Max Payne 3
Moderátor: Baneshee
- Swat
- Mírně pokročilý

Re: Max Payne 3
Já z toho mám právě pocit, že se pokusili udělat další rádoby interaktivní film a mě osobně se zpracování a způsob vyprávění líbí. Je to prostě Hollywood pro klávesnici a myš. Pěkný jsou například přechody z videosekvence rovnou do hry, mnohdy rovnou do bullettimu apod. Když vidím to množství videí tak už chápu, proč ta hra má 29 Gb na disku, ale jak říkám-nevadí mi to, naopak mi to sedí ke stylu hry. Zkrátka každýmu podle chuti.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- michal3d
- Začátečník

- diki, tymto si mi pravdepodobne usetril peniaze...ja osobne mam taky nazor, ze ked chcem pozriet film, tak si pozriem film a ked si idem zahrat hru, tak si chcem ZAHRAT hru...Swat píše:Já z toho mám právě pocit, že se pokusili udělat další rádoby interaktivní film a mě osobně se zpracování a způsob vyprávění líbí. Je to prostě Hollywood pro klávesnici a myš.
Dohral som oba diely Max Payne na vsetkych obtiaznostiach. Neviem ani ktora z nich bola tazsia, ci ta kde bol obmedzeny cas, alebo kde bol obmedzeny pocet savov. Proste parada, na kazdej obtiaznosti ma to stale bavilo hrat, a k tomu este autori pribalili bonus pre tych, co to dohrali aj na najvyssej obtiaznosti
No tento MP 3 sa zda, ze je naozaj ina hra:
- checkpointy - zasadna zmeny v style hrania, naviac tym padom odpada moznost tej najvyssej obtiaznosti z predchadzajucich dielov MP, kde bol obmedzeny pocet savov
- obmedzeny pocet zbrani - opat meni styl hrania, a u mna neprejde argument ze to zvysuje realistickost (okrem toho, osobne si myslim ze to nie je ten skutocny dovod preco je to obmedzene...), pretoze riesit realistickost u MP je asi ako pocitat, ci Rambo pravidelne prebija zasobniky...
- otravne cut-sceny, ktore nejdu preskocit...
Sice som to nehral, ale toto su relativne jasne nedostatky...nicmene musim povedat, ze podla videii co som pozrel ta cast, ktora sa naozaj aj hra, nevyzera zle, preto ked sa to bude predavat tak za 10 EUR, tak to asi vyskusam...tym ze to uz nie je stary dobry MP ma to aj tak nejak extra nelaka
btw...inak osobne mi to trosku pripomina situaciu s Far Cry, kde prvy diel mne osobne nesadol, graficky sice super ale s hratelnostou to uz bolo horsie, hlavne v neskorsich fazach hry...potom prisiel Far Cry 2 od ineho studia, hra sa znacne zmenila aj ked urcite prvky zostali zachovane. Preto mi Far Cry 2 prijde ako super hra na rozdiel od prveho dielu, lebo zobrali to najlepsie z prveho dielu a pridali tomu hratelnost (aj ked svoje chybicky to malo, ale to ako viac menej kazda hra). No a potom Crytek, povodni vyvojari Far Cry urobili Crysis, co je viac menej pokracovanie prveho dielu Far Cry, znova mi ta hra nesadla, pretoze to ma presne tie iste problemy ako prvy diel Far Cry...
...no a pointa je, ze by bolo super, keby Remedy spravi skutocne pokracovanie Max Payne, aj keby sa to nevolalo MP ale hralo by sa to ako MP...potom by to bola podobna situacia ako s Far Cry akurat v opacnom poradi
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
- Logue
- Začátečník

Kazdy ma presne vymedzeny styl hier ktore ma rad. Ja som napr bol uplne paf z Far Cry a Far Cry 2 som skusal hrat aj 4 krat a je to pre mna nuda az frustracia...
Pri Max Payne 3 sa mi zda ze postava Maxa sa vobec nehodi do takeho prostredia a ten pribeh sa snazi posobit vazne ale na mna posobi trapne.
EDIT: Ked chcete svojskeho hrdinu, zahrajte si Riddicka.
Pri Max Payne 3 sa mi zda ze postava Maxa sa vobec nehodi do takeho prostredia a ten pribeh sa snazi posobit vazne ale na mna posobi trapne.
EDIT: Ked chcete svojskeho hrdinu, zahrajte si Riddicka.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ještě že patřím mezi lidi co přesně vymezený styl her nemají...a dokážu si užít ultra otevřený RPG jako New Vegas, střílečky jako Stalker nebo FarCry 2, nepohrdnu indie chuťovkou typu Limbo nebo Bastion, experimentálním survivalem jako DayZ, a už vůbec nepohrdnu perfektní filmovou jízdou typu Max Payne 3 nebo Uncharted.
Ikdyž ok, jistej preferovanej žánr mám, a to RPG jako Zaklínač popř. FPSRPG typu Deus Ex/Stalker a nadcházející Dishonored.
Ale Max Payne 3 prostě dělá něco jinýho. Je to napůl film a napůl střílečka, a je to tak udělaný schválně. Nemusí se to líbit všem, ale neznamená to, že je to špatný.
Ikdyž ok, jistej preferovanej žánr mám, a to RPG jako Zaklínač popř. FPSRPG typu Deus Ex/Stalker a nadcházející Dishonored.
Ale Max Payne 3 prostě dělá něco jinýho. Je to napůl film a napůl střílečka, a je to tak udělaný schválně. Nemusí se to líbit všem, ale neznamená to, že je to špatný.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- mouldy
- Pokročilý

Mozna bych svyho Maxe prodal, mel by nekdo zajem? Je to normalni krabicovka s DLCeckem.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
- Swat
- Mírně pokročilý

Paul to zase strefil. Já osobně se vyhýbám strategiím, vždycky se mi ty panáci rozutečou a už to nedám dohromady
Jinak rpg, fps, sport, závody a nad to všechno Silent Hunter (probíhá intenzivní modding SH5 a jestli to ty kluci dotáhnou do konce, tak SH5 bude naprosto ultimátní záležitostí). Jinak pokud mám ještě něco vypíchnout, tak jednoznačně stealth a zajména Splinter cell, na tu šestku se hodně těším.
MP3 je podle mě svůj, příběh může bejt opět přitaženej za vlasy, ale v jaký hře není. Taky jde o to, jak hráč vládne angličtinou, jsou v cz verzi titulky? Nevím, tak se ptám. Je vůbec cz verze? Já ho mám z Alzy a je pouze v eng. Do nikoho se nenavážím, pouze konstatuju. Ale pokud si někdo nedokáže vychutnat ty dlouhý videa, tak je jasný, že u něj MP3 neuspěje.
MP3 je podle mě svůj, příběh může bejt opět přitaženej za vlasy, ale v jaký hře není. Taky jde o to, jak hráč vládne angličtinou, jsou v cz verzi titulky? Nevím, tak se ptám. Je vůbec cz verze? Já ho mám z Alzy a je pouze v eng. Do nikoho se nenavážím, pouze konstatuju. Ale pokud si někdo nedokáže vychutnat ty dlouhý videa, tak je jasný, že u něj MP3 neuspěje.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- DarlPilgrim
- Nováček

-
Ty videa mně taky trochu sraly, ale já jsem si vychutnával grafiku a snažil se co nejvíce pochytit z AJ. A po videích mi to hra vynahradila skvělou akcí.
Kde jsou ty videa extra otravné je když zvolíte arkádu a zkoušíte třeba New York minute. To je na facku koukat se furt dokola na ty videa, když se snažíte uhrát nějaké dobré score nebo čas.
Mě teda hra nezklamala a grafika mi padla do oka třeba více než v Crysis 2, ale to je jen můj názor.
Kde jsou ty videa extra otravné je když zvolíte arkádu a zkoušíte třeba New York minute. To je na facku koukat se furt dokola na ty videa, když se snažíte uhrát nějaké dobré score nebo čas.
Mě teda hra nezklamala a grafika mi padla do oka třeba více než v Crysis 2, ale to je jen můj názor.
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Tak po takovým trochu neslanym nemastnym začátku je fakt, že se to pak rozjelo a mise ve favele stála za to... Naprosto souhlasim, grafika se mi taky líbí o dost víc než v Crysis 2 a nebo v Battlefieldu 3DarlPilgrim píše:Mě teda hra nezklamala a grafika mi padla do oka třeba více než v Crysis 2, ale to je jen můj názor.
- Frostys
- Začátečník

-
Neupravuje si sám Max Payne nějak detaily grafiky, aby se pořád drželo FPS vysoko? Mám to nastavené úplně na full, jen vypnutý FXAA a MSAA, a i tak to mám pořád super hratelný a nikde jsem nezaznamenal pokles FPS.
Na sestavě v podpisu.
Na sestavě v podpisu.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- Alfajk
- Začátečník

-
to jen "doporuceny" pozadavky byly totalne mimo,na 560ti to bezi krasne
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- DarlPilgrim
- Nováček

-
Jo já mám taky 560 Ti a úplně v pohodě. 
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak dohráno a dost jsem si to užil. Až na pár překvapení, kdy to člověk musí třikrát zopakovat, než tu pasáž dá, to bylo v pohodě. Střílečka jak má bejt.
- DopeMan
- Nováček

-
no abych řekl svůj názor, tak právě zrovna tahle překvapení mě na hře asi jako jediná věc vytáčela a to ale neuvěřitelnym způsobem kdy vám skončí animace a začínáte checkpoint v rozražených dveřích, nekryti, a už pod brutální palbou 5ti nepřátel, takže než se vám stařičkého, udýchaného a spoceného maxe podaří buď schovat do nějakého krytu, nebo hbitě použít bullettime a zabít jedním skokem do bezpečí aspoň polovinu nepřátel, máte 3/4 života fuč a tudíž musíte použít jeden ze dvou drahocenných lečivých fetů... navíc systém checkpointů je úplná iritující demence.... limit nošených zbraní pro navýšení realističnosti?! sry, ale že to stařík několikrát během přestřelky koupí a má díru do strdce a vůbec po celym těle a vesele si běhá, skáče, zabíjí a fetuje svoje PILLS je naprosto odpovídající realitě... a že mu v další scéně prostřelí sniper ruku a on tam z toho umírá, nemůže ani chodit radši ani komentovat nebudu....Swat píše:Tak dohráno a dost jsem si to užil. Až na pár překvapení, kdy to člověk musí třikrát zopakovat, než tu pasáž dá, to bylo v pohodě. Střílečka jak má bejt.
ale jinak jsem si hru moc užil, bavila mě a graficky moc příjemně překvapila...
CPU: i7 2600k 4,2Ghz + Noctua NH-D14; GPU: Asus GTX680 DC2T; MB: Asrock z68 Fatal!ty gen3; Ram: 16Gb DDR3 Kingston HyperX 1866Mhz; SSD: OCZ Vertex 120Gb; HDD: WD Caviar black 500Gb; PSU: OCZ 850W; myš: SteelSeries Xai laser + SteelSeries podložka; KB: Roccat Iscu; audio: Genius 5.1 Dolby surround + SteelSeries Siberia V2
- T1ger
- Začátečník

-
Ja som dohral na Hard a jedine co ma vytacalo bola misia kde ste boli na streche explodujucej budovy. Ked ste sa prebili cez par ludi a ledva sa doplazili na koniec tak na vas cakal kompletne obrneny hajzel z kulometom na streche kde ste mali minimum krytia. A bud vas dal po par strelach on alebo sa cela budova rozpadla. Tu misiu som dal asi az na 25 krat
Okrem toho to bol dobry zazitok. Prekvapivo aj dobre zoptimalizovany(vzhladom na Rockstar). Absencia vlacenia celeho arsenalu pod koselou mi nevadila. Ale ako predosli komentujuci mi dost vadili rostrielany protivnici ktori si veselo behali dalej bez jedinej znamky zranenia.
Multak ma uz ale tak neoslovil a radim ho medzi priemer.
Naopak sa mi paci myslienka kde hackerov daju na jeden server
Okrem toho to bol dobry zazitok. Prekvapivo aj dobre zoptimalizovany(vzhladom na Rockstar). Absencia vlacenia celeho arsenalu pod koselou mi nevadila. Ale ako predosli komentujuci mi dost vadili rostrielany protivnici ktori si veselo behali dalej bez jedinej znamky zranenia.
Multak ma uz ale tak neoslovil a radim ho medzi priemer.
Naopak sa mi paci myslienka kde hackerov daju na jeden server
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
- DopeMan
- Nováček

-
ještě jsem si vzpomněl na nervující situace, kdy běháte např s brokovnicí/samopalem skočí vám tam videosekvence po níž bezprostředně následuje divoká přestřelka a náš Maxík si PO KAŽDÉ VIDEOSEKVENCI VEME DO RUKY PISTOLI MÍSTO TOHO ABY TAM MĚL TO CO JSTE MĚLI DOPOSUD (BROKOVNICE/SAMOPAL)
takže si pokaždé musíte zas přehodit na velkou zbraň
- jaká nádhera když jste mohli hned od začátku checkpointu zabít všechny na jeden fullout, ale né, místo toho máte 3/4 života v p*či po tom co se úspěšně schováte a zbraně přehodíte....
ale nadruhou stranu, abych jen nekritizoval, tak mě velice příjemně překvapila absecne autohealu což dělá hru zas jako za starých časů alespoň trochu výzvou....
ale nadruhou stranu, abych jen nekritizoval, tak mě velice příjemně překvapila absecne autohealu což dělá hru zas jako za starých časů alespoň trochu výzvou....
CPU: i7 2600k 4,2Ghz + Noctua NH-D14; GPU: Asus GTX680 DC2T; MB: Asrock z68 Fatal!ty gen3; Ram: 16Gb DDR3 Kingston HyperX 1866Mhz; SSD: OCZ Vertex 120Gb; HDD: WD Caviar black 500Gb; PSU: OCZ 850W; myš: SteelSeries Xai laser + SteelSeries podložka; KB: Roccat Iscu; audio: Genius 5.1 Dolby surround + SteelSeries Siberia V2
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tez dohrano (na HD4850 v DX9). Vytky smerujou ke konzoloidni kamere, ktera ma neskutecne problemy ve stisnenem prostoru, tez to prohazovani zbrani po animacce a konzoloidni - press LMB, press RMB, ...
Autori chteli nejak stizit hru/prines rozmanitost diky nutnosti volby mezi dual wield a two hand. Tak nejak me to nutilo premejslet nad tim, kterou gun vezmu vic nez v MP 1/2.
Cover system je intuitivni a docela pasuje. Bullet time a dalsi hollywood fx jsou hodne pekny (last man, last bullet, etc.)
Pribeh je sice beckovej a fakt lehce prokouknutelnej, ale je podan vramci 4 DVD docela hezky. Napad s pribeh rozvijejicima clues me bavil. Vsimli ste si, ze ve hre neni krome uvodniho jedinej dalsi?
Jedinej zakys byl Becker, to bylo snad na po dvacaty.
Autori chteli nejak stizit hru/prines rozmanitost diky nutnosti volby mezi dual wield a two hand. Tak nejak me to nutilo premejslet nad tim, kterou gun vezmu vic nez v MP 1/2.
Cover system je intuitivni a docela pasuje. Bullet time a dalsi hollywood fx jsou hodne pekny (last man, last bullet, etc.)
Pribeh je sice beckovej a fakt lehce prokouknutelnej, ale je podan vramci 4 DVD docela hezky. Napad s pribeh rozvijejicima clues me bavil. Vsimli ste si, ze ve hre neni krome uvodniho jedinej dalsi?
Jedinej zakys byl Becker, to bylo snad na po dvacaty.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Frostys
- Začátečník

-
Cože?yuri.cs píše: Vsimli ste si, ze ve hre neni krome uvodniho jedinej dalsi?
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
v hlave sem tu vetu mel: "Chybi loadingy"
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si rikal, tos nasel jen jeden clues?
Loading probiha na pozadi cutscen, to je fajn, ale v New York Minute je to extremne otravny protoze to kvuli loadovani nejde vetsina cutscen preskocit.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- mouldy
- Pokročilý

Mel by nekdo zajem o PC verzi Maxe?
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED