Gigabyte 7VT600 /-L /-1394 (VIA KT600) - zkusenosti ?

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Lukass
Nováček
Nováček

testík

Příspěvek od Lukass »

No tak mi to nedalo a tak jsem odpojil ventilator a nechal vyhřát procák na 85 st. celsia, a nevypnulo se to, tak fakt netuším, ale je to fuk, nebo't můj FalconRock II chladí na 50 st. celsia - divný že má oficiálně vypnutí podporovat, nejspíše marketingový tah :roll:
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: testík

Příspěvek od Spirit »

Lukass píše:No tak mi to nedalo a tak jsem odpojil ventilator a nechal vyhřát procák na 85 st. celsia, a nevypnulo se to, tak fakt netuším, ale je to fuk, nebo't můj FalconRock II chladí na 50 st. celsia - divný že má oficiálně vypnutí podporovat, nejspíše marketingový tah :roll:
Dost trufaly tah :)
Inak vyries to software-om. Nahraj si nejaky hw monitor s v danom programe si nastavis CPU Threshold, alebo shutdown temperature...
Alebo jednoducho "Let it be.." :)
Lukass
Nováček
Nováček

jaký prográmek

Příspěvek od Lukass »

a jaký prográmek bys mi doporucil?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

udelej to klasicky pres bootovani z CD nebo diskety.....
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Aky soft? No k asusu ASUS Probe, inak to ide cez viacero softov PC Alert, Core center a pod.... vacsinou vyrobca pribali na CD k doske nejaky taky softik...
my-c65
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od my-c65 »

Nemohli byste mi někdo poradit? ZDE
CPU:AMD Athlon Xp 2500+1,83Ghz@3200+2,2GhzMB:Gigabyte GA-7VT880-RZRAM:2x512Mb=1GBVGA:Ati Radeon 9550@9600XTHDD:80Gb+160GbMONITOR:LCD BENQ FP737sCASE:EuroCase ML 8015MODDING
my-c65
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od my-c65 »

Na moji desce jsem našel takovych 6 prepinaču nejsou to ty děliče,jestli je nemam nejak poprepinat?
CPU:AMD Athlon Xp 2500+1,83Ghz@3200+2,2GhzMB:Gigabyte GA-7VT880-RZRAM:2x512Mb=1GBVGA:Ati Radeon 9550@9600XTHDD:80Gb+160GbMONITOR:LCD BENQ FP737sCASE:EuroCase ML 8015MODDING
Zip
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zip »

Už asi 3 dny čtu a hledám odpověď na otázku : Funguje s touto deskou SATA disk ? Mám desku Gigabyte GA-7VT600 1394 a za boha nemůžu nainstalovat disk Samsung SP2004C SATA II. Jumper na přepnuti SATA I aktivován, Bios poslední verse F7, instalace ovládačů pro Win XP pomocí F6 nepomáhá... Disk není vidět v Biosu, ani ve Win (když vrátím IDE disk). Chtěl bych jej vyměnit za IDE disk, který potřebuju do sat. Při bootování Win a natáhnutí ovl. z diskety mi po potvrzení instalace napíše - nebyl nalezen HDD ... nebo tak nějak. Co jsem to tu za ty 3 dny pročet, tak to vypadá, že s touto deskou se to nikomu nepovedlo ?
SATA
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SATA »

Taky mam problemy se SATOU ... Byl bych strasne rad kdyby nekdo poradil ...
jumich
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jumich »

Funguje sata na ga7vt600.
Mam 2x Sata Maxtor 120 GB Raid 0

CPU:Barton 2500+, Gigabyte GA7VT600-1394, 2x120 GB SATA Maxtor, MSI GF FX 5200 TD, 2x 512 DDram pc 400 PQI, DVD RW LG GSA 4163b
mikidvd
Nováček
Nováček

Příspěvek od mikidvd »

problem so zapinanim PC :-(

Mam dosku GA-7VT600, ATI9600pro advantage 128MB ,
RAM 1x 256MB kingston 1x 256goodram.

Vsetko slapalo rok bez problemov,ale kedze chodim na tyzdnovky prec z domu tak som sa v lete rozhodol, ze pre kadejake burky, budem radsej PC vytahovat zo zastrcky, ked budem dlhsie prec.

No ked som PC po tyzdni zapol tak nenabehol BIOS,ziadne pipnutie,ziadna detekcia grafiky, iba tmava obrazovka. Odpojil som CDromku a HDD, zapol, a bios nabehol.Opat vsetko pozapajal a bolo vsetko v pohode.

No po tyzdni znova ten isty problem,ale nepomohlo ani odpajanie HDD,CDrom, ani vymena RAM, alebo pouzitie len jednej RAM.Potom to nejak zazrakom nabehlo ,ale uz to blbne aj ked to vypnem len Windowsom.Nepomohlo ani nastavanie biosu na default,ani vypinanie a zapinanie z klavesnice.

Az nakoniec metodou "pokus-omyl"som dosiel na to, ze ak prvykrat zapnem a nic nenabehne,tak vytiahnem zo zasuvky na cca 5sekund potom zapnem a v pohode vsetko nabehne :-/

Tak kde bude pes zakopany??? :( :( :(
Mr.Genius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

re :

Příspěvek od Mr.Genius »

mikidvd píše:Zdravim ja mam gigabyte GA-7VT600 s nepretakt. Athlonom 2000+ AXDA2000DUT3C AIUHB Bezi len WindowsXP a nemozem ho dostat pod 57 stupnov. Chladic je CoolerMaster s medenym jadrom (dost objemny) Davam pod neho striebornu pastu (titan v (takom malom sacku)) Nanasal som ju uz trikrat.Stale rovnaky vysledok :-(
Chladic je pritom stale taky "letny" :-/ Urcite nema 57´C .
Nemoze to byt tym ze Maticna doska zle prepocitava teplotu???
Niektory vyrobcovia s tym vraj maju stale problem.Je to aj pri GIGABYTE???

Ti ktori mate tiez GA-7VT600 (-L alebo -IE 1394) ake mate teploty procikov?
Mno jo, Gigabyty totiž přikrmují základovku větším napětím.... :x
AMD Athlon XP 2000+, 768MB RAM DDR333 (2.0-3-3-6), MSI GeForce4 Ti TD8x64 (250/513@613), Zalman VF700 AlCu, Gigabyte GA7N-400SL, LAN Realtek RTL8139, 3COM EtherLink XL Combo, CDRW LiteON 52246S0F, Creative Inspire P5800 5.1, Cesko IrDA Receiver, SB Live! 24bit
inekafemustafa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od inekafemustafa »

mikidvd píše:Zdravim ja mam gigabyte GA-7VT600 s nepretakt. Athlonom 2000+ AXDA2000DUT3C AIUHB Bezi len WindowsXP a nemozem ho dostat pod 57 stupnov. Chladic je CoolerMaster s medenym jadrom (dost objemny) Davam pod neho striebornu pastu (titan v (takom malom sacku)) Nanasal som ju uz trikrat.Stale rovnaky vysledok :-(
Chladic je pritom stale taky "letny" :-/ Urcite nema 57´C .
Nemoze to byt tym ze Maticna doska zle prepocitava teplotu???
Niektory vyrobcovia s tym vraj maju stale problem.Je to aj pri GIGABYTE???

Ti ktori mate tiez GA-7VT600 (-L alebo -IE 1394) ake mate teploty procikov?
Přesně. Mě při spuštění běží na 50C a při zatížení pod 60C ale i tak mi to příjde fakt dost.A největší chyba je že se mi vypíná díky termalshutdownu.Prostě hraju lup černá obrazovka a tů dí tů dí tů dí a vypne se.Myslel jsem že je to grafárnou ale teď mám novou a dělá mi to to samé. Nejde to nějak vypnout, nebo nastavit správnou teplotu?
(my old pc) Gigabyte 7vt600PR-Z AMD Duron 1800Mhz (Apllebred) nVidia Ti 500 64Mb Ram 512Mb Sata Seagate 80Gb
Lukass
Nováček
Nováček

teplota

Příspěvek od Lukass »

Hele problem s teplotou mam taky, ale vubec se mi to nevypina, mas nekde v BIOSu to nastaveni pro vypinani? Ja to tam nemam a to mam stejnou desku... nevite co se deje?( Teplota full load 68 st. celsia A2000+)
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Přetaktování procesoru na GigaByte GA7VT600L 1394.
Protože tato deska na OC není ideální jelikož nemá děličku - má ji nefunkční (dělička se "aktivuje" drátováním soketu), tak se CPU dá jiděně přetaktovat pomocí multiplikátoru a zvýšením FSB. Tento postup se dá praktikovat pouze u varianty 1394!
Vezměte do ruky manuál od desky (kupodivu) ;-) a najděte si měnič multiplikátoru, je to někde na začátku. Tam si najděte jaký bude multiplikátor v závisloti na knoflících, které budete přepínat. Měnič multiplikátoru se nachází u procesoru na levo od patice. Zezačátku dejte mul. na 15x a otestujte, pokud to bude ok, tak zvyšujte FSB na 144 - otestujte. Pokud spadne, tak zvyšte napětí CPU na 7,5% a testujte znova. Pokud systém spadne, tak snižte FSB na 140. Pokud ok, tak zvyšte mul. na 16x a otestujte. Jestli to nebude fungovat, tak vraťte mul. na 15x a FSB ponechejte, nebo případně volte vyšší podle stability. Takto můžete kombinovat do aleluja, ovšem doporučuji mít vyšší FSB, což znatelně zdvihne výkon. Potom by se v Biosu vyplatilo zmáčknout CTRL+F1 a nastavit rychlost pamětí na Ultra a command rate na 1T, případně zvýšit časování. Docílíte tím znatelného zvýšení výkonu.
By Pavel.P
Naposledy upravil(a) Pavel.P. dne úte 30. kvě 2006, 20:28, celkem upraveno 1 x.

...
inekafemustafa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pavel.P. píše:Přetaktování procesoru na GigaByte GA7VT600L 1394.
Protože tato deska na OC není ideální jelikož nemé děličku, tak se CPU dá jiděně přetaktovat pomocí multiplikátoru a zvýšením FSB. Tento postup se dá praktikovat pouze u varianty 1394!
Vezměte do ruky manuál od desky (kupodivu) ;-) a najděte si měnič multiplikátoru, je to někde na začátku. Tam si najděte jaký bude multiplikátor v závisloti na knoflících, které budete přepínat. Měnič multiplikátoru se nachází u procesoru na levo od patice. Zezačátku dejte mul. na 15x a otestujte, pokud to bude ok, tak zvyšujte FSB na 144 - otestujte. Pokud spadne, tak zvyšte napětí CPU na 7,5% a testujte znova. Pokud systém spadne, tak snižte FSB na 140. Pokud ok, tak zvyšte mul. na 16x a otestujte. Jestli to nebude fungovat, tak vraťte mul. na 15x a FSB ponechejte, nebo případně volte vyšší podle stability. Takto můžete kombinovat do aleluja, ovšem doporučuji mít vyšší FSB, což znatelně zdvihne výkon. Potom by se v Biosu vyplatilo zmáčknout CTRL+F1 a nastavit rychlost pamětí na Ultra a command rate na 1T, případně zvýšit časování. Docílíte tím znatelného zvýšení výkonu.
By Pavel.P
Jak nema delicku? Jinak ja planuju taktovat predratovanim, a zvednutim FSB. A menic tam ani nemam a stejne vetsina prociku je zamcenych takze multiplikator nezmenis.
(my old pc) Gigabyte 7vt600PR-Z AMD Duron 1800Mhz (Apllebred) nVidia Ti 500 64Mb Ram 512Mb Sata Seagate 80Gb
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

inekafemustafa píše: Jak nema delicku? Jinak ja planuju taktovat predratovanim, a zvednutim FSB. A menic tam ani nemam a stejne vetsina prociku je zamcenych takze multiplikator nezmenis.
Divej, pokud normální uživatel chce taktovat CPU na tomto MB, tak určitě hned nebude drátovat soket, jelikož to pro něj bude těžké. A ten tvůj Duron má násobič odemčený... (i ten můj). Ty knoflíky má deska revize15x s přídomkem 1394. Jo, táto deska děličku má, ale nefunguje na ní (nauč se číst). Začne fungovat až po drátování soketu...

...
inekafemustafa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pavel.P. píše:
inekafemustafa píše: Jak nema delicku? Jinak ja planuju taktovat predratovanim, a zvednutim FSB. A menic tam ani nemam a stejne vetsina prociku je zamcenych takze multiplikator nezmenis.
Divej, pokud normální uživatel chce taktovat CPU na tomto MB, tak určitě hned nebude drátovat soket, jelikož to pro něj bude těžké. A ten tvůj Duron má násobič odemčený... (i ten můj). Ty knoflíky má deska revize15x s přídomkem 1394. Jo, táto deska děličku má, ale nefunguje na ní (nauč se číst). Začne fungovat až po drátování soketu...
Nevim zda se mi ze u duronu sel menit nasobic jen u prvni serii pak uz ne (nejak do 39 tydne se mi zda).A o tom ze ten panel s koliky ma jen 1934 vim, prave ja ji nemam.A co je normalni uzivatel? Sem tykovy nechodi :wink:
inekafemustafa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Podarilo se nekomu duhle zakladku vubec predratovat?
Tomak_CZ
Nováček
Nováček

GA-7VT600 1394 nejdou zapojit 2 pevné disky

Příspěvek od Tomak_CZ »

Dobrý den
Chtěl jsem se zeptat na tuto základní desku: http://www.gigabyte.cz/products/mb/manu ... _1394.html .V počítači je již delší dobu nainstalován disk o kapacitě 120 GB a niní jsem na něj osadil ještě disk 640 GB .Jenže jakmile se tam dal tak pc hlásí ,že je chyba na botovacím disku. V biosu mám nastaven původní jako primární.Dále to píše "pres "tab" key into user Window! Jenže to také nejde,poté naskočí hláška zmáčkněte "G" a zase nic musím jen restartovat.Na původním disku je operační systém a na druhém nějaké soubory,oba disky jsou v NTFS.A po odpojení druhého disku opět najede Windows.
Nevíte co s tím? děkuji
CPU: INTEL i5 9600k @3,7/4,6Ghz | MB: MSI Z390-A PRO | RAM: 32GB VIPER | GPU: Gigabyte RTX 2070 | SSD: Crucial Mx500 500GB | HDD: WD 640BG , Samsung 1TB , WD 2TB sata III| DVDRW: Samsung | CASE: Thermaltake MK1 | PSU: Fortron Black Power 85+ 750W | LCD: 27"AOC 27G2 | KB: Razer Blackwidow elite | Mouse: Razer Basilisk V2 | CPU fan: SilentiumPC Fera 2 | HEADSET: Razer Kraken THX| REPRO: Logitech Z623 |
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“