Dialkove ovladanie PC - probleem

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

KELIMEK píše:Nikde sem tu nenasel thread o tom, jak to vlastne cely funguje. Naky obecny info. Co se pouziva jako vysilac ?? Co vsechno se tim da ovladat ?? :oops: sry za OT :huh:
jako vysilac pouzijes dalkove ovladani--od TV,videa atd --nebo si koupis nejake ovladani jen na PC aby jsi nemusel pouzivat ty co potrebujes

ovladat jde skoro vse co ti dovoli girder

nahore jsou ruzne odkazy na tech strankach je i ten program (nahore je to anglicky ale kdyz sjedes dolu tak je tam slovenstina)
je tam nekolik druhu zapojeni do com,USB,sit
popis funkce je na tech strankach
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

V poho. Takže pomocí Gilderu se dá nastavit cokoliv, používá se jakíkoliv dálkový ovladač...
Made by Piranha
AMD Athlon XP2700+ | SOLTEK nF2 75FRN3-L | 512 DDR 400mhz | nVidia GeForce FX 5600 128MB | seagate berracuda 120GB | Samsung SpinPoint 250GB |
P.I.R.A.N.H.A. : Poloautomatický Inteligentní Robot na Anihilaci Nájezdníků a Hromadění Antihmoty :borg:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50805
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

master88 píše:samozrejme je poslu sem :)
kdy budou ty fotky?
at se na to vrhneme a najdeme tu chybu
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

no ja uz sme na ot prisel.. je to studenak,, nekde... chce to prepajet :(
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

Tak jsem dnes konečně přistoupil ke stavbě IR. Boheužel nefunguje, nevím kde je chyba, girder mi hlásí nějakej error in reciever nebo co, podle schéma je vše v pořádku, ještě teda dotaz, pokud má na schématu zenerka čárku nahoře tak ta černá čárka na zenerce v reálu je taky nahoře?? Prostě mi to nešlape...
Made by Piranha
AMD Athlon XP2700+ | SOLTEK nF2 75FRN3-L | 512 DDR 400mhz | nVidia GeForce FX 5600 128MB | seagate berracuda 120GB | Samsung SpinPoint 250GB |
P.I.R.A.N.H.A. : Poloautomatický Inteligentní Robot na Anihilaci Nájezdníků a Hromadění Antihmoty :borg:
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

piranha píše:Tak jsem dnes konečně přistoupil ke stavbě IR. Boheužel nefunguje, nevím kde je chyba, girder mi hlásí nějakej error in reciever nebo co, podle schéma je vše v pořádku, ještě teda dotaz, pokud má na schématu zenerka čárku nahoře tak ta černá čárka na zenerce v reálu je taky nahoře?? Prostě mi to nešlape...
myslis ten cerny prouzek ze?
krouzek oznacuje propustny smer ---------krouzek na diode===carka ve schematu
R3LL1K
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3LL1K »

tak som sem konecne prisiel, som nevedel ze sa v tomto mojom topicu takto rozkecate :) No ja som to potom hned aj rozchodil, ja som tam mal odpaleny ten kondenzator a to mi tam robilo blbosti...dal som tam novy a slapalo teda este stale to slape normalne.

//edit: inak ako IR prijimac som pouzil jeden z jednej starej pokazenej hi-fi vezi :) aj dialkove ovladanie mam s nej ale ide aj od TV, video...
SK8 iz GR8
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

Takže konkrétně ta hláška je: " There are some problem in reciever"... asi odzkoušet jednotlivé součástky a postavit znova, co? Nechcete někdo udělat kompletní fotodokumentaci stavby?
Made by Piranha
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

piranha píše:Takže konkrétně ta hláška je: " There are some problem in reciever"... asi odzkoušet jednotlivé součástky a postavit znova, co? Nechcete někdo udělat kompletní fotodokumentaci stavby?
posli fotky toho tvojeho a ja se na to koknu
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

O.K. Ale až se dostanu k digitálu, možná večer...
Made by Piranha
Zeb
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeb »

piranha píše:Takže konkrétně ta hláška je: " There are some problem in reciever"... asi odzkoušet jednotlivé součástky a postavit znova, co? Nechcete někdo udělat kompletní fotodokumentaci stavby?
mam uplne stejnej problem - mam za to, ze sem tam dal opacne IR cidlo SFH5110-38. Nema popsany nozicky a nevim co je zem :) Taky sem ho na zadny z fotek nevidel :?
Obrázek
Vsichni tam mate takovy velky a ja mam tohle:

Obrázek

jinak ta "bambulka" smeruje mimo konektor (doufam ze me chapete :D ) Je to tak spatne, nebo mam hledat chybu jinde ?
btw: zenerka ma carku smerem doprostred konektoru (to by melo bejt dobre).

Je to delany podle tohodle
Obrázek
Zeb
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeb »

Tak sem to nafotil - vidite tam nekdo chybku ? :?

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
pico
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pico »

s tym malym cudom to mam aj ja a tez to nejde. mam k tomu popis tak to sem dam ked budem doma.
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasTT »

čaute, v katalogu jsem si vyhledal čidlo SFH5110-38, zapojení vývodů u tohoto čidla při pohledu zepředu je z leva doprava: OUT - GND - VCC, což znamená, že podle obrázku je to špatně. Káždé čidlo má ty vývody trochu jinak vyvedené. přidal bych tu foto zapojení, ale nevím jak to udělat.
Core i5-750 na Asrock P55 Deluxe3, Kingston 2x2GB, QuadroFX 1500 256MB, Munli MuchTV, SB X-Fi Fatal1ty Pro, Seasonic 500W, HDD 120GB + 500GB + 80GB
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasTT »

Jsem to zkusil udělat, použil jsem čidlo SFH5110-38 a ze čtyř ovladačů, které mám doma to spolehlivě funguje jen s jedním, na jeden to nereaguje vůbec a na zbylé dva to sice reaguje, ovšem spolehlivě jen ze vzdálenosti cca 10 cm, z větší vzdálenosti už to při opětovném stisknutí jednoho a téhož tlačítka vyhodnotí pokaždé ůplně jiný kód. Z čehož usuzuji, že ty tři ovladače vysílají na jiných frekvencích než 38 KHz. Poraďte jak se dá zjistit vysílací kmitočet ovladače, protože s tím na který to funguje mi to zrovna nevyhovuje.

to Zeb: podle toho prvního obrazku - prohoď ty tva vývody z toho čipu co jsou vpravo a uprostřed
Core i5-750 na Asrock P55 Deluxe3, Kingston 2x2GB, QuadroFX 1500 256MB, Munli MuchTV, SB X-Fi Fatal1ty Pro, Seasonic 500W, HDD 120GB + 500GB + 80GB
Zeb
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeb »

ThomasTT píše: to Zeb: podle toho prvního obrazku - prohoď ty tva vývody z toho čipu co jsou vpravo a uprostřed
Parada fakci to :-D DIKEC :worship:
fast4shoot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fast4shoot »

Tak konečně se taky dostávám ke stavbě a protože se mně nechce kupovat čidlo, tak jsem vybrakoval novou (a dobrou :sad:) nefunkční telku (MASCOM) a v ní našel tohle: Obrázek, je to zapojení, jaký bylo na DPS společně s Power LEDkou (ta tam je taky), tak mně napadlo, že bych to čidlo použil, ale nevím:
a) jestli to jde použít (abych tím něco neodpálil)
b) zapojení výstupů (ten prostřední bude zřejmě VCC a to pravý by mohla být zem)
c) jak to zapojit
PS: na čidle je napsaný: 19 438 a pod tím V 2236

PS2: ty dva obdélníčky dole jsou konektory, kterýma se to připojovalo k základní desce
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+, RAM: 1GB DDR2 533MHz, VGA: HIS ExcalibuR 9250 256MB, 240/400 @ 290/440, HDD: Western Digital WD80, Repra: M-Audio DX4, Zvukovka: M-Audio Delta 1010LT
Moje modifikace hry Half-Life: Near the explosion.
DoBa
Nováček
Nováček

Příspěvek od DoBa »

infraport k pc mam ma postaveny(oboustrany, odesilani,prijem, dobry k mobilu) schema je např zde:http://www.danyk.wz.cz/infraport.html , je to uplne jednoduchý, na těch stránká je to pajený dost škaredě...někde sem to viděl i jako stavebnici...je to dražší(než jen to na přijem, co je tady v tom foru), ale tak 2-3 krát levnější než kupovane infra porty(do usb, nebo serial)...cena kolem 200, jestli to de ovladat přez dálkový ovládání, to nevim , neska to zkusim, připojuje se to na motheboard. Čau

/edit: tak mě to nešlo, je na to asi potřeba special plug-in
Naposledy upravil(a) DoBa dne čtv 10. lis 2005, 15:35, celkem upraveno 1 x.
iwi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Měl bych taky jeden skromný dotaz. Kdysi jsem si ubastlil irda propojení PC-mobil přímo na desku (podobné jako je uvedeno výše, jen s jiným přijímačem mám myslím HSDL-1000 ). Teď jsem si změnil MB a ta už nic podobného nepodporuje. Otázka tedy je, jestli lze použít HSDL-1000 na příjem infra signálu k DO na PC?
DoBa
Nováček
Nováček

Příspěvek od DoBa »

iwi píše: Otázka tedy je, jestli lze použít HSDL-1000 na příjem infra signálu k DO na PC?
myslim ze to nepude, protoze v tom je integrovanej vysilač, příjmač a řídící obvod- a ten bude asi ten problem, no zkus to a uvidis...
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“