Prskani / piskani / bzuceni / ... - zdroje

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
draget
Nováček
Nováček

Re: Prskani / piskani / bzuceni / ... - zdroje

Příspěvek od draget »

To bych musel mít s tou grafikou takový štěstí, že když jsem měl předtím ATI PowerColor 4870X2 tak by pískala a pak i moje nová nVidia 285GTX od Point of View...nevím, ale rozhodně nezkusím vypojit přídavný napájení, to se dělat nemá ne? Jen se ptám, protože to píšou i v návodu instalace, že tak můžu zlikvidovat grafiku ... tak buď to je zdroj a nebo grafika, kdybych tak měl integrovanou, tak by to šlo vyzkoušet v klidu ... právě nevím ... ale zase si mi vtloukl do hlavy, že když spustím ten program Fluid je to myslím benchmark pro PhysX, tak to píská, takže to asi bude grafikou že? ... tak se lidi omlouvám, že jsem to psal do topicu se zdrojem ...
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

No 285GTX má větší spotřebu než ta moje tak to potřebuje .... když to vypojím já sníží se mi akorát takty... myslím že to je grafika, případně sundej bočnici a zkus to po sluchu... někde sem četl že na pískání GPU neuznávají reklamace ale nevím...
draget
Nováček
Nováček

Příspěvek od draget »

tak s tou reklamací to zkusím a uvidím, tak měli by to reklamovat, je to porucha výrobku za kterou já nemůžu ...jinak díky moc za pomoc
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

Není zač, dej vědět jak ta reklamace dopadla.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

si někde grafiku puč ne?
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
3482
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3482 »

ted sem vyměnil MB a CPU(GB s775 a C2DQuad) za nový vnitřek viz popis a píská mi zdroj začne těsně před načítáním Win7. Ve 3D hrách nepíská a na ploše mi stačí zpnout TV(pci dvb-t karta) pískání přestane zkoušel sem přehazování kabelu a nepomohlo trochu pomohlo přehodit napájení MB místo 8 pin tak na 4piny pískání je slabší ale i tak nepříjemné zdroj se starý už 4-5let. Vidím to na nový zdroj. NA staré konfiguraci nic nepískalo. co mám dělat?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Novy P67 Z68 desky jsou rozmazleny a nektere starsi zdroje maji problemy. Urcite bych piskajici zdroj vymenil.
3482
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3482 »

jelikož moje sestava si s monitorem má příkon ve win7(plocha,internet,mp3.divX) pouhých 125w(20Wmonitor) a v zátěži má cca 230-250w jakej zdroj koupit ne Seasonica!
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Zalezi na cene ale Seasonica bych se nebal nebot se jedna o kvalitni zdroje
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NKQRP
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NKTM0
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Si si istý, že to je zdroj a nie vga? ...môže byť, že je to zdroj veď už má "svoje roky". Seasonic by som kvôli tomu "nezatracoval", keď aj tak chceš iná značku tak napr. Cougar A400.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
3482
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3482 »

zdroj sem vymontoval a přimáčknul k hlavě :-D (za chodu) a to pískání vydával on. Tak si zase vezmu ten Seasonic těch cca 430W je ideálních. Ale je divný že to dělá jen naprázdno v zátěži je dost tichej.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Ak to počuješ len ak "přimáčkneš k hlavě" alebo ak máš otvorenu skrinku a nepočuješ to keď ju máš zavretú tak by som to neriešil, ale ako chceš. (ja mám X-560 a bezdrôtovú myš - keď s ňou hýbem tak pri otvorenej skrinke počujem také jemné pískanie, ak je zavretá tak nič...)
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
3482
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3482 »

Tak už sem měl toho pískání dost koupil sem nový zdroj(modulární kabeláž budu pořizovat novou skřín a molex konektory už jsou za zenitem) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=74831, kupodivu pískání se znova objevilo na slabší teď už na přijatelné úrovni :-D , zdroj sem opět vymontoval za chodu dal k němu hlavu a pískání tentokrát nevycházelo ze zdroje ale z grafické karty. Grafika píská jen někdy ve 2D, nikdy ve 3D, reklamovat nebudu byla z loňské akce od Sapphire(HD5850 za cca 2200Kč však víte) a při reklamaci by mi určitě řekli že mi grafiku neopraví(nevymění) ale dají peníze a za těch cca 2200Kč grafiku na či pod úrovní +/- HD5850/HD6870/GF560 neseženu.

http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/g ... bicku.html
paseto
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od paseto »

Ahoj, mam zdroj seasonic 500W a pořídil sem si grafiku geforce 560Ti a od té doby když zapnu nějakou hru tak ve zdroji začne tak nějak bzučet. Má cenu kupovat novej zdroj a nebo to tenhle přežije? Mam strach aby najednou neodešel a nevzal i další komponenty.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Piskani neni vada ,ktera ma vliv na funkcnost zdroje. Pokud je ale piskani opravdu hlasite a neprijemne ,tak reklamace.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“