Diablo 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Diablo 3

Příspěvek od Exp »

Myslím, že tohle je příspěvek, který by si měli přečíst všichni.
Seriously guys, I doubt many people have even the faintest idea of the level of complexity involved in running a hosted service like Battle.net entails.

You can build in a very high level of HA and resiliency by throwing massive amounts of money and hardware at the solution, but at the end of the day, memory, bandwidth and raw cpu cycles are a finite value.

I can't imagine the sheer size of the data center Blizzard had to build for this product (If anyone can point out pics or specs on the WoW cluster I would love to see it), but think about this before too many of you p!ss and moan too much:

They would need to have massive clustering and load-balancing at multiple locations involving several carriers, compression and optimization, PCI-compliant security mechanisms, extremely fast top-of-rack / end-of-row switching on 10GbE or better, very significant electrical loads, high-capacity cooling and a boatload of physical space.

It's not like Blizzard is running Battle.net on a pair of pizza-box core i7 servers, when issues occur in an environment this large and complex, it takes time to resolve.

I personally dislike the online requirement for single-player campaigns, but in terms of protecting their development investment from piracy threats, I'll deal with it.

If everyone could just step back from the screen, have a sandwich or a smoke or a Red Bull or whatever turns your crank, I'm sure they'll sort it out in due time.
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

No jo kdyby lidi nepirátili tak by dnes singl nevyžadoval online připojení :)

Ale já blizzard chápu v tomhle ohledu... je jasné že dva, tři dny po zakoupení bude obrovský nával na servery které nebudou stíhat, jenže pokud by vyhodili xx milionů na nákup dodatečného hardwaru aby zvládl startovní nával tak by to byly vyhozené peníze, jelikož tak za týden nával ustane a přísun hráčů bude více vyrovnaný a kompletně v možnostech dosavadních serverů..
tak proč investovat hromadu prostředků jen kvůli pár dnům..
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

neexistuje zadna omluva pro Blizzard! dyt delaji online hry uz skoro 10 let, tak snad vi "jak to funguje" !? nejsou to zadni noobove kteri nevi "kolik lidi se pripoji v prvni den".

co se stahovani tyka, to je taky mimo. to probiha ze serveru jen castecne, zbytek je P2P, a rozhodne to nebezi z hernich serveru, takze e-e!

ja to vidim jasne: Blizz se proste snazi vyrYzovat co nejvice penez a strihl naklady na provoz serveru. proste si vypocital "prumerny pocet hracu" a na to servery dimenzoval. nechtelo se mu zbytecne investovat do vypocetni kapacity na prvni 2 tydny kdy bude online hracu 2x-3x vice nez jejich dlouhodoby prumer.
Naposledy upravil(a) KOFis dne stř 16. kvě 2012, 09:22, celkem upraveno 1 x.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Přesně tak, nic než vyhozený peníze. I Blizzard musí katovat kosty na přijatelnou úroveň. Zvlášť s přihlédnutím na fakt, že kapacita serverů bude po počátečním návalu využitá minimálně.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

Spalovac_mrtvol píše:No jo kdyby lidi nepirátili tak by dnes singl nevyžadoval online připojení :)

Ale já blizzard chápu v tomhle ohledu... je jasné že dva, tři dny po zakoupení bude obrovský nával na servery které nebudou stíhat, jenže pokud by vyhodili xx milionů na nákup dodatečného hardwaru aby zvládl startovní nával tak by to byly vyhozené peníze, jelikož tak za týden nával ustane a přísun hráčů bude více vyrovnaný a kompletně v možnostech dosavadních serverů..
tak proč investovat hromadu prostředků jen kvůli pár dnům..
nemusi nic kupovat, v dnesni dobe staci kapacitu docasne navysit nejakym rozsirenym cloudem.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Pochybuju, že to bude administrativně tak jednoduchý. Kdyby bylo a stálo to pár šlupek, těžko by toho nevyužili.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Spalovac_mrtvol: Neustále připojení k internetu (potažmo přes Bnet) je jen kvuli tomu, že veškeré herní mechanismy, NPC apod. jsou na serverech Blizzardu, což má svojí logiku - žádný vykuk si nemuže doma nadupovat itemy přes editor a pak je vesele prodávat na RMAH/AH.. Proto ti "prodají" na DVD jen engine a grafiku.

Proto i na singl je potřeba být neustále online. Což je mnohem lepší a nebudou free servery (potažmo ano, ale jaké kvality).
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

mam opacny nazor. myslim ze takto si pos*at zacatek hry stoji za par desitek tisic dolaru ktere na prvni mesic docasne invenstuji do rozsirene kapacity serveru.
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

diablo 3 uz je doma,akorat ten instalator byl docela zahul pro muj net,dnes vecer to budu instalovat,snad to pujde hratelne
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Hlavne maji vydelek cca 3 miliardy korun mesicne jen na poplatcich za wowko(kdyz si vezmu ze mesic hrani stoji ted v prumeru 300Kc a hraje to pres 10mega lidi jeste porad), takze se pripravit na napor opravdu mohli lepe....
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Hergotfix kde se fláká ta pošta, už psali že rozvážej tak tu musí být každou chvíli.. dneska mám navíc volno, takže bych hrál až bych brečel..
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Butch píše:Hlavne maji vydelek cca 3 miliardy korun mesicne jen na poplatcich za wowko(kdyz si vezmu ze mesic hrani stoji ted v prumeru 300Kc a hraje to pres 10mega lidi jeste porad), takze se pripravit na napor opravdu mohli lepe....
Samozřejmě! ...já si nedovedu představit, co to musí bejt za kolos tohle z HW hlediska zajistit, ale to pro mě neni omluva...jak jsem psal - museli mít odhady, kolik lidí si to koupí. Maj OBROVSKÝ každoroční zisky, díky kterejm si celej svuj battle.net mohli předimenzovat a připravit se i na nečekané - neudělali to.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Po cca hodince měli servery zase online, takže teďko po 15 hodinách hraní jdu spát ...
ČP je banda kreténů, protože jinak si nedovedu vysvětlit 10 dní trvající cestu balíku z jedný strany Prahy na druhou - ještě jsem se snad nikdy od ČP nedočkal balíku v rozumnym termínu.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Já si objednávám věci celkem často a vždy přes čp, většinou z druhé strany republiky a zatím se mi nestalo že bych tu balík neměl hned druhý, vyjmečně třetí den
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Já dělám u čp. a většina problému je opravdu v Praze. Z celé republiky nám chodí balíky ráno do 6hodin a Praha to posílá třeba až v 10 dopoledne když už všichni jsou na rajonech.
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

njn ja jsem mel balicek u me doma z czc pribram za 3dny
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

Obrázek

Blizzard hostuje servery u AT&T:
http://wow.joystiq.com/2009/03/04/atand ... d-hosting/

serverovna Blizzardu pro WOW v cine bezi na superpocitacich:
http://wow.joystiq.com/2008/11/18/china ... warcraft/4
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Ha, konečně to dorazilo, sem měl radost tak sem nechal pošťákoj pade dýžko, ale teď mi ta krabice nejde rozbalit protože se mi moc klepou ruce :(
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Spalovac_mrtvol píše:Ha, konečně to dorazilo, sem měl radost tak sem nechal pošťákoj pade dýžko, ale teď mi ta krabice nejde rozbalit protože se mi moc klepou ruce :(
Jakou verzi a odkud? Sedim tu jak na trní, jestli mi to dneska dorazí :( .
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
kozel97
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kozel97 »

Nevěnoval by někdo guest pass? Hru si koupím později, jelikož nejsou finance. (příští týden finančně náročný trip do něměcka a jelikož jsem student, tak jsem rád za každou kačku) Počítal jsem s tím, že to vydržím, ale teď vím, že ne.

Byl bych mu strašně vděčný. Díky moc!
i5 2500k @ 3.3 GHz | Gigabyte Z68XP-UD4 | MSI 560Ti-Hawk OC | 2x4GB RAM | Intel 320 SSD 80GB | WD Blue 1TB | Fractal R3 white | Hackintosh OS X 10.10.2 - Windows 8.1 dualboot
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“