Silent Hunter III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Slezman píše:takže zatím to funkci neodstraňuje, ale zvyšuje vitalitu.....až najdeš deaktivátor únavy, tak nám JXP řekni, pls :)
No takovy mod neni, ale nemel by byt problem si ho udelat. Staci kdyz zmenis u vsech uvedenych polozek "FatigueStep z hodnoty na 0". Pro nazornost prikladam vsechny casti v souboru
Basic.cfg kde ma byt hodnota zmenena.

Kód: Vybrat vše

[CREW_0] ;SEAMAN 
MoraleMin=0.30 
MoraleMax=0.60 
MoraleStep=0.05 
FatigueMin=0 
FatigueMax=0.5 
FatigueStep=0.025 ;original value 0.2 
CoefMorale=0.4 
CoefFatigue=0.2 
QualEffect=1 
Hp=10 
Wounded=-0.02 
Dead=-0.05 
SunkShips=0.1 
TorpedoHit=0.05 
Experience=0 

[CREW_1] ;ABLESEAMAN 
MoraleMin=0.30 
MoraleMax=0.60 
MoraleStep=0.05 
FatigueMin=0 
FatigueMax=0.5 
CoefMorale=0.4 
CoefFatigue=0.2 
QualEffect=1 
Hp=11 
Wounded=-0.02 
Dead=-0.05 
SunkShips=0.1 
TorpedoHit=0.05 
Experience=20 

[CREW_2] ;LEADINGSEAMAN 
MoraleMin=0.30 
MoraleMax=0.60 
MoraleStep=0.05 
FatigueMin=0 
FatigueMax=0.5 
CoefMorale=0.4 
CoefFatigue=0.2 
QualEffect=1 
Hp=12 
Wounded=-0.02 
Dead=-0.05 
SunkShips=0.1 
TorpedoHit=0.05 
Experience=50 

[CREW_3] ;PETTYOFFICER 
MoraleMin=0.40 
MoraleMax=0.70 
MoraleStep=0.05 
FatigueMin=0 
FatigueMax=0.5 
FatigueStep=0.025 ;original value 0.1 
CoefMorale=0.3 
CoefFatigue=0.3 
QualEffect=2 
Hp=12 
Wounded=-0.02 
Dead=-0.05 
SunkShips=0.1 
TorpedoHit=0.05 
Experience=100 

[CREW_4] ;CHIEFPETTYOFFICER 
MoraleMin=0.40 
MoraleMax=0.70 
MoraleStep=0.05 
FatigueMin=0 
FatigueMax=0.5 
CoefMorale=0.3 
CoefFatigue=0.3 
QualEffect=3 
Hp=13 
Wounded=-0.02 
Dead=-0.05 
SunkShips=0.1 
TorpedoHit=0.05 
Experience=150 

[CREW_5] ;CHIEFBOATSWAIN 
MoraleMin=0.40 
MoraleMax=0.70 
MoraleStep=0.05 
FatigueMin=0 
FatigueMax=0.5 
CoefMorale=0.3 
CoefFatigue=0.3 
QualEffect=4 
Hp=14 
Wounded=-0.02 
Dead=-0.05 
SunkShips=0.1 
TorpedoHit=0.05 
Experience=200 

[CREW_6] ;SUBLIEUTENANT 
MoraleMin=0.50 
MoraleMax=0.80 
MoraleStep=0.1 
FatigueMin=0 
FatigueMax=0.6 
FatigueStep=0.025 ;original value 0.05 
CoefMorale=0.2 
CoefFatigue=0.4 
QualEffect=1.5 
Hp=14 
Wounded=-0.02 
Dead=-0.05 
SunkShips=0.1 
TorpedoHit=0.05 
Experience=300 

[CREW_7] ;LIEUTENANTJR 
MoraleMin=0.50 
MoraleMax=0.80 
MoraleStep=0.1 
FatigueMin=0 
FatigueMax=0.6 
CoefMorale=0.2 
CoefFatigue=0.4 
QualEffect=2 
Hp=15 
Wounded=-0.02 
Dead=-0.05 
SunkShips=0.1 
TorpedoHit=0.05 
Experience=400 

[CREW_8] ;LIEUTENANTSR 
MoraleMin=0.50 
MoraleMax=0.80 
MoraleStep=0.1 
FatigueMin=0 
FatigueMax=0.6 
CoefMorale=0.2 
CoefFatigue=0.4 
QualEffect=3 
Hp=15 
Wounded=-0.02 
Dead=-0.05 
SunkShips=0.1 
TorpedoHit=0.05 
Experience=500 
Nezapomen si ten soubor zazalohovat a pripadne reportuj vysledek, snad budes spokojeny :-)))
---
Teddy
Nováček
Nováček

ako citat/pocuvat radio-spravy?

Příspěvek od Teddy »

Zakysol som hned v prvom treningu, lebo neviem, ako si mam precitat alebo vypocut radio-messages.

Najprv mam nabrat kurs juho-vychod a vplavat do dakeho uzkeho kanala, to sa mi podari, v reporte mi to hodi ako splnene, a potom dostanem odkaz ze mam novy radio-message (zrejme s instrukciami co mam robit dalej, aj v zadani ulohy je ze mam sledovat a plnit radiove prikazy) ale nijako si neviem tu spravu vypocut, a teda neviem, co mam robit dalej....

Skusal som zajst za radistom, ale neprisiel som na to ako ho donutit aby mi ten radiogram precital. Ani v manuali som nic o tom nenasiel. No, ze "manual", 35 stran o nicom, ani len zoznam klaves. A v menu hry som ani nenasiel moznost prekonfigurovat si klavesy. No to je radost...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

No Teddy, ostudo ... :-)))

Jen pro info, mas tak QuickReferenceMAp a tam mas prehled vsech klaves i Mapu klavesnice. A pod klavesou "M" se skryva co ? No "Radio Message" :-))). Spatne jsi hledal a hned soudis hru a manual :-))).
---
Klot
Nováček
Nováček

crew management

Příspěvek od Klot »

Návod od JXP nefunguje, vyzkoušel jsem, přepsal všechny fatiqueStep na 0.0 a stejně se blbouni unavují dál. Když jsem hru vypnul, zjistil jsem že hra si udělala svůj nový basic.cfg, jen si ho označila _bacic.cfg_ Takže slepá ulička.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: crew management

Příspěvek od J X P »

Klot píše:Návod od JXP nefunguje, vyzkoušel jsem, přepsal všechny fatiqueStep na 0.0 a stejně se blbouni unavují dál. Když jsem hru vypnul, zjistil jsem že hra si udělala svůj nový basic.cfg, jen si ho označila _bacic.cfg_ Takže slepá ulička.
Ok, tak zkus jeste nastavit tuto odnotu na nejakou minimalni. Treba 0,0001, kdyz funguje 0,0025 nevidim duvod proc by to nemelo slapat. Vychazim pouze z logicke uvahy, ktera samozrejme nemusi byt 100%.

Dik za report
---
Many
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Many »

Chalpy....tehle hra ju super...vřele dopuručuji... :-D
Klot
Nováček
Nováček

Re: crew management

Příspěvek od Klot »

J X P píše:
Klot píše:Návod od JXP nefunguje, vyzkoušel jsem, přepsal všechny fatiqueStep na 0.0 a stejně se blbouni unavují dál. Když jsem hru vypnul, zjistil jsem že hra si udělala svůj nový basic.cfg, jen si ho označila _bacic.cfg_ Takže slepá ulička.
Ok, tak zkus jeste nastavit tuto odnotu na nejakou minimalni. Treba 0,0001, kdyz funguje 0,0025 nevidim duvod proc by to nemelo slapat. Vychazim pouze z logicke uvahy, ktera samozrejme nemusi byt 100%.

Dik za report
Problém asi není v té zadané hodnotě, ale v tom že hra pozná že v tom souboru byl proveden nějaký zásah a udělá si vlastní novou kopii. Otázka je, jestli to nechce upravit ještě někde jinde. Ale logicky by to jít mělo, takže s tím budu laborovat a uvidím.
Slim
Nováček
Nováček

Ukonceni mise

Příspěvek od Slim »

Mam jednu otazecku, jak spravne ukoncit misi? Ja jsem "zaparkoval" tam odkud jsem odstartoval a pres ESC a Dock Kiel jsem to ukoncil. Kdyz jsem chtel rozdavat medajle, tak mi to napsalo ze nemam dokocenou misi (nebo tak neco). Dik
Teddy
Nováček
Nováček

torpedoborce...

Příspěvek od Teddy »

Tak sa mi podarilo uz v 3 roznych single-misiach jednoducho poslat ku dnu par torpedoborcov. Postup je jednoduchy:

Najprv odpalim spredu vsetky styri uhory na hlavnu korist, a ked ma niektory z tych rychlych parchantov najde a zamieri ku mne, nahodim plny vpred, vystupam do periskopovej, a zaroven upravim kurz tak aby som mu ukazal zadok. Ked je v polohe presne 180stupnov (za mnou) a mieri presne na mna (musi uz ist rovno, nie otacat), ukazem mu periskop, pockam kym sa priblizi na 500metrov, vypalim donho zo zadneho torpedometu a bleskove ponor do 50.

Chce to potom len pevne nervy, vydrzat v kurze, a neuhnut. Ak by sa zacalo hned manevrovat, on tiez upravi kurz a torpedo by ho minulo. Ale ak clovek vydrzi v kurze, torpedoborec sa doslova "napichne" na torpedo. Aj ked to torpedo zbada, nestihne mu uhnut, lebo tak 15 sekund mu trva kym si vsimne torpedo, a potom ma este tak 15 sekund do narazu. Pravda, je tam riziko ze torpedo minie alebo nevybuchne a clovek potom nestihne uhybny manever a dostane plnu davku hlbinnych pum, ale zatial sa mi to nestalo. V troch single-misiach som takto poslal ku dnu 5 torpedoborcov, a keby som mal viac uhorov v zadnom torpedomete, slo by ich tam aj viac... :-)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

mě se v tutorialu "convoy attack" podařilo zničit destroyer tak, že mě pronásledoval, vynořil jsem se, on mě najel na věž a zničil se :lol: :lol: :lol:

2Teddy: tak to vypadá na dalsi bug-bonus od Ubisoftu :?
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
pig
Nováček
Nováček

Příspěvek od pig »

Tak se mi to nejak pos... ,kdyz pustim misi tak vydim jenom budiky a cernou obrazovku s napisem "game pause" a nejde to pustit. Problem pretrvava i po novy instalaci.
Chjooo KUA
Procesor: i5 4670K@4,6GHz-1,3V(delid),Grafika: MSI R9 270X, Chladič: SilentiumPC Fortis 2 XE1226 (Cpu), Motherboard: Gigabyte GA-Z87-HD3, Operační paměť: Corsair 2X4Gb 1600@2000Mhz, HDD:Crucial M500-240GB,seagate 750Gb, samsung 500Gb, Zvuková karta: Creative Labs Sound Blaster Audigy SE, Reproduktory(sluchadla): Creative Tactic3D Sigma, Monitor: LG Flatron 27MD53D - LED 27"
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

pig píše:Tak se mi to nejak pos... ,kdyz pustim misi tak vydim jenom budiky a cernou obrazovku s napisem "game pause" a nejde to pustit. Problem pretrvava i po novy instalaci.
Chjooo KUA
zkus načíst o jeden save zpět
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
pig
Nováček
Nováček

Příspěvek od pig »

Slezman píše:
pig píše:Tak se mi to nejak pos... ,kdyz pustim misi tak vydim jenom budiky a cernou obrazovku s napisem "game pause" a nejde to pustit. Problem pretrvava i po novy instalaci.
Chjooo KUA
zkus načíst o jeden save zpět

i kdyz dam singl misi tak to tam je a nebo u musea muzu prepinat na ruzny plavidla ale obrazek tam proste neni , 2D ukaze 3D ne
Procesor: i5 4670K@4,6GHz-1,3V(delid),Grafika: MSI R9 270X, Chladič: SilentiumPC Fortis 2 XE1226 (Cpu), Motherboard: Gigabyte GA-Z87-HD3, Operační paměť: Corsair 2X4Gb 1600@2000Mhz, HDD:Crucial M500-240GB,seagate 750Gb, samsung 500Gb, Zvuková karta: Creative Labs Sound Blaster Audigy SE, Reproduktory(sluchadla): Creative Tactic3D Sigma, Monitor: LG Flatron 27MD53D - LED 27"
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

SILENT HUNTER III ČEŠTINA
Zdroj Tiscali.games.cz
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

už bylo na čase, bez ní dělám některé věci pokus - omyl
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Klot
Nováček
Nováček

Crew management

Příspěvek od Klot »

Tak jsem o víkendu laboroval a zde je kýžený výsledek : Při přepsání všech FatigueStep na hodnotu 0 v souboru Basic.cfg (jak výše radil JXP) je skutečně zrušen syndrom únavy. Důležité ovšem je aplikovat tuto změnu před novou misí nebo před založením nové kariéry - pokud se provede v průběhu uložené rozehrané mise, hra si vytvoří jakýsi záložní soubor podle hodnot které byly (zřejmě) v savu. Uvedený postup jsem zkoušel - půl roku na hladině se zastavenými motory bez střídání a žádná únava :D .
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Glimmerman »

Zdravim nevite jak v teto hre rozchodit rozliseni 1280X1024? Mam 19 LCD s timto nativ. rozlisenim tak proto se ptam. V jinych to vypada nehezky a mavic nejsou videt detaily.:(((
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Glimmerman píše:Zdravim nevite jak v teto hre rozchodit rozliseni 1280X1024? Mam 19 LCD s timto nativ. rozlisenim tak proto se ptam. V jinych to vypada nehezky a mavic nejsou videt detaily.:(((
rozchodit to jde celkem snadno, staci si projit tenhle thread ;-)
---
Lala
Nováček
Nováček

World Expansion ver. 2.0

Příspěvek od Lala »

Cest,

World Expansion for Silent Hunter 3, ver. 2.0 je online:
http://www.combatplanes.ca/sh3_world.htm

tak tahejte ... :wink:
Oblak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oblak »

Lala, mě to nějak nefunguje, co to má být???
Jaký je tu bez papamobila klídek....
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“