu k PC zapnu jej a když chci hrát fear pustí mě to akorát k obrazovce s nápisem Fear 2, česky se tam píše stiskni mezerník, anglicky jen stiskni ale pořád bliká červené tlačítko zrušit, už jsem reinstaloval steam (mazal jsem ho total deinstalerem), hru bezpočtukrát, obnovil jsem system ze zálohy,dokonce i čistil CMOS, zkoušel jsem nové ovladače na grafiku, povypínal kde co a NIC ! Fear dva se nespustí ! Zbývá asi jen reinstal woken... Stalo se to někomu z vás taky ?
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
- Mike Anix
- Nováček

-
Tak sem to asi hodinku hrál a štvaly mě na tom jen dvě věci, první byla že i když na mojí grafice HD3870 x2 by to mělo jet čistě, tak se to sekalo... vždycky to chvíli jelo uplně čistě a pak krátkej zásek.. jako při autosavu (ale nebyl to autosave)..
a pak druhá věc že zrovna když sem byl uprostřed hororový scény se super atmosférou a BUM... program přestal pracovat a byl ukončen... a atmosféra v tahu
Ale jinak supr hra zatim.. zabíjení je jedna radost, jen by mohly trochu víc lítat vzduchem ustřelený končetiny a to zpomalení času by taky mohlo bejt ještě o dost pomalejší
a pak druhá věc že zrovna když sem byl uprostřed hororový scény se super atmosférou a BUM... program přestal pracovat a byl ukončen... a atmosféra v tahu
Ale jinak supr hra zatim.. zabíjení je jedna radost, jen by mohly trochu víc lítat vzduchem ustřelený končetiny a to zpomalení času by taky mohlo bejt ještě o dost pomalejší
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
TU sa niekto pohral a porovnal tie iste casti hry z ranneho videa a z finalnej verzie hry.