Docela rád si nechám poradit s časováním. Ale nechápu proč si Asus dokáže poradit a DFI ne. Znamená to tedy, že budu muset si zhoršit časování, hm... zajímavé, samo že jsem to zkoušel, buďto PC vůbec nenaběhlo nebo zmrzlo ve Win.djogarr píše:Asi hodně amatéru nechápe, proč někdy ramky nejedou na 400MHz se slučnou časovou rezervou.
Víte musíte nastavit kompletní časování, jinak se pc bud nezapne, nebo bude nestabilní.
Mě jedou na 432 MHz a náááááádherná stabilita. Lepší desku sem neviděl. Dokonce sem snížil voltáž na 1,1V a stable CPU!!!!! Fakt brutál!
Jen mě trošku ser* chlazení čipsetu, 45 stupnů... sem zvědavej, kolik stupnů to dá, pokud budou zase vedra jako minulej rok...
DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- Pavka
- Nováček

-
Re: Odpoved: Nastaveni RAM
- djogarr
- Nováček

-
Problém je myslím v tom, že do tý desky dáváš 2 různý dualkity, čili každý má svoje specifický nastavení. Takže musíš nastavit desku podle toho slabšího kitu. Jinak v tom nastavení dej místo 7miček 8mičky a zkus to... taky můžeš zkusit nahradit hodnoty s AUTO trojkama... jinak cas latenci pak můžeš dát 2,5Pavka píše:Docela rád si nechám poradit s časováním. Ale nechápu proč si Asus dokáže poradit a DFI ne. Znamená to tedy, že budu muset si zhoršit časování, hm... zajímavé, samo že jsem to zkoušel, buďto PC vůbec nenaběhlo nebo zmrzlo ve Win.djogarr píše:Asi hodně amatéru nechápe, proč někdy ramky nejedou na 400MHz se slučnou časovou rezervou.
Víte musíte nastavit kompletní časování, jinak se pc bud nezapne, nebo bude nestabilní.
Mě jedou na 432 MHz a náááááádherná stabilita. Lepší desku sem neviděl. Dokonce sem snížil voltáž na 1,1V a stable CPU!!!!! Fakt brutál!
Jen mě trošku ser* chlazení čipsetu, 45 stupnů... sem zvědavej, kolik stupnů to dá, pokud budou zase vedra jako minulej rok...
MB: DFI Expert /
CPU: Atholon 64 3700+ /// RAM: 2x512MB ///GFX: Leadtek 7600GT ///
- 2xSATA 200GB + - 3xSATA2 250GB + 2xIDE 160GB + 1xIDE 80GB ///
bedna je nic moc, nemam kam dat disky!!!! SUX
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Pavka
- Nováček

-
Nevím jestli a nebo jak jsou různý, ale mají stejné časování 2-3-2-6, napětí 2,5-2,8V, stejný typ OCZ 400ELDC-K dual chanel, akorát rozdílné velikosti. Když paměti jedou samostatně tak jsou OK, MemTest OK, Win. OK. Přehazoval jsem už i do jiných slotů a výsledek mizerný. V nastavení jsem dával i jiné hodnoty, ale je nepřeberné množství kombinací. Už mě nebaví pískání a ruční resetování biosu (2005/12/7). Nevím jestli by to vyřešil nový bios, o pamětech se tam nezmiňují. Asi budu muset pokračovat v metodě pokus-omyl v nastavení.djogarr píše:Problém je myslím v tom, že do tý desky dáváš 2 různý dualkity, čili každý má svoje specifický nastavení. Takže musíš nastavit desku podle toho slabšího kitu. Jinak v tom nastavení dej místo 7miček 8mičky a zkus to... taky můžeš zkusit nahradit hodnoty s AUTO trojkama... jinak cas latenci pak můžeš dát 2,5Pavka píše: Docela rád si nechám poradit s časováním. Ale nechápu proč si Asus dokáže poradit a DFI ne. Znamená to tedy, že budu muset si zhoršit časování, hm... zajímavé, samo že jsem to zkoušel, buďto PC vůbec nenaběhlo nebo zmrzlo ve Win.
- oilik
- Začátečník

-
nevim jestli to chapu spravne: ty mas 2x512 + 2x1Gb verze - takze 3 gb na 4 slotech?
jestli jo tak nevim jak asus, ale mam dojem ze 4 obsazeny sloty nforce4 moc neda (ofiko by meli jet jen 333) ja mam 4 sloty a jede to nejakejch 412 real pri cl2 (500 Kingmaxy). Nesplet ses treba u toho asusu a nemel jsi jinou realnou frekvenci? (treba podle cpuz - v biosu si deska muze delat co chce) jestli si urcite mel na 4 slotech o dost vic nez 400 tak klobouk dolu pred asusem, ale fakt nevim jestli je hodne lidi s nforce4, ktery maj na 4 slotech treba 500mhz.
jestli jo tak nevim jak asus, ale mam dojem ze 4 obsazeny sloty nforce4 moc neda (ofiko by meli jet jen 333) ja mam 4 sloty a jede to nejakejch 412 real pri cl2 (500 Kingmaxy). Nesplet ses treba u toho asusu a nemel jsi jinou realnou frekvenci? (treba podle cpuz - v biosu si deska muze delat co chce) jestli si urcite mel na 4 slotech o dost vic nez 400 tak klobouk dolu pred asusem, ale fakt nevim jestli je hodne lidi s nforce4, ktery maj na 4 slotech treba 500mhz.
- Pavka
- Nováček

-
Mám 2x256 + 2x512, ASUS v cpuz hlásil 200MHh 2-3-2-6, to vím bezpečně. Při prvním nastavení hodil modrou a pak jel OK. Pak jel v pohodě i v 2-3-2-5, bez nějakého dalšího nastavování. Před chvílí mi při ladění spadli widle, nechápu, ztratil se config sys.oilik píše:nevim jestli to chapu spravne: ty mas 2x512 + 2x1Gb verze - takze 3 gb na 4 slotech?
- djogarr
- Nováček

-
Pavka píše:, tak sem mel stejnej problem.djogarr píše: Problém je myslím v tom, že do tý desky dáváš 2 různý dualkity, čili každý má svoje specifický nastavení. Takže musíš nastavit desku podle toho slabšího kitu. Jinak v tom nastavení dej místo 7miček 8mičky a zkus to... taky můžeš zkusit nahradit hodnoty s AUTO trojkama... jinak cas latenci pak můžeš dát 2,5
Zkousel si to, co sem ti napsal?
Nevím jestli a nebo jak jsou různý, ale mají stejné časování 2-3-2-6, napětí 2,5-2,8V, stejný typ OCZ 400ELDC-K dual chanel, akorát rozdílné velikosti. Když paměti jedou samostatně tak jsou OK, MemTest OK, Win. OK. Přehazoval jsem už i do jiných slotů a výsledek mizerný. V nastavení jsem dával i jiné hodnoty, ale je nepřeberné množství kombinací. Už mě nebaví pískání a ruční resetování biosu (2005/12/7). Nevím jestli by to vyřešil nový bios, o pamětech se tam nezmiňují. Asi budu muset pokračovat v metodě pokus-omyl v nastavení.
No víš pokud ty dva dualkity nemaj stejnou velikost, tak zákonitě nemůžou být stejný. Já sem bezproblémů rozběhal 4x512, 4x256.
Ale když sem kombinoval 512 s 256l
MB: DFI Expert /
- oilik
- Začátečník

-
aha tak ja myslel ze chces aby to jelo vic nez 400 a to ze ti nejde. U me ta deska da i o neco vic nez 400 na 4slotech, takze bych to odhadoval mozna na nejaky spatny casovani nebo podvoltovany cpu nebo Ram nebo chipset. Zkusil bych pridat trosku stavy (pokud si to uz neudelal) pak bych zkusil zhorsovat casovani 3448 a vypnout 1t. Jestli si taktil cpu, tak zkus dat vyslednou frekvenci treba na nizzsi FSB a nebo celej nasobic cpu a nebo jestli ti nejde hypertransport moc rychle. Hodne lidi si zveda fsb a hypertransport zapomenou stahnout, takze pak to havaruje .....
- Pavka
- Nováček

-
O zákonitostech taktování něco vím, ale zatím netaktuji. Pouze se snažím dosáhnout stability CPU/paměť 1/1 200MHz. Zatim to šlape dobře pouze na 333MHz 2-3-2-6 2,7V 2T. Napětí ostatního je standartní. Zkusím tedy zhoršit časování a přitopit. Bios desky je prima na nastavování, možná až příliš. Zkusím taky to co popisuješ, pokud si pamatuji, tak když jsem snížil másobič proc. na 8,5 tak začal pískat. Uvidíme...oilik píše:aha tak ja myslel ze chces aby to jelo vic nez 400 a to ze ti nejde. U me ta deska da i o neco vic nez 400 na 4slotech, takze bych to odhadoval mozna na nejaky spatny casovani nebo podvoltovany cpu nebo Ram nebo chipset. Zkusil bych pridat trosku stavy (pokud si to uz neudelal) pak bych zkusil zhorsovat casovani 3448 a vypnout 1t. Jestli si taktil cpu, tak zkus dat vyslednou frekvenci treba na nizzsi FSB a nebo celej nasobic cpu a nebo jestli ti nejde hypertransport moc rychle. Hodne lidi si zveda fsb a hypertransport zapomenou stahnout, takze pak to havaruje .....
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- BananaYoe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak už ji mám taky potvoru a zatím jeden problém za druhým. paměti corsair 500 sem musel ztáhnou na 333 aby to jelo. pak byli nějaké problémy s raidem atd. tohle všechno se dá vyřešit testováním to by bylo v poho. ale sere mě že nějak nemůžu zapnout SLI. může mi někdo říct kde přesně se to v biosu nastavuje? widle mi hlásí toto
you must remove any graphics cards that are not compatible with Nvidia SLI technology before you can enable SLI
nevím co s tím. bios prolezlej ale nikde nemůžu to SLI zapnout. je tam jedna položka kterou kžž změním tam mi nenajedou widle. možná to bude ono. má někdo radu?
you must remove any graphics cards that are not compatible with Nvidia SLI technology before you can enable SLI
nevím co s tím. bios prolezlej ale nikde nemůžu to SLI zapnout. je tam jedna položka kterou kžž změním tam mi nenajedou widle. možná to bude ono. má někdo radu?
- BananaYoe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak SLI vyřešeno. stále mi ale vrtají hlavou ty paměti. max frekvenci kterou z nich dostanu je 360Mhz. Jsou to corsair twinx 2048Mb časování 3 4 8 4. Zkoušel jsem už věchno možné i nemožné. jel sem podle tohodle návodu http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=11397 nastavil podle toho věechno na co nejstabilnější systém a stejně mi to nepomohlo. Když nastavím ramky na 400 nabootoju do win a tam se to ihned sekne a když to dám na 500Mhz tak už nebootne nic. Když nepomohlo nastavení z dfi street zkusil jsem nastavit jenom časování a zbytek auto a vůbec žádná změna. Tak jsem zkusil přehrát pár biosů ale taky to nepomohlo. Hrál jsem si z napětím nastavoval všechno možný ale prostě ať nastavím cokoli chová se to pořád stejně. Proto se chci zeptat nemá někdo kombinaci desky DFI SLI-DR expert + paměti CORSAIR TWINX 2048-4000PT (500Mhz) aby mi popřípadě poslal svoje nastavení? Osobně to spíš vidím na vadnou desku, jelikož paměti na jiném PC jedou. Prosím poraďte někdo. Díky moc
- BananaYoe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zkusil pár biosů a na paměti se mi jeví nejstabilnější e704-2BT. tam s nimi není žádný problém až na pár maličkostí. nejde měnit Dram napětí které se stále drží na 2,55 a při zvednutí na 2,8 se nepochopitelně zvedá pouze napětí chipsetu až k 1,7V. Jo a taky mi na něm nejede SLI protože s přepínačem 1x16 nebo 2x8 nejde hýbat. Máte někdo zkušenosti s nějakým biosem na kterém šlapou ram nad 500Mhz a nemá problémy s SLI a zvyšováním dram voltáže?
- kajos
- Nováček

-
- daemon20
- Nováček

-
Zdravim,mam tuhle desku,ale mam s ni dva problemy:
1)kdyz dam ve windows "vypnout pc" tak se ukonci,ale vetraky stale jedou,tudiz se to nevypne.
2)mam pameti Kingmax 433 2.5-3-3-7 v dualu,ale frci mi to pouze s CR 2T. kdyz dam 1T tak se to po najeti do woken kousne.casovani muzu menit jak chci,ale stejne se to porad hryze. s 2T to jede bez problemu,ale vykon nic moc.
Kdyz sem mel desku ASUS A8N-SLI,tak na ni sem tyhle dva problemy nemel.jelo to v poho.
Poradte pls.
1)kdyz dam ve windows "vypnout pc" tak se ukonci,ale vetraky stale jedou,tudiz se to nevypne.
2)mam pameti Kingmax 433 2.5-3-3-7 v dualu,ale frci mi to pouze s CR 2T. kdyz dam 1T tak se to po najeti do woken kousne.casovani muzu menit jak chci,ale stejne se to porad hryze. s 2T to jede bez problemu,ale vykon nic moc.
Kdyz sem mel desku ASUS A8N-SLI,tak na ni sem tyhle dva problemy nemel.jelo to v poho.
Poradte pls.
- Marwinner
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vista vs. RAID
Zdravím, já s touto deskou mám samé dobré zkušenosti... teda v XP.
Zkoušel jsem ale nainstalit Visty a mám problém s tím že mi to nebere RAID pole
Zkoušel jsem jak 32bit tak 64bit verzi ale bohužel... DFI nemá žádné ofic. drivery na RAID pro tuhle desku a co sem zkoušel alternativu tak to nefunguje... Visty neustále viděj 2 HDD po 250MB jako jeden s 250MB místo jeden 500GB
( V XP mám RAID pole a vše šlape jak má. Poradí mi někdo, máte s tímto zkušenosti???
CPU-Intel C2D E6750 2,66GHz@3,6GHz 1.406V -chlazeno Scythe Infinity, MB Gigabyte X48-DQ6 bios ver. F8a, VGA GF GTX280 (jádro 602@xxx shadery xxxx@xxxx paměti 1100(2200)@xxxx(xxxx)MHz), PAMĚT- 8GB A-DATA EE DDR1066+@1080 5-5-5-15 2T 2,3V, HDD's: 2 x Samsung F2 500GB SATAII. RAID0 + HDD Samsung F1 320GB SATAII, CASE-Bigtower Chieftec CA-01B-B-SL černo/šedá se zdrojem Seasonic S-12 600W, MOUSE-Logitech MX-Revolution (laser)
- BananaYoe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, no já sem na vistě raid taky nemohl rozjet ale pak sem je myslím ztáhnul ze stránek přímo od výrobce raid řadiče. zkus pohledat někde na netu. u instalace sem myslím ale disky neviděl nikdy správně, musel sem to nainstalovat na disk jiný a raid pole to vidělo až po instalaci přímo ve widlých. až to instneš pisni mě please jestli ti to háze nečekaně modrou smrt. vista suxx
- Dr.Buba
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Caute lidi.Ma na teto desce někdo neznackove pameti DDR3200.Za boha to nemuzu rozchodit na 1T.Ani Prime na default vsecho neprobehne korektne.A to jsem ho zkousel na 2T.Jeste zkousim par jinych BIOSu, ale zatim furt stejny problem 
//Jo a jeste takova zajimavost.Taky vam to v BIOSu ukazuje vyssi napeti, nez si nastavite?Ja treba nastavim 2,7V a ukazuje mi to 2,82V.Takze se bojim davat vic, pze nevim, kolik do nich ve skutecnosti jde.Ale jsou horke jak peklo.
//Jo a jeste takova zajimavost.Taky vam to v BIOSu ukazuje vyssi napeti, nez si nastavite?Ja treba nastavim 2,7V a ukazuje mi to 2,82V.Takze se bojim davat vic, pze nevim, kolik do nich ve skutecnosti jde.Ale jsou horke jak peklo.
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor
- Dr.Buba
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Znáte BIOS od Merlina??? To je celkem masakr, jak tenhle týpek dokázal vyřešit bios téhle desky.Více se dočtete na TOMTO foru.Link na jeho bios [url=http://hirotaro_the_samurai.dl.interia.pl/DFI_Expert_10.07.06.zip]ZDE[/url]
Naposledy upravil(a) Dr.Buba dne čtv 13. zář 2007, 23:18, celkem upraveno 1 x.
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor