jozzo píše:Ahoj,tyhle diskuze o vodnikovi sleduju uz velmi dlouho(cca pres rok) o vodnim chlazeni uz za tu dobu vim velmi dost(ovsem clovek se uci cely zivot)...ale chtel bych se zeptat na vas nazor.
Mam procesor athlona x2 a bezi mi vetsinou na 2,6 - 3,2 GHz....vice si bohuzel dovolit nemuzu i kdyz bych rad.. v idlu 45°C a v burn 55-65°C a proto uvazuji o vodnikovi(stavajici chladic mam Noctua NH-U12P) myslite ze s vodnikem ty teploty shodim? vim ze moje otazka je asi uplne stupidni a kdybych zapremyslel tak si asi odpovim sam,ale mam jiste pochybnosti a proto se radeji zeptam zkusenejsich lidi diky
jak už byclo řečeno, teploty by ti spadly, ale frekvence už nahoru nepůjde, navíc 65°C není nic hroznýho
počáteční investice (aby to nebyl šunt) je kolem 5k kč...
myom:diky,sestavu mam uz vybranou delsi dobu a myslim ze je to tak asi nejlepsi vyber co se tu o vesech psalo a hodnotilo,uvadet ji tady zatim nebudu protoze kazdy ma svuj nazor a myslim ze kritika by se urcite nasla.Investovat budu okolo 8 tisic.
racz:s tim spatne odvetravanym casem mas urcite pravdu.Mám ji totiz stale otevrenou protoze spicky heatpipe trubicek na chladici o pul centimetru vycnivaji ven ze skrine tudiz ji nemohu uzavrit.A pokud se opravdu nedostanu vice jak nad 3,2 GHz jak rikas tak to nema cenu.Osobne si myslim ze s dobrym vodnikem se muzu dostat az ke 4Ghz,ale to je zase nazor kazdeho...
Gr8 Vivec:Promin ze jsem zvedavy ale podle ceho soudis ze by frekvence nemohla jit vyse?
protože strop X2 je kolem 3,4Ghz, s tim že do něj musíš pouštět nehorázný volty, stojí ti 200Mhz za to?
4Ghz nedáš ani ve snu, k tomu bys musel jít s teplotou pod nulu
\\stačí se kouknout na databází světovejch rekordů s X2, nejlepší frekvece: 4,2Ghz, myslíš si že dáš 4Ghz?
Gr8 Vivec:to by mnohe vysvetlovalo...a myslis ze to nedam ani ve snu? Nechci zde samozrejme ze sebe delat borce atd...ale myslim ze casem bych se tomu alespon pribliz mohl.Az tak neskutecne to neni....
jozzo: uz tech 3,2 je celkem uspech, takze si nedelej nadeje
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:* prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom *:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
2jozzo:u intelu by to bylo prd, ale u AMD je toto úspěch...jak říká Gr8 Vivec, tak o těch 4GHz si můžeš nechat jen zdát, a pokud bys tohoto chtěl dosáhnout, tak budeš potřebovat hodně kvalitní desku, hodně dobrý kousek procáku a chlazení minimálně suchým ledem
no v tuhle chvili je nejvykonnejsi swiftech apogee gtz se sponou a nejlepsi pomer cena vykon ma ek supreme se sponou. na d-tek fuzion se jeste spona na 1366 sehnat neda...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."