Vodní chlazení - obecná diskuze

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět

Jaké používáte čerpadlo?

Eheim 1046
8
3%
Eheim 1048
23
9%
Ponorný Eheim
10
4%
HPPS
8
3%
Ponorné ostatní (Sicce, a pod.)
12
5%
Laing D4
8
3%
Laing D5
72
27%
DDC 9W (s topem i bez)
27
10%
DDC 18W (s topem i bez)
48
18%
Jiné
48
18%

Celkem hlasů: 264
A1Ex.84.CZ
Nováček
Nováček

Re: Vodní chlazení - obecná diskuze

Příspěvek od A1Ex.84.CZ »

Ještě je otázkou, jak okruh šikovně rozdělit, jestli procesory nechat samostatně a jako druhý okruh grafiku, chipset, mosfety, RAM a HDD...
2x Xeon X5365 @3393MHz 1,3V (377 x 9) Engineering Sample, Asus Z7S WS, 2x 2GB FB-DIMM 667MHz @ 754MHz, GF 8800GT, SAS Fujitsu-Siemens 146GB, 16MB cache, 15000rpm
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

A1Ex.84.CZ píše:Ještě je otázkou, jak okruh šikovně rozdělit, jestli procesory nechat samostatně a jako druhý okruh grafiku, chipset, mosfety, RAM a HDD...
imho skor nejak skombinovat. ja mam napr na grafike skro 2x taku teplotu ako na CPU...
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

já bych pověsil cpu s gpu, a druhej cpu se zbytkem
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krovax »

Mám dotaz mám Laing DDC ultra a jediný co tet slyším je pumpa. Jak jste jí utišily, bojím se jí do nečeho zabalit zespoda docela hřeje.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Prenasi ti vibrace na case. Jinak pokud nemas v okruhu bubliny tak je ticha. Moje se zacatku potrebovala trochu zabehnout. Asi 2 mesice a pak jsem o ni nevedel.
Co se tice vybraci tak taky ted resim uchyceni. Zatim se jako nej osvedcilo cerpadlo zavesit na tkanicku od bot.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

MaWa píše:....uprimne jsme nenasli PC, ktery by treba MO-RA 2 Pro neutahla pasivne. treba jeden zakaznik ma tom ma povesene dve 4870 X2, quad core cpu, X48 desku a chladi vodou uplne vsechno...vga, cpu, chipsety, mosfety, dal do boxu i HDD (a samozrejme to ma pretaktovano). zdroj ma be quiet 850w, naprosto neslysitelny a nic jineho se mu krome HDD v pocitaci netoci (jo vlastne cerpadlo v molitanu :)). ano, dal za to chlazeni i se zdrojem a case v podstate skoro 35k (coz uz je extrem, da se to poridit s mensimi ustupky i o dost levneji), ale ma ty naprosto nejvykonnejsi komponenty na trhu, a pritom u toho pocitace muze spat. nebo pracovat 12h denne aniz by ho ten hluk stval. a lidi, kterym nejde o vykon ale opravdu o ticho, opravdu neni malo. takze to, ze to nema smysl pro tebe jeste neznamena, ze to nema smysl pro relevantni procento populace ;-)
Ty mi chces opravdu tvrdit ze jedna pasivni MO-RA 2 utahnene na slusnou teplotu vody tuhle sestavu? :D
Btw jakou restriktivitu ma vubec MO-RA 2? Kdyz je to prakticky jen zkroucena trubka.. :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

ad restriktivita - na moru potrebujes lainga s TOPem. bez topu nebo hpps nebo cokoliv slkabsiho je spatny...funkcni, ale spatny...

ad teploty - definuj "slusnou teplotu".
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

No pumpu mam stejne Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP

No slusna teplota vody je do 30°C nekomu staci 40°C..
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

30 stupnu opravdu ne. v te sestave mel vodu cca 42 stupnu. ale proste bud ti jde o vykon, nebo o ticho. oboje zaroven je vetsinou paskvil.

je fakt ze mame zakaznika co na te mora pro ma dve noctuy na 5V pro jistotu...a neni to slyset...a tahne tim dve 8800 GTX a nejaky quad intel a nejake drobnosti...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

A proc by neslo vykon + ticho... ja sem na ticho hodne haklivej a voda mi nejde pres 25°C.. je fakt ze na 4rech radiatorech mam vetrone ale vsechny jsou na 5V... jak rikal Gr8 Vivec kdyz uz ma clvoek vetrone ve zdroji tak ty na radiatoru uz nezvysi nijak hluk..

Btw 42°C voda neni moc ok.. ale proc jsem se ptal.. chci vodnika rozsirit jeste o dva radiatory 360ky nebo premyslel jsme ze pridam MO-RU 2 nebo Airplex EVO 1080 jak si proti sobe stojej? mam na mysli restriktivitu a vykon... vzhledem u me vede Airplex EVO 1080.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

airplex evo 1080 jsem mel v ruce jen parkrat a nikdy jsem nemel cas ho jakkoliv testovat...takze to ti neporadim :(

ale ted pred tydnem jsem porovnaval ten novy cape cora PRO v te ultra verzi 1042 a v porovnani s mo-ra 2 pro je to cca stejne...sice je to hlinik, ale zase to lepe vypada a da se to prichytit na case, mora je v tomhle takova blba :(
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Ja to stejen do case nedavam mam nato skrin vedle PC (drevenou :D) Hlinik mi do kompa nesmi a to ani eloxovanej je to proste humus... ja kdyz uz neco kupuju do vodnika tak at to vydrzi.. no ja dam docela na vzhled a airplex evo 1080 se mi libi snad natom neni co zkazit :D
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Jestli mas vodu 25st tak se mi dalsi rady zdaji zbytecne. Obvzlast kdyz uz mas 4 rady.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
dymONE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dymONE »

Zdar. Vyberam si novu dosku a tak trosku vyberam aj podla toho, ako ju budem moct chladit vodnikom. Doma mam MCW30 a EK nF4 1.1. Osobne mi ale najzaujimavejsie pride riesenie Asus Maximus 2 Formula + "EK-NB ASUS HP" a teda zapojit to tak, ze ten blok bude chladit vsetky casti pomocou HP. Viem ze to nebude najvykonnejsie riesenie, ale podla mna to nemoze byt zas tak zle, a obrovskou vyhodou bude chladenie vsetkych casti jedinym blokom a stym teda ruka v ruke aj mala restriktivita. Nevyhodou budu teda nijak extremne nizske teploty, ale myslim ze by to mohlo stacit na nijak extremene OC nie ??
Rozmyslal som este nad Asus P5Q-E kde by sa snad dali pouzit obe bloky ktore uz mam na SB aj NB. Nevyhoda zase je, ze by som musel nejak zajistit chladenie mosfetov, pretoze povodne hp chladenie by musel ist dole. A samozrejme aj to ze je to horsia doska. Vyhodou je zase cena.

Skuste mi teda poradit nejaku dobru kombinaciu ktoru mat bud overenu, alebo o nej viete. Aka doska + ake chladenie.

Dik
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
Libang
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Libang »

ahoj , mam expu Swiftech Micro Reservoir a chtel bych se zeptet jestli musí být nejvíš z celého okruhu , nebo jestli ji muzu dat dolu do Case . Díky za odp
AMD64 Sempron 2800+ 64bit socket 754, 1.6Ghz @ 2,3Ghz, Abit NV8 nForce4 4x rev. 2.0 ,Seagate 80 Gb 7200rpm Sata2 , Transcends 512 MB DDR 400 , Gigabyte Ati Radeon X550 128Mb ddr ( GPU 440Mhz - memory 550mhz ), monitor AOC HT751 FLAT Black
jozzo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jozzo »

Ahoj,tyhle diskuze o vodnikovi sleduju uz velmi dlouho(cca pres rok) o vodnim chlazeni uz za tu dobu vim velmi dost(ovsem clovek se uci cely zivot)...ale chtel bych se zeptat na vas nazor.
Mam procesor athlona x2 a bezi mi vetsinou na 2,6 - 3,2 GHz....vice si bohuzel dovolit nemuzu i kdyz bych rad.. v idlu 45°C a v burn 55-65°C a proto uvazuji o vodnikovi(stavajici chladic mam Noctua NH-U12P) myslite ze s vodnikem ty teploty shodim? vim ze moje otazka je asi uplne stupidni a kdybych zapremyslel tak si asi odpovim sam,ale mam jiste pochybnosti a proto se radeji zeptam zkusenejsich lidi :) diky
CPU:i5 3570K 4100MHz (1,3V) + Noctua UH9 MB:Asus P8Z77-V LK RAM: 2x4GB Corsair Vengeance 2133 MHz CL11 GPU: MSI GTX760 HAWK LE PSU:Seasonic 650W G-serie + SSD 120GB Kingston HyperX + Crucial M500 500GB
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jasne ze to snizis. zalezi samozrejme, kolik investujes. podle toho co pises predpokladam, ze vis jake sestavy tu doporucujeme, tak ti reknu, ze se standardni sestavou pres 40°C nepujdes - imho.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

jozzo píše:Ahoj,tyhle diskuze o vodnikovi sleduju uz velmi dlouho(cca pres rok) o vodnim chlazeni uz za tu dobu vim velmi dost(ovsem clovek se uci cely zivot)...ale chtel bych se zeptat na vas nazor.
Mam procesor athlona x2 a bezi mi vetsinou na 2,6 - 3,2 GHz....vice si bohuzel dovolit nemuzu i kdyz bych rad.. v idlu 45°C a v burn 55-65°C a proto uvazuji o vodnikovi(stavajici chladic mam Noctua NH-U12P) myslite ze s vodnikem ty teploty shodim? vim ze moje otazka je asi uplne stupidni a kdybych zapremyslel tak si asi odpovim sam,ale mam jiste pochybnosti a proto se radeji zeptam zkusenejsich lidi :) diky
Noctua NH-U12P spolu s 3,2GHz X2 na v idle 45 stupnov?
sak na AC freezer64 som mal menej na 3,2GHz... nemas nejak slabo odvetravanu skrinku?
Sklamem ta vsak ze by si sa dostal nejak dalej... 3,3GHz je u mna strop ale to uz treba 1,45V...
Vodou mam chladeny len procak.
ale podla mna mas slabo odvetrany case
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

dymONE píše:Zdar. Vyberam si novu dosku a tak trosku vyberam aj podla toho, ako ju budem moct chladit vodnikom. Doma mam MCW30 a EK nF4 1.1. Osobne mi ale najzaujimavejsie pride riesenie Asus Maximus 2 Formula + "EK-NB ASUS HP" a teda zapojit to tak, ze ten blok bude chladit vsetky casti pomocou HP. Viem ze to nebude najvykonnejsie riesenie, ale podla mna to nemoze byt zas tak zle, a obrovskou vyhodou bude chladenie vsetkych casti jedinym blokom a stym teda ruka v ruke aj mala restriktivita. Nevyhodou budu teda nijak extremne nizske teploty, ale myslim ze by to mohlo stacit na nijak extremene OC nie ??
Rozmyslal som este nad Asus P5Q-E kde by sa snad dali pouzit obe bloky ktore uz mam na SB aj NB. Nevyhoda zase je, ze by som musel nejak zajistit chladenie mosfetov, pretoze povodne hp chladenie by musel ist dole. A samozrejme aj to ze je to horsia doska. Vyhodou je zase cena.

Skuste mi teda poradit nejaku dobru kombinaciu ktoru mat bud overenu, alebo o nej viete. Aka doska + ake chladenie.

Dik
pokud moc neřešíš peníze tak určitě MF2, myslim že jsem někde viděl že EK nF1.1 na něj pasuje, a kdyby ne, tak prodejem těch dvou bloků máš určitě na novej EK :wink:
o teploty bych se s tim nebál, bude to naprosto dostačující
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

FiReFoX_F15 píše:ahoj , mam expu Swiftech Micro Reservoir a chtel bych se zeptet jestli musí být nejvíš z celého okruhu , nebo jestli ji muzu dat dolu do Case . Díky za odp
je to víceméně jedno, jen bych se držel zapojení před čerpadlo
Odpovědět

Zpět na „Voda“