Arctic Cooling Accelero S1 a S2

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Tak se koukám co by s tím šlo ještě provést a našel sem toto :

http://www.alza.cz/chladic-do-slotu-sbe ... d70930.htm

http://www.alza.cz/chladic-pc-a1-s-vetr ... d39605.htm

Co myslíte ? Protože mám ješt ěv zadu vyvedené přes brackety další USB a COM port a zvukovku tak je docela těžký tam cpát takový fan, zvlášť když nechci stříhat plech ve skříni.

EDIT : Legrační je, že ten Thermaltake stojí na tntrade 260 kč, pokud si jej objednám ještě přes obchod jako od dodavatele tak cena bude eště lepší...To už není tak špatná volba, ne ?

Jo a jak koukám na balení, je potřeba tam přidělávat ten jejich chladič na napájení ? Místo toho červenýho u x1900 ?
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

neni, teploty jsou stejne jak s tim cerveny tak s tim jejich, max 1-3st rozdil, takze by ho tam nechal.
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Tak ok a pasivky na paměti asi nutnost co....

No, Accelero S1 už jsem objednal, do středy by mohlo přijít + eště sem si objednal toto na vývod toho vzdychu ven:

Obrázek

Snad to bude fungovat dobře.. PS : Ještě sem nikdy ten chladič nesundaval, mám nechat pastu co je přidávána k tomu acceleru nebo bude lepší na jádro napatlat trochu té Artic Cooling Silver 5 co mám doma na procák?
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Tu pastu ktera je predaplikovana na zakladne Accelera urcite nech - pred montazi hlavne dukladne ocisti jadro od stare pasty. Co se tyce malych hlinikovych pasivku, tak je tam klidne dej pokud se ti je tam podari prilepit - me tam proste za zadnou cenu nedrzi! :evil: Nicmene si nemyslim, ze by takove "hlinikove potvurky" dokazaly aspon trochu pameti ochladit.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

owoce > to bude už od pohledu hluk jak kráva, nedal bych si to do case
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Cujo píše:owoce > to bude už od pohledu hluk jak kráva, nedal bych si to do case
Jo, s tím počítám, jenže mám doma udělané redukce na molexy na 7 V víš, takže pojede cca na 700-800 otáček, takže tolik hušet to nebude.Příjd emi to jako nejjednodušší řešení jak ten vzduch dostat ven, na takové fígle jak to vyřešil EfineSS nemám prostor...A z boku jak sem plánoval to nepůjde, vejde se mi to do škříňe cca o 1,5 cm.

EfineSS - No, tak to mi asi taky nebudou zrovna dvakrát držet....Jaks to řešil ? Viděl sem někde nějakou hmotu na lepení těch pasivků a nebo koupit jiné ty pasivky ? A btw, na to očištění jádra bude stačit třeba papírový ubrousek s trochou benzinu, ne

Třeba ?

http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... m-heatsink

http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... m-heatsink
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ja jsem to vyresil tak, ze tam zadne pasivky nemam.. Pametove chipy jsem cistil lihem, bohuzel to v mem pripade vubec nepomohlo.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Jo ták...No já to taktoval nehodlám tak uvidíme.Jen mě štve, že to výrobci prodávají 8 ks - 4 ks na předek karty a 4 ks zezadu. jnež mě to půjde nasadit jen zepředu a ony jsou 4 a 4 trochu jinak profilovaný...uvidim, pokud nebudou tamty držet...protože pokud to máš i bze nich stabilní tak by to mohlo šlapat :)
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28486
Tyhle drzi paradne, uz jsem jich par instaloval a zatim zadny problem.
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

cesky test, ikdyz testovat to na 7800gtx ach jo :roll:
http://www.svethardware.cz/art_doc-1645 ... 400C5.html
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Cujo píše:owoce > to bude už od pohledu hluk jak kráva, nedal bych si to do case
Tak už mám ten těrák Thermaltake, zpracování o ničem, na max. otáčky to trochu piští, ale mám to přes redukci na 3pin + redukce 12V@9,5V do desky a jak po másle, cca 1100 otáček, a není to slyšet...Artic bohužel dojde až v pondělí, děsím se tý instalace...ale snad se to poddá a z jádra neulomim ani jeden výběžek:)
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Tak mám accelero s1 v pc.....
Ale mám závažný problém....Pokud není v x1900xt zapojenej konektor od jeho stareho hučáku, tak pc 5 zapípá a nenajede moňas :( než sem na toto přišel, stálo to 20 minut nervů :( jenže pokud u toho leží ta turbína, ztrácí to smysl, jak to máte řešený ????
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

owoce píše:Tak mám accelero s1 v pc.....
Ale mám závažný problém....Pokud není v x1900xt zapojenej konektor od jeho stareho hučáku, tak pc 5 zapípá a nenajede moňas :( než sem na toto přišel, stálo to 20 minut nervů :( jenže pokud u toho leží ta turbína, ztrácí to smysl, jak to máte řešený ????
Co kdybys tam skusil zapojit nějaký jiný větrák?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Bal jsem se stejneho jevu, ale nastesti u me X1800XT takovato "ochrana" neni.. Tudiz mam ten 3 pin na karte proste volny..
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Maddogg píše:Co kdybys tam skusil zapojit nějaký jiný větrák?
Tady najdeš vysvětlení proč to nejde :
Obrázek

Ten 3 pin na té kartě je maličký...
Dokonce sem zjistil, že moje karta má 1.1 NS paměti, takže flashnutím biosu by šla udělat x1900xtx.Ale na to kašlu
Další legrace byly pasívky, držel, ale pak sem omylem do jednoho strčil když sem zkoušel ty vyztužovací blbosti a dva sou pryč :D k ničemu toto.

No, jenže nevim jak to řešit...myslíte že se někde prodává přímo takový konektor ? že bych to obelstil ? Nebo ta karta prostě chce info o otáčkách?
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

si tu redukci vyrob, prace na par minut, konektory treba od usb bracketu, jednotlive pripajej na kabely od fanu a ty tam napichej do ty karty.
Ale bacha at ten fan nebere vic, nez ta karta utahne. To se bohuzel zjistuje slozite
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Holda píše:si tu redukci vyrob, prace na par minut, konektory treba od usb bracketu, jednotlive pripajej na kabely od fanu a ty tam napichej do ty karty.
Ale bacha at ten fan nebere vic, nez ta karta utahne. To se bohuzel zjistuje slozite
To já nepotřebuju....já na ní už žádnej fan nemám....ten mám ve vedlejší záslepce a ten jede z desky...zas si myslim, že pokud bych TŘEBA ušmikl ten konektor z větráku původního, že to stejně nepojede, že z toho tahá info....

EDIT : prnví z mejch zoufalejch řešení mě naapadl ATI Tool, v něm sem nastavil větráku 1% a mlčí, ale zas jestli do zapnutí win zas bude chrčet, strašně sem se těšil na ticho po sepnutí čudlíku pc :(
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

podobný "fíčury" by se měli dát vypnout např. přes ati tray tools, popř. můžeš skusit napsat sharkerovi, ten má na X1900 vodoucha a asi mu to jede, on by se ozval kdyby nejelo, třeba to vypínal a poradí ti :roll:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Na tohle spis pouzit upravenej bios. Nekdo uz urcite prisel na to ktere to jsou bity.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Sharkerovi sem napsal, uvidime co odpovi, dekuju za radu :)

A pro vsechny co se radi posmivaji muzete zacit, takhle zbastlene to asi nemate nikdo :D (omluvte kvalitu, k750i a tma...)

Obrázek

Zatím to řeším tak, že ati tool větrák ve windows vypne.Ale je to Vopruz :(

A co myslíte, má stock chladič na x1800/x1900 heatpipe ?

Bios je právě poslední věc s kterou bych si teď chtěl hrát....to sem ani nikdy u nikoho flashovat neviděl, bych šel úplně poslepu :(

\\edit Gr8 Vivec: abychom nezasírali thread tak:
A co myslíte, má stock chladič na x1800/x1900 heatpipe ?
ano má, jednu

//Woyta Ohledne BIOSu. Nakoukni do Ati sekce. Je to podobne jako flashovat desku.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“