DVI - HDMI k LCD TV
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Holda
- Středně pokročilý

- HarY_cz
- Začátečník

-
Re: DVI - HDMI k LCD TV
já jsem zkoušel propojit svůj radeon 3870x2 na lcd tv Toshiba Regza 42XV505DG. mám dvi - hdmi kabel. v catalystech mi to normálně zahlásí že to telku našlo. můžu si nastavit jestli chci plochu naklonovat nebo dát "čistou" ale ať dělám co dělám tak do telky mi žádnej signál nejde nebo co. prostě pořád modrá obrazovka. netušíte někdo co s tim?
ps. kabel jsem zkoušel u kámoše a normálně funguje
ps. kabel jsem zkoušel u kámoše a normálně funguje
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
- HarY_cz
- Začátečník

-
takže po dalších pokusech jsem si půjčil notebook s dvi výstupem - grafika nvidia 8600gs - připojil jsem přes hdmi na svojí telku a v pohodě mi obraz naskočil
tak jsem zkusil připojit mojí grafiku na jinou tv a taky všechno fungovalo. na mojí tv ne.
zkusil jsem i přejít na win vista a na mojí tv pořád nic
fakt nikdo nevíte co v tomu může být? že by toshiba fungovala jenom s nvidií??
tak jsem zkusil připojit mojí grafiku na jinou tv a taky všechno fungovalo. na mojí tv ne.
zkusil jsem i přejít na win vista a na mojí tv pořád nic
fakt nikdo nevíte co v tomu může být? že by toshiba fungovala jenom s nvidií??
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
- palics
- Nováček

-
prosim te kam se zapojuje ten kablik spdif na zakladni desku?koupil sem grafarnu 9600gt a ne a ne rozchodit zvuk na hdmi.mam zakl.desku msi k9ag neo 2.miguelou píše:dobrej,
zajimam se take o problematiku propojeni DVI-HDMI se zvukem a mam takovy maly postreh.
Procetl jsem cele forum k teto problematice a je mi jasne, ze ATI problem vyresila zvlastni redukci, ktera se ale zrejme neda dokoupit samostatne.
Nikde jsem se nedozvedel, jak to tedy bude s nVidii? Provedl jsem tedy pokus na vlastni pest, propojil jsem nVidii8600GT audio kabilkem se zakladni deskou (SPDif), na DVI jsem nasadil standartni redukci DVI-HDMI a cele propjil s LCD TV HDMI-HDMI kabelem.. ZVUK FUNGOVAL!!! , ale behem 20vterin se z audio kabilku(SPDif) zacalo kourit, rychle jsem ho z PC za pochodu vytahl, pripekl se mi k ruce, ale nastesti PC ani TV se nic nestalo. Dokaze mi to nekdo vysvetlit???
diky
- pauliez
- Nováček

-
neni to nahodou to co hledame?
http://www.mujmultimarket.cz/produkt/vt ... 2k-series/
- Rabad
- Nováček

-
Zdravím ve spolek. Jsem tu nově a rád bych se vás zeptal...
Mám podobný/stejný problém jako HarY_cz
Grafiku mám MSI RX3870X2-T2D1G-OC. Do jednoho DVI konektoru jsem připojil monitor 22" LCD ACER P223Wd CB a do druhého jsem chtěl LCD televizi SAMSUNG LE37B554 přes kabel DVI - HDMI. Do televize mi nejde signál, resp. hlásí "No signal". Fakt je (při pohledu na záda počítače), že přes pravý DVI mi signál do televize jde. Přes levý nejde ani do televize a ani do monitoru. Ve správci zařízení se GK jeví jako dvě 512MB a obě fungují, což by mělo být v pořádku. Jenže, když jsem si přes CCC "vytáhl" stav HW prostředků, tak mi u jedné "půlky" karty hlásí, že je zakázaná. Netuším, jak to zprovoznit nebo kde to zapnout.
Věděl by, prosím, někdo?
Mám podobný/stejný problém jako HarY_cz
Věděl by, prosím, někdo?
- spider66
- Nováček

-
Ahoj, prosím o pomoc jak na overscan. Na TV mám obraz z PC 1080p zmenšený.
Mám ATI HD4850 a TV Panasonic P42G10e. Ovladače nejnovější 9.12
Zapojeno přes redukci ATI DVI/HDMI + HDMI-HDMI kabel 10m s ferity.
V ovladačích nikde nemohu najít info "DTV HDMI) ani tudíž "Scaling option"
Viz. http://media.photobucket.com/image/CCC% ... erscan.png
Přikládám screen. Nechápu proč mi tam ta volba chybí.
TV má zapojenou na pravý DVI výstup grafiky při pohledu z vrchu. Takto to má i můj bratr a funguje mu to. Zkoušel jsem i výstupy prohodit, přeinstalovat ovladače a prostě to tam nemůžu dostat
Děkuji za odpověď.
Mám ATI HD4850 a TV Panasonic P42G10e. Ovladače nejnovější 9.12
Zapojeno přes redukci ATI DVI/HDMI + HDMI-HDMI kabel 10m s ferity.
V ovladačích nikde nemohu najít info "DTV HDMI) ani tudíž "Scaling option"
Viz. http://media.photobucket.com/image/CCC% ... erscan.png
Přikládám screen. Nechápu proč mi tam ta volba chybí.
TV má zapojenou na pravý DVI výstup grafiky při pohledu z vrchu. Takto to má i můj bratr a funguje mu to. Zkoušel jsem i výstupy prohodit, přeinstalovat ovladače a prostě to tam nemůžu dostat
Děkuji za odpověď.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Maddogg
- Čestný člen

Já to mám schováno v desktop and displays -> dole kliknu pravým na obrazovku -> configure -> scalling option
//edit: jo mám ty ovladače v basic modu, takže ty to pravděpodobně budeš mít v nabídce display manager...
//edit: jo mám ty ovladače v basic modu, takže ty to pravděpodobně budeš mít v nabídce display manager...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- spider66
- Nováček

-
Ahoj, problém jsem včera večer vyřešil na jednom fóru.
Musel jsem odstranit nové ovladače ATI Catalyst 9.12 a nahrát 9.11 !!!
Jakmile jsem je nahrál, vidím konečně i druhý monitor v nastavení DTV HDMI.
Pod tímto monitorem je "Scaling option" a už mi to funguje!!!
Nechápu ATI.
1. Nové ovladače to neumí!
2. HDMI Audio (zvuk) se musí instalovat zvlášť, místo aby byly v balíku s možností výběru nainstalování.
Musel jsem odstranit nové ovladače ATI Catalyst 9.12 a nahrát 9.11 !!!
Jakmile jsem je nahrál, vidím konečně i druhý monitor v nastavení DTV HDMI.
Pod tímto monitorem je "Scaling option" a už mi to funguje!!!
Nechápu ATI.
1. Nové ovladače to neumí!
2. HDMI Audio (zvuk) se musí instalovat zvlášť, místo aby byly v balíku s možností výběru nainstalování.
- fmx rider
- Začátečník

-
Mám problém.
Kartu mám 4870X2, ovladače 11.5. TV LG 47LX9500. Kabel HDMI 1.3 5 metrů.
Problém je, že do televize nemůžu dostat zvuk. Do karty připojím tu redukci co jsem k ní dostal, ta přes kterou jde zvuk, jenže já ten zvuk do TV ne a ne dostat. Kabel je v pořádku, z notebooku do TV přes něho zvuk projde. Obraz mi do TV jde taky krásný.
Že se má nastavit ATi HDMI audio output na výchozí vím a to je ten problém. Píše "nezapojeno". Nezáleží jestli je TV připojená přes hdmi, vypojený, nastavený jako hlavní, vedlejší, nebo rozšířená plocha u monitoru, prostě zvuk nejde. Už od rána pročítám tuto problematiku a setkává se s tím spousta lidí, ale nic mi to nepomohlo vyřešit.
Snad najdu řešení taky. Děkuji za nápady co s tím.
doplnění: systém windows vista ultimate sp2 64bit
Kartu mám 4870X2, ovladače 11.5. TV LG 47LX9500. Kabel HDMI 1.3 5 metrů.
Problém je, že do televize nemůžu dostat zvuk. Do karty připojím tu redukci co jsem k ní dostal, ta přes kterou jde zvuk, jenže já ten zvuk do TV ne a ne dostat. Kabel je v pořádku, z notebooku do TV přes něho zvuk projde. Obraz mi do TV jde taky krásný.
Že se má nastavit ATi HDMI audio output na výchozí vím a to je ten problém. Píše "nezapojeno". Nezáleží jestli je TV připojená přes hdmi, vypojený, nastavený jako hlavní, vedlejší, nebo rozšířená plocha u monitoru, prostě zvuk nejde. Už od rána pročítám tuto problematiku a setkává se s tím spousta lidí, ale nic mi to nepomohlo vyřešit.
Snad najdu řešení taky. Děkuji za nápady co s tím.
doplnění: systém windows vista ultimate sp2 64bit
- fmx rider
- Začátečník

-
Nikdo neví? Už jsem fakt zoufalý a slušně řečeno naštvaný na ATi/AMD jaký v tom mají bordel.
- Krteq
- Čestný člen

-
Máš zapojenou redukci s kabelem v primárním DVI portu?
- fmx rider
- Začátečník

-
Zkoušel jsem oba konektory, i zapojit pouze televizy a žádná změna. Divné je, že na internetu to dělá lidem bez rozdílu karty 3850/4870/6970, všude se to chová stejně. Někomu to třeba fungovalo tři dny, potom nic, tak přeinstaloval systém a žádná změna. Začínám uvažovat, že to může být vada karet.
- Comby
- Začátečník

-
Z tvojich príspevkov nie je zrejmé, či používaš interné reproduktory televízora alebo externé domáce kino. Ak používaš iba interné reproduktory, máš to zapnuté (návod, strana 145)?
Resp. máš možnosť vyskúšať externé domáce kino, cez optický výstup?
Resp. máš možnosť vyskúšať externé domáce kino, cez optický výstup?
- fmx rider
- Začátečník

-
Používám jenom interní reproduktory v TV. Domácí kino nemám.
Možnost vyzkoušet externí kino boužel taky nemám. Jaký návod strana 145 myslíš?
Možnost vyzkoušet externí kino boužel taky nemám. Jaký návod strana 145 myslíš?
- Comby
- Začátečník

-
Návod od TV.
- fmx rider
- Začátečník

-
To mám nastavené dobře, z notebooku mi to filmy přehrává perfektně.