ATi Radeon HD3870 X2 (R680) - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petan_lama »

Marx píše:Chm :?
No, co mi zůstává utajeno, jak je možný, že se tohle prodává za tak drahé peníze. Jak je možné, že na tu X2 vycházejí vesele recenze, když to nefachá :(
To je záhada.
Jsme holt lamy,no....příště bude lepší vyzkoušet něco jednoduchšího a vychytanějšího
Tinky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tinky »

Na XP máme asi všichni s touhle kartou podobné problémy - jak jsem psal výše. Ale na VISTAch zatím bez problémů...
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

Marx píše:Tak jsem naistalovat teplý fix, a nedošlo k žádné změně. Čili původní problémy přetrvávají. Pokud někdo máte nějaký tip, sem s ním prosím. Děkuji.
Změny jsou např. u cod 4 nebo two worlds zmizel tzv micro/lag
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Tinky píše:Na XP máme asi všichni s touhle kartou podobné problémy - jak jsem psal výše. Ale na VISTAch zatím bez problémů...
Já mám Vistu 64bit
Tinky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tinky »

Petan_lama píše: Já mám Vistu 64bit
Já mám VISTA 32bit
Marx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marx »

Tinky píše:Na XP máme asi všichni s touhle kartou podobné problémy - jak jsem psal výše. Ale na VISTAch zatím bez problémů...
Jak jsem již psal, jedu na Vistách 32 a prooser na prooser :(
Marx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marx »

Co mě opravdu mrzí, že jsem si kupoval ASUS abych se vyhnul problémům. Volal jsem i na ASUS support, a tam mi řekli, že je karta "příliš nová", že mi tudíž neporadí. Jsem měl chvíli pocit, jestli se o mě nepokouší hysťák.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

takze brzda... kdo to po vas ma cist. zadnou konstruktivni diskuzi tady nevidi.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Tinky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tinky »

Zde, přímo na stránkách ASUS

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?boa ... uage=en-us

je dnes zveřejněný poslední hotfix ovladačů pro 3870X2. Třeba to vyřeší aspoň nějaké problémy... Já teď přes víkend nejsem u svého kompu, tak bohužel nemám možnost je prubnout.

//edit Don: Promaz... warez ani problemy s nim se tu neresi a resit nebudou
zld
Nováček
Nováček

to GERONIMO

Příspěvek od zld »

kamo chapu ze kdyz jsi byl maly mel jsi mindraky, ale ty si vylej treba na nekym buzerantovy s kterym ses.... druha vec je ze ti tady ted muzu napsat klidne pod prezidentem a rict ti ze sem ten a ten tudiz nevidim duvod proc nebyt uprimnej za to ze mam neco nelegalne. myslel jsem ze jsem se bavil s clovekem na urovni a ne s kretenem, ale budiz kazdej je nejakej :) ale on ma kazdej hrozne velkou hubu pres pismenka :) takze bez do prdele a nepis lidem co neco chtej. :) CLOSED uz na tohle forum nejdu... :) takze nemusis odepisovat... omlouvam se adminum za muj slovnik... hoj
Tinky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tinky »

Jak mate u teto karty zapojene napajeni, mate i 8mi PIN ? Ja mam zapojeny 2x6PIN a ted jsem se jinde docetl, ze pri tomto zapojeni nejede jedno z jader naplno... Jestli neni problem v tomhle, myslel jsem ze 2x6PIN bude stacit, nebude jsen fungovat OC ... :(
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

1. Neni to pravda, karte bohate staci 2*6pin.
2. OC je u teto karty na hovno, nema to smysl.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Tinky píše:Jak mate u teto karty zapojene napajeni, mate i 8mi PIN ? Ja mam zapojeny 2x6PIN a ted jsem se jinde docetl, ze pri tomto zapojeni nejede jedno z jader naplno... Jestli neni problem v tomhle, myslel jsem ze 2x6PIN bude stacit, nebude jsen fungovat OC ... :(
Já měl v balení i nějakou redukci na osmi pin,ale být tam nemusí

Souhlasím,že je OC na hovno tak jako takhle karta :x
Marx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marx »

Tak jsem si dnes "ubastlil" 2pin kablík, který jsem vrazil vedle 6pinu a světe div se, položka "oveclocking" se zjevila a SmartDoctor naběhl.
Co se naopak zhoršilo, je hlučnost karty. "Stabilita" ve hrách a programech je však stále tristní. Program Blender opět nestartuje, což mne mrzí asi nejvíc (vedle hluku od větráku). Ach jo, ty ATi....

návod na zbastlení kabílku je zde:
http://redakce.nothrem.cz/view.php?cisl ... 2007080004
Tímto děkuji autorovi článku.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ja otacky reguluji manualne pres Rivatuner, jinak nemam zadne problemy. Uz jsem to psal vyse - pod Windows XP Catalyst 8.3 nepouzivat! Nemel jsem zadny problem pod Windows XP, nemam zadny ani pod Vistou 32bit SP1, ten vetrak resim pres Rivatuner, nekde na foru tady je i navod, jak vyresit regulaci otacek vetraku. Kdyz s tim neumite zachazet, tak si takovou kartu nekupujte(toho Blendru je mi lito, takova vec nepotesi, napis to na AMD Customer Care nebo tak nejak). Tahle karta je pro lidi, kteri se aktivne zajimaji o HW a neustale cerpaji nove a nove informace. Multi-GPU je vec relativne nova a vse neni dokonale, to jste si meli uvedomit.

//edit Don: Promaz OT
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
crYpton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crYpton »

mám docela velkej problém, měl jsem 2900 xt, která se mi rozbila a šla na reklamaci, po měsíci ( asi tak předevčírem ) mi místo ní poslali 3870X2 s tím že 2900 už nemůžou poslat nebo tak něco, nějak jsem to neřešil, protože jsem si říkal že 2900 se X2 vůbec nemůže rovnat, tak jsem ji hnedka strčil do komplu a spustím si 3Dmark06, 9500 bodů ... ???, s mojí sestavou(C2D 6600, 4gb ram, deska DS4,zdroj epsilon 600) bych měl mít aspon 13-14 tisíc s touhle grafikou ne ? notak pak si říkám na 3D mark se nehraje, spustím crysis všechno na high s rozlišením 1280x1024 a 20-30 fps ... s kamarádovou jednočipovou 3970 jsem měl 30-40 na pohodu a 3Dmark 10 tisíc, takže vůbec nevím proč s X2 mám tak málo x(, zkoušel jsem i formát disku, ale zdá se mi jak kdyby fungovala jenom půlka karty x( můžete někdo vysvětlit prosím čím by to mohlo být ?
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

S tvojou zostavou a jednou HD3870 by si mal mat prave okolo tych 9500-10000 bodov (u mna nepretaktovane E6750 s nepretaktovanou HD3870 malo 9900 bodov). Nemas nahodou vypnute crossfire (resp. mas zapnute Catalyst AI - tym sa to totiz vypina) ?
crYpton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crYpton »

ne catalyst A.I mám vypnutý ...

edit: tak jsem to zkoušel se zaplým A.I catalyst (9700bodů) a vyplým ( 11 500 bodů ) a rozdíl je necelých 2 tisíce bodů ? to se mi zdá poměrně hodně málo a ještě k tomu mi to s jednočipovou kartou valí ve hrách mnohem líp ...
Tinky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tinky »

crYpton píše: a spustím si 3Dmark06, 9500 bodů ... ???,
Mel jsem stejny problem s temer stejnou sestavu... Pomohla uplna odinstalace starych driveru softem DRIVER CLEANER PRO a pokud mas XP tak nainstaluj CATALYST 8.2 a na VISTY nainstaluj 8.3. Ted mam v 3dMarku 06 nejakych 14480 bodu a driv jsem mel jako Ty 9500 bodu.
drak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drak »

Potvrzuji - na 8.3 Cat. tuhle kartu provozovat nemůžu (v XP) - doufám, že vydaj co nejdřív nové a funkční ovladače.
Intel Q9550 + Noctua NH-U12F, 4x 2 GB A-Data,Asus Maximus Formula,Gigabyte 4870 X2 ,SAMSUNG T 260, WD Raptor 74 GB, Seagate 7200.10 320 GB,2 x WD 500 GB GP, Logitech G9 + Logitech G15 , Genius HT 5.1, SB X-Fi Platinum ,DVD LG GSA-H20L,Asus DRW-1814BL,case:Thermaltake ARMOR-black,SEASONIC M12-600, mp3 Iriver H-320+Koss Porta Pro,NB Acer TM 4670
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“