Intel Core i5-2500K/i7-2600K/2700K -přetaktování, rady

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Sobi26
Nováček
Nováček

Testovací procesory...

Příspěvek od Sobi26 »

Ahoj,

chtěl bych se zeptat místních zkušených uživatelů jaké mají zkušenosti z testovacími procesory. Mám možnost si levně upgradovat cpu na i7 2600k, ale jedná se o procesor, který byl dříve využíván jako testovací a nyní se prodává. Zajímá mě, jestli jsou takové procesory náchylnější k poruše nebo na ně testování nemá až takový vliv. A jaká to má úskalí a na co bych si měl dávat pozor při koupi takového procesoru. Snad jsem to nějak srozumitelně vysvětlil. Děkuji za odpovědi.. :)

Sobi
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Testovací procesory...

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Pokud fungujou tak fungujou. Jen se koukni jestli nemá fyzické poškození heatsprederu (velké, ňáké oděrky nevadí), a hlavně zespod na piny. Ale jestliže funguje tak uvnitře CPU je vše v pořádku.
Sobi26
Nováček
Nováček

Re: Testovací procesory...

Příspěvek od Sobi26 »

Takže s nimi žádné problémy nebývají? Jinak díky moc za odpověď.. :)
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Re: Core i5 2500K - přetaktování, rady, tipy, zkušenosti !?

Příspěvek od Nerboard »

Caute, robil som reinstall windowsu lebo som prechadzal na SSD a teraz mi v idle nechce procak podtaktovavat na tych 1,6 +-. stale ide na 4,5ghz cim viac huci ventilator co ma rozculuje :lol: . Prve som myslel ze to je tym service packom 1 co som instaloval na win 7 tak som ho dal prec ale stale to je rovnako, nechce podtaktovat.

Skusal som zapnut vypnut, c1e, eist etc green power veci, reset to default, clear cmos vsetko. Stale sa nechce podtaktovat. Nejake napady? Vyuzitie procaku vo wine je 0% takze ziadna aplikacia ho nevytazuje, proste stale ide napevno na 4500
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

drivery k chipsetu atd jsi daval?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

jop. nainstaloval som vsetko na chipset, dosku. ked pozriem napr na realtemp tak tam frekvencia kolise aj load %. 1800mhz - 4500mhz hore dole. ale cpuz stale ukazuje rovnako.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Zkus HW info

http://www.hwinfo.com/

CPU-Z uz me nekolikrat presvedcilo ze obcas hlasi hovadiny, zmena nasobice se obcas tam vubec neprojevi, nekdy i odecita chybne voltaz. A pritom vsechny ostatni softy ukazuji OK.
Me tusim ukazuje stale nepretoceny stav 3,3GHz za vsech okolnosti.
Musel bych se pak povidat doma a pripadne stahnout novejsi verzi.

Ted jsem to zkousel i v praci na nejakym NB, v CPU-Z je normalne porad maximalni frekvence a v core tempu se normalne meni dle zateze coz sedi s realitou.
Takze CPU-Z fakt nebrat moc vazne.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

V tom HW infe mi skacu cpu core 1 - 4 stale od 1600 do 4500 ako sialene zase. A zase cpuz som pouzival este pred prechodom na ssd/formatom a vtedy mi to ukazovalo uplne normalne, vo wine ked som browsoval tak frekvencia bola 1600 max 2000.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No mně zas ukazuje nejlíp CPU-Z.. ostatní softy ukazujou neustále naprosto nesmyslný numera i co se týče voltáže :lol: zda je to daný tím, že mám Ivy a vy Sandy.. to nevím
PS5 Pro | LG OLED CX55
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

To je klidne mozne, kazdopadne CPU-Z mi ukazuje hovadiny i na NB s C2D.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Edo o tom pisal na vedlajsom fore, je to v CPU-Z a treba skusit inu verziu:
Eddward píše:nepomoze ti nic take, lebo problem je v CPU-Z verzii 1.62, ta ma zmenenu - rychlejsiu frekvenciu obnovovania a teda nikdy to nestihne ukazat 1600Mhz, mozno ze to aj ukazuje realnejsi stav
Skus napr. 1.61.3 verziu a uvidis ;)
netSo_O píše:odpadnem.
Eddward tak dakujem , celu dobu to fungovalo vlastne a ja tu 2 dni maturujem nadtym :)
dal som tu 1.61 a uz ok.
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

Kyselinka ty si moj zachranca :oops: . Potvrdzujem ze v 1.61 to ukazuje 1,6ghz a ked zapnem nieco alebo zacnem nieco robit tak to skoci na 4,5. Len co mi vrta hlavou je to ze pred formatom mi to ukazovalo v cpu z normalne. Alebo som mozno mal verziu 1.61 a oni medzitym vydali 1.62 a ani som si nevsimol. Je to mozne.

Kazdopadne dik, Kyselinka, problem solved. Mam pokoj na dusi :lol: A ja som zbytocne robil dalsi format C ma asi je... chudak SSD :(
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Nerboard píše:Len co mi vrta hlavou je to ze pred formatom mi to ukazovalo v cpu z normalne
No to su tie nepochopitelne veci medzi nebom a zemou...alebo medzi stolickou a klavesnicou :-D :P

Inak ja CPU-Z vobec nepouzivam, vsetko potrebne mi ukazuje aida64 (jak na ploche, tak priamo v hre).
Toman23
Nováček
Nováček

Příspěvek od Toman23 »

Zdravím, tak nakonec mám 100% stabilní 4,7GHz při 1,4V, ale mám problém, že někdy nechce najet na poprvé pc, tak ho musím vypnout a zase zapnout, pak už najede. Může to nějak škodit pc?
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Co to znamena, ze nechce nabehnut na prvy krat? Ako to mas presne nataktovane? Hybal si aj s BCLK? Dosku mas aku? RAM nataktovane nahodou tiez nemas?
Toman23
Nováček
Nováček

Příspěvek od Toman23 »

Tím, myslím, že ho zapnu a nenajede obraz, pc jede, nic sa neděje jenom se točí větráčky a nic víc, tak ho resetnu a pak normal naběhne. S BLCK sem nehýbal mám tam základ 100.
i5 2500k
asus sabertooth p67
RAMky jsou 1800Mhz, ale v biosu sem dal 1600MHz
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Casovanie si dobre nastavil?
Toman23
Nováček
Nováček

Příspěvek od Toman23 »

To mám na auto.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Ake su to presne RAMky?
Skus ich nastavit komplet na Auto, cize ich nepodtaktovavaj.
Toman23
Nováček
Nováček

Příspěvek od Toman23 »

Bylo to těma ramkama dík moc. :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“