Intel Core i7-6700K/i5-6600K (1151)-recenze, infa,zkušenosti

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
PTPStudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Intel Core i7-6700K/i5-6600K (1151)-recenze, infa,zkušen

Příspěvek od PTPStudio »

MiKi_93 píše:EDIT2 : Mám při OC nechat Vcore na AUTO nebo nastavit na nějakou rozumnou hodnotu? Protože jsem viděl hodně příspěvků, kde psali, že raději nastavit Vcore na konstantní hodnotu raději než nechat na AUTO. Protože prý pak systém CPU "převoltovává" když běží na OC frekvenci.

Možná je to blud, tak kdyžtak prosím opravte. V OC jsem začátečník ;)
Jako idealni by bylo udelat toto https://www.youtube.com/watch?v=JkGASegVRiM
Ale pouzit tuto pastu pod IHS ale aj nahoru https://www.youtube.com/watch?v=qFhbqiFh9Us
Akorat nesmi byt chladic hlinik POUZE MED me pak klesla teplota v zatezi o 28stupnu kdyz jsem vse natrel tim liquid pro ! Ale toto je jenom varianta. Pokud budes IHS odrezavat ziletkou tak pomalicku a nesmis zajed moc hluboko oznac si na ziletce maximalne jak hluboko muzes zajed !
No ale zacatecnikum se toto nedoporucuje prijdes o zaruku a muzes si znicit cpu ! !
Jinak ja mam taky 6600k hodne jsem zkousel tak kdyz si nastavis sync all cores na 45 a napeti cpu pouzivam adaptive mode to je ze se pousti max nastavene napeti pouze pri turbo modu to mi pri tomto taktu jede na 1.270v Najdi si pak load line calibration settings nastavit 5
Pri testovani pouzit ten prime95 potom si pustit aj ten realtemp 3.70 a jeste si zapni aj cpuz program at vidis jake maximalni napeti jde do cpu. Mam zde fota v prispevku http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=960
Otestuj si kdyz nabehne jenom plocha po startu pc zapni cpuz, jestli mas pri podtakovanem cpu i nizsi voltaz at to nepere do cpu celou dobu tech 1.270v. Bez vytizeni by mela byt core voltage 0.832v a core speed 800Mhz a v zatezi by se pak melo ukazovat v cpuz core voltage 1.328v(vbiosu 1.270v) a core speed 4500Mhz. Je prave rozdil mezi nastavenim voltu v biosu a co je potom v cpuz realne. Je to ovlivneno tim nastavenim load line calibration me to jde takto pri nastaveni 5 !
Kdyz to bude nestabilni udela ti prime95 chybu u jednoho coru napise hardware failure to znamena mas male napeti vzdy zvysuj takto z 1.270 zvysit o 0.01 to je na 1.280 a testovat atd... Idealni je si najit nejnizsi napeti pri kterem je cpu stabilni to znamena nechat ale bezet prime95 6-8hodin ! Hleda se nejnizsi napeti protoze to znamena i nejnizsi teplota cim vice zvysujes volty tim vic hreje a to nikdo nechce. Protoze kazdy cpu ma tkzv TJMAX to je maximalni teplota danna vyrobcem skylake ma tusim 100c a nad touto hranici se procesor zacne nenavratne poskozovat pokud by jsi testoval treba 5hodin na 110c tak mas pravdepodobne po procesoru ! Ale myslim ze dnesni desky a cpu maji ochranu pred prehratim. Idealni stav cpu do 80c max! Nez nechas bezet ten test tak dlouho, kontroluj teplotu a pokud pujde pres 80c k 90c tak to znamena snizit takt treba na 4.4ghz a znovu knemu hledat nejnizsi stabilni napeti 4.4ghz treba pujde na 1.230v to ale presne nevim ! Kdyz das spatne (male) napeti tak system treba vubec nenabehne a nebo to hazi modre obrazovky tak po setinach zvysovat napeti dokud plocha nenabehne a potom jeste testovat v prime95 ! Kdyz mas moc velke napeti tak chyby nebudou ale bude se to moc hrat ! Na teto strance je takovy orientacni graf kolik volt pri jake frekvenci ale je to pro 6700k http://overclocking.guide/skylake-overc ... e-scaling/
Idealni je si vzdy po uspesnem testu nejlepe zapsat hodnoty frekvence plus pouzite volty co mas v biosu at pri zmene nastaveni nemusis znovu testovat ! Ten dlouhy test je treba protoze pak vis ze jsi 100procente stabilni s parametry ktere si nastavil. Kdyz pak budes delsi dobu hrat tak vis ze to nespadne nebo kdyz budes enkodovat videa atd tak vis ze ti to pojede stabilne celou noc bez problemu !
Naposledy upravil(a) PTPStudio dne sob 27. úno 2016, 11:48, celkem upraveno 3 x.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

PTPStudio píše:Jako idealni by bylo udelat toto https://www.youtube.com/watch?v=JkGASegVRiM
Sorry, ale sám píše, že je začátečník v OC a ty už mu tady postuješ delid? Nezdá se ti to trochu mimo? Krom toho je delid u Skylaku na vzduchu k ničemu, jelikož se jejich max stabilní frekvence při rozumných teplotách (maximum okolo 80 °C) pohybuje mezi 4,6-4,8 GHz (týká se to naprosté většiny, ne-li všech). A kvůli nějakým 200 MHz navíc si rušit záruku u procáku (a při neopatrnosti jej i zničit), když se navíc jedná o začátečníka, je mimo.

U Haswellu bych delid pochopil, protože tam se ve většině případů člověk dostal sotva na 4,6 GHz při ještě vyšších teplotách, ale u Skylaku je to nesmysl pro běžného člověka.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
PTPStudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PTPStudio »

Blue Storm píše:
PTPStudio píše:Jako idealni by bylo udelat toto https://www.youtube.com/watch?v=JkGASegVRiM
Sorry, ale sám píše, že je začátečník v OC a ty už mu tady postuješ delid? Nezdá se ti to trochu mimo? Krom toho je delid u Skylaku na vzduchu k ničemu, jelikož se jejich max stabilní frekvence při rozumných teplotách (maximum okolo 80 °C) pohybuje mezi 4,6-4,8 GHz (týká se to naprosté většiny, ne-li všech). A kvůli nějakým 200 MHz navíc si rušit záruku u procáku (a při neopatrnosti jej i zničit), když se navíc jedná o začátečníka, je mimo.

U Haswellu bych delid pochopil, protože tam se ve většině případů člověk dostal sotva na 4,6 GHz při ještě vyšších teplotách, ale u Skylaku je to nesmysl pro běžného člověka.
Jo dopsal jsem to at to radsi nezkousi ze prijde o zaruku ! Pokud to chce testovat at vi vsechno ne? Ja bych byl za kazde info vdecny kdyz jsem zacinal a nekdo by mi to vsechno rekl zrovna !
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Dobře, ale nemůžeš hned začátečníkovi psát o delidu, když ani neví, jak má nastavit napětí procesoru. Nehledě na to, jak jsem psal, že je delid u Skylaku o ničem.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
PTPStudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PTPStudio »

Blue Storm píše:Dobře, ale nemůžeš hned začátečníkovi psát o delidu, když ani neví, jak má nastavit napětí procesoru. Nehledě na to, jak jsem psal, že je delid u Skylaku o ničem.
Me delid pomohl mam sice vodnika ale jenom jeden 120mm chladic takze zadna slava a pred delidem jsem mel 94c 4.6ghz v zatezi coz neprijatelne.Po delidu to jede 66-68c ! A ted muzu jit aj na 4.8ghz a to mam na 80c coz bylo pred delidem nemozne ! Pred delidem jsem mel bezbecne 4.4ghz a ted 4.8ghz
denny76
Nováček
Nováček

Re: Delid (I7 6700K)

Příspěvek od denny76 »

Zvladnes i sam, delal jsem teda Haswella, ale nebude to o moc jine. Sel jsem na to s takovou tvrdsi ziletkou, metoda sveraku mi nebyla po srsti i kdyz to nevypadalo tak zle. Nekde jsem dokonce zahlidl i udelatko na delid ktere vypadalo jako plastova krabicka s posuvnym vickem cerstve vyjeta na 3d printeru. Podivat se muzes i na trubku, je tam par zajimavych postupu.
Asus Maximus X Hero, i7-8700K @5GHz, Noctua NH-D15, 32GB HyperX Savage 2666@3000MHz CL15, Asus 4070S, 2TB + 1TB NVMe, 2x Red 12TB, 2x Red 8TB, Platimax 500W (my hero), 2x IPS 10bit 4k, Naga MMOG Mouse, Apple Wireless Keyboard; Windows 11 / Arch Linux
Retro: Mini G4 PPC 1.25@1.5GHz; MorphOS 3.9 / Tiger 10.4.11 / Lion 10.5.8, M.A.M.E. Arcade Cabinet
Ath
Začátečník
Začátečník

Re: Delid (I7 6700K)

Příspěvek od Ath »

ja to delal na my 4670K a neni to nic slozityho
Sestava: Cpu 4670K@4,6Ghz, MB: Msi Z97 Gaming 5, RAM 16GB 2400mhz, GPU Gtx 780Ti skyn3t Bios @1400mhz GDDR5 @7800mhz. HDD: 2x 2tb Seagate 1x 1tb WD Black, SSD: Intel 120gb , Crucial 256Gb MX100
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Merlinn »

PTPStudio píše:
Blue Storm píše:Dobře, ale nemůžeš hned začátečníkovi psát o delidu, když ani neví, jak má nastavit napětí procesoru. Nehledě na to, jak jsem psal, že je delid u Skylaku o ničem.
Me delid pomohl mam sice vodnika ale jenom jeden 120mm chladic takze zadna slava a pred delidem jsem mel 94c 4.6ghz v zatezi coz neprijatelne.Po delidu to jede 66-68c ! A ted muzu jit aj na 4.8ghz a to mam na 80c coz bylo pred delidem nemozne ! Pred delidem jsem mel bezbecne 4.4ghz a ted 4.8ghz
Mas met poradny chladic kdyz chces taktovat a ne delat delid ..tech 100-200 navic za to nestoji pokud teda jen nezkousis kam se da dostat ...ja jedu v poho 4,6 a teploty do 75 stupnu u zatezovejch testu kery stejne v normal provozu nenastanou.. jinak pri hrach max 65 stupnu a to mam v pokoji hodne teplo a ventilatory na silent v normal chodu kdyz uz netestuju :)
Naposledy upravil(a) Merlinn dne ned 28. úno 2016, 11:28, celkem upraveno 1 x.
PTPStudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PTPStudio »

Mas met poradny chladic kdyz chces taktovat a ne delat delid ..tech 100-200 navic za to nestoji pokud teda jen nezkousis kam se da dostat ...ja jedu v poho 4,6 a teploty do 75 stupnu u zatezovejch testu kery stejne v normal provozu nenastanou.. jinak pri hrach max 65 stupnu a to mam v pokoji hodne teplo a ventilatory na silent v normal chodu kdyz uz nesestuju :)[/quote]

Vim ze burn in test treba i na grafice furmark to je extrem a v zadny hre tak grafiky nevytizim ale mam nastaveno at se mi uchladi i ve furmarku a to same procesor at se uchladi i pri nekolika hodinovem testu prime95. To same jak si psal i ume, v hrach nebo enkodovani videa ten procesor tez max 65c. Chtel jsem davat cely system vga pameti cpu NB do vodnika ale minimalne 10000kc to se mi nechtelo investovat. Mam na cpu tohle http://www.corsair.com/en/hydro-series- ... cpu-cooler
Planoval jsem pouzit Peltierův článek proto jsem vzal mensiho vodnika, ale ono to zase hodne hreje na druhe strane a musise to hodne chladit plus spotreba, kondenzace vody atd...
Planuju ze prihodim nejaky radiator plus expancku at je vice vody v systemu. Nevim jestli to cerpadlo utahne ztoho corsairu?
Jak ty mas to chlazeni udelane?
Je jeste jedna otazka bezpecne napeti? Kdyz se mi to uchladi muzu jit aj na 5Ghz ale tam to pujde hrubo pres 1.5v myslis ze je to bezpecne? Nekde psali ze pro skylake je bezpecne napeti do 1.5v nekdy do 1.3v. Kdyz budu mit na 5Ghz treba1.55v a cpu uchladim muze to tak behat? Jaka je bezpecna hranice pro 6600k?
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Merlinn »

http://www.czc.cz/coolermaster-nepton-2 ... 20/produkt Ja mam tenhle nahore v case + 1x 200mm ventilator jeste nahore + 1x 200mm z boku + 1x 140mm zepredu a 1x 140mm v zadu ... case co mam je velka a vyborne vetrana.Ale v tom silent modu ten bocni a horni 200mm se roztaci az pri vyssich teplotach cpu nebo case :)
PTPStudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PTPStudio »

Merlinn píše:http://www.czc.cz/coolermaster-nepton-2 ... 20/produkt Ja mam tenhle nahore v case + 1x 200mm ventilator jeste nahore + 1x 200mm z boku + 1x 140mm zepredu a 1x 140mm v zadu ... case co mam je velka a vyborne vetrana.Ale v tom silent modu ten bocni a horni 200mm se roztaci az pri vyssich teplotach cpu nebo case :)
Zjistil jsem nema cenu ten cpu trapit. Necham ho na 4.5ghz 1.270v. Vtom pripade mi to krasne uchladi ten vodnik co mam pri normalni pouzivani je ventilator vodnika vypnuty zapne se az pri zatizeni a itak ma otacky max 1300 takze je to tiche a vpohode pod 70c v primu. To same mam na grafiky extra 3x120vetraky dva jsem pridelal primo na grafiky stahovaci paskou plus jeden v bocnici. Normalne jedou na 20procent neslysitelne a pri zahrati grafiky pres teplotni cidlo se teprve zapinaji ale tez max 1200rpm a ve furmarku se uchladi vpohode ! A ty co jsou na vga od vyrobce mam max 60procent at nehuci(nebot kdyz jedou na 100procent jsou jak turbina) a takhle tichy pc ve hrach jsem jeste nikdy nemel. Dela to hodne ten skylake ze beha na nizkych teplotach ! Nejvic se mi hrejou ty grafiky mam crossfirex ale cekam jestli letos vyjdou nove nividia cipy tak jdu do nove grafiky !
Ale taky je pravda cim vice vetraku vice prachu ve skrini. Myslim si ze ty 200mm vetraky jsou hlucnejsi a zas otolik vice prutok vzduchu nemaji nez 120mm.
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Merlinn »

PTPStudio píše:
Merlinn píše:http://www.czc.cz/coolermaster-nepton-2 ... 20/produkt Ja mam tenhle nahore v case + 1x 200mm ventilator jeste nahore + 1x 200mm z boku + 1x 140mm zepredu a 1x 140mm v zadu ... case co mam je velka a vyborne vetrana.Ale v tom silent modu ten bocni a horni 200mm se roztaci az pri vyssich teplotach cpu nebo case :)
Zjistil jsem nema cenu ten cpu trapit. Necham ho na 4.5ghz 1.270v. Vtom pripade mi to krasne uchladi ten vodnik co mam pri normalni pouzivani je ventilator vodnika vypnuty zapne se az pri zatizeni a itak ma otacky max 1300 takze je to tiche a vpohode pod 70c v primu. To same mam na grafiky extra 3x120vetraky dva jsem pridelal primo na grafiky stahovaci paskou plus jeden v bocnici. Normalne jedou na 20procent neslysitelne a pri zahrati grafiky pres teplotni cidlo se teprve zapinaji ale tez max 1200rpm a ve furmarku se uchladi vpohode ! A ty co jsou na vga od vyrobce mam max 60procent at nehuci(nebot kdyz jedou na 100procent jsou jak turbina) a takhle tichy pc ve hrach jsem jeste nikdy nemel. Dela to hodne ten skylake ze beha na nizkych teplotach ! Nejvic se mi hrejou ty grafiky mam crossfirex ale cekam jestli letos vyjdou nove nividia cipy tak jdu do nove grafiky !
Ale taky je pravda cim vice vetraku vice prachu ve skrini. Myslim si ze ty 200mm vetraky jsou hlucnejsi a zas otolik vice prutok vzduchu nemaji nez 120mm.
Ty 200mm vetraky ani neslysis..maj max 800ot a NZXT je ma dobre udelany..zrejme si je nikdy nemel co? :) a zepredu je filtr a zespod taky :)
PTPStudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PTPStudio »

[/quote]
Ty 200mm vetraky ani neslysis..maj max 800ot a NZXT je ma dobre udelany..zrejme si je nikdy nemel co? :) a zepredu je filtr a zespod taky :)[/quote]

Je to mozny. Nechtela se mi do bocnice tak velka dira rezat. Mam 15let starou lian li hlinikovou skrin uz jsem vni par modifikaci delal. Treba toho vodnika jsem musel dat nahoru ale zvenku a udelal jsem na ten radiator peknou hlinikovou krabicku. Jinak co jsem zkousel kdyz jsem dal filtry na vetraky tak ucinost pak byla polovicni hlavne na ty grafiky to poradne neochlazovalo a tusim ze to bylo aji hlucnejsi. Jake mas presne ty 200?
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Merlinn »

:) ty filtry sou sitky a dost daleko od ventilatoru takze to ucinost asi moc nezmensuje a ventilatory nevim..origo NZXT ale ten 140mm vzadu je slyset trochu a kamosi co maj stejnou skrin tak ho menili za NOISEBLOCKER B12-1 tak uvidim ale ja ho mam tak na 40% a to slyset prakticky neni...
MiKi_93
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiKi_93 »

Ještě se vrátím ke svému příspěvku.

Taktovat nechci "na krev", jak jsem psal - bude mi stačit 4.0 - 4.2 GHz.

Takže jediné co musím udělat, je zvednout násobič (40-42), s napětím Vcore se držet do 1.35V a testovat přes prime95?

Když tedy nastavím Vcore dejme tomu na 1.28V, nastaví se podle toho i ostatní napětí?

Díky.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Nastav jen násobič, popř. manuálně napětí (Vcore), pro takovéhle OC je zbytečné sahat na víc. Klidně nastav těch 1,28V, je to až až a pak bych napětí postupně snižoval, případně zvyšoval násobič.

Stabilitu testuj např. v OCCT, LinXu, ale je to stejně jen přibližné, finální stabilitu otestuj při běžné práci/hrách...
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
PTPStudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PTPStudio »

MiKi_93 píše:Ještě se vrátím ke svému příspěvku.

Taktovat nechci "na krev", jak jsem psal - bude mi stačit 4.0 - 4.2 GHz.

Takže jediné co musím udělat, je zvednout násobič (40-42), s napětím Vcore se držet do 1.35V a testovat přes prime95?

Když tedy nastavím Vcore dejme tomu na 1.28V, nastaví se podle toho i ostatní napětí?

Díky.
4.5ghz tedy nasobic na 45 je stabilni pri 1.270v core Kdyz uz to taktujes tak tohle je idealni stav pro 6600k hrat by se to moc nemelo. Napis mi prosimte jakou mas presne desku model a podivam se do navodu biosu reknu ti presne co nastavit.
Test je dulezity jak jsem psal pouzivam prime95 a dej max,heat test pri vyberu. Nejprve okno tam vyber JUST STRESS TESTING tusim a potom dej ten vrchni test max heat.
Toten zatezovy program maximalne vytizi cpu jak zadna jina aplikace a musi byt stabilni 5-8hodin neboj klidne to nech testovat pokud bude teplota ok.
Protoze kdyz to radne neotestujes a potom ti to nahodne bude bluescreen nebo chyby programu potom nebudes vedet je to softwarovy problem nebo v oknech nebo kompaktibilita virus atd.
Je DULEZITE MIT JISTOTU ze overclock je stabilni aby jsi pak neresil plno jinych problemu atd.....!!!!
Naposledy upravil(a) PTPStudio dne pon 29. úno 2016, 11:02, celkem upraveno 2 x.
PTPStudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PTPStudio »

Merlinn píše::) ty filtry sou sitky a dost daleko od ventilatoru takze to ucinost asi moc nezmensuje a ventilatory nevim..origo NZXT ale ten 140mm vzadu je slyset trochu a kamosi co maj stejnou skrin tak ho menili za NOISEBLOCKER B12-1 tak uvidim ale ja ho mam tak na 40% a to slyset prakticky neni...
Ty filtry to vim stoprocentne testoval jsem chlazeni vga s fenem v bocnici dal jsem filtr a teplota sla nahoru jak prase filtr sel pryc a pri stejnych otackach ventilatoru to krasne uchladilo vga - samozrejme pri zatezi grafiky ! ! Pokud to ma poradne chladit tak tomu prutoku vzduchu nesmi nic branit.
Cetl jsem ze nejaky typek hodil kus trubky tusim pred vetrak nebo kousek za ted nevim ale ucinost se taky zvysila - je otom aj video na youtube v testech sel o 3-4stupne dolu ale to uz neresim.Ten filtr ale brani hodne to vim !
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

PTPStudio píše: 4.5ghz tedy nasobic na 45 je stabilni pri 1.270v core Kdyz uz to taktujes tak tohle je idealni stav pro 6600k hrat by se to moc nemelo. Napis mi prosimte jakou mas presne desku model a podivam se do navodu biosu reknu ti presne co nastavit.
Každý kus CPU je jiný, že je to na těchto hodnotách u tebe stabilní, ještě neznamená, že u druhého také bude, to jen pro pořádek. Stabilní hodnoty musí najít on sám.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

PTPStudio píše:
mně třeba delid, krom teplot, nepomohl. CPU jel i předtím cca na 4.8 GHz stabilně, ale nyní i přes nižší teploty a vyšší napětí se na 4.9 nevyškrábu...Chlazeno v obou případech pomocí allinone.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“