Můžu jedině souhlasit s tím, co jsi napsal a ostatním, co tu píšeš na toto téma. Power user na osvědčeném W10 žádnou Asus krabici nemá k čemu potřebovat. Jen jsem tady chtěl popsat svojí raw experience z přechodu na AM5 + přechod na Win11. Je hezké, že tvůj Win10 PRO schroustá kdejaký chipset. Taky jsem roky neměl problém s Win10 Home na pár sestavách, co jsem dělal, ani vlastním PC.
Já si ty problémy s W11 nevymyslel a klidně může být řešení mezi židlí a klávesnicí. Akorát po nějaké té hodině troubleshootingu jsem prostě zkusil tu "zakázanou" Armory Crate, tam jsem si vyhledal nějakou drivers záložku, zafajfkoval jsem si potřebné věci (chipset driver, LAN, WiFi, audio), nainstalovalo se to a po restartu se vše chytlo. Armory Crate jsem pak zase odinstaloval, drivery mi zůstaly ofc.
Prostě to nemá MS ještě doladěné u W11 Home minimálně. Instalačka nepozná příliš nový HW od příliš starého. Při ruční instalaci ovladačů hází systém klacky pod nohy. Možná jsem měl instalovat v jiném pořadí - nejprve chipset, pak síťové prvky, nvm.
Takže v případě problémů radím použít klidně tu AC na drivery a pak ji smazat. Nevidím na tom nic špatného. AC sama od sebe nezačne jebat do pokročilejších parametrů. Nadáváš přesvědčivě, ale přiznáváš, že Win11 Home a aktuální zkušenosti s AC jsou nula, takže sry jako .)