OCZ Vertex 2
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Broxik
- Začátečník
Re: Pozor na nové OCZ s 25nm NAND flash
no u cc bych asi nepocital z 34nm . Tam se ten hw bude taky tocit dokonce i vice nez u alfy. Jinak zjistit to muzes leda pripojenim k pocitaci z checknutim velikosti disku. Pokud ten 120gb bude mit pres 110gb je to ok v opacnem pripade je to 25nm a nebrat neb kosmeticka zmena to opravdu neni. Idkyz u te 120 to mozna nebude tak divodke jako u 60ky. Ale vis co nejjednoduchsi mas si to objednat vyzkouset project as ssd, atto a tak a pak uvidis. Ja sem postnul vysledky toho spatneho 60gb kousku v threadu o intelu 3ti generace. Takze kdyz budes mit vyslekdy cca 1,5x toho co sem postnul je to np. Zbozi muzes vzdy vratit do 14 dnu. A co vim cc jsou taky na reklamace v pohode.
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
chronograph
- shelby_nr
- Čestný člen
-
Ešte ako alternatívu by som doplnil Crucial C300.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- R3sidento
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem tak cel Tak jak se uvadi Part number: OCZSSD3-2VTX120G Tak prej aby to byla ta 35 nm technologie muselo by tam Být pred tim číslem 120G jeste pismeno E to prej znaci novou technologii. U 2,5" Disku to v CC maji E-čkem označeneé ale ten 3,5" to prave nema, tak ted nevím, Stejne premíslim že si koupím tohle a bude po starostech.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83301
i kdyz ta cena
Zeptam se teda jeste jednou
Mam vzit
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83533
nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79123
Osobne se mi libi vic inferno, ale v testech je na tom o nax 5% lepe Vertex2
//edit -HoNY-: sloučeno
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83301
i kdyz ta cena
Zeptam se teda jeste jednou
Mam vzit
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83533
nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79123
Osobne se mi libi vic inferno, ale v testech je na tom o nax 5% lepe Vertex2
//edit -HoNY-: sloučeno
Nemusíte mi pořád psát, že jsem bůh, já to vím.
- crazytunny
- Nováček
-
SSD běží jen v SATA I místo v SATA II
Ahoj,
mám takovej problém mám hdd OCZ Vertex 2 Series 120GB V2 16chip
Disk SSD 2.5", SATA II, RAID, MLC, TRIM, ale HDD inspector me píše, že disk běží pouze v zapojení SATA I a abych využil jeho kapacitu na SATA II mám nainstalovat ovladače IDE, základní desku mam ASUS Rampage II Gene, kde mám nainstalován nejnovější BIOS a nejnovější ovladače.
HDD mam celkem 4 - SSD zapojeni do Sata 1, WD 1TB Sata 2, Velociraptor WD Sata 3, WD 1TB Sata 5
Prosím o radu
Děkuji
mám takovej problém mám hdd OCZ Vertex 2 Series 120GB V2 16chip
Disk SSD 2.5", SATA II, RAID, MLC, TRIM, ale HDD inspector me píše, že disk běží pouze v zapojení SATA I a abych využil jeho kapacitu na SATA II mám nainstalovat ovladače IDE, základní desku mam ASUS Rampage II Gene, kde mám nainstalován nejnovější BIOS a nejnovější ovladače.
HDD mam celkem 4 - SSD zapojeni do Sata 1, WD 1TB Sata 2, Velociraptor WD Sata 3, WD 1TB Sata 5
Prosím o radu
Děkuji
Asus Maximus IV GEN/Gene3, I7-2600K 4,8ghz, Noctua NH-D14, 4x4GB CORSAIR 1600mhz, 2x crossfire AMD Sapphire HD 7970, OCZ Vertex 3, 2X Seagate 1TB Sata III, Corsair HX 750W, 3x Dell 23" - eyefinity 3500x1920 , coolermaster HAF
- izerS18
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: SSD běží jen v SATA I místo v SATA II
Zkuš ještě HDD Tune. HDD Inspector občas pěkně kecá.
Také vyzkoušej nějaké zátěžové testy na disk. Osobně tipuji, že vše je OK a výkon takový, jaký má být
Také vyzkoušej nějaké zátěžové testy na disk. Osobně tipuji, že vše je OK a výkon takový, jaký má být
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- theedge
- Začátečník
Re: (Ne)probouzení OCZ Vertex 2 ze spánku
Mám OCZ Vertex 2 60GB na desce ASUS P8P67 PRO + Win 7 64bit. Doteď vše fungovalo bez problémů a Disk se probouzel ze spánku. Teď jsem reklamoval mobo (vadný čipset P67) a do systému vrátil stejnou desku jen s novou revizí čipsetu B3. Vše běží v pořádku ale PC se přestal probouzet ze spánku ...
Zkusil jsem znovu nainstalovat drivery od Chipsetu a od SATA ale nechtějí se přepsat protože tam mám nejnovější verze.
Napadá vás co s tím ? kde zjistím verzi FW v disku ? Dík za rady
Zkusil jsem znovu nainstalovat drivery od Chipsetu a od SATA ale nechtějí se přepsat protože tam mám nejnovější verze.
Napadá vás co s tím ? kde zjistím verzi FW v disku ? Dík za rady
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
- tom84
- Nováček
-
Re: OCZ 60GB SATAII 2,5'' SSD Vertex 2 Series
Zdravím, už jsem prolezl vše a nemohu nic najít.
Mám Asus Crosshair IV Formula, tento Vertex2 na systém, Raid pole 0 a zaboha nemohu dostat na Vertex2 msahci ovladač. Vždy když povolím v BIOSU Raid, tak Vertex2 dostane ahcx64 ovladač od AMD na Raid. Když hodím Vertex2 na sata vyhrazené Ide, tak má ovladač Pciide. Kdyby nestrácel výkon, tak je mi to jedno, ale už to jde znát. Ve správci zařízení nemohu nic najít. Poraďte prosím.
Mám Asus Crosshair IV Formula, tento Vertex2 na systém, Raid pole 0 a zaboha nemohu dostat na Vertex2 msahci ovladač. Vždy když povolím v BIOSU Raid, tak Vertex2 dostane ahcx64 ovladač od AMD na Raid. Když hodím Vertex2 na sata vyhrazené Ide, tak má ovladač Pciide. Kdyby nestrácel výkon, tak je mi to jedno, ale už to jde znát. Ve správci zařízení nemohu nic najít. Poraďte prosím.
- Jája
- Čestný člen
Když máš RAID pole tak musíš mít pochopitelně raid ovladač (AMD) a ne ahci od MS.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Reallocated Sector Count - OCZ Vertex 2 120
X25-M 80GB, pred rokem (pul roku v provozu) jsem si vsimnul 2 remapovanych sektoru, ted uz jich mam 5.faugusztin píše:Ono totiz Intel napriklad ma v tom udaji pocet pamatovych blokov, ktore su uz definitivne mrtve - takze po vacsinu zivota Intel SSD tam budes mat 0...
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- koolik
- Nováček
-
SSD vertex 2 25nm a vymena za 34nm - verziu
Zdravim, nedavno som kupil vertex 2 60GB 25nm a kedže už vieme(a zistil som to aj ja po par testoch hned ako som ho osadil do pc) aky odrb ocz urobilo , tak na reakciu mnohych nespokojnych uživatelov ponuklo vymenu 25nm-vej verzie za 34mn-ovú s podmienkou nejakeho doplatku(staršia verzia rychlejšia resp. drahšia).
Chcem sa teda spytat či tu ma nietko skusenosti alebo nejake rady čo robit ako robit lebo naozaj si neviem predstavit ako sa takato vymena realizuje.
Dakujem
Chcem sa teda spytat či tu ma nietko skusenosti alebo nejake rady čo robit ako robit lebo naozaj si neviem predstavit ako sa takato vymena realizuje.
Dakujem
- Broxik
- Začátečník
Re: SSD vertex 2 25nm a vymena za 34nm - verziu
tak to zalezi jeslti to mas na krabicce napsano. Pokud se to tvari jako 34nm jako sem to mel ja asi nebudes mit problem. Pokud to tam mas uvedeno tak mas nejspise problem. Taky bude zalezet na prodejci. Polehcujici okolnost mas ze si vezmes nejspise nejaky jiny intela nebo vertex 3. Dalsi vec ktera o tom rozhoduje je jestli si to koupil pres eshop a mas timpadem 14 dni na vraceni zbozi bez udani duvodu. Nic vice asi vymyslet nelze.
Okurek!
chronograph
chronograph
- koolik
- Nováček
-
Na krabici mam ounačenie OCZSSD2-2VTXE60G , takže už podla toho "E" to vypada jako 25nm, dalej ked som prvy krat zapol , firmware 1.28 - format 55.8GB a kupene to bolo pred 10 dnami(eshop-datacomp) , takže to silno vypada na 25nm. A podla tych testov , polovične rychlosti zapisu ... Mysliš že by som sa mal obratit priamo na predajcu a ten by stym niečo mohol urobit ?
- Broxik
- Začátečník
jasne slusne mu napis ze sis vertex koupil na zaklade recenze 34nm verze ale ze s tou 25nm nejsi spokojen. A kdyz ho rovnou poprosis o vymenu asi by to melo byt ok. A navic pises ze si to koupil na eshopu nevim jak to mate na svk ale u nas v klidu muzes do 14 dnu do zbozi vratit a ty se do toho vlezes. Takze nejhure mu to proste vrat:} Je to sice smutne pro prodejce i pro tebe ale ty za to nemuzes ze ocz = letadlo.
Okurek!
chronograph
chronograph
- tom84
- Nováček
-
Pořád nevím jaké ovladače pro SSD VERTEX2 (1.27) na Crosshair IV (1902) ?
Na klasických 6ti sata od chipsetu:
1. v biosu IDE - AS SSD Benchmark kolem 150 bodů ovladač pciide
2. v biosu AHCI - AS SSD Benchmark kolem 280 bodů ovladač amdsata
3. v biosu RAID - AS SDD Benchmark kolem 190 bodů ovladač ahcix64s
Na přídavným JMICRON JMB36X:
4. bez ovladače - AS SSD Benchmark kolem 150 bodů ovl. pciide
5. ovl. k JMB36x - AS SSD Benchmark kolem 170 bodů ovl. JRAID
Nejlepší je 2, ale nejde RAID.
Mám 3, ale nejde TRIM. Dokonce se ani neukazuje SSD v OCZToolboxu v2.36.
Nevíte někdo jak natlačit ovladače do Windows manuálně nebo jiným způsobem?
Popřípadě jestli máte AMD, SSD a nějaký raid, tak jaké ovladače a programy k udržení SSD používáte ?
Na klasických 6ti sata od chipsetu:
1. v biosu IDE - AS SSD Benchmark kolem 150 bodů ovladač pciide
2. v biosu AHCI - AS SSD Benchmark kolem 280 bodů ovladač amdsata
3. v biosu RAID - AS SDD Benchmark kolem 190 bodů ovladač ahcix64s
Na přídavným JMICRON JMB36X:
4. bez ovladače - AS SSD Benchmark kolem 150 bodů ovl. pciide
5. ovl. k JMB36x - AS SSD Benchmark kolem 170 bodů ovl. JRAID
Nejlepší je 2, ale nejde RAID.
Mám 3, ale nejde TRIM. Dokonce se ani neukazuje SSD v OCZToolboxu v2.36.
Nevíte někdo jak natlačit ovladače do Windows manuálně nebo jiným způsobem?
Popřípadě jestli máte AMD, SSD a nějaký raid, tak jaké ovladače a programy k udržení SSD používáte ?
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tady to máš vysvětlené: http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... z-vertex-2
Ta 34nm verze, kterou OCZ dává jako náhradu není stejná: http://www.anandtech.com/show/4256/the- ... ew-120gb/4
Ta 34nm verze, kterou OCZ dává jako náhradu není stejná: http://www.anandtech.com/show/4256/the- ... ew-120gb/4
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- koolik
- Nováček
-
Presne to som urobil, popisal som problem predajcovi a musim povedat že fakt seriozny, mi sam navrhol vymenu tak som spokojny.Broxik píše:jasne slusne mu napis ze sis vertex koupil na zaklade recenze 34nm verze ale ze s tou 25nm nejsi spokojen. A kdyz ho rovnou poprosis o vymenu asi by to melo byt ok. A navic pises ze si to koupil na eshopu nevim jak to mate na svk ale u nas v klidu muzes do 14 dnu do zbozi vratit a ty se do toho vlezes. Takze nejhure mu to proste vrat:} Je to sice smutne pro prodejce i pro tebe ale ty za to nemuzes ze ocz = letadlo.
Idem do Intel SSD 320 80GB , dufam že toto bude už tutovka
Diky
- LukášST
- Začátečník
-
OCZ Vertex2 BSOD při startu W7
Zdravím všechny příznivce SSD!
Koupil jsem si po zkušenosti s SSD Vertex 2 60GB ve stolních PC do svého NTB OCZ Vertex 2 120GB.
Nainstaloval jsem W7 64Bit Home Premium, ale pro mé překvapení nebylo možné nabootovat. Neustálé BSOD při načítání W7 při zobrazování loga Windows. A takhle klidně 20x.
Poté jsem NTB vypnul při bootování a hele, naběhnul no problemo.
Při každým dalším spuštění se ale tento proces opakoval a někdy ani vypnutí nepomohlo, až na potřetí nebo tak. Tak jsem si řekl, že ho asi notebook nechce.
Disk jsem dal do stolního PC, kde jsem ho pomocí Acronisu naklonoval ze svého raptora a pokusil jsem se nabootovat z ssd a opět při startu BSOD udělalo to dvakrát, tak jsem to zase přehodil na raptora a šlape to.
AHCI při bootování SSD nastaveno.
Bohužel nevím co s tím
Napadlo mě updatovat FW disku, ale mám tam verzi 1.29 a nevím zda je novější, OCZ toolbox firmware stáhne, ale neupdatuje - ANO, SSD mám jako normální disk, z výše uvedeného z něj nenabootuju.
Napadá někoho kde by mohl být problém? Zkusit nainstalovat čistý W7 mě napadlo, ale raději jsem napsal, tady, jestli někoho něco nenapadne, jelikož nechci přijít o W7 co mám na raptoru.
Díky všem
Koupil jsem si po zkušenosti s SSD Vertex 2 60GB ve stolních PC do svého NTB OCZ Vertex 2 120GB.
Nainstaloval jsem W7 64Bit Home Premium, ale pro mé překvapení nebylo možné nabootovat. Neustálé BSOD při načítání W7 při zobrazování loga Windows. A takhle klidně 20x.
Poté jsem NTB vypnul při bootování a hele, naběhnul no problemo.
Při každým dalším spuštění se ale tento proces opakoval a někdy ani vypnutí nepomohlo, až na potřetí nebo tak. Tak jsem si řekl, že ho asi notebook nechce.
Disk jsem dal do stolního PC, kde jsem ho pomocí Acronisu naklonoval ze svého raptora a pokusil jsem se nabootovat z ssd a opět při startu BSOD udělalo to dvakrát, tak jsem to zase přehodil na raptora a šlape to.
AHCI při bootování SSD nastaveno.
Bohužel nevím co s tím
Napadlo mě updatovat FW disku, ale mám tam verzi 1.29 a nevím zda je novější, OCZ toolbox firmware stáhne, ale neupdatuje - ANO, SSD mám jako normální disk, z výše uvedeného z něj nenabootuju.
Napadá někoho kde by mohl být problém? Zkusit nainstalovat čistý W7 mě napadlo, ale raději jsem napsal, tady, jestli někoho něco nenapadne, jelikož nechci přijít o W7 co mám na raptoru.
Díky všem
- Lada-1
- Začátečník
-
Re: OCZ Vertex2 BSOD při startu W7
jaka verze je ten W7 - OEM verze ?
- LukášST
- Začátečník
-
Pardon.
Je to W7 Ultimate 64bit OEM
Je to W7 Ultimate 64bit OEM
- LukášST
- Začátečník
-
Tak je mi to záhadou, ale nedalo mi to a udělal jsem klon disku ještě jednou.
V BIOSu jen změnil nastavení priority bootování na VERTEX a disky nechal v režimu IDE.
Světe div se! Běží...
Proč to tedy při AHCI dělá zlo s BSOD?
Zkusím si odpověď, že bych chyběl ovladač?
V BIOSu jen změnil nastavení priority bootování na VERTEX a disky nechal v režimu IDE.
Světe div se! Běží...
Proč to tedy při AHCI dělá zlo s BSOD?
Zkusím si odpověď, že bych chyběl ovladač?