doktor1 píše:Myslíte, že něco může zachránit revize B1? Z výkonu GTX 480 nejsem zklamaný ale ty provozní vlastnosti jsou neakceptovatelný ..spotřeba ani tak neva jako ten vysavač. Už jsem o ni silně uvažoval ale kvůli tomu hluku zůstanu zatím u GTX 280, kromě toho nevyšla (aspoň pro mě) hra, která by stála zato, abych měnil grafiku. Rozhodnu se až vyjde Crysis 2 ..ten si chci užít na full detail.
Na B3D fóru se také spekulovalo, že B1 revize spíše nebude, protože už nic nevyřeší a Nvidia se plně soustředí na 28 nm výrobu, od které čeká větší frekvence a dosažení lepších provozních vlastností. Otázkou je, kdy bude 28 nm výroba připravena.
Takhle, tu informaci, že B1 nebude, přinesl Kyle z HardOCP a ani to nebylo tak, že by tvrdil, že nebude ale konstatoval cosi jako "kdosi mi řekl, že B1 nebude". Na druhou stranu stále dost lidí na B3D tvrdí, že by být měla (a to i včetně těch, kteří dosdu měli spíš správné informace).
Kdyby byla, mohla by většinu těch problémů vyřešit a přinést i 15% výkonu navíc při výrazně nižší spotřebě. Tím by Fermi dostala tam, kde podle mě měla být od začátku: třetinu nad HD5870 1GB...
Druhej problém, o kterým se moc nemluví, jsou paměti. Běží příliš pomalu. Někdo tvrdí, že je to kvůli snížení spotřeby, někdo, že kvůli bugu čipu (že řadič nezvládá vysoké frekvence). Už loni se objevila informace, že implementace ECC (i když je vypnutá) má negativní vliv na reálnou přenosovou rychlost (v řádu procent), takže i to by se hodilo kompenzovat trochu vyššími takty...
Prostě architektura čipu není vůbec špatná a nese pár zajímavých inovací, ale konkrétní produkty se moc nepovedly (připadá mi to jako historicky vůbec nejhůř přijatý nejvýkonnější single-chip).
Lukfi: Ve staré roadmapě měla nVidia "odhalení" Fermi 2 někdy na podzim.