Far Cry 5

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
logingame
Začátečník
Začátečník

Re: Far Cry 5

Příspěvek od logingame »

přesný video od Paul jsem teď chtěl sdílet. Prostře je vidět, kam jde ten vývoj :x . Jak jsem stahoval hru, která je OpenWorld a má pouze cca 25Gb? Jsem si rikal, ze neco bude spatne...
Edit: A pokud si myslite ze na tom pracoval jiny Dev. Team tak ne jsou furt stejny!
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Nejsem si jistej, jestli je v současnym týmu Clint Hocking (myslim, že Clint je křestním). Ten dělal na dvojce a myslim, že to byl právě on, kdo musel přísně dohlížet na tím, aby FC2 byl takovej, jakej je. Mě 3,4 a teď 5 taky baví, ale dvojka je prostě nejimersivnější, taková zemitá a správně neotesaná. S tím modem, na kterej jsem tu dával odkaz, je to téměř simulátor žoldáka v Africe. 3,4,5 je spousta akce, ale celková atmosféra dost často trpí. I když, pokud si dobře vzpomínám (už je to daky dávno, co jsem to hrál), tak trojka tak zběsilá podle mě nebyla. Až 4ka a teď 5ka, Primal jsem nehrál.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

logingame píše:přesný video od Paul jsem teď chtěl sdílet. Prostře je vidět, kam jde ten vývoj :x . Jak jsem stahoval hru, která je OpenWorld a má pouze cca 25Gb? Jsem si rikal, ze neco bude spatne...
Edit: A pokud si myslite ze na tom pracoval jiny Dev. Team tak ne jsou furt stejny!
Datovou velikostí to není, FC2 má 3GB (!), nebo Kingdom Come má taky kolem 25GB a přitom je mnohem ambicióznější a rozsáhlejší.
Swat píše:Nejsem si jistej, jestli je v současnym týmu Clint Hocking (myslim, že Clint je křestním). Ten dělal na dvojce a myslim, že to byl právě on, kdo musel přísně dohlížet na tím, aby FC2 byl takovej, jakej je. Mě 3,4 a teď 5 taky baví, ale dvojka je prostě nejimersivnější, taková zemitá a správně neotesaná. S tím modem, na kterej jsem tu dával odkaz, je to téměř simulátor žoldáka v Africe. 3,4,5 je spousta akce, ale celková atmosféra dost často trpí. I když, pokud si dobře vzpomínám (už je to daky dávno, co jsem to hrál), tak trojka tak zběsilá podle mě nebyla. Až 4ka a teď 5ka, Primal jsem nehrál.
Bohužel Clint po dodělání dvojky z Ubisoftu odešel do Valve, kde nic neudělal (protože Valve), pak šel do Amazonu, kde taky nic nevydal, a teď je zpátky v Ubisoftu kde dělá něco neoznámenýho (tipuju Splinter Cell, na kterém začínal, byl lead designer jedničky a trojky).

A jo, on je ten člověk co razil tenhle immersive sim designovej přístup a je hrozná škoda že ostatní v Ubi na to kašlou.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Já si pamatuju na ty jeho videoprezentace, kdy tam rozebíral, co všechno a jak půjde ve FC2 dělat a vždycky o tom mluvil s absolutním zapálením a bylo vidět, jak ukrutně to žere, což bylo fajn. Já dohrál FC2 3x, další díly (a 5ka dopadne stejně) pouze jednou. Prostě už teď nemám moc chuť se k tomu vracet.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Swat píše:Já si pamatuju na ty jeho videoprezentace, kdy tam rozebíral, co všechno a jak půjde ve FC2 dělat a vždycky o tom mluvil s absolutním zapálením a bylo vidět, jak ukrutně to žere, což bylo fajn. Já dohrál FC2 3x, další díly (a 5ka dopadne stejně) pouze jednou. Prostě už teď nemám moc chuť se k tomu vracet.
Jsem si schválně vygooglil Clint Hocking interview. Hodilo mě to sem
https://www.rockpapershotgun.com/2008/0 ... far-cry-2/

Ten pocit, když tam v komentářích najdu svůj dekádu starej koment:

I SO WANT Clint Hocking making even more fpsrpg game next time!

A uvědomím si že jsem Clinta proklel a po FC2 už nejen že neudělal žádnou další fps rpg hru, ale žádnou hru obecně :( :mrgreen:
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Ale evidentně věděl, co chce dělat, protože v tý dvojce kolikrát nepadnul půl hodiny výstřel, aby to následně vygradovalo v nějakou přestřelku. A právě to mělo zásadní dopad na celkovou atmosféru a pocit ze hry. Tam jsem prostě věděl, že když si dám bacha, tak to mám pod kontrolou. A ten stealth tam prostě byl, přesvědčil jsem se o tom mockrát, schovávání v roští fungovalo, podřep, tlumený zbraně - kolik lidí se vztekalo, že tam není stealth mechanismus, ale prostě tam byl. Kolik panáků kolem mě prošlo, když jsem se krčil v roští...

Ve 4ce a 5ce mám kolikrát pocit, že nemám pod kontrolou vůbec nic. Jako není možný, abych dobojoval s medvědem a vzápětí mi na hlavě přistál orel, umlátim orla, za chvíli puma - jak v zoo bez plotů - jo jinak vážení - včera na mě útočil opět zkurvenej ubisoftí orel. Už nesedá na hlavu, jako ve 4ce, ale sekne vás pařátama, nijak to nezpomalí, žádná animace, ale prostě útočí - takže další zklamání. Co to má jako znamenat?

Tohle by prostě Hocking podle mě neschválil. Kdyby měl pod rukama všechny ty mechanizmy, byla by to od trojky úplně jiná, imersivnější a dospělejší hra. Přitom ty mechanizmy jsou dobrý. Ono by stačilo ubrat počet npc a všechny ty random events tak o třetinu, možná o dvě. Ta hra by se zklidnila a byla by mnohem hodnotnější. Tohle je prostě mayhem za každou cenu a vadí mi to hrozně. Mám pocit, že ten tým, co na tom dělá, je fakt skvadra huličů a kdoví co berou, protože od trojky tam cpou hulení, houby, teď zas nějakou zelenou sračku a všechny 3 příběhy jak přes kopírák - sektářství, fanatizmus, diktatura, akorát na jiný mapě.

Jako pětka mě furt drží, ale je to na pomezí, abych to odložil. Včera jsem dohrál Holland Valley (John Seed). Ta závěrečná mise třeba nebyla blbá. Ale ty další dvě, na který jsem narazil, už zase jo. Proč mám projíždět nebo prolítávat nějaký ohnivý kruhy? A musim to jak debil dělat, protože jsem postiženej a rád dohrávám na 100%.
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Tak to, že je něco nejprodávanější ještě neznamená, že to je opravdu nejlepší :wink:
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
PixleFMixle
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PixleFMixle »

nekde jsem slysel tvrzeni, ze do FC2 musi clovek vyrust... tehda sem to bral jako "blg blg blg" (a to uz jsem FC2 hral dost dlouho od vydani a "wtf")... ale dneska to beru jako jednu z nejlepsich her dekady a nejlepsi FC vubec... nasledovany duem Primal (protoze nadhera a zvlastni zasazeni) a Blood Dragon (protoze proste BLOOD DRAGON! :-D)
Sharp MZ-821 Z-80@6MHz OC Yeah!, 64kB RAM!, 256kB RAMdisk!, 32kB VRAM!, 4 barvy pri 640x400! JapanUberPower!
...mam rad mistni druzici a jeho asijsky kamaradicky...
werygood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od werygood »

Blood Dragon byl děs a hrůza, vydržel jsem to hrát asi 15 minut, pak to letělo okamžite pryč. FC2 jsem hrál hodně dávno, taky jsem přestal, ale asi zkusím znovu :)
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

Říkejte si co chcete o ubisoftu, ale tahle hra je prostě zábavná jak prase...:D
Mám nahráno 37 hodin (ale je v tom i pár hodin arcade co jsem zkoušel) a pořád baví, hotovo mám tak 40%. Mě u her nejde o to jak je to reálné, je to hra, jde mi především o to abych se u ní bavil a to Far Cry 5 plní skvěle. Koupil jsem si gold edici na steamu a vůbec toho nelituju, jsem zvědav na ty dlc a remaster far cry 3 :)
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Zábavná hra to je. Ale někdy se snaží být zábavná tak moc, že přestává mít jakoukoliv atmosféru, resp. kolikrát nemá vůbec žádnou, protože se tam děje pátý přes devátý. FC2 byl atmosférickej od začátku do konce a za každý situace.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Přesně. Taky mě to baví, ale srdcovka to bohužel asi nebude.

Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Hah, teď jsem dělal tu misi co na ní Swat nadával a zrovna jí i nahrával :)

https://www.youtube.com/watch?v=UhAVA9JUIko

Bohužel jsem jí dal až na ten další pokus.

Ale kupodivu mě bavila, i s tím bordelem. Akorát tu helikoptéru jsem teda nečekal :)

Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Podle toho, jak jsi odlít, jsi dostal brokovnicí nablízko :roll: Minuta do konce... no já to dal napopátý, no. Jako neviním z toho hru, vždycky to byla moje chyba, že jsem se někde unáhlil, nebo nekryl, ale prostě moc lidí, moc velkej provoz. Jak jsem řekl - jak by bylo boží ten důl infiltrovat, potichu tam aktivovat 4 nálože, vzdálit se a říct parťákovi, ať to odpálí. Proč to musím 4 minuty bránit, aby to ve finále dopadlo vlastně stejně? A proč mi ta hra podsouvá tenhle bordel, když do mě od začátku hustěj, že to můžu hrát jakym chci stylem? Já preferuju stealth, ale v týhle misi mě vyloženě natlačili do něčeho, ce jsem hrát nechtěl. A takovejch vynucenejch situací je tam poměrně dost.

Jinak já jsem větrák dal tim stacionárnim kulometem, nebo se taky stačí trefit dobře do pilota a větrák jde k zemi.
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

Jelikož jsem to až do teď nepotřeboval, tak ani nevím jak získat zápalné šípy? Možná je to banalita, ale nějak to nemůžu najít. Poradíte?
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
madPav3L
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od madPav3L »

Zápalné šípy neboli speciální munice se dá jedině koupit potom co se naučíš perk černý trh.
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

Talent Černý trh mám odemknutý, ale nikde v obchodě to není na výběr
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

Je to v předmětech.
Zkoušel jsem kooperaci a je to celkem sranda :D
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

Dík jsem slepej :lol:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“