Přišel jsem o všechna data
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- zombux
- Odborník PCT

- smile4me
- Začátečník

-
Re: Přišel jsem o všechna data
Chlapi, jste nejlepší. Jdu na to. Díky. 
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
- smile4me
- Začátečník

-
Ještě jedna otázka. Zkoušel jsem Active@ Partition Recovery i testdisk, ale programy mi našly jen mechaniku a flashdisk. Může to být tím, že mám nainstalovány Visty? (NB HP530)
Na stolním pc s XP mi tyto dva programy našly všechny připojené disky.
Děkuji
Na stolním pc s XP mi tyto dva programy našly všechny připojené disky.
Děkuji
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
- zombux
- Odborník PCT

ano, to je možné - zejména pokud ten disk je v SATA (AHCI) modu.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- jenda3
- Nováček

-
Zdar chlapi, mám problém, koupil jsem si nový noťas s W7, disk v něm byl rozdělen na 13GB pro data a něco přes 300Gb pro systém, tak jsem ho chtěl rozdělit jinak pomocí Gparted, ale nějak se mi to posralo, musel jsem zformatovat disk, pak se mi povedlo obnovit systém. Tak jsem to zkusil znovu pomoci Partiton magicu, ale asi jsem to udělal nějak blbě a disk se spojil v jeden partition a místo disku 320Gb mi teď jen nabízí 298Gb. Můžete mi poradit jak nahodit ten zbitek? Díkes.
- zombux
- Odborník PCT

tak u "320GB" disku je normální že má reálných 298GB místa
ignorelist: kremrole a dezoláti
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1 GB podle vyrobcku = 1000^3 bytu (1000000000 bytu)
1 GB podle software = 1024^3 bytu (1073741824 bytu)
proto ti "chybi" cca. 22 GB
1 GB podle software = 1024^3 bytu (1073741824 bytu)
proto ti "chybi" cca. 22 GB
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Salamander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hele, doufam, ze nevadi, ze pouziju tenhle thread.
Asi pred tydnem se mi nejak spatne odpojil datovy HDD (1TB Samsung F1) byl pripojeny na Linuxu pres ntfs-3g a zahlasilo to nejakou chybu pri unmountovani, ale nejak jsem tomu nevenoval pozornost.
Pak uz disk nesel pripojit, ale porad jsem si rikal, ze pohoda, ze ve widlich se to spravi ... no ...
Ve spravci souboru se disk objevil, ale bez pismene jednotky, tak jsem mu priradil pismenko a hle, disk je prazdny ... da se jeste nejak zachranit tech cca 500GB dat co na nem byly ?
Asi pred tydnem se mi nejak spatne odpojil datovy HDD (1TB Samsung F1) byl pripojeny na Linuxu pres ntfs-3g a zahlasilo to nejakou chybu pri unmountovani, ale nejak jsem tomu nevenoval pozornost.
Pak uz disk nesel pripojit, ale porad jsem si rikal, ze pohoda, ze ve widlich se to spravi ... no ...
Ve spravci souboru se disk objevil, ale bez pismene jednotky, tak jsem mu priradil pismenko a hle, disk je prazdny ... da se jeste nejak zachranit tech cca 500GB dat co na nem byly ?
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
- Salamander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dobre, doporucil by mi nekdo aspon nejakou slusnou firmu v Brne, zabyvajici se obnovou dat ? 
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
- ivan_horak
- Nováček

-
Zdravím děcka,
tak jsem taky v loji. Instaloval jsem nějaký hlouposti, který vyžadovali restart komplu. Ten trval extrémně dlouho a pak se komp v podstatě sekl, takže hard reset. Po resetu mě ale překvapila hláška v biosu, že je nutné nahrát defaultní nastavení (to není zrovna normální) a po něm nešlo nabootovat. Zkoušel jsem v biosu postupně měnit disky (v PC jsou 3 500GB o WD), ze kterých se má bootovat, ale pokaždý bez úspěchu. Nakonec jsem do mechaniky nacpal Hiren's Boot CD a koukal kde je chyba. Divné je, že 2 disky jsou bez partition. Respektive bez viditelných. V testdisku jsem se je pokusil analyzovat, ale jeden je prostě prázdný bez jakýchkoliv pozůstatků partition (ten by mě až tak netrápil) a na druhém jsou naopak mrtvé partitiony 2 (tady jsou taky data, která musím nějak dostat ven). Zkoušel jsem několik prográmků pod Winama.
Konkrétně GetDataBack mi našel spoustu věcí (našel asi 10 různě velkých partition a postupně jsem zkoušel všechny), ale pokaždé mi ukázal strukturu adresářů úplně jinou - připadalo mi to, jako by to byla stará struktura, která tam byla kdysi před reinstalem, a v ní spoustu souborů, které měli absolutně nesmyslný obsah (nedal se otevřít ani jeden obrázek a videa s určitým názvem měla úplně jinej obsah - jakoby to byly vyřezané úseky z úplně jiných filmů) připadalo mi to, že jsou v partition špatné údaje o umístění konkrétních dat na disku. Přemýšlel jsem taky o tom, že to vypadá, jako by to byl RAID, ale to nebyl (respektive kdysi dávno jo, ale pro problémy jsem ho zrušil a disky použil jako separátní). Také jsem zkusil aspoň na test SpinRite, který mi na tom jednom disku opět ukázal 2 partitiony s tím, že u druhé psal, že přesahuje prostor disku.
ZAtím jsem na disk nic nezapisoval, jenže jsem vyzkoušel už spoustu věcí, včetně pročtení spousty fór a s pořád stejnýma výsledkama. Sedím nad tím v kuse už 4 dny a začíná mi z toho vcelku slušně hrabat.
Kdyby byl kdokoliv s nějakým nápadem byl bych aspoň na chvilku nejšťastnějším člověkem.
Jen pro upřesnění sestava:
Intel Core2Duo
3x HDD WD 500GB
4GB RAM
Win Vista64
Předem díky za případné odpovědi.
tak jsem taky v loji. Instaloval jsem nějaký hlouposti, který vyžadovali restart komplu. Ten trval extrémně dlouho a pak se komp v podstatě sekl, takže hard reset. Po resetu mě ale překvapila hláška v biosu, že je nutné nahrát defaultní nastavení (to není zrovna normální) a po něm nešlo nabootovat. Zkoušel jsem v biosu postupně měnit disky (v PC jsou 3 500GB o WD), ze kterých se má bootovat, ale pokaždý bez úspěchu. Nakonec jsem do mechaniky nacpal Hiren's Boot CD a koukal kde je chyba. Divné je, že 2 disky jsou bez partition. Respektive bez viditelných. V testdisku jsem se je pokusil analyzovat, ale jeden je prostě prázdný bez jakýchkoliv pozůstatků partition (ten by mě až tak netrápil) a na druhém jsou naopak mrtvé partitiony 2 (tady jsou taky data, která musím nějak dostat ven). Zkoušel jsem několik prográmků pod Winama.
Konkrétně GetDataBack mi našel spoustu věcí (našel asi 10 různě velkých partition a postupně jsem zkoušel všechny), ale pokaždé mi ukázal strukturu adresářů úplně jinou - připadalo mi to, jako by to byla stará struktura, která tam byla kdysi před reinstalem, a v ní spoustu souborů, které měli absolutně nesmyslný obsah (nedal se otevřít ani jeden obrázek a videa s určitým názvem měla úplně jinej obsah - jakoby to byly vyřezané úseky z úplně jiných filmů) připadalo mi to, že jsou v partition špatné údaje o umístění konkrétních dat na disku. Přemýšlel jsem taky o tom, že to vypadá, jako by to byl RAID, ale to nebyl (respektive kdysi dávno jo, ale pro problémy jsem ho zrušil a disky použil jako separátní). Také jsem zkusil aspoň na test SpinRite, který mi na tom jednom disku opět ukázal 2 partitiony s tím, že u druhé psal, že přesahuje prostor disku.
ZAtím jsem na disk nic nezapisoval, jenže jsem vyzkoušel už spoustu věcí, včetně pročtení spousty fór a s pořád stejnýma výsledkama. Sedím nad tím v kuse už 4 dny a začíná mi z toho vcelku slušně hrabat.
Kdyby byl kdokoliv s nějakým nápadem byl bych aspoň na chvilku nejšťastnějším člověkem.
Jen pro upřesnění sestava:
Intel Core2Duo
3x HDD WD 500GB
4GB RAM
Win Vista64
Předem díky za případné odpovědi.
- Mastodont
- Černá karta

-
Pokud ti to nezachrání GetDataBack tak nemáš moc šanci.
- godlike
- Středně pokročilý

-
Konkretne jaky,ze ti zmizely diskovy oddily?ivan_horak píše: tak jsem taky v loji. Instaloval jsem nějaký hlouposti, který vyžadovali restart komplu.
Mac...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Salamander: sice nejsem firma, ale klidne se ti na nej kouknu. ale musel bys ho holt poslat.
jinak pokud vim, tak jedina kloubna je v praze a uctujou si za to palky
jinak pokud vim, tak jedina kloubna je v praze a uctujou si za to palky
- Dr.Buba
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Přečetl jsem to tady, ale stejně se nějak nemůžu pohnout z místa. Můj problém tady mělo více lidí, ale vždy padlo akorát zkust Testdisk a potom hurá, mám data zpátky, ale návod krok za krokem nikde. Mám 320 GB disk rozdělený na C: Systém a D: Data, instaloval jsem nějaké programy pro update navigace a pak po restartu jsem najednou v průzkumníku neměl D: Koukám do správy disků a tam je normálně C: a za ním jen volné místo KLIKNI kde dříve bylo D: Mám Win 7 64 bit a chci se zeptat, jestli mám při použití testdisku nejdřív vytvořit partition, a pak ji nějak prohledávat nebo mám normálně pustit testdisk a dát analýzu? Protože když ji udělám, tak mi to "najde" jen ten primární oddíl se systémem ,ale ani zmínka o tom druhém.
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor
- Mastodont
- Černá karta

-
nejlepší je na tohle partition doctor. Případně getdataback a překopírovat data z neviditelné partišny přes něj.
- Dr.Buba
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dobře, zkusím ho, ale nejdřív musím sehnat prázdný disk. Do zítra snad budu vědět víc.
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor
- Dr.Buba
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak věci se mají tak, že mi nepomohl Partition doctor, ani testdisk ale až GetDataBack, který jediný viděl tu ztracenou partition. Tu jsem proscanoval, trvalo to necelou hodinu (260GB), pak se mi zobrazil strom se všemi mými soubory a ty jsem potom mohl vykopírovat na přichystaný druhý disk. Zprvu mi tlačítko Copy odmítalo fungovat, tak pokud by se to někomu stalo, tak to bylo špatnou licencí programu. Dál to rozvádět nebudu. Velké díky patří Mastodontovi, který mi po SZ poskytl pomoc.
- Mastodont
- Černá karta

-
Nemáš zač, rádo se stalo. 
- Dr.Buba
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dneska vyšel na Technetu článek o záchraně dat z různých datových uložišť. Třeba se to bude někomu hodit.
- jan037
- Nováček

-
Zdravím.
Potreboval by som pomoct s Testdiskom. Ktore z tychto particii zvolit, aby to bolo ok? Ked som to dal podla seba, ako som predpokladal, tak mi vypisalo "Structure: Bad"
http://uploading.sk/informace/obrazek/a ... disk-4.jpg
Neviem, ako to napisat, ale na inych screenoch Tesdisku som si vsimol, ze spravne particie koncia na "254 63"
Potreboval by som pomoct s Testdiskom. Ktore z tychto particii zvolit, aby to bolo ok? Ked som to dal podla seba, ako som predpokladal, tak mi vypisalo "Structure: Bad"
http://uploading.sk/informace/obrazek/a ... disk-4.jpg
Neviem, ako to napisat, ale na inych screenoch Tesdisku som si vsimol, ze spravne particie koncia na "254 63"
CPU: Phenom II X4 965 3,4GHz@4,0GHz | Cooler: GELID Solutions Tranquillo r2 | Memory: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition | Board: MSI 870A-G54 | GPU: GIGABYTE GTX 660 2GB (N660OC-2GD) | HDD: Samsung SSD830 128GB; WD 1001 FALS 1000GB; WD 6400AAKS 640GB | PSU: Fortron BlueStormII 500W | Case: Fractal Design Define R3; 2x120mm fan Fractal Design (default), 2x120mm Gelid Silent TC | DVD-RW: Samsung SH-S223L | LCD 22" Samsung 223BW | Sound: Genius 5.1 SW HF 5000
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CPU history: Duron 700MHz, Sempron 3000+ 1,8GHz, Athlon 64 X2 4800+ 2,5GHz, Athlon 64 X2 5600+ 2,9GHz, Phenom II X4 840 3,2GHz, Phenom II X4 965 3,4GHz
GPU history: 3dfx Voodoo 3 16MB, GeForce 4 MX 440 64MB, Ati 9550 128MB, 6600 GT 128MB, 8800 GT 512MB, GTX 260 896MB, GTX 560 1GB, GTX 660 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CPU history: Duron 700MHz, Sempron 3000+ 1,8GHz, Athlon 64 X2 4800+ 2,5GHz, Athlon 64 X2 5600+ 2,9GHz, Phenom II X4 840 3,2GHz, Phenom II X4 965 3,4GHz
GPU history: 3dfx Voodoo 3 16MB, GeForce 4 MX 440 64MB, Ati 9550 128MB, 6600 GT 128MB, 8800 GT 512MB, GTX 260 896MB, GTX 560 1GB, GTX 660 2GB