Sluchátka do 3000 vč. DPH

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Blizzard
Začátečník
Začátečník

Re: Sluchátka do 3000 vč. DPH

Příspěvek od Blizzard »

ok, takže pokud zítra vrátí prachy za Asus, tak objednám :) Díky
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Vorenus píše:Jen bych k těm rozdílům TAD400 vs. T500, či AD500 uvedl ještě velikost měniče 40mm vs. 53mm.

CZECHYa: Jen pro zajímavost, v čem jsou AD500x horší oproti původním AD500? Nějak jsem to nestudoval, tak ani nevím jaké jsou mezi nima rozdíly. Když jsem pár let zpátky kupoval A900x, tak oproti původním A900 se lišili tím, že mušle jsou hliníkové a ne plastové a náušníky byly použité nějaké odolnější z modelu A1000 namísto té původní podivné koženky - není to teda prodyšný velur, ale po třech letech každodenního používání vypadají jak nové a potím se pod nima jen když je velké horko, jinak v pohodě.

Jinak vidím, že máš dost přehled: tak by mně celkem zajímalo, jestli jsi měl možnost poslechnout, či alespoň teoreticky můžeš zhodnotit kvalitativní rozdíl zvuku např. mezi AD500 vs. AD900 vs AD2000? Všiml jsem si, že parametrově jsou celkem podobné, tuším jsou nějaké rozdíli v materiálech konstrukce a u vyšších řad jsou použité lepší magnety a cívky.
Právě se chystám v budoucnu pořídit ještě otevřená sluchátka až pořídím lepší DAC a sluchátkáč, než současný Carat Topaz Signature a zatím jsem zvažoval AD1000, či AD2000, popř. klidně i od jiného výrobce, musím ještě pozkoušet, ale s charakterem zvukového projevu u AT jsem max. spokojený, tak nějak nemám moc tendence pokukovat jinam : )

Díky
AD500 byly za skoro poloviční cenu a konstrukce je z bytelnějšího plastu, jinak zvukově moc rozdíl není. Takže stejná sluchátka s horší konstrukcí za 2x tolik, ne děkuji. :)

V zesilovačích se bohužel příliš nevyznám, mně osobně stačí integrovaný v Asus Xonar Essence STX.

AD1000/AD1000X nekupovat, jsou příliš analytické až to kazí poslech a mají hlavně úplně jiný zvuk narozdíl od zbývající řady AD a osobně nechápu, proč se prodávají v této AD sérii. V životě jsem na ně neslyšel nic dobrého a ani mě se osobně při zkoušce nelíbili.

AD900 už dnes velmi těžko k sehnání (headphones.cz je stále nabízejí), ale ve své době to byla špica, nazval bych to highend pro chudé, který hrál luxusně. Oproti AD500/AD700 jsou lepší ve všech parametrech včetně kvality zpracování. AD900X jsou opět nástupce AD900, bohužel opět podstatně dražší.

AD2000 je už čistě kategorie pro audiofily, pokud máš na ně peníze a jsi schopen rozeznat rozdíl, tak s chutí do nich. Osobně jsem neměl na uších, ale už moc lepších věcí dle recenzí není. AD900 nemají proti nim šanci a je to údajně úplně jiná liga, která nemá zejména ve středech konkurenci.

Osobně bych neutrácel a zůstal u AD900X, pokud teda nechceš vyhazovat desetitisíce... :)
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
Vorenus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vorenus »

CZECHYa: Díky za vyčerpávající info. Já jsem ty A900x objednával z Japonska krátce po uvedení a i s DPH a clem mně stály cca 7000,- což bylo míň, než tu stály klasické A900, navíc tam byly ty změny v hliníkových mušlích a kvalitnějších náušnících, tak jsem moc neváhal.
Ono je celkem podivné, že Audio Technica má v evropě podstatně vyšší ceny, než v USA a Japonsku - tam stojí A900x necelé 4000,-což je polovina toho, co u nás. U ostatních výrobců nejsou takové rozdíly. Ty AD2000x vyjdou i s dph a clem na cca 12 000,- což není taková pálka, když pomyslím, že na avmanii je pár lidí hodnotilo jako srovnatelné s Sennheiser HD 800.
Ale tak je to ještě daleká budoucnost, pač jsou teď jiné priority : )

Díky moc za info, budu tedy vybírat mezi AD900x a 2000x.

PS. nemají náhodou ty ad500x namísto plastu použitý hliník a magnesium?
CPU: i7-6700K, RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX Black 3200, GPU: GTX 1070 Gainward Phoenix GS, MB: Asus Z170 Pro Gaming, SSD: MX100 256GB+M4 128GB, HDD: 3TB Toshiba E300, zdroj: Seasonic X-660W Gold, Case : Define R4 Black, Monitor: Dell U2515H, Zvuk: USB DAC CARAT-Topaz Signature + Audio-Technica A900x
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Vorenus píše:CZECHYa: Díky za vyčerpávající info. Já jsem ty A900x objednával z Japonska krátce po uvedení a i s DPH a clem mně stály cca 7000,- což bylo míň, než tu stály klasické A900, navíc tam byly ty změny v hliníkových mušlích a kvalitnějších náušnících, tak jsem moc neváhal.
Ono je celkem podivné, že Audio Technica má v evropě podstatně vyšší ceny, než v USA a Japonsku - tam stojí A900x necelé 4000,-což je polovina toho, co u nás. U ostatních výrobců nejsou takové rozdíly. Ty AD2000x vyjdou i s dph a clem na cca 12 000,- což není taková pálka, když pomyslím, že na avmanii je pár lidí hodnotilo jako srovnatelné s Sennheiser HD 800.
Ale tak je to ještě daleká budoucnost, pač jsou teď jiné priority : )

Díky moc za info, budu tedy vybírat mezi AD900x a 2000x.

PS. nemají náhodou ty ad500x namísto plastu použitý hliník a magnesium?
Celej problém s prodejem sluchátek z Japonska je následující - v Japonsku je koupí Američan doveze k nim, od Američana to koupí někdo v Evropě, v Evropě to koupí někdo od nás - takže se každej nažere při přeprodeji a to je celej důvod proč u nás stojí až 3x tolik.

Ano, u AD500X jsou oproti klasickými AD500 udělané změny v konstrukci - původní konstrukce netrpí nekvalitou a považuji úpravy spíše za designovou změnu a lehký upgrade v kvalitě zpracování a ještě mají trošku vzdušnější měniče. Zvuk je lepší dejme tomu o 10%, ale sluchátka stojí 2x tolik u nás. Za tak velký příplatek se nevyplatí, ale situace je jiná...

Pokud kupuješ v zahraničí - zejména přímo z Japonska, tak nemá smysl řešit AD500 - jsou horší. U mainstreamu/highendu je to bohužel nutnost, protože jinak se nedoplatíš. Stále jsou zde rizika spojená s koupí v zahraničí a případnou reklamací.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Ja jsem taky cumel, v Japonsku stoji ATH-TAD500 cca 1000kc, u nas 2x tolik...Ale uspora po zapocitani DPH a postovneho je kolem 350.-, to kuli zaruce nema cenu resit. Ale u cenovych relaci +5000.- clovek pekne usetri...
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Spíše tahle situace krásně demonstruje, jak se šíleně plýtvá a kolik lidí místo vyrábění dalších statků jen přeprodává - jeden vyrábí a další 3-4 pak přeprodávají.
Blizzard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Blizzard »

Tak Audio-Technica doma :) Balení pěkné, design úžasný a zvuk je fakt super :) Testováno na Yamaha DSP-A2 a ADC SS 115X. Co se týče pohodlí, uvidím, poznám až po delším hraní :)
Ath
Začátečník
Začátečník

Sluchatka TS/MMBL, Skype

Příspěvek od Ath »

zdravm, poohlizim se po sluchatka, cca do 1500 na hrani wow, lol, BF4
Mam jenom dve podminky,
1/ aby byly lehke a nebolela me po par hodinach hlava ani usi
2/ musi mit aspon 2m dlouhy kabel, mam pc daleko od stolu, a nemam predni konektory na sluchatka
Dekuju za pomoc :)
Satan_Klaus_CZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Satan_Klaus_CZE »

Zdravím moje SHURE SRH240 se po několika letech odporoučeli tak se poohlížim po nových. Rád bych se vešel do 2500 ale max strop jsou 3K. Sluchátka musí být uzavřená abych nerušil okolí a okolí mě (Druh hudby metal, death metal,hard rock) předem dík za pomoc.
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Satan_Klaus_CZE píše:Zdravím moje SHURE SRH240 se po několika letech odporoučeli tak se poohlížim po nových. Rád bych se vešel do 2500 ale max strop jsou 3K. Sluchátka musí být uzavřená abych nerušil okolí a okolí mě (Druh hudby metal, death metal,hard rock) předem dík za pomoc.
Audio-Technica T-500 budou decentním upgradem. O něco menší útlum než SH440, rozhodně neruší okolí. vyšší množství basů, velmi univerzální (přehrají cokoliv velmi dobře) a pro drtivou většinu lidí velmi pohodlné, kvalitní zpracování, navíc nyní je prodávájí s prodlouženou 5 let zárukou.

nebo

Shure SH440 a vyměnit náušníky za lepší, buďto z SH840/940 - rozdíl je pouze v materiálu (velur/kůže). Zvukově to jsou lepší SH240 s mnohem lepší konstrukcí. Pohodlí je o dost horší než u T500, zvuk o chlup lepší. Velkým plusem je velké utěsnění - nepronikne nic.

Nejlepší na ostrou muziku jsou GRADO Prestige SR60i, ale ty jsou otevřené a vůbec netěsní.
HEAD
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

durod píše:co je to levny audio cip...
...co se dava do MB, nebude to asi nic moc :

http://www.realtek.com.tw/products/prod ... ProdID=284

Realtek® ALC 892 8-Channel High Definition Audio CODEC
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
Audio Feature :
- Absolute Pitch 192kHz/ 24-bit True BD Lossless Sound
- Blu-ray audio layer Content Protection
- DTS Surround Sensation UltraPC
- Optical S/PDIF out port(s) at back panel

Aby to neskoncilo, ze kdyz primo porovnam sluchatka za 2000 a 500, a nakonec tam nebude zadny rozdil...
Mam stejnou integrovanou zvukovku a je to peknej shit.I na reprakach za 2k slysim rozdil mezi tou integrovanou zvukovkou a 5+let starou SB AUDIGY SE.
Mel by sis koupit i novou zvukovku.
Ma sice 90SNR na papire, ale v realu to bude o dost horsi.
Tady je zajimavy video
https://www.youtube.com/watch?v=QXso2xqiD_U
Flasar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Flasar »

Zdravím pánové,potřebuji radu. Chci kupovat zvukovou kartu plus sluchátka s využitím pouze na hry.
Je kombinace Creative Sound Blaster ZX + Audio-Technica ATH-T500 dobrou volbou ?
CPU i7 8700K + NZXT Kraken X62,MB Asrock Fatal1ty Z370 Gaming K6,RAM G.SKILL 16GB DDR4 3600MHz CL16 Trident Z,GK GTX 1080 Ti Gaming OC 11G ,NVMe Samsung 970 EVO 500GB,SSD SanDisk Ultra II 960GB,Case NZXT S340 Elite,Seasonic P-660 PLATINUM,LCD Dell AW3418HW Ultrawide,SB CREATIVE Sound Blaster Zx + Audio-technica ATH-T500,Corsair Gaming STRAFE Cherry MX Silent + Razzer Deathader Elite
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Flasar píše:Zdravím pánové,potřebuji radu. Chci kupovat zvukovou kartu plus sluchátka s využitím pouze na hry.
Je kombinace Creative Sound Blaster ZX + Audio-Technica ATH-T500 dobrou volbou ?
Na hry nevidím problém s použítím. Osobně bych raději koupil nižší model bez ovládacího tlačítka, který je jinak parametrově indentický. Příjde mně šílené utrácet litr navíc kvůli jednomu hnusnému ovladači, když dnešní klávesnice mají většinou makra či přímo tlačítka na ovládání zvuku.

http://www.alza.cz/creative-sound-blaster-z-d382645.htm

Obě karty mají jasně červené podsvícení, které je dost obtížné vypnout, takže před koupí je potřeba si na toto dát pozor.
Flasar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Flasar »

Díky za rychlou odpověď. Nechci zde být OT,ale na netu jsem vyčetl,že ZX má kvalitnější použité součástky než Z. Ten hnusný ovladač je pro mě důležitý,protože mám doma zvěř a musím vždy sluchátka odpojit/schovat a nechce se mi pokaždé vytahovat celá skříň (obtížný přístup),teď mám tento ovladač na reprácích.
CPU i7 8700K + NZXT Kraken X62,MB Asrock Fatal1ty Z370 Gaming K6,RAM G.SKILL 16GB DDR4 3600MHz CL16 Trident Z,GK GTX 1080 Ti Gaming OC 11G ,NVMe Samsung 970 EVO 500GB,SSD SanDisk Ultra II 960GB,Case NZXT S340 Elite,Seasonic P-660 PLATINUM,LCD Dell AW3418HW Ultrawide,SB CREATIVE Sound Blaster Zx + Audio-technica ATH-T500,Corsair Gaming STRAFE Cherry MX Silent + Razzer Deathader Elite
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Flasar píše:Díky za rychlou odpověď. Nechci zde být OT,ale na netu jsem vyčetl,že ZX má kvalitnější použité součástky než Z. Ten hnusný ovladač je pro mě důležitý,protože mám doma zvěř a musím vždy sluchátka odpojit/schovat a nechce se mi pokaždé vytahovat celá skříň (obtížný přístup),teď mám tento ovladač na reprácích.
Pokud máš tento specifický důvod a špatně přístupnou skříň, tak poté není co řešit.

Kvalitnější součástky tam nejsou, pouze ten ovladač je celý příplatek. V dané cenové kategorii je o něco lepší zvukovkou Asus Phoebus Solo, ale bohužel ta nemá žádné ovládání/hub jako ZX.
HEAD
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Dneska mi prijdou ATH-T500 +SB Z a tak poreferuju jakej je to rozdil proti reprakum za 2K a proti SB audigy SE
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

HEAD píše:Dneska mi prijdou ATH-T500 +SB Z a tak poreferuju jakej je to rozdil proti reprakum za 2K a proti SB audigy SE
Zejména u těch T500 doporučuji nechat je několik hodin zahřát/rozehrát pro dosažení ideálního stavu. Občas mají tendenci po vybalení znít "divně", ale to po pár hodinách odezní.
Flasar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Flasar »

HEAD píše:Dneska mi prijdou ATH-T500 +SB Z a tak poreferuju jakej je to rozdil proti reprakum za 2K a proti SB audigy SE
To bych ti byl vděčný,tuto kombinaci si chci taky pořídit.
HEAD
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak uz to mam doma a tady sou dojmy:
Sluchatka hrajou o dost lip jak repraky.Hudba ma vic detailu a hlavne stredy, ktery na tech repro snad neexistujou.Po poslechu asi hodiny na sluchatkach sem si to pustil na repro a je to fakt takovy divny i basy mi pripadaj slaby.

A rozdil mezi SB audigy SE a SB Z tam je, ale je mensi nez sem si myslel ale je tam.Na repro ma zvuk trochu vic detailu a na sluchatkach je to celkove lepsi po vsech strankach.
Ale proti ty integrovany shitce to tipuju bude velkej rozdil.
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xakrurychle »

já si z cíny objednal taktar hi2050, dle zkusenosti by to melo prehrat pomalu vsechna sluchátka do 5, 6 tisic
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“