Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Luděk píše:
h4__ píše:je velky rozdil v chlazeni s radiatorem Alphacool NexXxos Pro II vs. III??

me by se ta trojka nevesla do CASE, chtel bych totiz mit ten vodnik postavenej podobne jako Gr8 Vivec (tedy vse v CASE)

rozmer Pro III je 400/132/30, ja mam v predu odzdola po mechaniky cca 35cm

// bednu mam Aplus X-Blade

2Gr8 Vivec: proc mas komponenty jako BTX?
nevim co resis kdyz chces mit vse v case a 360 radiator ti tam nevejde vem 240, tu 360 bys mohl mit leda na hore v case nebo na dne ....
tomu rozumim, akorat ten Pro III by mel byt teoreticky o 50% lepsi, nez Pro II, tak se jen ptam, jestli to je tak i v realu...

jinak bych to videl takhle

radiator Alphacool NexXxos Pro II
pumpa Laing DDC-1T
CPU, NB blok Viscool bloky
expanzka Cape AGB2

pak ty hadice, fitinky atd... To by mohlo fungoat, ne?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

pro III má sice o 50% větší plochu ale rozhodně s nim nebudeš mít o 50% lepší teploty :roll:
počítej s pár stupněma, kolem 5ti
ale v pohodě ti to uchladí i ten pro II

a komponenty mám jako BTX protože mám case s otočenym mobo, neni to nic zvláštního, ale imho na vodoucha je to best řešení
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Gr8 Vivec píše:pro III má sice o 50% větší plochu ale rozhodně s nim nebudeš mít o 50% lepší teploty :roll:
počítej s pár stupněma, kolem 5ti
ale v pohodě ti to uchladí i ten pro II

a komponenty mám jako BTX protože mám case s otočenym mobo, neni to nic zvláštního, ale imho na vodoucha je to best řešení
5 stupňů je docela dost, aspoň podle mě. A s vyšším OC se rozdíl bude prohlubovat. Hlavně jsem ale proti radiátoru uvnitř case, ještě navíc na začátku airflow. Už jenom čekám, až za půl roku dojde k rozšíření 480-tek, zatím to je jedna nebo dvě série Black Ice...

BTW brzo zkusim normální radiátor na ústřední topení zapojit do vodníka - známí stavějí barák, už mám domluveno zapůjčení nějakýho Korada 100x60cm, G1/2" a cena je někde kolem 600Kč ^^
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ty 480ky jsem viděl, ale podle mě se nerozšířej z prostýho důvodu, nevejdou se nahoru do case

ad obyč radiátor- už to tu myslim někdo postoval, ceny jsou víc jak hezký, výkon vzhledem k váze by taky nemusel bejt špatnej ale je to nepřenositelný...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Gr8 Vivec píše:ty 480ky jsem viděl, ale podle mě se nerozšířej z prostýho důvodu, nevejdou se nahoru do case

ad obyč radiátor- už to tu myslim někdo postoval, ceny jsou víc jak hezký, výkon vzhledem k váze by taky nemusel bejt špatnej ale je to nepřenositelný...
Někdo tu postoval dotaz, jaký by to bylo. Ale já to zkusim v praxi. A na přenášení mám notebook ;)

To rozšíření imho není o tom, jestli se vejdou nahoru - v drtivé vetšině případů tam lidi dávají 240-ku, to bysme neměli ani 360-ky. A představ si chladící výko 2x480 paralelně + 4x Noctua. :roll:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

wector píše:Někdo tu postoval dotaz, jaký by to bylo. Ale já to zkusim v praxi. A na přenášení mám notebook ;)
těšim se na výsledky :wink:
To rozšíření imho není o tom, jestli se vejdou nahoru - v drtivé vetšině případů tam lidi dávají 240-ku, to bysme neměli ani 360-ky. A představ si chladící výko 2x480 paralelně + 4x Noctua. :roll:
nj jenže 360ka se tam fyzicky vejde, popř. se vejde dozadu na case, ale to je s 480kou nemožný
a než dvě 480ky tak už spíš jednu moru, cena bude o dost menší a výkon vyšší, nároky na místo skoro stejný
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Cenu bych netipnul ižší - když se 480-ky rozšíří, tak cenu tipnu na 1500-1700 u nějakýho Alphacoolu. Moru s držákem na fany máš za 4 a tohle bude pořád skladnější. A když se to přidělá přes zadní pozici na 12cm fan, což má dneska skoro každá bedna, tak to bude skladné ( akorát to bude vyčnívat... ).
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

muze te mi nekdo vysvetlit to paralelni zapojeni radiatoru? Jako v elektru to chapu, ale v tom vodnikovi ne. :(
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

kupca píše:muze te mi nekdo vysvetlit to paralelni zapojeni radiatoru? Jako v elektru to chapu, ale v tom vodnikovi ne. :(
je to stejny jak v elektrice - premejslej trochu ...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

proste cim vetsi prurez vodice, tim mensi odpor...u radu to je stejny..imho ale kdyz sou vodorovne tak v jednom proudi voda rychleji nez v druhym...ale rozdily jsou male.osobne bych volil spise svisle 2 rady nez vodorovne... :)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

No ale bohuzel u vody to nefunguje uplne stejne podle ohnmova zakona jako v elektrice.....Ja kdyz mam zapojeny 2x360 paralelne tak odpor klesne cca o 30% oproti odporu jednomu radiatoru.Coz podle ohmova zakona by melo bejt presne polovina.Asi to bude tim ze u vody vznika ruzny turbulentni proudeni a ze scitani a odecitani kapaliny neni dokonaly a vznikaji dalsi odpory..(tok vody neni dokonalej jako tok elektronu) :wink:
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

V poslední době se mi nějak nezdály teploty CPU s mím vodníkem, tak sem ho rozdělal a našel sem překvápko v této podobě - blejsknul sem to aby ste se mohli taky pokochat :blee:
Obrázek
Rádbych věděl odkud se tam ten sajrajt vzal. V ostatních blocich to bylo taky, ale jen minimalní množství, takže na teplotu to nemělo vliv. U cpu mi po vyčištění klesla teplota o 9°C

Vím že už tady jednou někdo postoval podobný obrázky zas***osti v mnohem větší míře, ale nemůžu to najít.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

možná jste postřehli, že u EK kutili novou expu, podle přání uživatelů na xtremesys.
výsledek stojí podle mě za to:
Obrázek
dělaj tři verze, od 170ml do 295ml, ovšem ceny už moc hezký nejsou, 35€ za nejmenší až po 45€ za největší
v čechách bohužel nedostupná, a oproti např cape coolplex se nevyplatí cenově
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Jája píše:...
Ty obrázky jsou někde v galerii, postoval je Sharker ( ale nenašel sem je, mě poslední dobou galerie běží neuvěřitelně pomalu... ). Takovej bordel se nasbírá imho celkem snadno - všechno bylo nový, takže nějakej sajrajt po vyrobení mohl být uvnitř bloků/hadiček, takhle se akorát nakupil. inak u mě jsou teploty s Viscoolama pořád +- stejný jako když sem to namontoval, okruh rozdělám až od Butche koupím blok na chipset. Ale taky sem zvědavej, jak to bude vypadat.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Mě se to právě nějak nezdá, poprvé když sem vodníka skládal, tak sem ho nejdřív zkušebně proháněl obyč vodou z vodovodu abych právě případný nečistoty vyplavil, bloky sem měl rozdělaný hned a byly čistý. Mám strach že ta kombinace co doporučují na viscoolu - destilka + antyfreeze není dobrá. Měl sem toho trochu i v čerpadle, a taky tím byly potažený stěny hadic tak že nebyly průhledný.
Jestli to nějak neleptá hadice nebo co?! Nebo je to vodní kámen, ale v destlice by snad být neměl (ikdyž známe dnešní kvalitu výrobků).
Změnil sem poměr směsy, dřív sem měl 1:1, tet sem dal 1:4, tak uvidiíme co to za pár měsíců udělá.

Jestli se to objeví zase, tak koupím opravdovou destilku v lékárně + inhikor (bo jak se to menuje).

//edit: 2 Gr8 Vivec- proč má ta expa 4 fitinky?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

podobná sračka se mi tvořila v okruhu taky... bylo to tím že jsem používal jen destilku... po naplnění nemrzkou v poměru 1.1 s destilkou se nic takového neděje... i voda vyla taková bíle zakalená... už není
E2180@3GHz, Gigabyte P35 DS4, 2*512ram, GeForce 7300GT, WD Raptor 36GB ADFD, Maxtor DM9 250GB, CFI1009, Seasonic S12 430W, Revolution 5.1(HW moded), Home made amplifier 2*350W, Tuner: Tesla T820A, CD player: ETA482, Phono: Tesla MC400, Tape: Tesla SM260 and SM261HI-FI
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja mam v destilce ten inhicor T. Cirost moc posoudit nemuzu protoze mi v blocich rozpustil usazenou barvu. Takze mi tece v okruhu tmave modra voda ale pri pohledu proti svetlu to vypada ze hadice jsou uvnitr ciste.

Ta expa ma vic vystupu zrejme pro to aby ji bylo mozne pouzit je ve vsech case a vsech pozicich.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Jája píše:...
Až to rozdělám ( já doufám, že dám poslední zkoušku a dohodnu se na předání toho bloku už tenhle tejden ), tak uvidíme, jak to bude vypadat v kombinaci destilka + Inhicor T 100:1 ( doporučená dávka )...

Ty fitinky jsou tam imho kvůli univerzálnosti. Ty 2 na boku možná kvůli blokům na tři fitinky - jedna in, dvě out, případně když má někdo dvě čerpadla, resp. dva okruhy. Aspoň mě teda nic lepšího nenapadá.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jj je to kvůli univerzálnosti, horní je kvůli fillportu

ad sračky v okruhu, počkejte až vám ukážu jak vypadal můj blok na cpu, mosaz úplně zčernala, nejde to dolů a nevim jak se to mohlo vytvořit protože co vim tak mosaz by neměla s ničim reagovat, ale ničemu to nevadí, teploty jsou normální...
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

sejny píše:podobná sračka se mi tvořila v okruhu taky... bylo to tím že jsem používal jen destilku... po naplnění nemrzkou v poměru 1.1 s destilkou se nic takového neděje... i voda vyla taková bíle zakalená... už není
Jak dlouho už to takhle provozuješ? a z čeho máš hadice?
Já sem měl taky 1:1, hadice PVC, a tohle je výsledek po 5ti měsících. ikdyž to zneprůhlednění hadic sem pozoroval už tak po třech.
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“