Woyta píše:Taky kulaty saci otvor se mi moc nezda. Chtelo by to zajimavejsi tvar.
Dalsi napad, jen trosku mene domysleny nez predtim, nutne domyslet... Napadlo me neco jako jsou nasavaci otvory u letadel nebo u sportovnich/tuningovanych aut. Takova kapsa, ktera bude kryt vetracek... Ale celkem tezke na vyrobu...
bez problemov vyrezes z pet flase, ale ty hajzli uz vyrabaju vecsinu flias so vzorom a hrbolate. takze z rury sato da tiez celkom pekne.
cekom dobry napad.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Trochu jsem si ve skole kreslil. A prikreslil cudliky na regulaci. Dal jsem tam pridal cerne bloky jako mechaniky abych videl jak to zhruba bude vypadat.
Pomalu ale jiste placam dohromady vodnika. Vecer budu pajet radiator a pokud se podari sehnat sulfid draselny tak budu mi veskere prvky na vodnika pripravene.
Tady uz je cerpadlo pripravene na montaz. Kourovych hadic si moc nevsimejte. Zkousel jsem s fixou jak bude barevna kapalina a vona byla potvora lihova. Budu muset ztmavit i ostatni hadice.
Nebylo na vyber. Hadici tak prudce ohnout nejde a takhle se cerpadlo vejde do pozadovaneho prostoru. Uvnitr viditelneho prostoru ale snad nebudou. Jinak co jsem to tak zkousel tak se uz moc tesim na to ticho.
me se ty kolinka libej vypada to jako spravne potubi
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
Tak mam konecne svarenou konstrukci kotelny. Zitra pod to uriznu dno ze drevotrisky a pridelam to na case. Pridal jsem tam na ukazku cerpadlo a zdoj. Cerpadlo bude v uzavrene vlastni komurce kterou vytvorim z plechu. Disky budou v predni casti.
Zdroj uz diky blbe umistene nalepce zaruku mit nemude takze do neceho bych sel. Na ATX mam pripravenou prodluzku a zbyle kabely mozna do nejakeho konektoru dam. Otazkou je zda se to do zdroje vejde. Moc mista v nem neni.
Ted premyslim jak udelat vysuvny tlumici boxy na disky. Jeden disk bude prenosny a bud potreba snadni ho vyndavat. Konektor pro jeho pripojovanii pouziju ze supliku. Ted vymyslet snadno oviratelne tlumici boxy s chladicim ucinkem.
Takze co ted resim:
Logo: Konecne jsem neco decentniho spachal.
Radiator: Vycisten horkym octem jak zevnitr tak zvenku. Jak ale pripajet vystupy? Nejak se mi to nedari. Co myslite, bude epoxidove lepidlo stacit? Ve ctvrtek mam sraz s chemikarkou v kabinete. Budeme hledat skryte vetsi zasoby sirniku draselneho a trochu cpavku na chemicke barveni medi.
Zdroj: Byl mi nabidnut zdroj z Bigtowera (= delsi kabely) s regulaci (auto/ manual). Tak jsem omotal kabely spiralou a vrazil do nej Akasu Amber. Jenze ma velky odpor takze toci zbytecne velke otacky ale 20ohm odpor by to mohl spravit.
Kotelna: Kostru jsem odrezil, netrel odrezovacem a vzal cernou zakladovkou. Nemuzu ale najit vhodnou desku na podvozek.
Co dal? Az najdu vhodnou desku tak pridelam kotelnu, vyresim jeji vnitrni prostor + bocnice. Tento tyden mozna pojedu nakupovat soucastky na regulator. Pokud se mi podari dat dohromady radiator, tak by jiz nemelo nic branit praci s montazni penou a tmelem.
Drobne info.
Skousel jsem pajet vystupy na radiator. Nepovedlo se a tak jsem to radeji dnes rano prenechal profikum.
Knofliky na potenciometry mi znamy vyrobil na soustruhu z roku 1942. Material jsem dostal sponzorskym darem na exkurzi v LPM Jicin. Budu je muset jeste dobrousit. prece ten soustruh uz ma nejake vule a nizke otacky.
Rgulace bude ve 3 vlne pod mechanikami.
Jinak ted jsem navrhoval rohovy stul pro PC s tim ze si ho vyrobim ze stare desky co je v garazi. Mama mne presvedcila at si ho necham udelat. PC bude na stole aby byl do nej snadny pristup a bylo dobre videt. Rozmery jsou: sirka skoro 180cm, hloubka 80cm a vyska 80cm. Cena cca 4000kc.
Jo a jeste momentalne kituju zadni stenu case.
Ted jsem si byl pro radiator. Napajeni dvou vystupu me stalo 100kc. Z horni strany jsem ho vzal cernou barvou protoze jsem nic na chemicke barveni nesehnal. Vypada to celkem dobre. Taky jsem si uz pokusne poskladal spinaci obvod na cerpadlo abych vedel ze funguje nez ho zabuduji do nejake krabicky (obsahuje svetelnou indikaci ze cerpadlo je pod proudem). Kdyz uz jsem to mel pohromade tak jsem si rekl ze to naposledy vyzkousim nez to vse nasadim na HW. Tady nastal problem. Kdyz jsem zaskrtil vystup z expy abych zjistil ze netece tak se odlepila zadni stena. Kdyz jsem ji pritlacil zpet a nechal tlak pusobit na ostatni steny vypadalo to ze problem je jen na jedne stene. Zitra to slepim a snad bude OK. Takze zatim jen vyplavuji necistoty z radiatoru (co tam zbyly po pajeni) Jaky inhibitor koroze? a jake mnozstvi by jste doporucili pro moji kombinaci (med. mosaz, elox hlinik)