Asus A8N-E /Deluxe (939, nF4 Ultra) - tipy a rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
gombalik
Nováček
Nováček

Deska mi dělá následující problém: kolikrát se stane, že...

Příspěvek od gombalik »

popiš,co máš za disky a mechaniky....měl jsem podobnej problém,nebudu ho popisovat,ale můžeš zkusit následující: máš-li S-ATA disk,zapoj ho na desce do pozice 3 nebo 4 a mechaniku (nebo mechaniky)dej na jednu,,kšandu" IDE a připoj na sekundární větev na desce(na černý,ne modrý IDE konektor)
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

neni to muj komp, jen se to snažim nějak rozchodit a je tam:

Asus A8N-E (to je náhoda :-D )
A64 3000+ Venice
2x 512 Corsair DDR400
MSI RX800 128MB
Seagate Barracuda ST3160812AS - 160GB SATA-3G
DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-4165B ATAPI OEM DualLayer

zdá se, že ta deska není schopna provozu se staršími zdroji (alespoň ne ta co mám), tzn. se zdroji bez nativního 24pin konektoru (nejelo to s tim Fortonem 350, jinak jsem zkoušel víc zdrojů ale prostě to furt padalo kvůli tomu nesprávnému napájení), dal jsem tam svuj Chiftec 500W a zatim to drží. V Biosu jsem vypnul automatickou detekci zařízení na SATA a ATA a zatim to jede tak nevim nevim uvidime co to bude dělat zatim to jede no ale s tim 3. portem SATA to kdyžtka pak zkusim, tu DVD jsem měl na druhým ATA kanálu ale nepomohlo to, Dík za rady
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

kua tak se měl radost že už to jede ale najednou zas "chyba čtení disku rest....." to je na h. už nevim co s tim :evil:
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

nazdar borci
teraz fakt potrebujem helfnut
moje PC
A64 3200+ (939) default
2x256MB goodram 2.5-4-4-8 2T 400MHz default
HDD seagate 120GB sata ST3120827AS
zdroj EC ATX 400 JSP
Asus a8n-e bios 1006 aj 1013
Sapphire x700 128/128 PCIex16

problem je ze ked pripojim hdd na externy sill radic a necham vga v PCI-e x16 tak vacsinou nenabehne obraz (dostanem sa az do win xp x64 lebo pocut uvodny zvuk ale monitor je v standby mode)
niekedy vsak nabehne
ak pripojim hdd na sill externy radic a dam vga do PCI-e x4 tak system nabehne s obrazom vzdy
ak pripojim hdd na nForce4U radic tak system nabehne aj s vga v pcie x16 aj pcie x4 stale
kde by ste videli chybu?
oplati sa kvoli tomu kupovat novy forton 400 THN GLN??
...
supergo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od supergo »

asi bych tipnul ze to neutahne zdroj, pro jistotu to vyzkousej
Athlon64 3000+; Asus A8N-E; Brand 512MB 400Mhz; H.I.S. x800GT; WD 200GB sataII; EuroCase ML8015; LG Flatron 17" CRT
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

aj ja som myslel ze to je zdrojom
ale dost mudri ludia mi povedali ze by to neslo ani tak ani tak ak by to bolo zdrojom
no moj sedlacky rozum hovori ze ak je nieco externe tak to chce pridavne napajanie a teda viac stavy a teda asi nestaci zdroj
kazdopadne mohol by mi este niekto napisat cim by to mohlo byt?
alebo co mam vyskusat?

dik moc
...
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

jcdenton12 píše:aj ja som myslel ze to je zdrojom
ale dost mudri ludia mi povedali ze by to neslo ani tak ani tak ak by to bolo zdrojom
no moj sedlacky rozum hovori ze ak je nieco externe tak to chce pridavne napajanie a teda viac stavy a teda asi nestaci zdroj
kazdopadne mohol by mi este niekto napisat cim by to mohlo byt?
alebo co mam vyskusat?

dik moc
zkus si od nekoho pujcit jiny, vykonnejsi zdroj, pokud mozno jinou znacku nez EC a minimalne 400, 450W, at je pripadne jisty, ze to je zdrojem..
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

njn budem musiet niekoho poprosit
ale v skole som najvacsi kapo s PC ja a ked ho taktujem tak vsetci myslia ze som blazon ze naco a ze to je zle
tam su taky ako mercury 350 :sad:
skusim zohnat a napisem
...
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Chci se zeptat jestli nekdo nemate na tyhle desce X2 3800+ uvazuju o jeho koupi a tak me zajima,jestli ho v pohode umi mam tu novejsi revizi(desky)
Dik
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Mám prosbu.Větrák chipsetu je už pravděpodobně hotovej,jednou jsem ho promazal,ale teď už vydává takový zvuky,že půjde.Chci tam dát toho Zalmana ZM-NB47J a chci se zeptat,jestli tam nebude vadit grafika,konkrétně X1900XT - přesahuje přes chipset,je dlouhá jak kráva...Díky.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Swat píše:Mám prosbu.Větrák chipsetu je už pravděpodobně hotovej,jednou jsem ho promazal,ale teď už vydává takový zvuky,že půjde.Chci tam dát toho Zalmana ZM-NB47J a chci se zeptat,jestli tam nebude vadit grafika,konkrétně X1900XT - přesahuje přes chipset,je dlouhá jak kráva...Díky.
Podle me bude vadit 100% taky docela resim co tam dat,ale je tam chipset tak blbe umistenej,ce jsem zatim nic nevymyslel
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak ten Zalman je velkej jako prase :D ,to bude experiment - zkusím ho vyřezat,aby karta procházela skrz ten chladič,uvidím a dám vědět.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Ja bych do něj nešel ten tvuj radlik ma velkej chladic ne?? To toho zalmana zmensis tak,ze to pak neuchladis.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Ja bych mozna skusil tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24595
Ale chtělo by to vědět,jak je vysokej ja na tu moji 7800 dal tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31135
a ten kryt větraku je přímo nad chipsetem,takže nevim co tam dát
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Už je tam ten Zalman a myslím,že se to povedlo.On je sice vysokej,ale na jedný straně má jednu a na druhý dvě řady žeber poloviční.Takže jsem ty dvě "poloviční" řady uříznul asi o 5 milimetrů (což si nemyslím,že je nějak brutální zásah) a šel tam jak po másle,chladič karty je od něj vzdálen asi 8 milimetrů,navíc je tam krásně symetricky a ne jako ten původní nakoso (aspoň ten můj tam tak byl).Zbytek chladiče zůstal nezměněn,prostě šly pryč dvě řady o 5 mm a je klid. 8) Bohužel nemůžu doporučit ostatním,nevím,jak by to bylo s jinejma kartama,ale snad by to mělo jít po menší úpravě každýmu.Jinak uchycení chladiče zcela bezproblémový. :wink:
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Jak velkej máš chaldič na grafice??
Tak sem hoď screen
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Jak velkej máš chaldič na grafice??A nehřeje se chipset?
Tak sem hoď screen
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Nemám to čím vyfotit.Jinak na grafice mám původní chladič,neměřil jsem to.Neměl by být problém délka chladiče karty,jako spíš výška žeber Zalmana.Na 7800 by to mohl být ještě menší zásah.Vlastně to vychází tak,že stačilo uříznout jen jednu řadu,vlastně jsem Zalmana mohl otočit,ale bylo by to tam celkem nepěkně narvaný,takhle je to ok,mezi koncem chladiče karty a vysokými žebry Z je zhruba těch 8 mm.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Jenže já na tý 7800gt mam tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31135
a tam je ten kryt větráku obrovskej
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

To je jedno,záleží na to,jak je dlouhej,jestli by jsi musel řezat to samý,co já,nebo ještě třetí řadu a to už je ta vysoká - tu bys musel upálit víc,jak o polovinu.Jinak teplotu chipsetu v biosu nějak nenacházim..... :oops:
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“