Antiviraky

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Shit píše:
Roxyman píše:KAV je opravdu dobrej našel mi trojana, kterýho těsně předtím AVAST home nenašel... :wink:
To já vím :roll: , ale srovnáváš obrazně řečeno Mercedesa s Trabantem :lol: :P
Přesně tak, a hlavně je poznat rozdíl mezi placeným a free AV :wink: . Má cenu ten AVAST Home vůbec nechat trápit v počítači? Je mi k něčemu když mám KAV? Myslím jako druhej AV, pro doplnění...
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Roxyman píše:Má cenu ten AVAST Home vůbec nechat trápit v počítači?
Ne, nemá.
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Lemra píše:
Roxyman píše:Má cenu ten AVAST Home vůbec nechat trápit v počítači?
Ne, nemá.
Díky za výstižnou odpověd, a když ho nahradím NODem32, to už by bylo lepší?
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Ne. Je to stejný, jako když budeš současně psát dopis ve Wordu a to samý třeba ve WordPadu... teda aspoň co se týče rezidentní části AV softů. Mít několik scannerů už trochu smysl dává a NOD32 je vynikající aplikace. Ovšem dva antiviry na jednom systému je fakt docela paranoidní... :-D
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Lemra píše:Ne. Je to stejný, jako když budeš současně psát dopis ve Wordu a to samý třeba ve WordPadu... teda aspoň co se týče rezidentní části AV softů. Mít několik scannerů už trochu smysl dává a NOD32 je vynikající aplikace. Ovšem dva antiviry na jednom systému je fakt docela paranoidní... :-D
Neříkám, že nejsem paranoik :oops: ....ale kdybych si měl vybrat mezi NOD32 a KAV co bys upřednostnil a proč?
Díky za odpověď :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Roxyman píše:..ale kdybych si měl vybrat mezi NOD32 a KAV co bys upřednostnil a proč?
Lemra i já by doporučili KAV, jelikož ho používají a jsou na něho zvyklí :roll: Ten NOD má rychlejší scan, KAV má lepší detekci trojanů....Oba AV jsou výborný :roll: Záleží na Tobě... Je to asi stejný, jestli Mercedes nebo BMW :wink: Oba maj svoje plusy i mušky :? :wink: Víc třeba na http://www.viry.cz ale pozor, Igy spolupracuje s NODem, takže jde místy o reklamu na NOD.... ale asi Ti účastníci serveru potvrdí moje slova :)
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Shit píše:
Roxyman píše:..ale kdybych si měl vybrat mezi NOD32 a KAV co bys upřednostnil a proč?
Lemra i já by doporučili KAV, jelikož ho používají a jsou na něho zvyklí :roll: Ten NOD má rychlejší scan, KAV má lepší detekci trojanů....Oba AV jsou výborný :roll: Záleží na Tobě... Je to asi stejný, jestli Mercedes nebo BMW :wink: Oba maj svoje plusy i mušky :? :wink: Víc třeba na http://www.viry.cz ale pozor, Igy spolupracuje s NODem, takže jde místy o reklamu na NOD.... ale asi Ti účastníci serveru potvrdí moje slova :)
OK, nechám si KAV a příště (až mi vyprší licence) zkusím třeba NOD32...jde o to, že chci mít v kompu klídek a jestli je KAV dostačující nechám KAVa dělat svou práci...když už ho mám v kompu, tak ho tam nechám :wink: . Navíc proč platit za další AV, když mám už jeden zaplacený, že :oops: :)
AVAST už v kompu nemám, abych nebyl pro Lemru paranoidní :-D .
Apocalyptus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apocalyptus »

Ja som vyhral AVG 6 v casopise PC Space asi pred dvoma rokmi. Odvtedy som ho pouzival a nemal som ziadne problemy s instalaciou pripadne odinstalaciou a uz vobec nie s OS, jak 98 tak XP a XP SP1, alebo menovanym naburavanim systemu. Max mi zriedkakedy nevyliecil subory a hodil ich do karanteny (terzoru). Ak by to niekomu vadilo tak nech si nainstaluje trial verziu Nod32 a vylieci si tento subor. Suhlasim s tym ze AVG 6 nedosahuje takej kvality ako napr. spominany Nod ale tiez si myslim ze je hromada podradnejsieho AV-SW a AVG na domaci/herny komp staci.
PC: AMD XP 2500+, MB Gigabyte GA-7VA KT400, 512MB DDR400, Sapphire Radeon 9600XT 128MB (500/650), Maxtor 40GB 7.2k, LG GSA4163b, ATX 400W, LCD 17'' Benq
NB: IBM R50e (Link)
Kiki Lopez
Nováček
Nováček

AVG shit

Příspěvek od Kiki Lopez »

Jeden případ za všechny.Pracuju jako servisák u jednoho internet providera.U jednoho klienta se mi nezdála rychlost netu a hlavně počet odeslaných paketů a tak místo AVG které hlásilo vše OK jsem tam fláknul AVAST.Výsledek?

5680 zavirovaných souborů
26 typů virů

Kromě mořské nemoci měl ten poč kde co. :-D

Norton antivir za dara je totéž.Nechal nakazit i sám sebe. 8-) :blee:
Mám stroj , úžasné síly zdroj.
Apocalyptus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: AVG shit

Příspěvek od Apocalyptus »

Norton antivir za dara je totéž.Nechal nakazit i sám sebe. 8-) :blee:
Jaky teda antivirovy soft je nej ??? (ale nemyslim ze bych kupoval originalku za tezke prachy na svuj domaci PC) :(
PC: AMD XP 2500+, MB Gigabyte GA-7VA KT400, 512MB DDR400, Sapphire Radeon 9600XT 128MB (500/650), Maxtor 40GB 7.2k, LG GSA4163b, ATX 400W, LCD 17'' Benq
NB: IBM R50e (Link)
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: AVG shit

Příspěvek od Borg »

Kiki Lopez píše:Jeden případ za všechny.Pracuju jako servisák u jednoho internet providera.U jednoho klienta se mi nezdála rychlost netu a hlavně počet odeslaných paketů a tak místo AVG které hlásilo vše OK jsem tam fláknul AVAST.Výsledek?

5680 zavirovaných souborů
26 typů virů
No ale to musel být hodně dlouho bez aktualizací. Pokud by byl aktuální tak je nesmysl, aby nenašel 26 různých virů. :wink: Neříkám, že je AVG nej, ale OEM licence za ty prachy je úplně v pohodě. Používám AVG už pěkně dlouho a ještě jsem žádnou akutní virovou nákazu neměl :roll: .
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

AVG jsem měl několik let. O AVG 6 jsem si myslel, že je boží, ale aktualizovaná nenajde to, co AVG 7. (Pochopitelné, že?) Jenže ani aktualizovaná AVG 7 nenašla to, co Kaspersky Antivirus (KAV). Důkazem mohou být 3 trojské koně. Norton je sra*ka. Doporučuji KAV.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

AVG 6 je podle mě nyní již k ničemu. Identifikuje viry zpravidla měsíc poté, co poprvé zaútočily a poté, co si to většina lidí vyléčila free-utilitami z netu.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zdá se mi to nebo jsem něco přehlídl. Jak chrání KAV poštu?
Bathory
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Bathory píše:Zdá se mi to nebo jsem něco přehlídl. Jak chrání KAV poštu?
KAV rezidentní část autorizuje každý soubor, ukládaný na disk - tedy i do temporary adresářů. Ale máš pravdu - u verze 5 tahle funkce bohužel nejde vypnout - musíš si vždycky zvolit, jestli infikovaný soubor zachováš (třeba pro potřeby další analýzy), nebo s ním KAV naloží dle nastavených pravidel (karanténa/delete).

Jinak to funguje naprosto perfektně, rychle a zcela stejně, jako když se třeba některá www stránka pokouší škodit a stáhne si komponenty, který KAV vyhodnotí jako nebezpečný.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lemra píše: Ale máš pravdu - u verze 5 tahle funkce bohužel nejde vypnout
:?

Obrázek

:oops:
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Shit píše:
Lemra píše: Ale máš pravdu - u verze 5 tahle funkce bohužel nejde vypnout
:?

Obrázek

:oops:
Zatržítko tam je - ale mě to nefunguje a nikdy nefungovalo... :sad: Schválně si to zkus - v mailu máš vira...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No mě šlo hlavně o to, jestli musím příchozí poštu směrovat na určitý port. U AVG 7 když jsem chtěl kontrolovat příchozí poštu, tak jsem musel nastavit POP3 na port 5100, 5101, 5102 atd. jinak k žádné kontrole nedošlo.
KAV asi pracuje trochu jinak. :)
Bathory
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

No jo, KAV skutečně pracuje trochu jinak... to je hluboká pravda...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lemra píše:Schválně si to zkus - v mailu máš vira...
Mě to funguje, ale důležitý email s virem jde 5km už víc než 5hodin a vir ještě nepřišel (to už jsme sežrali klobásy a dali pivo a pošta ještě nedorazila :evil: ) :old9: Nemaká ani Tiscali ani WZ :old9: Novej úlovek a já ho ještě nemám ve sbírce..:old9:
P.S.: To zatržítko funguje, ale je to navíc jištění i "KAV monitorem", ale bez toho zatržítka je úlovek usmrcen mail-scannerem a pak ho nelze ani uložit do sbírky :old9: :lol:
Naposledy upravil(a) Shit dne stř 29. zář 2004, 22:38, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“