DFI LP UT nF3 250Gb (nF3 250Gb) - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

Tu je obrazok : Obrázek

problem je v tom ze pri delicke 133 co je DRAM/FSB : 2/03 ,, mi doska funguje tak ze pri 315 FSB mam RAM : 315/3*2=210 (420DDR)
a teraz pri delicke 120 je DRAM/FSB : 3/05 ,, a pritom mam DDR700 !! . Malo by byt 315/5*3 spravne .. no umna je to neviem ako -- dakujem za pomoc .
A sorry ze v predchadzajucom prispevku som zle napisal svoj problem .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

bivis píše:
Highlander píše:jo já mel podobnej problem ale uz si nepamatuju co jsem pouzil za verzi biosu.....pc nenabehlo kdyz byli zapojeny ramky v 1 a 3 slotu ....kdyz jsem je dal do 1 a 2 slotu tak to jelo ok..
A to já mám právě ramky v 1 a 3 slotu kvůli OC a vše je v nejlepším pořádku tak zvaně OK. 8)
jojo zalezi fakt na biosu ....s jednim to jede v 1 a 3 a s jinym biosem to zase nejede....je to dost laborovani :lol:
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

Ehm .. na tejto doske sa da pouzivat iny bios nez ten jeden co existuje s podporou 64bit SEMP ???
Ked pises ze je to jako ktory bios --
Think service engineer .
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Mam dalsi, i kdyz ne moc zavazny problem. (ten s GTA sem vyresil smazanim GTA :lol: ) Kdyz po delsi dobe zapnu pocitac (staci druhy den)...i kdyz byl celou dobu v zasuvce, tak pri najizdeni se se zobrazi jakysi napis "Detecting array" a neco s nVidia Raid- nebo tak nejak a pc se porad dokola restartuje dokud nevlezu do biosu a nedam "Save and exit setup"...ale nekdy najizdi normalne :? . Bios sem updatoval za nejnovejsi, ale nic se nezmenilo, system je 100% stabilni...raid nepouzivam, ani sata (mam pata)....fakt me nic nenapada.

To MaTToS: Proc by se nedal pouzit jiny bios?? Ten co tam byl original S64 sice nerozpozna, ale normalne funguje. :wink:
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
RADEONX800
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RADEONX800 »

jo ten posranej N-vidia raid mne taky otravuje ale restne se mne to MAX 1 nechapu proc to otravuje kdyz v biosu mam DISABLE :x
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hm to je divny ale todle me to nikdy nedelalo....a to uz mam v ruce 3 desku
a jeste k tomu Raid pole pouzivam....
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

"Detecting array" tohle dela DFI infinity nF4-4x kdyz se nastavi nejnizsi delicka a vysoke FSB

neni to stejny problem i u tehle LP?!
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

[CZ]mike píše:"Detecting array" tohle dela DFI infinity nF4-4x kdyz se nastavi nejnizsi delicka a vysoke FSB

neni to stejny problem i u tehle LP?!
ne u tehle desky jsem takovej problem nikdy nezaznamenal....spis bych to videl na bios..
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

presscott píše:Mam dalsi, i kdyz ne moc zavazny problem. (ten s GTA sem vyresil smazanim GTA :lol: ) Kdyz po delsi dobe zapnu pocitac (staci druhy den)...i kdyz byl celou dobu v zasuvce, tak pri najizdeni se se zobrazi jakysi napis "Detecting array" a neco s nVidia Raid- nebo tak nejak a pc se porad dokola restartuje dokud nevlezu do biosu a nedam "Save and exit setup"...ale nekdy najizdi normalne :? . Bios sem updatoval za nejnovejsi, ale nic se nezmenilo, system je 100% stabilni...raid nepouzivam, ani sata (mam pata)....fakt me nic nenapada.

To MaTToS: Proc by se nedal pouzit jiny bios?? Ten co tam byl original S64 sice nerozpozna, ale normalne funguje. :wink:
Nastav nasobic CPU na 8x ,, ajked sa neda menit tak ked ja ho mam AUTO tak mi to robi takyto problem ked to rano zapinam .. ale odkedy som ho nastavil v BIOSE na 8x ,, tak no problem takto to mam uz hroozne dlho a jak som to prestavil to nikdy nespravilo . To bude asi to co hladas ,-
Think service engineer .
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

presscott píše: To MaTToS: Proc by se nedal pouzit jiny bios?? Ten co tam byl original S64 sice nerozpozna, ale normalne funguje. :wink:
No sice doska funguje aj WINDOWS -- ale ak mas 64bit sempron E6 , tak existuje len jeden bios v ktorom ide taktovat a to je ten ktory ho rozpozna , pretoze ked pise unknown cpu mozes menit frekvencie jak chces a nic z toho ---
mam to otestovane .. tiez som sa snazil taktovat a ono nic stale 1600 Mhz
Think service engineer .
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MaTTo S píše:
presscott píše: To MaTToS: Proc by se nedal pouzit jiny bios?? Ten co tam byl original S64 sice nerozpozna, ale normalne funguje. :wink:
No sice doska funguje aj WINDOWS -- ale ak mas 64bit sempron E6 , tak existuje len jeden bios v ktorom ide taktovat a to je ten ktory ho rozpozna , pretoze ked pise unknown cpu mozes menit frekvencie jak chces a nic z toho ---
mam to otestovane .. tiez som sa snazil taktovat a ono nic stale 1600 Mhz
to je krawina....to ze ti to neidentifikuje procesor neznamena ze nemuzes taktovat....
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

MaTTo S píše:
presscott píše:...
Nastav nasobic CPU na 8x ,, ajked sa neda menit tak ked ja ho mam AUTO tak mi to robi takyto problem ked to rano zapinam .. ale odkedy som ho nastavil v BIOSE na 8x ,, tak no problem takto to mam uz hroozne dlho a jak som to prestavil to nikdy nespravilo . To bude asi to co hladas ,-
Zkusim a uwidim... :wink:
ad2: Mi sel cpu taktit i s puvodnim biosem, ktery toho S64 nerozpoznal...na 2,8GHz sem se ale zastavil... :(
[OT] Myslite, ze kdyz vyhladim a vylestim spodni stranu BOX chladice, ze prijdu o zaruku?? (je skarede vyfrezovany) Chtel bych trosek zvednout volty...asi 1,55V :oops: [/OT]
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Takze nastaveni nasobice na 8x nepomohlo. Ted pri nabihani zustala cerna obrazovka a blikala tam jenom bila carecka...pomohl reset... :x
Uz sem z toho uplne jelen....ale ne ze by mi to zase tolik vadilo... :wink:
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Nastavil sem snad vsechno co se dalo...Nasobic cpu, pameti, voltaze, zkousel sem i AGP, sata radice povypinat...nic. Jedinou vec, co sem nezkousel je znizit Hypertransport...ted jede na 975MHz...pri HT3x a 325FSB. Neni to na tu desku moc? Mela by prece snaset neco kolem 1000MHz...ne? Posledni dobou to blbne docela casto a uz me prestava bavit vecne lozit do biosu a davat porad dokola "save and exit setup" :x . Pameti jedou presne na 400MHz, delicka je nastavena na 120MHz a casovani je presne podle specifikace pameti.
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

presscott píše:Nastavil sem snad vsechno co se dalo...Nasobic cpu, pameti, voltaze, zkousel sem i AGP, sata radice povypinat...nic. Jedinou vec, co sem nezkousel je znizit Hypertransport...ted jede na 975MHz...pri HT3x a 325FSB. Neni to na tu desku moc? Mela by prece snaset neco kolem 1000MHz...ne? Posledni dobou to blbne docela casto a uz me prestava bavit vecne lozit do biosu a davat porad dokola "save and exit setup" :x . Pameti jedou presne na 400MHz, delicka je nastavena na 120MHz a casovani je presne podle specifikace pameti.
To HTT je ti absolutne nanic take vysoke akurat to zbytocne blbne .. daj to na 2,5x , a napetie chipsetu aspon 1,7
Think service engineer .
tony.19
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tony.19 »

Ahoj, ja jsem zde novy a potreboval bych poradit se zapojeni front audia u tehle desky... :D

Od casu mam kabel s 9 pinamovym konektorem ale jsou tam i delene ty kabely... 8-)

No a problem je v tom ze kdyz to zapojim podle navodu :) tak to jde, kdyz zapojim sluchatka ale kdyz je vypojim tak nejdou reproduktory.

PROSIM POZTE :satisfied:
CPU: AMD Athlon 3000++ (winchester) MB: Dfi LP UT nF3 VGA:Ati X1600pro (HIS) HDD: Seagate Baracuda 160gb, Maxtor 200gb, Hitachi 250gb Zdroj:LC Power 420W (silent giant) DVD:LG

Case: MGE - Viper Blue/Black
http://img160.imageshack.us/my.php?image=case5ta.jpg
lukyna
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

chlazeni chipsetu..

Příspěvek od lukyna »

chipset na tyhle desce ma teplotu neco malinko pod 50 stupnu coz se mi zda dost.budu jeste taktovat a nechci si neco uvarit.muzu vlastne zvedat i napeti chipsetu ne??to by znameno tepelnej narust jak svina.poradi nekdo jak ho uchladit.nejakej typ na odskousenej pasiv nebo vetracek.cokoliv,hlavne kdyz to moc nerve.takovy veci neberu
DFI LanParty UT nvidia 250Gb ,AMD Sempron 64 3000+@4400+,1,8Ghz/2,641Ghz(L2 128kb)1,65V,Thermaltake CL-P0220 GoldenOrb II(30-47C),R X1650pro+primecooler vetron..,HD segate baracuda 120Gb 7200,512 ram V-DATA 400/440Mhz CL2.5-4-4-7:)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: chlazeni chipsetu..

Příspěvek od Coololooser »

lukyna píše:chipset na tyhle desce ma teplotu neco malinko pod 50 stupnu coz se mi zda dost.budu jeste taktovat a nechci si neco uvarit.muzu vlastne zvedat i napeti chipsetu ne??to by znameno tepelnej narust jak svina.poradi nekdo jak ho uchladit.nejakej typ na odskousenej pasiv nebo vetracek.cokoliv,hlavne kdyz to moc nerve.takovy veci neberu
50 stupnu rozhodne neni moc. Dokud o neni nekde na 70 tak bych to ani moc neresil....
0118 999 881 999 119 7253
Iguka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: chlazeni chipsetu..

Příspěvek od Iguka »

lukyna píše:chipset na tyhle desce ma teplotu neco malinko pod 50 stupnu coz se mi zda dost.budu jeste taktovat a nechci si neco uvarit.muzu vlastne zvedat i napeti chipsetu ne??to by znameno tepelnej narust jak svina.poradi nekdo jak ho uchladit.nejakej typ na odskousenej pasiv nebo vetracek.cokoliv,hlavne kdyz to moc nerve.takovy veci neberu
Já mám teplotu v klidu na chipsetu 30 °C, při zátěži kolem 37 °C , mám vcelku dobře větranou case. V letě, když jsem měl starou skříň otevřenou, tak jsem měl při zátěži i 52 °C, ale to mi už padaly hry. :D Takže dobře provětrej case a budeš mít po problému :-D
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Mam dalsi dotaz. Chystam se koupit ram (misto te zalostne 256MB), ale nevim jestli koupit 2x512MB konkretne Corsair TwinX 1024-3200C2P nebo 1x1024MB Corsair CMX1024-3200C2PT. Cetl sem, ze kdyz dam dva moduly, tak se snizi max. oc cpu a kdyz dam jeden, tak pry desky DFI maji problemy s 1GB modulama a muze to delat problemy...pls help! :oops: Na te 256 je to uplne tyrani. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“