Dlabík píše:Já jsem ho dostal včera v noci na 4 GHz na defalutní voltáž! Taky s Arctic Freezrem 13 a podle mě by šel ještě malinko šel, ale aby to bylo zase stabilní ..... Přikládám foto s taktem a i teplotama.
Čau, snaž se trošku víc, myslim že s tim Articem ho dostaneš na 4,2ghz stabilně při 1.4375V
Měl by jsi si pohrát s napětí CPU NB a HT, a násobičem HT a CPU NB.. minimálně tak na 12x
ono to může být dost zavádějící na 4Ghz se dostaneš bez zvýšení napětí a na 4.1Ghz to chce hned + 150mv
vím to moc dobře.. na 4.5Ghz se dostanu v poho ale jak jdu výš tak už to jide velice s tuha.
EDIT// píšete do špatné sekce...
Zdravím. Pred par dny jsem provedlu mensi udrzbu pocitane, odmontoval jsem vetraky zbavil cely pc prachu atd. Mám procesor AMD Phenom II X4 965 BE s vetrakem Arctic Cooling Freezer Extreme Rev. 2 a teploty pred rozebranim se pohybovalo v normalu, nevim kolik presne ale v klidu kolem tech 40, max 50 stupnu. Nyni po odmontovani a novem naneseni pasty se pohybovala teplota kolem 60 stupnu v klidu. Trosku jsem procetl internet a usoudil jsem, ze jsem pravdepodobne nanesl moc velkou vrstvu teplovodive pasty. takze jsem vetrak z procesoru znovu odmontoval vycistil a nanesl novou uplne tenkou vrstvu pasty (znacka manhatan za 30 kč, takze pocitam ze zadna velka kvalita, ale doufal jsem ze postaci). To se teplota pohybovala podle biosu v klidu, par minut po zapnuti pc kolem 80 stupnu. Naposledy jsem zkusil odstranit pastu uplne a teplota taky kolem 80 stupnu v klidu. Zitra si jdu pro chladici pastu Arctic Cooling MX-2, ale neverim ze neco vyresim. Netusite nekdo prosim, v cem muze byt chyba? Chladic dotahuju maximalne, zadnou vuli mezi nim a procesorem jsem nezaznamenal a vetracek je natoceny tak, at navazuje foukani vzduchu prirozene s dalsimi pridavnymi vetraky, ktere mam v case. Vubec nevim. Je mi jasne ze nejake spatne naneseni pasty, nekvalitni pasta, nebo neco podobneho muze udelat nejakych par stupnu, ale tohle je extrem. Co jeste muzu zkontrolovat? Predem moc dekuji za pripadnou radu.
rekl bych,ze ten chladic bude krivej jako prdel,kdyz naneses tenkou vrstvu na procesor,jak moc dobre a celistve se obtiskne na chladic ? (joa sundals z chladice tu folii zespodu?)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Folii mam sundanou, ten chladic neni novy. Pravdepodobne si mel pravdu a byl krivy chladic. S novou pastou AC-MX 2 se mi povedl nasadit na procesor az s malou davkou sily, predtim mi to slo o dost lepe. Takze ted asi doleha o dost lepe nez predtim. Core temp mi ukazal maximalni teplotu 57° kdyz jsem tam zapnul na par minut COD BO, jinak spis kolem 40 max 50° v klidu. Tak snad uz to bude ok. Diky
Raději už to nesundavej. U AMDček se dodnes stává, že když se vytvoří velkej podtlak mezi chladičem a CPU, tak při jeho sundavání se odlepí jádro procesoru od heatsphrederu , a jseš v háji. tohleto chování jednou to sundám a nandám a je tam 80 tomu nasvědčuje, tak už to nesundavej, CPU by taky mohl jít do popelnice.
Rozumim. Stourat do toho uz nemam v planu, akorat se mi ty teploty porad nelibi. Kdyz je pc v klidu, v uplnem klidu tak jsou teploty kolem 35°, cca do tech 40°. No a vcera jsem v Aida64 zkousel zatezovy test, procesor jel na 100° 15 minut a teplota vystoupla na 63°, po par minutach jsem pak jeste zkusil Crysis 2 na cca 20 minut a ukazala se mi maximalni dosazena teplota v Aida64 65 stupnu. Tak nevim, co jsem cetl tak to urcite moc dobre nebude. Moc posledni mesice a ani nasledujici hrat nebudu, takze tyhle teploty dosahne procesor uplne minimalne, ale uz je to asi na hrane co.
http://imageshack.us/photo/my-images/64 ... kopie.jpg/
Takhle mam resenou orientaci foukani vetracku ve skrini. Je neco spatne? Nejak nemuzu prijit na to, co muze zpusobovat tak vysoke teploty toho procesoru v zatezi. Rad bych, at mi procesor jeste dlouho poslouzi, neplanuju v blizke dobe investovat do pc, takze bych byl nerad, kdyby odesel. Dekuji za pripadne rady. Teploty v klidu se drzi porad kolem 40°. Pres program speedfan jsem si pro jistotu zkontroloval jestli se pri zatezi roztoci vetrak procesoru na maximum a ten se toci jak ma. Problem bude asi jedine v te netesnosti pripevneni celeho chlazeni k procesoru, co? To uz jsem ale zkousel asi 4 krat. Dekuji za pripadne rady