Asus A7V8X-X (VIA KT400)

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Na zaciatok by som vykusal nejaky test pamate..... ( napr. memstet.... ) ....
Popripade mi mohol byt problem aj v samotnom systeme ..... ( ak pises ze to v tejto kombinacii chodilo... ) .... s internetu sa da dnes stiahnut ( aj nedobrovolne ) vela peknich veci.... :lol: ....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Doomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doomm »

Ja sem mel desku MSI K7Turbo a porupaly mi na ni kondenzatory napeti na CPU .. tak je zkontroluj :wink: .. a kdyz to bude vse oK tak
jak to PC budes chtit zapnout a bude to nejak pipat (standartne 1 pipnuti = All oK) tak je neco nekde spatne zastrceny(spatnej kontakt treba i kvuli prachu) nebo je chyba v necem jinem RAM/VGA atd ...... a kdyz ani to nepomuze tak zkus postupne dat vsechn veci do jinyho PC VGA,RAM,CPU ...
zkus i HDD a ostatni HW .... a kdyz nebude chyba v nicem jinym tak je to deskou bod je nekde nacnuta nebo se jen s necim hada a to zas vyzkousej posupne menit komponenty na te desce asus ....a kdyz bude uplne vsechno oK ..tak je to asi zdroj takze ho vyzkousej jako prvni :-D :wink:
CPU:>AMD AMD Athlon X2 255 Regor + AC Freezer 64 Pro MB:>Asus M4N68T-M LE RAM:>Kingston HyperX DDR3 1x2GB 1800Mhz CL9 VGA:>Sapphire Radeon HD4550 512MB DDR3 AUDIO:>Creative SoundBlaster Audigy 2ZS REPRO:>Genius SW-5.1 Home Theater (1x45W,5x15W) HDD DRIVES:>Segate Barracuda 500GB 7200.12 S-ATA 3Gb/s 16MB cache | Segate Barracuda 200GB 7200.8 S-ATA 150 8MB cache CD/DVD-RW DRIVES:>LiteOn 1213s 48x40x24/12x8x4x4 ZDROJ:>EuroCase 400U-SPE
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

To co ti tady psali již přede mnou a možná zkus clear CMOS, znovu nastavit bios a pamětem zvyš napětí. Doporučuji otestovat Memtestem a pak i Prime 95.
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Muzu potvrdit ze me s touhle deskou nefunguje nove koupena Sapphire 9250 nebo nevim jak to rozjet.Predtim tam slapala Riva TNT2 a s timhle se nedostanu ani do oken.Zustane cerna obrazovka hned po nabootovani disku atd. a pak zvoleni "spustit system beznym zpusobem" kdyz pak zmacknu nejakou klavesu nasleduje restart.Cetl sem FAQ u ATI grafik psali tam o zvyseni napeti a zvoleni AGP 4x.Jenze kde zvysit napeti na AGP sem nenasel a zvolit AGP 4x nejde prtz je tam zvoleno napevno AGP 8x
V jinym PC grafika jede dokonce je tam taky VIA chipset, jen uz nevim kterej.

Nevite jestli je jeste moznost jak to rozjet? Muzu ju vratit bez udani duvodu ale chtel bych vedet jestli sem neco neprehlidl.

Diky
Nic
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Vypni jeste FastWrites.. Nastaveni napeti na AGP by melo byt tam kde se taktuje procesor, nastavuji RAMky atd..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

EfineSS píše:Vypni jeste FastWrites.. Nastaveni napeti na AGP by melo byt tam kde se taktuje procesor, nastavuji RAMky atd..
To napeti tam fakt neni nebo mam starou verzi BIOSU, lze nastavit pouze napeti na CPU.Fastwrite sem uz zkousel jen sem to zapomel napsat omlouvam se.
Vypada to na vraceni :(
Nic
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

To neni mozny.. Mrkni do manualu, musi to tam byt... Ja jsem mel stejnou desku a bylo to tam..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Prisaham neni to v manualu co sem dostal k desce ani v BIOSU :( .Ted sem se dival.
Uz ale vym ze to tam fakt ma byt, v manualu co sem nasel na netu jsem to videl.Nemuzu nastavit ani voltaz pameti ktera by tam mela byt taky.Proboha co to je za smejd :x .Jeste sem vyjistil verzi BIOSU mam 1008 .Flash ale neplanuju, mam s toho strach uz sem jednu desku znicil a tohle je otcuv komp na kterym ma praci a zabil by me kdyby se neco stalo.
Nic
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Takze s tim asi nic nenadelas, pokud neflashnes BIOS... Jestli chces mit stabilni a funkcni PC, nic jineho ti nejspis nezbyva.. Zkus rict treba nekomu v tvem okoli kdo s tim ma zkusenosti..
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Tak vymeneno ATI za GF bez udani duvodu s doplatkem kvuli rozdilu cen :) , sem rad ze jsem to kupoval v solidnim obchode.GF zatim jede uplne v pohode, takze z me zkusenosti bych radil lidem s touhle deskou koupit radsi GF.V mem pripade MSI FX5500 .Stacil by snad i flashnout bios ale kdyz to slo takhle tak proc ne.
Kazdopadne moc dekuji modovy EfineSS za jeho snahu ikdyz nakonec zustala nevyuzita :oops: .
Nic
Nickyy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nickyy »

Tak tuhle desku mám a zpočátku s ní byly vážné problémy.
Odmítala chodit s grafikou (Fx 5200), takže to padalo do BSOD i kvůli spořiči, natož hrát na tom hry.
Pomohl jedině nový BIOS (měnil jsem ho 2x), od té doby žádnej problém a to ani s novou grafikou (6600GT).
Nezdá se mi, že by nějak brzdila novou grafiku, i výsledky v 3DMarku odpovídají normální 6600GT, takže zase takovej šrot ta deska nebude.
:-D
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Wilik píše:
zombux píše:kravina to není, kombinace VIA KT400/600 a Radeon série 9600 není úplně bezproblémová. většinu potenciálních problémů řeší nastavení AGP na 4x a vypnutí fastwrites (tj de facto stejně nulová ztráta výkonu), málokdy se stane že to spolu nekamarádí.
Kravina to je... VIA KT400/A nemela zadne vseobecne zname problemy s kartami ATI... R9600 ma problemy s cipsetem KT600, je to zpusobene grafikami (resp. jejich vyrobci) a ne cipsetem, ktery tu byl driv nez ty grafiky...

Vykonove uz dnes KT400 pochopitelne nestiha, ale to je dane jejim 2,5 letym starim... jinak to byla po vsech strankach dobra volba.
problem se projevuje i u nekterych desek s KT333 ktere sice maji delicku ale nemaji oficialne garantovany 166FSB

Tohleto postvalo dost lido proti VII a ATI :roll:

Temito problemy trpi vseobecne malo kombinaci vyrobcu desek a grafik krome ASUS + KT600 + RV350/360
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Já mám desku od MSI + Bartona 2500+@3200+ a VGA 9600XT už nějaký ten pátek (cca 1,5 roku) a je to dopohody, žídné problémy..
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

kotas píše:Já mám desku od MSI + Bartona 2500+@3200+ a VGA 9600XT už nějaký ten pátek (cca 1,5 roku) a je to dopohody, žídné problémy..
on je to tim ze MSI se co se tyka nastaveni chipsetu drzi bud od VIE doporucene hodnoty nebo mirne optimalizovane proto. Proto si myslim ze sem s nimi nemel zadny problemy co se tyka kompaktibility :roll: (co se tyka maximalizeca vykonu nebo OC tak sou samozrejmne horsi, dalsi vec je pak kvalita celkoveho provedeni ael to tu nehodlam resit, jenom tvrdim ze sA + MSI + VIA je podle me nejmene problemovejsi co se tyka kompaktibility a stability bez nejakych nastavovani, taktzvana lama-friendly (neco jako AuŠUS na intelu :) ), samozrejmne jsem se nechtel nikoho dotknout )
Nickyy
Nováček
Nováček

Asus A7V8X-X a upgrade paměti

Příspěvek od Nickyy »

Zdravím,
chci si přihodit ke své stávající paměti (512MB, 400MHz, 2 rows, 4 banks)
dalších 512MB, ale není mi jasný co to udělá s jejich frekvencí.
Nynější paměť běží na 333MHz (400 se mi nějak nepodařilo nastavit).
V manuálu je uvedeno tohle:

PC3200 maximum 2-banks only. PC2700 maximum 4-banks only.

Rád bych se zeptal co to přesně znamená a co se stane když tam dám dalších 512MB RAM (se stejnýma parametrama jako původní). Hlavně na jaké frekvenci ty paměti poběží. Nechtěl bych aby to jelo na 266MHz.
A pokud by mělo tak mě ještě zajímá jestli se to vůbec vyplatí zvyšovat RAM na úkor frekvence.
Díky za odpovědi.
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

No tak pokuď koupíš RAMku se stejnejma parametrama (nejlepší i od stejného výrobce), tak ti to poběží furt na těch 333MHz (samozřejmě pokud by si to rozchodil, tak by ti mohli běžet na 400MHz).
PC3200 maximum 2-banks only. PC2700 maximum 4-banks only.
Z tohohle jsem pochopil, že máš na desce asi 4 banky, ale pokud máš PC3200, tak tam můžou být jen dvě???
Podle mýho názoru je lepší mít víc paměti na nižší frekvenci, než mít méně paměti na vyšší frekvenci...
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
Nickyy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nickyy »

Nevím co znamenají "banky", ale určitě to není počet pozic na paměti, protože tahle deska může mít maximálně 3 kousky.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Co vím tak obvykle 1 bank= 1 strana paměti, takže pokud máš na pam. modulu 8 čipů z každé strany = 2 banky. Via KT400 podporuje max 4 banky při DDR333 takže by ti 2 pam. moduly měly fungovat.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

1 bank = jeden slot.. :roll: Pak se rozlisuji pameti single side a double side, tzn. cipy bud z jedne strany, nebo z obou.. Ja mel drive stejnou desku, a pamet mi jela normalne na 400MHz, i kdyz procak jel na 166MHz FSB.. Nesmis proste mit nastaveno FSB:RAM 1:1.. Pokud osadis RAMkama dva sloty, melo by porad jit nastavit DDR400..
Nickyy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nickyy »

EfineSS píše:1 bank = jeden slot.. :roll: Pak se rozlisuji pameti single side a double side, tzn. cipy bud z jedne strany, nebo z obou.. Ja mel drive stejnou desku, a pamet mi jela normalne na 400MHz, i kdyz procak jel na 166MHz FSB.. Nesmis proste mit nastaveno FSB:RAM 1:1.. Pokud osadis RAMkama dva sloty, melo by porad jit nastavit DDR400..
Nikdy jsem nepřišel na to jak ho donutit takhle fungovat. Vždy jen na 333MHz. Nevíš náhodou co jak nastavit abych mohl paměti přepnout do 400MHz? Opravdu nevím o položce v tom biosu, která by nastavovala synchronizaci FSB:RAM
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“