Jakou dvouvrstvou vypalovačku ...

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Snake23
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Lite-on, LG nebo NEC

Příspěvek od Snake23 »

Zdravím lidičky, potřeboval bych poradit s DVD vypalovačkou. Momentálně vlastním NEC ND-2510A a nejsem s ní od začátku spokojen, vím že je to už staroušek a tak bych chtěl koupit novou.
Rozhoduju se mezi: LG GSA-4165B, LG GSA-4163B, Lite-On SOHW-1693S a NEC ND3540A....
Díky všem kteří mi poradí ve výběru! :)
mirkee
Začátečník
Začátečník

Re: Lite-on, LG nebo NEC

Příspěvek od mirkee »

odporucam ti z vlastnej skusenosti LG GSA-4165B je to vylepseny pokracovatel uspesnej mechaniky GSA-4163B a celokovo uspesnej serie GSA (na rozdiel od 4163B ma vyssie rychlosti vypalovania CD-R,RW a vypaluje navyse aj DVD R-DL). Mechaniku mam 2 tyzdne a som 100% spokojny. s citanim DVD (aj poskodenych) nema ziadne problemy a pali velmi kvalitne a rychlo, hlucnost je OK, myslim, ze tato mechnika je vyborna volba. a co ty vies, mozno sa ti raz zide aj vypalovanie DVD-RAM :razz:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Moje zkusenosti jednoznacne mluvi pro NEC 3540A... je to podle me mechanika s velice zajimavym pomerem cena/vykon... ano uznavam, ze treba zminovany plextor ma lepsi technicke provedeni, nicmene plextory obecne maji posledni dobou slabsi opravu chyb a skrabance nemaji moc rady..
V kazdem pripade jsem nebyl moc nadsen ani z LG ani ze Sony.. u sony jsem se casto setkaval s problemy pri paleni na RW (jine mechaniky proste nechtely zapis Sony prepsat (i kdyz to je asi problem tech ostatnich mechanik)) a u LG zaznamenavam dost velkou poruchovost.. z cca 5ti lidi kolem me, kteri nejaky z modelu LG vlastni je jen jeden, ktery ji jeste nereklamoval (z toho dva kteri ji reklamovali vicekrat.. u jednoho dokonce i po vymene prisly dalsi reklamace)...
Ja jsem pro NEC ma i sve nevyhody, to nepopiram, nicmene v pomeru cena/vykon je to vellice qalitni mechanika...
Stefi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

DVR-110

Příspěvek od Stefi »

Chci se zeptat jestli uz s ni ma nekdo nejake zkusenosti s DVR-110??? A jestli by mi mohl nekdo vysvetlit rozdil mezi DVR-110 DL a DVR-110 D??? Nebo se radeji priklonit k DVR-109, ND-3540a,Asus DRW-1608P ci necim uplne jinym?
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: DVR-110

Příspěvek od ka-spel »

DVR-110 DL jsem nikde neviděl. Ale obecně 110-ka s D má jen čtení DVD-RAM. http://www.cdr.cz/a/15069
Pokud s DVD-RAM, tak bych šel do Panasonic SW-9574-C http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/panasonic/sw9574c.html , který jako jediný bere i DVD-RAM cartridge. Akorát se k nám (asi ani do Evropy) nevozí. :twisted:

http://www.dfwdepot.com/dvd-ram/index.p ... 64a0629ddd

Cenově jak Plextor.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Stefi píše:Chci se zeptat jestli uz s ni ma nekdo nejake zkusenosti s DVR-110???
Mám ji doma, teda "D"čko. Do 14 dnů bude recenze.
Bathory
Stefi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stefi »

Hmmmm, tak to bude super :-D . A jaky je rozdil mezi DL a D???
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Vždyť už to Ka-spel napsal. DL neexistuje. Je pouze DVR-110 a DVR-110D. "D"čko neumí zapisovat DVD-RAM, toť asi vše.
Bathory
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

na cdr vyšla recenze na Pioneer DVR-110D http://www.cdr.cz/a/15259
a sem z ní takový rozpačitý hlavně z toho závěru.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Pockal bych na dalsi recenze. Jednu dela Bathory, tak uvidime. Dalsi pripravuje jeste jeden server, ale ted si nemuzu vzpomenout, kde jsem to cetl :oops:
:-)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Právě jsem dokončil testy s NEC ND-3540A a jestli to stihnu, tak vyjde recenze v pondělí a do toho Pioneera se dám hned potom, abych to stihl zase do příštího pondělí. :)

Tu recenzi na CDR jsem si se zájmem přečetl a už se docela těším, co zjistím já. Moc se mi nezdá to čtení poškozených médií a vysvětlení, že takové jsou NEC chipsety a taky to, proč pálili dvakrát po sobě DVD-R DL 4x rychlostí 8x a alespoň jednou to nezkusili 4x. To samé platí u DVD+R DL 2,4, které pálili taky dvakrát po sobě 8x. No nic, uvidíme...
Bathory
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

No právě co mě nejvíc zarazilo že DVD+R DL 2,4 8x a potom si stěžují na výsledky a DVD-R DL 4x to stejny. Každopádně se těším na tvoji recenzi. :)
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Taky se tesim na recenzi Bathoryho. Musim priznat, ze jsem z recenzi CDR vetsinou v rozpacich. Nevim, proste jejich recenze beru s rezerveou. Samozrejme nechci spinit jejich praci. Napriklad testy v casopisu Chip jsou taky "zvlastni". Neni nad to si precist vic recenzi (pokud jsou) a az potom si udelat usudek.
:-)
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Na CDR taky pohořel Pioneer 108 a jak se nakonec ukazalo že to byla jedna z nejlepších mechanik, proto sem zvědav na recenzi od Bathoryho ( chtěl sem napsat Bathoryové přeci jenom byla to žena :-D ) jak a jestli se bude lišit od cdr.
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

a ta verzia pionka 110 s podporou pre zapis dvd-ram sa neobjavi v nasich koncinach?este som ju nevidel nikde v ponuke...
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak jsem včera po nespokojenosti s Liteon 812S dostal v rámci reklamace za něj poslední 1693S. Hned jsem ho přeflešl na KS0A a byl zvědavý na výsledky. První dojem byl, že je podstatně tišší než 812S, preciznější mechanika traye - neslyšně zajíždí a při vyjíždění nevystřelí jak čertík z krabičky (kejsu).

Výsledky s Emgeton Hi-Tech DVD-R 4x (TYG01), rychlost 4x:

PI Max 13, Average 2,64, Total 32149
PIF Max 2, Average 0,00, Total 21

Proti původnímu Liteon 812S@832S CG5G páleno 4x
PI Max 240, Average 15,32, Total 248849
PIF Max 31, Average 1,62, Total 26264

propastný rozdíl.

Stejně tak Pioneer 109 s posledním fw
PI Max 199, Average 8,93, Total 150404
PIF Max 36, Average 1,29, Total 21764

Přičemž je zajímavé, že hodnoty PI se pohybovaly 10 do 20 a PIF 1 až 3 a vše kazil velký zub tak po 20 min. od začátku, kdy byla špička.

Dále jsem testoval CD-R Imation 52x

rychlost 8x

C1 max 14, avg 0,19, total 831
C2 max 0, avg 0,00, total 0

To samé páleno ještě 812S@832S CG5G

C1 max 14, avg 0,43, total 2044
C2 max 0, avg 0,00, total 0

Takže maximální spokojenost a doporučení. Za ty prachy :-D super palírna.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Teď jsem udělal opět testík toho Emgetonu vypáleného na tom 812S v 1693S. Výsledek perfektní zápis.

PI Max 16, Average 2,11, Total 35649
PIF Max 2, Average 0,01, Total 220

Takže jsem z toho jelen. Buď to neuměl 812S po sobě přečíst nebo ten kProbe kecá.
Stefi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

recenze??

Příspěvek od Stefi »

Zdarec, chcu sa zeptat jak je to s tu recenzu(110d) ta na cdr.cz me zatim od 110d odrazuje. tak nevim jestli 110d(stejne nemam zapis dvd-ram jehos existenci stejne nechapu), 3520a, 3540a ci neco jineho pls poradte. DK
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: recenze??

Příspěvek od sonoluca »

Stefi píše:dvd-ram jehos existenci stejne nechapu...
http://www.ramprg.com/en/a/main.html
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: recenze??

Příspěvek od Bathory »

Stefi píše:Zdarec, chcu sa zeptat jak je to s tu recenzu(110d) ta na cdr.cz me zatim od 110d odrazuje. tak nevim jestli 110d(stejne nemam zapis dvd-ram jehos existenci stejne nechapu), 3520a, 3540a ci neco jineho pls poradte. DK
Právě ji doma testuju a recenze vyjde u nás na cdrhard.cz vyjde v pondělí. Nechte se překvapit. :roll:
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“