GeForce GTX 1080 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
CZ_viper
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce GTX 1080 - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od CZ_viper »

Tohle bude asi můj strop:

Obrázek
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Takty? Máš ten The Division hru?
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
CZ_viper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZ_viper »

Takt GPU začíná na 2125 a dlouhodobě se drží na 2063 MHz. Paměti na 11150. The Division nemám.
xeq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xeq »

Tak som sa s tym mal opat cas hrat. Rozhodne treba vyuzivat v AFB fuknciu curve nie iba offset frekvencie. Ale nieco tu kartu proste drzi dole v tych taktoch.

Ked som pouzil iba offset tak som mal max stable min clock 2087 pri 1.08v Nastavenim krivky na max 1101mhz sa mi podarilo prejst furmarkom na min clock 2088 a voltaz bola iba 1.01v teda nizsia a bolo to stabilne. Pravdepodobne kvoli uprave boost krivky tak aby to neskakalo cez 2101mhz. Zapeklity je tento novy boost 3.0

Vyssie ma to proste nepusti akokolvek chcem cim viac sa zvysit takty tym je napatie nizsie ale stale stable. Podla mna ked sa pride na to ako zvysit stabilne napatie, takty pojdu vyrazne hore.
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Napětí stabilně udržíš, pokud budeš mít dobré teploty.. kdyby si udržel kartu třeba do 55st nebo možná do 60st. tak máš stabilní výsokou voltage.. mě nejvíce jde 1.093v ale padá to na 1.081v kvůli teplotě.
Prostě ten boost je hodně závislý na teplotě. Pak až tu budou mít 1080 na vodě to uvidíš.

Jinak překonal jsem 25000 GPU bodu :twisted:
Obrázek

2125MHz/11200MHz
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30

>>>>INSTAGRAM<<<<
CZ_viper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZ_viper »

Malá úprava, měl jsem vypnutý HT na CPU, takže teď se zapnutým:

Obrázek

Obrázek
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Videorecenze:
Palit GameRock
Gainward Phoenix

https://www.youtube.com/watch?v=n0lj0nmKHYw

Na obou kartách chladič vypadá povedeně.. obě do 70st. při méně než 1000rpm což je super..
Obě karty max OC 2060MHz :lol: :lol: :lol:
Je až směšné, jak je limit OC všude stejný... :mrgreen:

>>>>INSTAGRAM<<<<
CZ_viper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZ_viper »

Umí nějaká aplikace přidávat napětí? Protože AB to neumí.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Idem na to OC, tak dam vediet :).. ako si pocina origo sample od nVidie..

EDIT: http://www.3dmark.com/fs/8762211
EDIT2: 2088MHz je limit cipu ani o step viac :/ .. (2100 = artefakty)
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

No.. chtěl jsem přepastovat tu Strixu.. tak jsem si pro info napsal do alfy jestli by u nich byl případný problém u reklamace když bych porušil plombu na šroubku chladiče.

Odpověď:
"Dobrý den,

ano s reklamací by jistě problém byl, neboť správně nemáte nijak zasahovat do grafiky v době záruky což se také týče přepastování teplovodivé pasty apod.
S pozdravem"

Takže otázka je, čím tu nálepku sundat tak, abych jí byl schopen nalepit.. napadlo mě fénem jí nahřát jestli nepustí.
Nebo prostě jí úplně sundat aby tam nebyla vůbec a u případné reklamaci možná doufat, že si technik nevšimne/zapomene že tam má být ta pečeť na šroubku.. ale to si myslím že by to neprošlo.
:lol:

>>>>INSTAGRAM<<<<
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

robieva sa to s fenom a ziletkou
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

díky za tip.. možná se na to později vrhnu a možná tam prcnu CLU .. ještě uvidím.. zatím je to jen takové informační.

>>>>INSTAGRAM<<<<
LeBron23CAVS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeBron23CAVS »

VeCkO píše:No.. chtěl jsem přepastovat tu Strixu.. tak jsem si pro info napsal do alfy jestli by u nich byl případný problém u reklamace když bych porušil plombu na šroubku chladiče.

Odpověď:
"Dobrý den,

ano s reklamací by jistě problém byl, neboť správně nemáte nijak zasahovat do grafiky v době záruky což se také týče přepastování teplovodivé pasty apod.
S pozdravem"
Hmm, já jsem u MSI GTX 980 Gaming teda tu plombu porušil. Psal jsem přímo na MSI a ti mi řekli, že pokud jde o změnu chladiče či výměnu pasty, tak není problém. Zkusil bych napsat přímo na Asus, nejsem si jistý, ale pak by stím nemohli nic dělat a museli by to uznat ne?
gpu: Suprim RTX 5090 | cpu: Ryzen 9950x3D | cooler: NZXT Kraken Elite 360 wh (2024) | ram: GSkill 64GB 6000MHz cl26 | mb: ASUS X870E Hero | psu: Seasonic Prime TX-1600 | storage: Samsung 9100 Pro 2TB, Sasmung 990 Pro 2TB + 1TB | case: Phanteks Enthoo Evolv X wh
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

alfa jsou taky pěkný zloději, spíš bych zkusil czc nebo tsbohemia či alza, tam nikdy problém nebyl a v českých zákonech nemají takovéto "plomby" oporu.
Takže se toho neboj a klidně ji strhni a pokud ti to vadí, tak si na ebay kup těhlech nálepek třeba 100 :D Jedině co by to mohlo zrušit je záruka od výrobce, to je tedy ta prodloužená 3 letá záruka a výrobce má v podmínkách, kdy tuhle záruku ztrácíš. Ale nikdy nebyl problém, pokud karta nebyla fyzicky poškozená, takže si na ní mohl házet libivolně aftermarked chladiče. Takže jedině mrknout do podmínek výrobce, zákonná ti na 100% zůstane.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

ehm alfa.cz je to samy jako tsbohemia :D
alza jsou jeste 3x takovy zlodeji jako alfa/ts a czc dohromady :D
Mrkvak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mrkvak »

To je samozrejme nesmysl, prodejce odpovida za vady bez ohledu na stav jakyhkoliv nalepek :) Ta nalepka muze fungovat max. jako nejaka indicie ze se v tom nekdo hrabal a maji desku dukladneji zkontrolovat.

Pokud to prepastujes necim s obsahem kovu a kapicka ti to vyzkratuje a shori to, tak je to tvoje chyba a prodejce ma pravo reklamaci neuznat.

Pokud to prepastujes a grafika po dvou mesicich zhebne s tim ze ji shorely napetove regulatory tak to bude vcelku bez diskuze skryta vada *nezpusobenam tvym zasahem* ga reklamaci by meli uznat. Ale sud se s nima a s nejistym vysledkem...

Mimochodem, mam FanboyEdition, pod vodnikem (full cover od EKWB) a honim ji na cca 2000/5500MHz a naprosto stabilne, az budu mit cas tak ji zkusim zvednout jeste o kousek vys, nicmene na 4K hry to zda se staci i tak :)
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Jop.. ja CZC nemám rád.. příjde mi to, jako nejhorší eshop..
U alzy jsem byl vždy spokojený, když jsem vracel zboží nikdy nebyl problém a peníze mi dávali hned na ruku pokud jsem neměl už objednané jiné zboží.. což se třeba u CZC nedá říct.. tam mi vraceli peníze měsíc na účet.. cca týden po lhůtě co jsem měl v dokladu.. prostě czc nemám rád a basta :D..
U alfy jsem ještě zboží nevracel takže netuším.. ale reklamace i bez dokladu tam byla OK.
Reklamace u alzy taky OK.. šel jsem reklamovat modul Ramky že mi hází modré smrti a on to ani netestil a hned mi objednal nové a druhý den jsem je měl. (a to nebyly ramky s doživotní zárukou).
Ale to už jsme hodně odběhli od tématu..

Nicméně asi tu nálepku pak prvně zkusím fénem nahřát jestli půjde dolu.. a jak se znám tak to stejně rage-quitnu a cele to ztrhnu a hodím do koše :twisted: :-D

>>>>INSTAGRAM<<<<
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

VeCkO píše: Nicméně asi tu nálepku pak prvně zkusím fénem nahřát jestli půjde dolu.. a jak se znám tak to stejně rage-quitnu a cele to ztrhnu a hodím do koše :twisted: :-D
Netřeba byt zbrklý, koukni sem...

https://youtu.be/A3JZKTiR4rk?t=82

jo, a na ten CLU si dávej pozor, je to nebezpečněji(zkrat) a nebo časem se tak zapeče že chladič nelze sundat
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

no právě váhám jestli se mi to na GPU vyplatí.. s CPU ok tam je to běžné.. ale na GPU právě nevím..
Mám i MX-4 tak to nejspíše zkusím prvně s ní.. ještě uvidím.

Na zkrat strach nemám .. okolní součástky kolem jádra ponořím do pasty.. třeba té MX-4 že když už by se na to dostala tak ať se nedotkne.. lakovat a podobné věci se mi to nechce.. s tou pastou mi to příjde nejrychlejší..

btw nad kleštěmi jsem taky prvně uvažoval ale je tam fakt špatně dostupný backplate a já ty špičaté kleštíky tam nedám.

>>>>INSTAGRAM<<<<
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

VeCkO píše:no právě váhám jestli se mi to na GPU vyplatí..
https://www.youtube.com/watch?v=ABkMhgpyrnk

To se teda nevyplatí... a vůbec do toho rýpat se nevyplatí... pomůžeš si jen o pár stupňů NANEJVÝŠ o 5 stupňů, dle mého názoru to nemá cenu. Měl by si počkat aspoň těch 14dnů než si to rozmyslíš a budeš mít stále možnost to vrátit.
Ale je to na tobě. Chápu tě... nuda je asi velká co... :-D

co se týká té záruční plomby, tak je to přesně tak jak to napsal Mrkvak výše
Mrkvak píše:To je samozrejme nesmysl, prodejce odpovida za vady bez ohledu na stav jakyhkoliv nalepek :) Ta nalepka muze fungovat max. jako nejaka indicie ze se v tom nekdo hrabal a maji desku dukladneji zkontrolovat.
Eugene Kuo
Official MSI Representative

Just to clarify if you are worried about the warranty sticker. Like my original post regarding the issue, our official stance is that we do not want customers modifying the heatsinks, due to many different variables/issues that could happen to the card due to user/random errors. However, we all know that customers such as yourself and the rest of the modding community all want to do exactly that. We will be glad to still RMA your card as long as the user did not affect the card themselves due to user error.

If there is an RMA issue with the card and you send it in with the warranty sticker ripped, we will know you modified/worked on the card yourself and we will look into what caused the problem to decide if the RMA should be granted or not.

TL;DR-Don't mess up your card while you work on it, and you will be A-Okay
ale taky správně dodal tohle a s tím plně souhlasím
Mrkvak píše: Ale sud se s nima a s nejistym vysledkem...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“