HD 4870 X2 Members Club

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
untoro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HD 4870 X2 Members Club

Příspěvek od untoro »

Tak ohledne tech zdroju (jak tady nekdo psal),tak me nevydrzel Tacens RadixII 520W a zrejme sebou vzal i desku Asus P5Q Pro a to uz sem mel obednanej Thermaltake 750W,desku i zdroj sem hodil na reklamaci a obednavku Thermaltake 750W sem zrusil a poradne procital fora a nakonec zvolil o 100W min,BeQuiet Darkpower 650W s vybornyma recenzema a desku Asus Maximus II Formula.Ted vsechno jede naprosto paradne i pri pretektovanym Q6600 na 3.3GHz.Dokonce i podivny cvrlikani(pískání) karty pri prechodu do 3D uz vymizelo :D Spokojenost :!:
Základní deska-Asus Maximus 2 Formula//Procesor-Intel E8600@4,4GHz+Asus Triton 79+Arctic Silver 5//RAM-2+2Gb Corsair Dominator TWIN2X 1066@1100MHz//Pevný disk-WD SE16 320Gb+WD 500Gb//Zdroj-BeQuiet Darkpower pro 650W//Grafická karta-Club3D HD 4870 X2//Skříñ-CoolerMaster Cosmos S//Monitor-Samsung SyncMaster 226BW//Klávesnice+Myš-Logitech MX 5500
kotasekh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kotasekh »

untoro píše:Dokonce i podivny cvrlikani(pískání) karty pri prechodu do 3D uz vymizelo :D Spokojenost :!:
Tož tak to by mě zajímalo jak se ti to povedlo...
PC: CPU Core i7 920 3.8 GHz 1,25V 65°C burn, Noctua NH-U12P, MB GA-EX58-UD4P, 3x2GB Kingston 1450 MHz DDR 3 RAM, GPU Sapphire ATi Radeon HD5870 1GB, Fortron Epsilon 700W. OS: Windows Seven 64-bit, Monitor: LCD LG L246WH 24"
iPhone 4 16GB
untoro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od untoro »

Tak mozna to jeste trochu dela,ale rozhodne min a pres vetraky skrine to uz nezaregistruju,pred tim me to vzdycky prastilo do usi,ted uz to proste neslysim.Zkousel sem zvedat jadrum i pametem,ale o moc to nejde a karta mi dost hreje,tak sem se na to vykaslal a nechal puvodni hodnoty(stejne to bohate staci na vsechny hry co hraju)ale tim zvedanim a protahovanim 3DMarkem si to asi vazne nejak sedlo,jak psal mokrejbandita :)
Základní deska-Asus Maximus 2 Formula//Procesor-Intel E8600@4,4GHz+Asus Triton 79+Arctic Silver 5//RAM-2+2Gb Corsair Dominator TWIN2X 1066@1100MHz//Pevný disk-WD SE16 320Gb+WD 500Gb//Zdroj-BeQuiet Darkpower pro 650W//Grafická karta-Club3D HD 4870 X2//Skříñ-CoolerMaster Cosmos S//Monitor-Samsung SyncMaster 226BW//Klávesnice+Myš-Logitech MX 5500
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

mokrejbandita píše: Performance/výkon
4870 X2 má obecně lepší výkon pod operačním systémem Vista než pod XP, v některých hrách 20-100%.
musím potvrdit.ze zvědavosti jsem nahodit na okamžik XPčka a zkusil Far Cry 2..hra se ve stejném nastavení jako pod Vistama trhala o stošest
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Obrázek

Conclusive Thoughts

After testing 8 games using a multitude of Anti-Aliasing settings under both XP and Vista 64-bit we can finally make an informed conclusion on gaming with these high end cards.

Anti Aliasing Performance Scaling

We put all our results together for all games tested under both operating systems we can extract the following findings:

Going from 0xAA to 4xAA

- Geforce GTX 280 under XP: -19.1%
- Radeon HD 4870 X2 under XP: -23.1%

- Geforce GTX 280 under Vista: -21%
- Radeon HD 4870 X2 under Vista: -10.6%

For both cards under XP the drop is pretty much on par; under Vista the HD 4870 X2 shows a remarkable difference, as performance only drops by ~10% on average!

Going from 0xAA to 8xAA

- Geforce GTX 280 under XP: -26%
- Radeon HD 4870 X2 under XP: -25.8%

- Geforce GTX 280 under Vista: -28.7%
- Radeon HD 4870 X2 under Vista: -15.4%

When going from 0xAA to 8xAA the HD 4870 X2 is now better in both XP and Vista, under Vista the performance drop is still quite small, only ~15%! The GTX 280 drops by nearly double.

For those wondering if there next gaming machine should be running Windows XP or Windows Vista, the following numbers will be most interesting:

Performance Scaling XP to Vista

On average with the Geforce GTX 280 you lose -1.6% by switching to Vista 64-bit, so in short: same performance and no loss!

The Radeon HD 4870 X2 does even better, if we leave out the numbers of Stalker and Tomb Raider (as Crossfire failed to run properly under XP) we see a +5.8% boost in average FPS going from XP to Vista. If we add the two game titles and let them enjoy CF-scaling the number jumps up to +27.7%!

celý článek zde
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zajimavy je ze klasicky CROSS dvouch karet pod WIN XP mi slapal vzdy v pohode a mnohdy lip nez kamosovi ve VISTACH.

Cely problem asi ktvi v HD4870X2 2GB
WIN xp ma proste max 4GB a kdyz si grafiku uzme 2GB pro sebe je to problem.
Visty uz umi s pameti lip zachazet a je zde 64bit

takze kdo mate klasicky CROSS 2 karet tj treba 2xHD4870 512MB klidne pouzijte WIN XP a nebojte se zadny propad vykonu se nekona.
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petan_lama »

To Spajdr:Takže díky,polechtání voltáže mi pomohlo.Sice mi teď hoří deska :-D ,ale 822/4000Mhz jede v pohodičce a až bude čas,tak si s tím pohraju dál...

Já mám v compu Jak XP,tak Vistu a zatím co jsem zkoušel,tak v 3DMARK06 pro zajímavost mám o 1000 bodů více ve prospěch XP a např. GRID při max. nastavení se mi ve Vistách sem tam zadrhává,což v XP jede naprosto krásně a plynule...

Jinak rozdíl ve Vantage procesor 3,2Ghz a 3,4Ghz rozdíl GPU score nějakých 600 bodů,to čumím teda...Ta karta fakt potřebuje pořádný procák...škoda,že větší hodnoty neuchladím,bude třeba asi už přejít na vodu... 8)
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

voda není třeba mě chladí TH ultra 120 extreme a dvěma 120mm větroněma frekvenci 3800MHz a je to full stable.
Jinak HD 4850X2 vypadá zajímavě ale vzhledem k nárustu dolaru už to nebude tak dobrý kup jakým měla být.Kdo koupil před měsícem HD 4870X2 tak musí si jen třít ruce jelikož nakoupil ještě poměrně zalevno a s výkonem je úplně jinde jak s HD 4850X2
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

BudyShine píše:voda není třeba mě chladí TH ultra 120 extreme a dvěma 120mm větroněma frekvenci 3800MHz a je to full stable.
Jinak HD 4850X2 vypadá zajímavě ale vzhledem k nárustu dolaru už to nebude tak dobrý kup jakým měla být.Kdo koupil před měsícem HD 4870X2 tak musí si jen třít ruce jelikož nakoupil ještě poměrně zalevno a s výkonem je úplně jinde jak s HD 4850X2
Psal jsi,že máš v plánu vodní blok,už to realizuješ?Šel bych do toho taky,ale nevím přesně,po čem se mám poohlédnout...
mvdruid
Nováček
Nováček

Příspěvek od mvdruid »

Dobrý den,
v létě jsem si zakoupil sestavu s tímhle kouskem, od té doby mi jednou za čas totálně vypadne obraz, (restart, vypnutí/zapnutí PC nepomáhá). Naposledy mi pomohla až druhá redukce k monitoru (mám straé CRT ViewSonic G90f). Na jiných PC ovšem monitor funguje hned. Podle mě tedy bude problém buď s Grafickou kartou nebo se zdrojem (mám Corsair 650TX). Nesetkal se zde někdo s podobným problémem?
"Jestli to nevýjde dostaneme planetou přes čumák"
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

doporučuji boky od EK (např: EK Water Blocks EK-FC4870 X2 CF) vyrábí se ve třech verzích a ani s jedním neuděláš chybu.

---------------------------------------------------

mvdruid:namiř svůj dotaz zde: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=220 holt jsou zde nějaký pravdila která se musí ctít.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

HIS Radeon HD 4870 X2 2048MB review

Obrázek
Obrázek

No year has been better for AMD's ATI than 2008, their products kick ass at a reasonable price. What more do we want? Well euhm .. two? So ATI went to work, designed this big'ass printed circuit board, slapped on two processors and a huge cooler, and called it the Radeon HD 4870 X2.

Though no-body really knows where the 4850 X2 cards really are, the AIBs (board partners like HIS, TUL, Palit, Force3D), happily purchase the 4870 X2 cards from ATI. They slap a sticker on top of it, combine it with a friendly bundle and then preferably sell it at good volume and margins. This is how today's high-end segment works.

Fact is, as expensive the 4870 X2 really is, it is by far the most popular 'high-end' graphics card on the market today. It's definitely has a few negatives ... but overall the positives are in the vast majority. See, once you get a game working with the 2 GPUs you have 1600 tiny little sub-processors on that X2 hauling ass on your frame rate, and that's the success of the Radeon HD 4870 X2 .. incredible 3D computing performance -- RAW power. Now, you'd think that the 4870 X2 has been around for ages, yet the reality is that it was released on August 12th 2008 only. That's how much of an impact the product really made, impressive to say at the least.

Obviously HIS technology jumped that bandwagon as well, and though we regret to not see a customized cooler on this product, it once again managed to impress us very much.

Check her out, and then let's hit the road and take this X2 for a wild ride.

check this
Naposledy upravil(a) Mirek Koci dne úte 4. lis 2008, 23:44, celkem upraveno 1 x.
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

BudyShine píše:doporučuji boky od EK (např: EK Water Blocks EK-FC4870 X2 CF) vyrábí se ve třech verzích a ani s jedním neuděláš chybu.

---------------------------------------------------

mvdruid:namiř svůj dotaz zde: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=220 holt jsou zde nějaký pravdila která se musí ctít.
mvdruid:Jasně,ale pokud je tohle club příznivců 4870X2,tak proč bych nemohl psát o alternativním chlazení tady?

Mimochodem,blok mám již objednán,tak pak dám vědět co a jak nebo s tím mám jít taky někam? :roll:
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Palit Creates Monstrous Radeon HD 4870 X2: The Revolution R700

Obrázek

Palit is ready with what appears to be, a monstrous graphics card based on the ATI Radeon HD 4870 X2 (R700) design with 2 GB of GDDR5 memory, called the Palit Revolution R700 Deluxe. What makes it monstrous apparently is its width that spans across three expansion slots. Under the shroud of the cooler is an elaborate cooling system designed by Palit itself.

check this
alea iacta est
Obrázek Obrázek
martseli
Nováček
Nováček

Příspěvek od martseli »

:D Zdravím všechny členy klubu této grafičky. Tak jsem si jí také koupil minulí týden. Po pěti dnech skoušení jí zatím nemohu nic vytknout snad jen ten hlučnej ventilátor. Mám OC verzi od ASUSU moje sestava a takty viz podpis.

No tak jestli máte ještě v klubu volno tak se taky hlásím. :roll:
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

martseli píše::D Zdravím všechny členy klubu této grafičky. Tak jsem si jí také koupil minulí týden. Po pěti dnech skoušení jí zatím nemohu nic vytknout snad jen ten hlučnej ventilátor. Mám OC verzi od ASUSU moje sestava a takty viz podpis.

Vítám tě, jinak pokud máš nějaké bližší postřehy a podobně,sem s nimi.
:oops:
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

martseli píše::D Zdravím všechny členy klubu této grafičky. Tak jsem si jí také koupil minulí týden. Po pěti dnech skoušení jí zatím nemohu nic vytknout snad jen ten hlučnej ventilátor. Mám OC verzi od ASUSU moje sestava a takty viz podpis.

Zdarec,mám ten samý kousek,je to fakt drtič asfaltu :-D Už mám objednaný vodní blok,ten rachot a ty teploty jsou šílené,ale šlape parádně.Zkoušel už jsi trošku poladit takty?
martseli
Nováček
Nováček

Příspěvek od martseli »

Petan_lama píše:

Zdarec,mám ten samý kousek,je to fakt drtič asfaltu :-D Už mám objednaný vodní blok,ten rachot a ty teploty jsou šílené,ale šlape parádně.Zkoušel už jsi trošku poladit takty?
Ne kdepak k těm taktům jsem se ještě nedostal zatím ladím procesor a pak se možná dám do grafárny.
martseli
Nováček
Nováček

Příspěvek od martseli »

:!: No co se tíče poznatku tak snad jenom to, že jsem myslel že bude mít malinko no snad víc jak malinko větší výkon o proti 3870x2 Tu jsem tu měl do teď než jsem koupil tuto. Srovnání beru z 3DMark06 nárůst bodů cca 1500 na ccc 8.10. tak doufám že s novýma ovladači se to bude jen lepšit. Je fakt že 3DMark se nehraje a ve hrách to bude možná vetší rozdíl to jsem zatím nějak neporovnával když budu mít čas tak to zkusím v nějakých těch hrách. ;-)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“