DFI LanParty UT ICFX3200-T2R/G (775, RD600 + SB600)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

OBR píše:Ta deska je velike zklamani .... po vykonove strance je to bida, pretaktovani je bomba ale ten vykon ... nevim nevim, kral tahle deska nebude ... pockejte na pondeli, recenzi uz smolim ...
hmm no to je velke sklamani i pro me....OC neni vse...No jsem zvedav jestli DFI vyda i LP UT nF680i :razz: Prece jen vykon 680i zname, pretaktovatelnost DFI zanme tak co z toho muze byt? :P
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

stehrob píše:
OBR píše:Ta deska je velike zklamani .... po vykonove strance je to bida, pretaktovani je bomba ale ten vykon ... nevim nevim, kral tahle deska nebude ... pockejte na pondeli, recenzi uz smolim ...
hmm no to je velke sklamani i pro me....OC neni vse...No jsem zvedav jestli DFI vyda i LP UT nF680i :razz: Prece jen vykon 680i zname, pretaktovatelnost DFI zanme tak co z toho muze byt? :P
do te bych nesel uz vubec... zase problemy s HDD :( to at si nechaj...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Igoreso píše:do te bych nesel uz vubec... zase problemy s HDD :( to at si nechaj...
to je demagogie, je to rpezitek z dob NF4 Ultra (SLi meli mensi potize), staci se podivat na testy a je ti jasny, ze NF680i je dnes nejlepsi, nejvykonnejsi a nejvyspelejsi chipset... osobne cekam na vydani NF680i od GB a DFI, pak se rozhodnu, jestli ASUS, nebo zminovane znacky...

zajimalo by me, jestli DFI vyda nejakou "Venus" Edici te NF680i desky, moc bych chtel pevne kondenzatory...

ale uz dost OT...
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

h4__ píše:
Igoreso píše:do te bych nesel uz vubec... zase problemy s HDD :( to at si nechaj...
to je demagogie, je to rpezitek z dob NF4 Ultra (SLi meli mensi potize), staci se podivat na testy a je ti jasny, ze NF680i je dnes nejlepsi, nejvykonnejsi a nejvyspelejsi chipset... osobne cekam na vydani NF680i od GB a DFI, pak se rozhodnu, jestli ASUS, nebo zminovane znacky...

zajimalo by me, jestli DFI vyda nejakou "Venus" Edici te NF680i desky, moc bych chtel pevne kondenzatory...

ale uz dost OT...
zvlastni a ze si na to spousta majitelu i na tomto foru stezuje...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ne vsichni jsou dosti zkuseni na to, aby mohli vlastnit slozity NF680i chipset
Twitch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twitch »

Musim apelovat na recenzi na PCT ohledne teto desky.
Podle navodu jak nastavit bios se opravdu neda dostat pres 380FBS s Core2 Duo 6600.
Tak jsem se do toho pustil a nastavil jsem to podle sebe a vysledek se dsostavil: 7x 450FBS test 30 min. v OCCT :)

Budu zkouset dal a urcite se dostanu i na vic :-D

Vlozil bych sem obrazek aby to bylo verohodne, ale nevim jak se vkladaji obrazky, kdyz mi poradite tak ho sem dam.

For DFI ICFX3200-T2R/G 12/22 official bios:

Memory Clock Frequency: DDR-400
Current Memory Clock: 400Mhz

Control CPU Frequency: Manual
x CPU Frequency (Mhz) 450
NB FSB Strapping: 300
PCI-E Overclock: 100
Software Reset Clockgen: Enabled
Memory Overclocking: Enabled
Overclock Frequency (Mhz): 400

CPU Vid Control: 1.42500v
CPU VID Special ADD: AUTO
DDR2 Ram 1.8 Voltage: 2.13v
CPU VTT 1.2V Voltage: 1.40
NB Core 1.2V Voltage: 1.53
NB PLL 1.8V Voltage: 2.13
NB PLL 1.2V Voltage: 1.21
NB PCI-E 1.2V Voltage: 1.22
NB Core 1.2V convert from: 2.14
SB Core 1.2V Voltage: 1.23
Clockgen Voltage: 2.92
GTL REF Voltage control: Enabled
CPU Core 1/2 GTL REF Volt: 48
CPU Core 3/4 GTL REF Volt: 48
North Bridge GTL REF Volt: 128
CPU PLL Setting Overide: Enabled
PLL Override loop count: AUTO
Conroe P-State Multiplier: 7x
C1E Function: Disabled
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

a v cem je moje nastaveni na PCT jine? Co? Cemu jsi neroyumnel a neumel to nastavit dle navodu? Nechapu ...vzdyt to mas nastavene dle navodu ...
Twitch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twitch »

[quote="OBR"]a v cem je moje nastaveni na PCT jine? Co? Cemu jsi neroyumnel a neumel to nastavit dle navodu? Nechapu ...vzdyt to mas nastavene dle navodu ...[/quote]

OBR napsal: CPU VTT - nastavte někde kolem 1.5V a výše, s nižší hodnotou nemáte šanci na vysoké frekvence FSB. NB Core - pro maximální přetaktování nastavte nad 1.8V a dbejte dobrého chlazení. První položku NB PPL 1.8V nastavte na hladinu 2.2V, jinak opět není šance na vysoký takt FSB. Druhá volba NB PPL 1.2V může zůstat na default, nemá na taktování valný vliv. Napětí do sběrnice PCIE a SB jižního můstku není nutné měnit.

Clockgen Voltage nastavte na vyšší hodnotu, můžete zkusit obě možnosti. NB Core 1.2V Convert nastavte stejně jako NB Core má podstatný vliv na celkovou stabilitu systému.

Tak asi jsem slepej, takovy navod jsem tam urcite nevidel :(

Podle tvoji recenze, ta deska vypada jak nejvetsi shit tak za 15set :x

Takhle nejak by to asi melo vypadat :

Z Core2Duo 6600 jsem dosahl 7x 490Fbs s takovym nastavenim.

Memory Clock Frequency: DDR-533

x CPU Frequency (Mhz) 490
Overclock Frequency (Mhz):400

CPU Vid Control: 1.41000v
DDR2 Ram 1.8 Voltage: 2.1v
CPU VTT 1.2V Voltage: 1.44v
NB Core 1.2V Voltage: 1.94v
NB PLL 1.8V Voltage: 2.41v
NB PLL 1.2V Voltage: 1.21v
NB PCI-E 1.2V Voltage: 1.22v
NB Core 1.2V convert from: 2.06v
SB Core 1.2V Voltage: 1.23v
Clockgen Voltage: 3.40v
PLL Override loop count: Enabled

Jinak s touto deskou jsem dosahl jeste tyto nastaveni : 500x7, 501x6, 450x8, 380x9 :P

Kdyby jsi to mel nastaveny stejne, urcite by jsi se na 380FBS nezastavil :-D
Twitch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twitch »

Obr, rozhodne nejsem zadny fanATIk do DFI a Ati, sam si myslim ze ten Asus Striker Extreme je opravdu lepsi deska nez zde zminovana DFI.
Pravda je ta, ze nastaveni na tech 500x7 me trvalo opravdu dlouho, ale napsat ze si ta teska nerozumi s 6600 je opravdu srdce rvouci.
Mozna jsi mel napsat ze jsi nemel tolik casu poradne vyzkouset nastaveni v biosu, protoze to nastaveni je opravdu psycho, ja uz to chtel taky mockrat vzdat, ale nakonec jsem se prekonal a vysledek se dostavil.
Ted si urcite spousta lidi mysli ze ta deska stoji za ho...
Kazdopadne se do tebe nechci navazet a urazet te, to bych si nedovolil, jen me ta recenze docela nastvala, taky jsem si myslel ze je to mrd.. , ale uz jsem ji mel objednanou.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Umis cist? Ja jsem preci dosahle kolem 470..., a ne 380, je videt ze jsi amater a nevim ze jsou CPU ktere nesnasi vysokou FSB, ja mel procesoru Core 2 asi deset, vim co rikam, kdyztak si precti nejake tredy o tomto na XS foru ...

PS. Ano ta deska je shit, verim ze jsi nasrany ze sis ji koupil, mel ses zeptat me doporucil bych ti jinou ...

PS. Ja nikdy nepisu konkretni hodnoty BIOSu, protoze ty jsou u kazde desky jine, proto pisu jen OBECNE doporuceni a zasady, kazdy si s tim musi poradit sam ... a ladit napeti jen obecne podle rad, konkretni hodnoty si kazdy musi najit ty svoje ... to je jasne ne?

PS2. Znovu ti rikam ze kdyz si prectes muj navod, mas to nastaveno podle nej, cemu neroziumis ...precti si ho a divej se na sve hodnoty, zamysli se a zastyd se.
Twitch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twitch »

[quote="OBR"]Umis cist? Ja jsem preci dosahle kolem 470..., a ne 380, je videt ze jsi amater a nevim ze jsou CPU ktere nesnasi vysokou FSB, ja mel procesoru Core 2 asi deset, vim co rikam, kdyztak si precti nejake tredy o tomto na XS foru ...

PS. Ano ta deska je shit, verim ze jsi nasrany ze sis ji koupil, mel ses zeptat me doporucil bych ti jinou ...

PS. Ja nikdy nepisu konkretni hodnoty BIOSu, protoze ty jsou u kazde desky jine, proto pisu jen OBECNE doporuceni a zasady, kazdy si s tim musi poradit sam ... a ladit napeti jen obecne podle rad, konkretni hodnoty si kazdy musi najit ty svoje ... to je jasne ne?

PS2. Znovu ti rikam ze kdyz si prectes muj navod, mas to nastaveno podle nej, cemu neroziumis ...precti si ho a divej se na sve hodnoty, zamysli se a zastyd se.[/quote]

Mozna ze jsem amater, ale cist umim.
Ty jsi dosahl s Core2Duo 6600 jen 380FBS, tak nevim proc se tady rozcilujes?
Tech 470FBS pokud jsem dobre cetl tak jsi dosahl 6700.

Toto jsi napsal: Nevím kde se stala chyba ale s procesorem Intel Core 2 Duo E6600 se mi nepodařilo desku přetaktovat na více než 380MHz FSB. Asi zřejmě nebyla deska s tímto procesorem plně kompatibilní.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Twitch píše:
OBR píše:a v cem je moje nastaveni na PCT jine? Co? Cemu jsi neroyumnel a neumel to nastavit dle navodu? Nechapu ...vzdyt to mas nastavene dle navodu ...
OBR napsal: CPU VTT - nastavte někde kolem 1.5V a výše, s nižší hodnotou nemáte šanci na vysoké frekvence FSB. NB Core - pro maximální přetaktování nastavte nad 1.8V a dbejte dobrého chlazení. První položku NB PPL 1.8V nastavte na hladinu 2.2V, jinak opět není šance na vysoký takt FSB. Druhá volba NB PPL 1.2V může zůstat na default, nemá na taktování valný vliv. Napětí do sběrnice PCIE a SB jižního můstku není nutné měnit.

Clockgen Voltage nastavte na vyšší hodnotu, můžete zkusit obě možnosti. NB Core 1.2V Convert nastavte stejně jako NB Core má podstatný vliv na celkovou stabilitu systému.

Tak asi jsem slepej, takovy navod jsem tam urcite nevidel :(

Podle tvoji recenze, ta deska vypada jak nejvetsi shit tak za 15set :x

Takhle nejak by to asi melo vypadat :

Z Core2Duo 6600 jsem dosahl 7x 490Fbs s takovym nastavenim.

Memory Clock Frequency: DDR-533

x CPU Frequency (Mhz) 490
Overclock Frequency (Mhz):400

CPU Vid Control: 1.41000v
DDR2 Ram 1.8 Voltage: 2.1v
CPU VTT 1.2V Voltage: 1.44v
NB Core 1.2V Voltage: 1.94v
NB PLL 1.8V Voltage: 2.41v
NB PLL 1.2V Voltage: 1.21v
NB PCI-E 1.2V Voltage: 1.22v
NB Core 1.2V convert from: 2.06v
SB Core 1.2V Voltage: 1.23v
Clockgen Voltage: 3.40v
PLL Override loop count: Enabled

Jinak s touto deskou jsem dosahl jeste tyto nastaveni : 500x7, 501x6, 450x8, 380x9 :P

Kdyby jsi to mel nastaveny stejne, urcite by jsi se na 380FBS nezastavil :-D

500fsb je slusny na to ze jeste neni odladenej bios klobouk dolu podle me se potencial teto desky ukaze s nakou lepsi verzi biosu vemte si jak se taktovalo s N680i kdyz byly prvni biosy to byla hruza a des. hlavne se mi libi ze ten cipset se nehreje a nepotrebuje monstrozni chlazeni jako Nf680i tam sou ty pasivy vsude ze sou po cely desce :))
Twitch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twitch »

Mel bych dotaz, kde se daji najit nejake vysvetlivky na ty kody co ta deska pise pri nabihani, v manualu je jich malo a ty co se objevuji pri spatnem nastaveni biosu tam stejne nejsou?
Twitch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twitch »

LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuBr1CanT »

Při jakém napětí?
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

1.52V, mas to na tom screene...
.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Napeti CPU neni preci podstatne, k cemu takove hloupe dotazy, co tim bylo mysleno - a odpoved take stoji za to :lol:

Hlavni je stabilita, ve kterou NEVERIM, ja take udelam na Strikeru 520FSB ale neni to stabilni za zadnou cenu ... to stejne je tady tech 509MHz ... tak jen na pritroubly screen na forum ... to nic nesvedci o potencialu a moznostech ... ta deska je proste totalni OMYL a smejd ... kdyz se vam nezda muj test, viz treba posledni test desky na HardOC ...

http://enthusiast.hardocp.com/article.h ... VzaWFzdA==
LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuBr1CanT »

OBR píše:Napeti CPU neni preci podstatne, k cemu takove hloupe dotazy, co tim bylo mysleno - a odpoved take stoji za to :lol:

Hlavni je stabilita, ve kterou NEVERIM, ja take udelam na Strikeru 520FSB ale neni to stabilni za zadnou cenu ... to stejne je tady tech 509MHz ... tak jen na pritroubly screen na forum ... to nic nesvedci o potencialu a moznostech ... ta deska je proste totalni OMYL a smejd ... kdyz se vam nezda muj test, viz treba posledni test desky na HardOC ...

Napětí CPU není podstatné???? Od kdy??? Pro mnoho lidí podstatné je, bo raději jedou CPU na 3.5 při 1.4V (např. já) než 3.7 při 1.52V a to ne jen z duvodu vyšší teploty, ale hlavně životnosti CPU. Kapišto :roll:
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

LuBr1CanT píše:
OBR píše:Napeti CPU neni preci podstatne, k cemu takove hloupe dotazy, co tim bylo mysleno - a odpoved take stoji za to :lol:

Napětí CPU není podstatné???? Od kdy??? Pro mnoho lidí podstatné je, bo raději jedou CPU na 3.5 při 1.4V (např. já) než 3.7 při 1.52V a to ne jen z duvodu vyšší teploty, ale hlavně životnosti CPU. Kapišto :roll:
Neni podstatne v kontextu tohoto tredu ... ne globalne ... 8) :wink:

Kdyz nekdo napise ze se mu podarilo dosahnout 509FSB tak se ho preci neptame pri jakem napeti CPU ... :stupid:
LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuBr1CanT »

OBR píše:
LuBr1CanT píše: Napětí CPU není podstatné???? Od kdy??? Pro mnoho lidí podstatné je, bo raději jedou CPU na 3.5 při 1.4V (např. já) než 3.7 při 1.52V a to ne jen z duvodu vyšší teploty, ale hlavně životnosti CPU. Kapišto :roll:
Neni podstatne v kontextu tohoto tredu ... ne globalne ... 8) :wink:

Kdyz nekdo napise ze se mu podarilo dosahnout 509FSB tak se ho preci neptame pri jakem napeti CPU ... :stupid:
No já se zeptal, protože sem myslel trochu dopředu a prostě jsem si spočítal, že mu CPU jede 510x7 na 3.57. Já jedu na podobné frequenci se Strikerem a E6600. Tak mě to zajímalo, protože mě stačí 1.4V na tento výkon! :) Ale uznávám, že to bylo trochu z kontextu. Tak teď už je to snad každému jasné. Případně se omlouvám, za neupřesnění mého na první pohled hloupě působícího dotazu :roll:
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“