Burnout Paradise
Moderátor: Baneshee
- bukva
- Začátečník

Re: Burnout Paradise
Tam je AO "ambient occlusion" což je taková finta jak "levně" vylepšit osvětlení aby vypadalo například podobně jako výpočetně mnohem náročnější radiosita nebo GI (global illumination).
Funguje to nějak tak, že ty si podle úhlů a vzdáleoností polygonů spočítáš, kde jsou v geometrii rohy a dutiny a tam plochy ztmavíš (roh místnosti je vždycky tmavší než volná plocha).
Výhodné (a základní podvod této metody) je, že to nesouvisí se světlem ve scéně, což zrychluje výpočet (ve skutečnosti zpomaluje, ale zrychlujo oproti radiositě nebo GI).
Nevýhodné je, že to v BP moc nefunguje a dělá to artefakty (např. "stín" drátů na obloze, což je nesmysl).
Funguje to nějak tak, že ty si podle úhlů a vzdáleoností polygonů spočítáš, kde jsou v geometrii rohy a dutiny a tam plochy ztmavíš (roh místnosti je vždycky tmavší než volná plocha).
Výhodné (a základní podvod této metody) je, že to nesouvisí se světlem ve scéně, což zrychluje výpočet (ve skutečnosti zpomaluje, ale zrychlujo oproti radiositě nebo GI).
Nevýhodné je, že to v BP moc nefunguje a dělá to artefakty (např. "stín" drátů na obloze, což je nesmysl).
- 18ekips
- Začátečník

Ty stíny mi to dělá, takže odstranit se to nedá, protože to je "fičura", což?
- bukva
- Začátečník

Jo a to "SS" na začátku myslím znamená, že se to ani nepočítá z geometrie, ale jen ze z-bufferu.
A odstranit se to dá, je to v menu nastavení grafiky.
A odstranit se to dá, je to v menu nastavení grafiky.
- 18ekips
- Začátečník

Ale tím, že to SSAO nadobro vypnu, ne?
- bukva
- Začátečník

Ano, nastavování osvětlení pro každý objakt zvlášť obvykle ve hrách nebývá.
- 18ekips
- Začátečník

- Thellwin
- Administrátor

Neví někdo kam si to ukládá savy ? Nějak je nemůžu najít.
Goldnoob team proud member!
- C-Nooty
- Začátečník

Zatim jsem nemel cas si to stahnout a zkusit, ale vcera jsem cetl recenzi na DDworld a tam je to prej nic moc hra, tak ted nevim mam to brat vazne tu recenzi? ( :
MB:Asus P5Q-E, CPU:C2D E8400 (3.6GHz), VGA:Sapphire 4870 Toxic 512MB, RAM:A-Data Vitesta EE 2x2GB 1066MHz, HDD:1xWD6401AALS, 1xWD2500AAKS, 1x WD1001FALS, PSU:Enermax Modu82+ 525W, Case:Thermaltake VC3000SNA Armor Jr., Sound:Asus Xonar DX/XD + Genius SW-HF 5.1 6000, DVDrw:Samsung SH-S223Q LS, LCD:EIZO 24" S2431WE, Cooling CPU:Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300, Cooling HDD:Noctua NF-P12-1300

- Thellwin
- Administrátor

Asi jako všechny recenze, člověk si je může přečíst, ale názor si nejlíp udělá sám, když si to zahraje. Někomu to sedne, někomu ne.
Goldnoob team proud member!
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Presne tak radsej si urob nazor na hru sam, no ale ak ti to pomoze v rozhodovani:C-Nooty píše:...
Bonusweb 90%
Tiscali 90%
SME.sk 91%
GameZone 90%
VideoGamer 90%
GameSpy 90%
LEVEL 90%
PC Gamer UK 85%
IGN 84%
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Swat
- Mírně pokročilý

Tento počítač/C/Documents and Settings/Userxxxx/Local Settings/Data Aplikací/Criterion Games/Burnout Paradise.Thellwin píše:Neví někdo kam si to ukládá savy ? Nějak je nemůžu najít.
Akorát Local Settings a Data aplikací jsou skryté složky...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- bukva
- Začátečník

A já si třeba myslel, že arkády jsou právě od toho, že je v nich všechno nápadně nereálné. Ten kluk na DD neví, co hodnotí (a to se táhne celou recenzí, přeci jen už výběr konkurence je divný).závodní arkádové stránce, selhává BurnOut Paradise na plné čáře - vozidlový park se opakuje, auta i motorky jsou nudné a jejich chování je nápadně nereálné
A pokud BurnOut nemá tachometr (což je prezentováno jako zásadní vada), tak tvůrci moc dobře vědí, proč tam není.
- pan.klobouk
- Začátečník

-
Presne tak, radoby recenze na DD je opravdu zabavna. Autor nejdriv napadne vsechny ostatni clanky a jejich vysoke hodnoceni s tim, ze lidi co je napsali jsou vlastne volove a jeste podplaceni EA. Nacez jako mistr sveta a znalec vseho zacne srovnavat s PRIMOU KONKURENCI jako Grid nebo TDU.bukva píše:A já si třeba myslel, že arkády jsou právě od toho, že je v nich všechno nápadně nereálné. Ten kluk na DD neví, co hodnotí (a to se táhne celou recenzí, přeci jen už výběr konkurence je divný).závodní arkádové stránce, selhává BurnOut Paradise na plné čáře - vozidlový park se opakuje, auta i motorky jsou nudné a jejich chování je nápadně nereálné
A pokud BurnOut nemá tachometr (což je prezentováno jako zásadní vada), tak tvůrci moc dobře vědí, proč tam není.
Opravdu srandista. Rad bych vedel jak dlouho hru hral a kam vubec dohral. Ze pry auta jsou vsechna stejna, ze pry motorky jezdi nerealisticky, coz je velky prusvih - na arkadu. Hlavne ze TDU je hardcore simulace. OK, po zapnuti HC modu se zacne chovat docela hezky, motorky jsou ale dost mimo i tam.
- pan.klobouk
- Začátečník

-
Urcite ne. Myslim brat vazne recenzi.C-Nooty píše:Zatim jsem nemel cas si to stahnout a zkusit, ale vcera jsem cetl recenzi na DDworld a tam je to prej nic moc hra, tak ted nevim mam to brat vazne tu recenzi? ( :
Burnout je zadarmo, na hodinku ti umozni prozkomat svet a zjistit, jestli te hra bude bavit. Sosni a uvidis. Zalezi samozrejme co od toho kdo ceka. Ale vytykat tomu arkadovost a prehnane bouracky - coz jsou veci na kterych cela serie stavi - je vazne mimo misu.
Ja jsem maximalne spokojen, krome Flatoutu nic podobneho na PC asi neni, tehle zanr byl vzdy spis domenou konzoli. Navic kvituju i stunt stranku veci, ani serii Stunt Man nam na PC Reflections nedoprali a Drivera az s velkou pauzou.
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
DD neriesit, DD nie je herny web a touto "recenziou" ktora je plna paradoxov, nelogicnosti a hlavne vyslednym kontroverznym hodnotenim mu nejde o nic ine ako prilakat citatelov.
Uvedomte si ze je to web jedneho cloveka, obycajny nazor, rovnaky ako ma kazdy jeden tu na fore, vobec to netreba rozoberat, jednoducho s tym niekto suhlasit moze a niekto zasa nie. Mne je to co sa tam pise uplne ukradnute ked sam viem ze minimalne 60% veci ktore sa tam pisu niesu pravdive a zvysok... no ako tu uz bolo spomenute, autor ocividne vobec nevie co to arkada je, a porovnava jablka s hruskami. Howgh
Uvedomte si ze je to web jedneho cloveka, obycajny nazor, rovnaky ako ma kazdy jeden tu na fore, vobec to netreba rozoberat, jednoducho s tym niekto suhlasit moze a niekto zasa nie. Mne je to co sa tam pise uplne ukradnute ked sam viem ze minimalne 60% veci ktore sa tam pisu niesu pravdive a zvysok... no ako tu uz bolo spomenute, autor ocividne vobec nevie co to arkada je, a porovnava jablka s hruskami. Howgh
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- scream
- Začátečník

prvu pol hodku co som to hral by som tomu dal tak 60% .... teraz urcite 80-90% je to dobra odreagovacka ale zas netreba prehanat s tym hodnotenim 
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
- Lister88
- Nováček

-
hmm.. k tomu savu .. mozna, kdybys pouzil funcki hledat, nasel bys to ... - ja jsem ji pouzil a nasel jsem to zde: (snad mas vistu, v XP nevim presne kde to bude, musis bud otusit, nebo taky hledat
)
C:\Users\Petr\AppData\Local\Criterion Games\Burnout Paradise
C:\Users\Petr\AppData\Local\Criterion Games\Burnout Paradise
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar.... nevim jesli su fakt tak blby a nebo to jen nejde:) Da se niak zmenit konfigurace klaves? V panualu pisou ze nekde pod Control options a ja to tam proste nemam:)
- DoomCZE
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ESC, potom 2xF2 a je tam nastavení 
- wallot
- Středně pokročilý

-
pri pokusu o tvorbu online uctu mi to po chvilce pripojovani nahlasi ze Paradise city servery jsou offline. firewall na kompu jsem radeji uplne vypl. je potreba nejaky hokus pokus? neslo to ani s demem ani s aktivovanou verzi
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape