GF 8800GT - po chvilce hraní se sekne PC, blbne obraz

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět

Máte se svou GF 8800GT (některé) problémy uváděné v tomto threadu ?

Ano
89
42%
Ne
125
58%

Celkem hlasů: 214
dubis
Nováček
Nováček

Příspěvek od dubis »

mirkee píše:Mam MSI NX8800GT OC a karta nema ziadny spomenuty problem, ani ked sa zahreje na 95°C tak hry nepadnu. Dokonca ju kludne taktujem s origo chladicom na 720/1800 pamate 2020 a nepada to ani po niekolkohodinovom hrani, pricom karta toci stale najnizsie otacky.
Nemas nahodou original ovladace od MSI? Totizto tie pri vyssej teplote podtaktovavaju kartu, aby nemuseli vytacat ten hlasity vetrak..Vola sa to tusim Dynamic Overclocking Technology Application a v tom pripade by si mal mat nainstalovane daco taketo: WINDOWS\system32\WinSys2.exe. Tym padom je zaujimava otazka ci v pripade origos MSI driverov ma taktovanie zmysel, ked ti to zhodia dole aj tak..
Montoya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Montoya »

tak nevim jestli vam to pomuze ale mozna podobny problem sem mel s 6600GT.
1.Zamrznuti hry, zvuk bezel dal s tim rozdilem ze pomohl jen restart
2.Nezalezelo na narocnosti hry Oblivion jel v pohode a treba UT2004 padalo
3.Nezalezelo na teplotach, foukal jsem na to 2x80mm vetrakem, teploty v burnu 70 stupnu max.Bez tech vetraku ke 100 v pohode.
4.S nekteryma ovladacema nejke hry jely v pohode ale zase jine padaly.
Potom jsem zjistil ze to delaly jen ASUS karty.A nakonec to vyresila reklamace.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... light=6600
//Edit: pridan odkaz na thread s tou 6600+doplneno
Dave1979
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dave1979 »

ja mam XpertVision 8800GT a slape vpohode...ziadne restartovanie,padanie,zamrzanie ani po pretaktovani z original chladicom...horsie to je uz s teplotami...ktore su do 90 stupnov pri vysokej zatazi-napr pri hrani crysis teplota stupa....vyriesim to vymenou chladica.....ak vam blbnu grafiky...v prvom rade format disku a novy win..nove aktualne ovladace a vetrat dobre skrinu....ak nepomoze...skusit flash biosu karty a maticnej dosky...ak nic tak reklamacia
stude
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stude »

Zdravim, dnes jsem nainstaloval Jetway GTcko, vsechno je v pohode, zadny pad ohledne her zminovanych v tomhle topicu, jen mam jeden jiny problem, nepodari se mi spustit FEAR Combat:( Zustane jen cerna obrazovka a ve spravci uloh zjistim, ze aplikace neodpovida, uz jsem hru i preinstaloval a porad stejny problem. Pouzivam XP SP2. Pokud nekdo poradi, budu rad
dubis
Nováček
Nováček

Příspěvek od dubis »

Zdar,

mal som obdobny problem, s MSI 8800GT OC ediciou, vcera som zmenil takty na defaultne od nvidie (600/1500/900) a vyzera ze to pomohlo.. Specialne pamate su dake haklive na vyssie frekvencie. Kvoli robote som nemal moc casu to testovat, ale po 1.5 hodine hrania Prostreet mi to zatial nezmrzlo, kdezto s taktami od MSI, mi Prostreet pravidelne zamrzol do 5 minut .. Po testoch pocas vianoc dam vediet ci som sa toho zbavil nadobro..
Dave1979
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dave1979 »

stude píše:Zdravim, dnes jsem nainstaloval Jetway GTcko, vsechno je v pohode, zadny pad ohledne her zminovanych v tomhle topicu, jen mam jeden jiny problem, nepodari se mi spustit FEAR Combat:( Zustane jen cerna obrazovka a ve spravci uloh zjistim, ze aplikace neodpovida, uz jsem hru i preinstaloval a porad stejny problem. Pouzivam XP SP2. Pokud nekdo poradi, budu rad
aky mas procesor?...ak amd x2 tak skus nainstalovat AMD dual core optimizer...ked to nemas zvyknu blbnut stare hry
motherboard:Asus M2N-E...CPU:AMD Athlon64 X2-6000+,VGA:XpertVision 8800 GT(512mb),POWER:Fortron BlueStorm II-500 W...soundcard:M-Audio Audiophile-2496..hdd:maxtor 120 gb
Dave1979
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dave1979 »

dubis píše:Zdar,

mal som obdobny problem, s MSI 8800GT OC ediciou, vcera som zmenil takty na defaultne od nvidie (600/1500/900) a vyzera ze to pomohlo.. Specialne pamate su dake haklive na vyssie frekvencie. Kvoli robote som nemal moc casu to testovat, ale po 1.5 hodine hrania Prostreet mi to zatial nezmrzlo, kdezto s taktami od MSI, mi Prostreet pravidelne zamrzol do 5 minut .. Po testoch pocas vianoc dam vediet ci som sa toho zbavil nadobro..

skus si zvysit otacky fanu na grafike v softe nejakom...musi uchladit potom vpohode aj pri OC
motherboard:Asus M2N-E...CPU:AMD Athlon64 X2-6000+,VGA:XpertVision 8800 GT(512mb),POWER:Fortron BlueStorm II-500 W...soundcard:M-Audio Audiophile-2496..hdd:maxtor 120 gb
dubis
Nováček
Nováček

Příspěvek od dubis »

2 dave1979:

Cau, znizil som sa ku takemuto rieseniu, pretoze teplotou to ocividne nebude.. Mam nahodene accelero s1 + 12 cm vetrak a teplotu v zatazi 53C.. Ale ani to nepomohlo, system stale tuhol.. Precital som o tomto probleme uz kopec diskusii, ma s tym problem spusta ludi, je jedno ako je karta uchladena, pada to stale.. Dokonca su ludia ktori kartu vyreklamovali, dostali novu a robi im to iste..
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

dubis píše:2 dave1979:

Cau, znizil som sa ku takemuto rieseniu, pretoze teplotou to ocividne nebude.. Mam nahodene accelero s1 + 12 cm vetrak a teplotu v zatazi 53C.. Ale ani to nepomohlo, system stale tuhol.. Precital som o tomto probleme uz kopec diskusii, ma s tym problem spusta ludi, je jedno ako je karta uchladena, pada to stale.. Dokonca su ludia ktori kartu vyreklamovali, dostali novu a robi im to iste..
asi jadra nebo ramky nezvladaj vyssi takty a pak to zatuhava nebo problem nekde na napajeci kaskade. jinak me uz nic nenapada ale jak koukam na hlasovani 32% je cekem dost velky cislo.
stude
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stude »

Dave1979 píše:...............
Zatim mam procesor Athlon64 3500+, upgrade desky a procesoru je v planu po Vanocich. Chtel jsem si tu hru zahrat, ale nic nepomaha, ach jo:(
dubis
Nováček
Nováček

Příspěvek od dubis »

Stratos píše:asi jadra nebo ramky nezvladaj vyssi takty a pak to zatuhava nebo problem nekde na napajeci kaskade. jinak me uz nic nenapada ale jak koukam na hlasovani 32% je cekem dost velky cislo.
Cital som daky clanok ze je problem v ramkach Quimonda.. Karty ktore maju tieto pamate a este k tomu od vyrobcu taktovane vykazuju tieto problemy.. :(
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

dubis píše: Cital som daky clanok ze je problem v ramkach Quimonda.. Karty ktore maju tieto pamate a este k tomu od vyrobcu taktovane vykazuju tieto problemy.. :(
takze vyrobci serou na vystupni kontrolu, tim padem nevim jestly tohle neposkodi jmeno nvidie jetstly opravdu 30% grafik dela tenhle bordel jak se ukazuje zde v ankete, de o vaznej problem.
dubis
Nováček
Nováček

Příspěvek od dubis »

2 Stratos: mas recht, zatial som mal vzdy kartu nvidia, ale teraz prvy krat zvazujem ze dalsia bude mozna ati. Fakt ma to dost nastvalo, ze vylezu s takou kartou, ktora robi velmi vela ludom problemy.. Ked to dam reklamovat, tak pri dnesnej dostupnosti si mesiac pockam a nakonec dostanem novu, ale s rovnakymi symptomami. To je fakt bieda...
Dave1979
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dave1979 »

ja tiez rozmyslam ze nabuduce uz skusim Ati Radeon...sice tato mi slape dobre ale ked dam 2 karty do sli tak uz radeon
Dava_C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dava_C »

Taky řešim problém s ASUS 8800GT a už nevim kudy kam. Na mém PC viz. podpis nerozjedu žádnej 3D mark (jen vždycky tak minutu) a v 75% pokusů o spuštění hry mi celej počítač po chvíli, nebo hned vytuhne. Pomůže už jenom tvrdej restart. Tohle se děje, ikdyž mám procák i ramky na defaultu, dokonce i když je podtaktuju. Paměti prošli v pohodě memtestem, takže ty na vině taky nejsou.
Divné je, že když mojí grafiku dám do bráchova PC - Athlon 64 3800+, 2x1GB DDRII a nForce 570, tak vše projede v pohodě. Tak nám zbývá deska, jenže když dám bráchy 7300GT do mého kompa, tak vše jede opět krásně a to i dlouhodobě. Občas když se mi podaří dostat do Source, tak na full + HDR a 1680+1050 jede na 100 - 150FPS, takže myslím, že svojí práci tam plní dobře. Už opravdu nevím co zkusit, ani nevím, co bych měl kdyžtak reklamovat :( Napadla mě souvislost, že by mohlo zlobit P35 s PCI-E 2 kartou. Ovladače sem zkoušel různé, biosy desky taky a flashoval sem i bios karty. Teploty v burnu jsou do 65°C, alespoń podle everestu a přiložené utilitě od Asusu. Nemá někdo nějakou radu?
Net
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Net »

Dava_C píše:Taky řešim problém s ASUS 8800GT a už nevim kudy kam. Na mém PC viz. podpis nerozjedu žádnej 3D mark (jen vždycky tak minutu) a v 75% pokusů o spuštění hry mi celej počítač po chvíli, nebo hned vytuhne. Pomůže už jenom tvrdej restart. Tohle se děje, ikdyž mám procák i ramky na defaultu, dokonce i když je podtaktuju. Paměti prošli v pohodě memtestem, takže ty na vině taky nejsou.
Divné je, že když mojí grafiku dám do bráchova PC - Athlon 64 3800+, 2x1GB DDRII a nForce 570, tak vše projede v pohodě. Tak nám zbývá deska, jenže když dám bráchy 7300GT do mého kompa, tak vše jede opět krásně a to i dlouhodobě. Občas když se mi podaří dostat do Source, tak na full + HDR a 1680+1050 jede na 100 - 150FPS, takže myslím, že svojí práci tam plní dobře. Už opravdu nevím co zkusit, ani nevím, co bych měl kdyžtak reklamovat :( Napadla mě souvislost, že by mohlo zlobit P35 s PCI-E 2 kartou. Ovladače sem zkoušel různé, biosy desky taky a flashoval sem i bios karty. Teploty v burnu jsou do 65°C, alespoń podle everestu a přiložené utilitě od Asusu. Nemá někdo nějakou radu?
asi si moc nerozumie GT s P35 podla toho co pises.. ja by som to tak riesil kupou novej dosky :wink:
Procesor: Intel Core i5 13600k @ 5,1Ghz / Noctua NH-D15 G2 | Operačná Pamät: Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200MHz DDR4 15-17-17-35 1,35V CL15 | Matičná Doska: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 | Grafická Karta: PALIT GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S 16G
Zdroj: EVGA SuperNOVA 750 G2 | Skrina: ColerMaster HAF X | Pevný Disk: Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 1TB | 2xWD 4TB RED | Monitor:
32" ASUS ROG Swift PG329Q | Operačný systém: Windows® 10 PRO 64-bit CZ | Audio: YAMAHA Receiver RX-V367 Ti + Creative Sound BlasterX AE-5 + JAMO S606 + JAMO S602 + JAMO S60CEN

ASUS N61VN: Procesor: Intel Core Duo 2 T7450 2,13ghz / 1,125V | Operačná Pamät: 2x2 DDR3 1066Mhz | Čipová sada: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M | Displej: 16" HD (1366x768) | Pevný disk: SSD Crucial BX200 480GB | Grafická karta: Nvidia Geforce GT240M 1GB DDR3 | Operačny systém: Windows® 10 Home 64-bit CZ
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Dava_C píše:Taky řešim problém s ASUS 8800GT a už nevim kudy kam. Na mém PC viz. podpis nerozjedu žádnej 3D mark (jen vždycky tak minutu) a v 75% pokusů o spuštění hry mi celej počítač po chvíli, nebo hned vytuhne. Pomůže už jenom tvrdej restart. Tohle se děje, ikdyž mám procák i ramky na defaultu, dokonce i když je podtaktuju. Paměti prošli v pohodě memtestem, takže ty na vině taky nejsou.
Možná to chce přidat voltáž na čipsetu .. PCIE/SATA nebo Northbridge/Southbridge
Dava_C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dava_C »

Net píše:
Dava_C píše:.....
asi si moc nerozumie GT s P35 podla toho co pises.. ja by som to tak riesil kupou novej dosky :wink:
Mám komplet pc 3 dny.. :(
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Dava_C píše:
Net píše: asi si moc nerozumie GT s P35 podla toho co pises.. ja by som to tak riesil kupou novej dosky :wink:
Mám komplet pc 3 dny.. :(
kompatiilni by to podle Oficialniho stanoviska nvidie byt melo. Dyt i s HD3850\3870 nejsou na P35 zadny problemy. Znam dokonce lidi co maj HD3870 na jeste starsich deskach a slape to. Takze na desku bych vinu nesvaloval kdyz tam jina grafika chodi v pohode
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

mam Gigabyte P35 a 8800Gt 400W zdroj 4X1Gb ram a vse je de ok
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“