Jakou jednovrstvou DVD vypalovačku byste doporučili?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Pupik píše:Proc zrovna DV-W58D? Protoze je to vlastne Pioneer DVR-A07? Proc ne treba DV-W58GA, kdyz se uz o DV-W58G psalo, ze to je palirna jak delana pro "podsveti"? :?
Pokud bych se měl někdy rozhodovat mezi Pioneer nebo Lite-On, tak vyhraje Pioneer naprosto jednoznačně. Lite-Onu se akorát povedlo zničit Teacu dobrou pověst, já osobně bych OEM Lite-Onu v současné době nekoupil a jestli na CDR píšou, že to je palírna pro podsvětí, mě vůbec nebere. Z jednoho jejich testu se to dost dobře nedá poznat. Nedávno taky psali v Computeru, jak vynikající je vypalovačka od BTC a strhala tam pomalu všechny rekordy.

Teac DV-W58G.....................LiteOn LDW-811s
Teac DV-W58GA...................LiteOn SOHW-812s
Bathory
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Ja sam ted DVD palirnu nemam, tak sonduju co by asi bylo "nejlepsi". Otazka je jestli pockat na 8,5GB palirny. Jinak jestli tomu rozumim, tak v soucasne dobe doporucujes Teac DV-W58D (OEM Pioneer DVR-A07)? Ja s Pioneerem nemam zadne zkusenosti (proste jsem nikdy nemel jejich mechaniku).
:-)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jak už jsem psal, buď tohodle Teaca nebo ty LG. Co se týče toho čekání, tak já rozhodně počkám, protože až tak nutně ji teď nepotřebuju, klidně do vánoc ............... mezitím ........
1) spadne cena mechanik
2) zvýší se rychlost zápisu
3) budou cenově dostupný média
4) budu znát přednosti či nedostatky té které mechaniky

Já nepotřebuju DVD vypalovačku na filmy (tady asi opravdu v současné době stačí jednovrstvá média, protože ty bonusy a podobný kraviny se dají ripnout), ale chci si zálohovat heavymetalový koncerty na DVD, který sbírám. Ty mají většinou 6-8GB a ruka by mi musela upadnout, kdybych se měl připravit o bonusy. :old4:
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 17:56, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

ted sem koupil do firmy Pioneer A07, mam doma A06 ala Teac a je naprosto v pohode... :wink:
It's free software and it gives you freedom!
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Bathory píše:Jak už jsem psal, buď tohodle Teaca nebo ty LG. Co se týče toho čekání, tak já rozhodně počkám, protože až tak nutně ji teď nepotřebuju, klidně do vánoc ............... mezitím ........
1) spadne cena mechanik
2) zvýší se rychlost zápisu
3) budou cenově dostupný média
4) budu znát přednosti či nedostatky té které mechaniky

Já nepotřebuju DVD vypalovačku na filmy (tady asi opravdu v současné době stačí jednovrstvá média, protože ty bonusy a podobný kraviny se dají ripnout), ale chci si zálohovat heavymetalový koncerty na DVD, který sbírám. Ty mají většinou 6-8GB a ruka by mi musela upadnout, kdybych se měl připravit o bonusy. :old4:
To jsi mne uklidnil. Zatim taky pockam a uvidime co se do vanoc vyklube. Jen doufam, ze se priznas co sis nakonec koupil. Zatim vyuzivam kamarady kolem sebe, kteri smazej a smazej :-D (doufam, ze si to neprectou). :roll:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A proč bych se nepřiznal .............. až koupím, tohle fórum bude první, kdo se to dozví.

btw: momentálně používám Teac W540e a Pioneer 106s
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 17:57, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Na to musim reagovat. Pred chvilkou jsem si zkusmo vysmahnul 4x speedem CD na Teac W54E a porad maka jak hodinky (to proto jak pises, ze mas toho Teaca) :roll: . Ta se uz neco napalila. Nedokazal jsem ji prodat :oops: . Moje prvni palirna byla Yamaha ???? (2x speed CD-R) - SCSI a SW k tomu byl nejakej Gear. Ted mam Teaca DW-548D a na druhem pecku DW-552G. :)
svaca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od svaca »

No, taky prihodim ...
Prodej Pioneeru a Plextoru a jejich vykony, za ty penize nijak neoslnily ....

Liteon je ok, ale neumi DVD-RAM

LG - reklamace a neporadi si s nekterymi chranenymi CD ...

Teac a Sony jsou ted OEM lite-on a serou se ... Hlavne teac, zlaty stary 4x Teac ...

Pak je tu Toshiba, alespon cte DVD-RAM, je neporuchova, dobre grabuje, prolomy vse a DOKONALE pise na DVD+R 8x, co vic si prat ... :-)))

Ani jedna reklamace .... :-))))
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

svaca píše:LG - reklamace a neporadi si s nekterymi chranenymi CD ...
Tak to nás seznam s jakejma ochranama si LG neporadí?
Bathory
svaca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od svaca »

Audio myslim OK, Safe disk (nejnovejsi) nee !
A ted mi vypadla ta druha ochrana, sakra .....
Secure rom ??? Ted fakt nevim, uz je to dlouho, co jsem to testoval ...
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ale to nemáš z vlastní zkušenosti, to sis přečetl na CDR :huh:
Co se týče toho SafeDisku, tak mi věř, že mechanika která načte v 2.8 načte se správným softwarem i v 2.9 a vyšší.
Tady si uživatelé bohužel hází klacky pod nohy, protože se často setkávám s názorem, že starší CloneCD je lepší, než to nejnovější. CloneCD není NERO, kde je kolikrát starší verze lepší než nová a jestli chcete kopírovat nejnovější ochrany, používejte i nejnovější verze programů. Další věc je nastavení v Profileru, respektive v Alcoholeru. Právě s některými verzemi SafeDisku mají tyto programy docela problémy a nastavení není zrovna nejlepší. SafeDisk má spoustu verzí, které se neliší jen číslem 2.6, 2.7, 2.8, 2.9 atd, ale i například 2.80.10, - 2.80.11, atd........................
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 17:59, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Teac DV-W58E

Příspěvek od Jiri Drak »

Hodlam si poridit nejakou vypalovacku a co sem tak prolezl tuhle sekci, tak me celkem zaujal ten novej Teac: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27967
Mate o nem nekdo nejake nove informace ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
svaca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od svaca »

vnitrnosti liteon, nespolehlive paleni na znackove i neznackove media .... redundantni chyby + vadne kousky, delal jsem hlavne Teac, ale lidi to jen vraceji, to je vse co muzu rict .....
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Tohle ma prave byt po dlouhe dobe made in Teac.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

TO SVACA:

Já se nestačím divit. Tahle mechanika je u nás naprostá novinka, označovaná jako možný originál od TEAC a ty už jsi jich asi prodal tolik, že víš, o nespolehlivém pálení, chybách atd.
LiteOn vnitřnosti má 100% Teac DV-W58G - LiteOn LDW-811s a Teac DV-W58GA - LiteOn SOHW-812s. Odkaz směřoval na TEAC DV-W58E, což je navíc mechanika, která umí zápis do dvou vrstev na rozdíl od předchozích zmiňovaných. Tady jsme to probírali už před pár dny: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=20

To Jiri Drak: Informací moc není, protože od uvedení uběhla krátká doba, něco je tady: http://www.cdr.cz/a/10932
http://www.cdr.cz/?dvd_rekordery/teac/dvw58e.html
Respektive mechanika s tímhle označením už je na trhu víc než půl roku, ale u nás se vůbec neprodávala, nejspíš to zůstalo na americkým trhu. Ta ovšem ještě neuměla pálit do dvou vrstev, takže jí to úpravou firmware naučili a kupodivu nechali stejný označení.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 18:00, celkem upraveno 3 x.
Bathory
svaca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od svaca »

Jezisi sorry !!! Ja se prehlid !!!!
Uplne jsem si ji spletl ....... :oops: :oops:

V kazdem pripade, co Teac prestal delat svoje veci, sel dolu, to se myslim shodneme .....
svaca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od svaca »

Bathory píše:Pokud bych se měl někdy rozhodovat mezi Pioneer nebo Lite-On, tak vyhraje Pioneer naprosto jednoznačně. Lite-Onu se akorát povedlo zničit Teacu dobrou pověst, já osobně bych OEM Lite-Onu v současné době nekoupil a jestli na CDR píšou, že to je palírna pro podsvětí, mě vůbec nebere. Z jednoho jejich testu se to dost dobře nedá poznat. Nedávno taky psali v Computeru, jak vynikající je vypalovačka od BTC a strhala tam pomalu všechny rekordy.

Teac DV-W58G.....................LiteOn LDW-811s
Teac DV-W58GA...................LiteOn SOHW-812s
Taky nemuzu souhlasit .....

Jestli pioneer nebo liteon, tak liteon (pali super, kvalitne a je bezporuchovy...)

S teacem souhlasim, ale nemuze za to liteon ale Teac, kdyz to neumi, to je jeho problem .... Sony je taky liteon a maka .....

BTC delam, ale zatim jim neverim, co psali v computeru je nesmysl (jako vetsinou ).

Nejmensi problemy a nejvetsi kvalita:

1. Toshiba (3 roky prodej DVD-ROM cca 200-300 kusu) jedna reklamace.
DVDRW zadna (ted nutim vsem Toshibu)

2 Liteon (original) za 4 roky 500 kusu(CDRW), 10 reklamaci s DVDRW zadne problemy ani reklamace, CDROM hrozny smejd

3. Teac original - v norme
4. Pioneer Plextor par kusu = nestoji za rec

Smejdy byly Acer, liteon CDROM, NEC DVD ROM a dal uz si nevzpominam ....

LG a BTC delam kratce a zatim zadny zazrak ....
BTC jsem testoval nedavno (8x DVDRW) a jel mi lepe pod k3b (linux) nez s poslednim Nerem ....
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

svaca píše:Taky nemuzu souhlasit .....

Jestli pioneer nebo liteon, tak liteon (pali super, kvalitne a je bezporuchovy...)

S teacem souhlasim, ale nemuze za to liteon ale Teac, kdyz to neumi, to je jeho problem .... Sony je taky liteon a maka .....
OK, respektuju tvůj názor, ale nesouhlasím ani s tím, že je Lite-On lepší než Pioneer a ani s tím, že Lite-On Teac nepotopil do průměru.
Bathory
svaca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od svaca »

Co je na pioneer tak zajimeve, krome ceny a spatneho (cteni) chranenych CD ?
Kdyz si Teac pohorsil liteonem (a pohorsil), proc za to muze liteon, kdyz liteon a Sony je ok ???
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

Co takhle LG 4120B za 3560kč/bulk retail max o tři kila víc(jak kde) a dvouvrství zápis?

//Bathory: Možná by nebylo od věci přesunout debatu ohledně DL sem:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12273

Né že by se DL od SL nějak zvlášť odlišovali, ale pomůže to k zpřehlednění celé sekce.
MB:Gigabyte P35 DS3, CPU: Intel E2180, RAM: 2x1GB A-DATA EE 800+, HDD 120GB+320GBSeagate, GK: ATI shaphire X1950PRO, DVD-RW Liteonit LH 18A1H,Win XP PRO
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“