DFI LANPARTY NF4 SLI/Ultra

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Zamčeno
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

Cabas píše:Mam tento Zdroj napájecí Chill Innovation CP-400P fan 12cm 400W ATX jak pujde na MB DFI Lanparty UT nF4 Ultra D ?
DFI nyní doporučuje 480Wotvý zdroj s tím, že akceptuje doporučení výrobců grafických karet a použití ve SLI režimu. Konsultoval jsem celý problém s technickým oddělením DFI (původní doporučení bylo 400W jako minimum) a závěr je takovýto: 400W je dostatečný zdroj tam , kde jde o skutečně kvalitní značku, pro jednu graf.kartu a nebudeš taktovat. Kvalitní je myšleno s dostatečně silnou +12V větví. To tento Chill nemá (minimum se udává 25A, odborníci z OCZ uvádějí ještě vyšší hodnoty: 28A pro non SLI, 33A pro SLI). Jednoznačně se doporučuje ATX 2.0 s 24pinovým hlavním napájecím kabelem a duální +12V větví. Toto rozdělení větve umožňuje vyšší stabilitu systému, kde CPU je napájeno větví 2 (kabel přídavného napájení ), všechny ostatní 12Voltové "spotřebiče" větví 1. Moje Akasa je perfektní a spolehlivá a koupíš jí na www.tntrade.cz asi za 2800.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
dexx narsil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexx narsil »

no kdyz je tu rec o tech zdrojich tak by me zajimalo co ten muj CoolerMaster 450 W viz podpis. do mesice chcu koupit asi taky tu desku od DFI pripadne jeste premyslim o Abitu AN8 Fatal1ty, Athlon64 3200+, 2x512MB DDR 550Mhz Mushkiny, GF 6600 GT, HDD SATA. bude ten zdroj stacit? nebo je dost kvalitni na to aby stacil :-D ve speedfanu me to ukazuje na 12V vetvi napeti 12,5-12,1V
a samozrejme chcu taktovat 8)
Cabas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cabas »

Tak jsem dnes volal do Alzasoftu a ptal se na 24 pinovy dobry zdroj a zadny nemeli... :sad:
Skrin-Sunbeam Acrylic AC-HUVB - Middletower; DFI Lanparty UT nF4 Ultra SLI-DR; CPU AMD Athlon A64 4000+ 64-bit HT SanDiego socket 939 - Zalman; 2 x 1024MB G.Skill Extreme Series F1-4000USU2-2GBHZ ; Sapphire Atlantis ATI Radeon X850XT 256 MB VIVO, PCI-E (540@1180) ; HDD 30GB, HDD Hitachi Deskstar 250GB SATA II, HDD Maxtor 300GB SATA 16MB , Bezdrátový set Logitech MX 700, Genius SW-5.1 Home Theater , DVD±R BenQ DW 1640 Dual Layer , DVD±R LG GSA-4163B Dual Layer, Zdroj napájecí Blue Hiper Type R580W
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Cabas píše:Tak jsem dnes volal do Alzasoftu a ptal se na 24 pinovy dobry zdroj a zadny nemeli... :sad:
Tak to jsou sumari, ja mam doma uz 4 mesice zdroj 24pin, v ty dobe jeste nebyla deska ktera by to potrebovala.Zkus lepsi obchod(MaWa,TNTRADE.cz - tam mivaji plno veci skladem,FOXPC.cz)
danduo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danduo »

mam dotaz na OCs mam sestavu (ta prvni dole) na 300W fortronu ale kdyz zapnu napr Doom3 tak se mi restaruje grafika a myslim ze je to zdrojem poradite jestli je to tim??dekuji a jinak jsem ho nejvic s certifikovanym coolerem nataktoval pri teplote kolem 40 stupnu na 2.46Ghz a s chledicem od Coller masteru na 2.7Ghz mozna o neco vic
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

danduo píše:mam dotaz na OCs mam sestavu (ta prvni dole) na 300W fortronu ale kdyz zapnu napr Doom3 tak se mi restaruje grafika a myslim ze je to zdrojem poradite jestli je to tim??dekuji a jinak jsem ho nejvic s certifikovanym coolerem nataktoval pri teplote kolem 40 stupnu na 2.46Ghz a s chledicem od Coller masteru na 2.7Ghz mozna o neco vic
Proč se ptáš a nepřečteš si příspěvky. Máš náročnou grafiku, takže zdroj nad 500W, samozřejmě ATX 2.0, tzn. dělená 12V větev, poznáš dle toho, že hlavní napájecí konektor je 24pin. Nejdůležitější ukazatelem je možnost zatížení 12V větve, takže čím více Ampérů, tím lépe. Těch 2x15A u Fortronu 500W, který prodává Czechcomputer, je pro Tebe minimum. Osobně bych Ti doporučil Enermax EG565AX-VH(W)SFMA Coolergiant Serie 535W za cca 4 tisíce.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

No tak je to určitě zdrojem, proto bych koupil nějaký Fortron 500W (řada Bluestorm) nebo LC Power 480W (oba mají v CC). Enermax, jak tvrdí Firefly by byl sice dobrý, ale ty peníze :roll:
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Maryk
Nováček
Nováček

Jake RAm na DFi???

Příspěvek od Maryk »

Poradíte mi, které z těchto pamětí mám spíš zvolit pro OC na desku DFi a proč ? Vybral jsem si tyto : 1/ 512MB DDR550 MUSHKIN Hi Perf. Black
CAS 2.5-4-4-8 @ 550MHz
4.4 GB/s
Dual Bank
64Mx64 Module
32Mx8 chip density
6-Layer PCB
Gold Contacts
184pin
2.5V - 2.8V
Unbuffered, non-ECC

2/OCZ DDR 1024MB 400MHz EL Platinum Dual Channel
časování CL: 2
časování RAS: 2
časování RCD: 2

3/A-DATA DDR 512MB 600MHz
časování CL: 3
?
?
Díky moc za pomoc
CPU:AMD Opteron 185 Denmark 2.6GHz ; MB:DFI LanParty UT nF4Ultra-D
Bios 702-1;RAM GSKILL 4GB DDR PC3200 2-3-2-5 DUAL CHANNEL;
GK:Leadtek WinFast PX6600GT TD Extreme 550/1120@600/1250;ZDROJ:Enermax
535W;HDD:2xHitachi Deskstar T7K250 SATAII/300;CASE:Chieftec-LBX-03B;
CHLADIC:Scythe Ninja/Zalman VGA Coller VF700CU
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

rozhodne a-data...sice clk 3 ...ale sou to best pameti 8-) sam je mam a fakt supeeeeeeer.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Buď ty Mushkiny nebo OCZ, obě jsou super, možná spíš OCZ
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
gallileo
Nováček
Nováček

DFI LanParty NF4Ultra + Zalman CNPS7000A-Cu + Avance C001

Příspěvek od gallileo »

Nevite nekdo jak je to s kompatibilitou teto desky se zalmanem a touto skrini( resp. Silverstone TJ06 a jine). S obrazku mam pocit ze to zrovna nepude napasovat :(
Barton 2500+; MSI k7n2delta-ilsr; 512RAM; Leadtek A310 GF FX5600, Fortron 300W,
Matius
Nováček
Nováček

Re: ???

Příspěvek od Matius »

sharker píše:HMM dala by sa zohnat za slusne prachy aj na slovensku?
este som ju totiz nikde v sk shopoch nevidel :roll:
Je tu daky slovak co ju uz kupil? :-D
Mam vazny zaujem tak ak mozte tak poradte dake dobre Sk aj Cz shopy 8)
diki
http://karman.inshop.sk/inshop/scripts/ ... ?level=524
DFI LP Ultra, Amd Venice 3200+ (2400 MHz), HDD Hitachi 250 GB, GeForce 7800 GTX, Enermax 480W
rustyn
Nováček
Nováček

Teplota

Příspěvek od rustyn »

Mam takovej dotaz... Zajímalo by me, co je to za teplotu PWM IC v ITE Guadian. To je motherboard? Já tam totiz mám teplotu pri zátezi az 60°C, tak by me zajímalo jestli je to v pohode. A nemám u toho zádný otácky, jelikoz nemam zadny dalsí fan...

Jinak zátez CPU - max 45°C
Chipset - max 51°C

Díky
A64 3000+ Venice (1800/2610 Mhz), AC Freezer 64; DFI LanParty UT nF4 Ultra-D; Dual 2x512 MB – Corsair DDR 400 CL 2,5; Leadtek 6600 256MB (300/550, 550/620); 2x 80 GB Hitachi (S-ATA II) SATA Raid 0; Fortron 500W AX 500-A Blue Storm
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Mám problém:

v pátek jsem si koupil DFI LanParty NF4Ultra-D.

Bohužel mi nejedou korektně USB porty. Když do nich vložím flešku, tak se objeví hláška vpravo dole o nalezení flešky a PC se přibrzdí, jako kdyby načítal. Tot vše, samozřejmě se data z flešky neobjeví.

Nevíte někdo co s tím?
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

velice obvykly problem na teto desce, reklamuj, jsou toho plny fora.
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

OBR píše:velice obvykly problem na teto desce, reklamuj, jsou toho plny fora.
To myslíš vážně, že je to na reklamačku? Nic se s tím nedá dělat?
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

No pokud delas vsechno spravne a na te flashi jsou data, a kdyz disk pripojis jinam a tam funguje, tak zkus jeste preinstalovat rucne USB 2.0 drivery z CD DFI, pokud bude problem trvat tak to vyreklamuj, to co pises spolu s problemem sitovky je casta vada.

PS jeste jsem nasel ze USB porty prestavaji na nekterych BIOSech fungovat, dej si tam ten oficialni 310.
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

OBR píše:No pokud delas vsechno spravne a na te flashi jsou data, a kdyz disk pripojis jinam a tam funguje, tak zkus jeste preinstalovat rucne USB 2.0 drivery z CD DFI, pokud bude problem trvat tak to vyreklamuj, to co pises spolu s problemem sitovky je casta vada.

PS jeste jsem nasel ze USB porty prestavaji na nekterych BIOSech fungovat, dej si tam ten oficialni 310.
Dobrý. Díky moc za radu. Jinak Tvůj CPU fachčí skvěle.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

OBR píše:No pokud delas vsechno spravne a na te flashi jsou data, a kdyz disk pripojis jinam a tam funguje, tak zkus jeste preinstalovat rucne USB 2.0 drivery z CD DFI, pokud bude problem trvat tak to vyreklamuj, to co pises spolu s problemem sitovky je casta vada.

Tak problém je vyřešen: byl to slabý zdroj.

Když jsem tam dal 500W nový zdroj, tak USB porty začaly pracovat. Je to s podivem, ale realita.

Znovu se ozřejmňuje, že majitelé této desky ji musí nakrmit dostatečným množstvím energie.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Veselý »

Zkoušel někdo RAID na týhle desce? Už jsem poučenej z ASUS nebo z MSI, že nejsou schopni dodat na disketě driver, abych mohl korektně naistalovat SATA RAID driver. Pročítal jsem si manuál k desce a našel jsem toto: Copy these files from the NVIDIA nForce™ driver directory (IDE/WinXP or
Win2K) onto a formatted floppy disk:
• Disk1
• Txtsetup.oem
• Nvraid.sys
• NvAtaBus.sys

Chtěl jsem se zeptat, dodává DFI k desce disketu s drivers, nebo si ji musím podle tohoto návodu vytvořit?
Zamčeno

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“