PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Stratos »

za pokus nic nedas :)
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

zkusil bych koupit toho acera na bazaru jestli nepochodis v tom servisu. Mozna se najde nekdo kdo se ho chce zbavit, oprava tak bude mozna za polovic kdyz si dobry obchodnik ;)
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

Podle me ty chyby konvergence zpusobuje lensshift, jsem schopny to mit rozhozeny skoro o pixel, ale pohnu LS o skoro nic a i z par cm je to ok
Obrázek

a myslim, ze ty okraje dela proste odrazivost steny, u meho minuleho 800x600 projektoru s pixelem jak ruka sem to rozmazeni neresil.

Nedokazu primo porovnat s dlp proti zdi, ale uznavam, ze w1070 na platno mel co se tyce ostrosti lepsi vysledky, co se tyce hlucnosti a barev byl dost mimo.
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

to neni mozny :) ja to videl porad ikdyz jsem mel lens shift na nule uprostred obrazu tak pul cerveneho pixelu bylo mimo ale ze sledovaci vzdalenosti jsem to nebyl schopen videt. To halo kolem je opravdu zpusobeno trochu optikou (taky to neni problem pri sledovani) a z vetsi casti zdi. Na folii to tak "rozpite" nebylo...udelej si bilou caru o siri 1px na cernem pozadi a porid poradne foto jinak neverim ;)

edit: ted vidim ze mas mirny barevny posun spodnich hran bileho textu, ja to mel nahore mirne vlevo tak predpokladam, ze mas PJ poveseny pod stropem, ja ho mel na skrini nohama dolu, mozna proto se zobrazeni trochu zmenilo, zajimave...ale ta fotka mne porad zajima...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vyladit 3xLCD objektiv je proste porod... Casem jak se objektiv zahruva od lampy se to taky trosku pohne tomu se clovek nevyhne. Skoda ze tam nekde nejsou naky kolecka ze by si to uzivatel mohl sestelovat sam.. Ja po vymene cele optiky uz tento jev taky skoro nepozoruju ale mirny tam je ale nic hrozneho, z normalni vzdalenosti od platna kolem 2-3 metru to nemam sanci zozpoznat.
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

Jo, je to tim lenshift, jsem ted dal projektor do finalniho umisteni, kde je nahore a LS dolu a uz to dela ty okraje, pricemz teda 1px uz je u titulku videt.

Priste uz DLP :/
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

kazda technologie ma svy pro a proti...
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Zdravím Stratose a ostatní,
Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s fixním plátnem? U Nás v práci udělali nová napevno přidělaná plátna. Na pohled vypadají perfektně! A jelikož mi popraskala zeď jsem nucen, nějaké plátno také pořídit.
Tady je foto
Obrázek
Obrázek
Co si o nich myslíte?
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Aj ja nieco podobne zvazujem. Nevies odkial to u vas vo firme kupovali? Kolko palcov to ma? Ja zvazujem domacu vyrobu len neviem co pouzit ako platno aby to bolo dobre. Momentalne premietam na bielu stenu.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
LDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDK »

Mám doma pevné DIY plátno a jsem s ním hodně spokojený. Materiál je bílá matná laminátová deska, typ je Designer White D354-60 a v době, kdy jsem to plátno stavěl, tento typ patřil k nejlepším DIY materiálům. Týpci na AVS fóru ho měli k hodně dobrým CRT projektorům. Dneska už je ten thread teda bez obrázků, ale i tak je tam hodně informací: http://www.avsforum.com/t/708240/lamina ... nd-testing

Tento laminát se po Evropě prodává pod znaškou Resopal, já to objednával z http://www.caffi.cz/ a samotná deska o rozměrech 3050 x 1320mm vyšla za 1700,-. Ale už sem na vzorníky Resopalu narazil i ve velkých hoby marketech. Když sem to skládal, tak sem ho sháněl asi rok :-/

Poskládané to mám tak, že na stěnu jsou napevno přišroubované dřevěné desky rámu a na tento rám je pak chycený laminát, okraje jsou z černého koberce.

Fotky mého kina: http://imgur.com/a/qG5Vz kde je vidět i porovnání obrazu laminátu a obyčejného bílého primalexu na zdi.
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Fuu ha tak to je riadny rozdiel v obraze medzi stenou a tym laminom. Pekne si to spravil. Pojdem asi aj ja do toho.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

pro LDK: Moc pěkný!! Ten rozdíl je nezkutečný to jsem nečekal!!
pro mitulko: V pondělí budu mít víc informací, jinak cena se pohybuje okolo 13 tisíc.

Ale co mě nejvíc zaujalo na plátnech v práci je povrch. Je to nějaký gumový flexi materiál. Připomíná mi staré gumové ubrusy (ty jak se dobře otírají) ale z druhé strany.
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Nestretol sa niekto s projektorom Asus B1M?
Ma to byt novinka LED so 700 lm jasom.
Mal by mat az 150" uhlopriecku z 3 metrov.
Nevidel to uz niekto nazivo aky to ma obraz v porovnani s LG PA70G?
Nikde na nete sa neviem dopatrat nejakeho videa kde by bol obraz z projektora.
Aky mate nazor na firmu asus co sa vyroby projektorov tyka? Bol by to dobry kup ohladom kvality?
Viem ze ohladom pc komponentov su kvalitny ale v oblasti projekcnej techniky nemam ziadne ohlasy.
Pytam sa preto ze som predal svoj led Lg pa70g a zvazujem asus koli kratkej projekcnej vzdialenosti a hlavne chcem ostat pri led technologii.
Vie niekto nieco o tom?
trsmen
Nováček
Nováček

Příspěvek od trsmen »

Pro LDK: Prosím mohl by jsi mi poradit, jak jsi to lamino u nich objednal? Psal jsem jim že bych měl zájem o Designer White D354-60, jestli je možné si ho objednat i s dopravou na místo určení. Odpověď byla následující: Dobrý den,
lamino desky Resopal vyrábí pouze na objednávku v paletovém množství.
Pokud by jste potřeboval HPL laminátovou folii, ty Vám můžeme dodat buď přímo tak, že ji zabalíme do role a zašleme Toptransem.

cena za m2 360Kč
+ cena za toptrans do 500Kč

formát 3050x1320 mm
protitah k laminátu stojí 150,-Kč/m2

ceny uvádím bez DPH

To co máš je jako ta folie? Podle fotek co jsi poslal, - mimochodem moc hezký!!, to tak vypadá, není to teda pevná deska ale jako by folie která ti také tak přišla v ruli?
Ten protitah k laminátu nevím co je, ten jsi měl také?
Díky
LDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDK »

trsmen: čtrnáctého jsem jim napsal, jestli nemají ten dekor, patnáctého mi odpověděli, že mají a že za něj chcou 1450,- bez dph plus doprava. Asi sem to obratem objednal (nemůžu ten mail najít), ale dvacátého jsem měl laminát doma. Je teda fakt, že sem to objednával v roce 2010 a od té doby se mohlo něco změnit. Ale jak sem psal, tak sem na ten dekor narazil i ve velkých hobby marketech - OBI, Bauhaus atp, takže to sem dováží i víc firem. Zkus oběhat firmy, co dělají koupelny a kuchyně, jestli by ti to nemohli objednat, protože tyto laminátové desky se používají právě na tohle.

D354-60 je pevná deska o tloušťce asi půl milimetru, na druhé straně je takový šedý, dřevotřískový povrh, protitah mi nic neříká. Takto mi to došlo: http://imgur.com/1Ene4ku

Jak ji seženeš, tak si dej pozor při řezání na potřebnou velikost, protože i když je samozná deska docela pevná, tak jakmile poškodíš laminátovou stranu, tak se dá lehce roztrhnout.

Na ostatní "neprojekční" plochy a lamináty si dej pozor a neber nic, co nemůžeš vyzkoušet. Většina laminátů ti totiž bude dělat hotspoty - uprostřed plátna odrazí výrazně víc světla, než na krajích:

http://i40.tinypic.com/ixsfb4.jpg - projekční plocha s hotspotem (převzato z AVSForum.com)
http://i40.tinypic.com/28k0mcz.jpg - můj test jiného lalminátu

Ještě se taky můžeš vyprdnout na celý laminát a namíchat si speciální barvu na stěnu. Receptů je na avsforu mraky, ale nevím, jak budou dostupné jednotlivé přísady u nás.
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

A zamezi tohle nejak odrazum od "platna", asi ne, ze?
LDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDK »

Asi nechápu otázku, ale pokud materiál dělá hotspoty, tak s tím nic nejde dělat a materiál je na projekční plochu nevhodný.
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Včera jsem byl Hornbachu a Resopal nevedou. Ještě zkusím OBI. Popřípadě dám vědět.
trsmen
Nováček
Nováček

Příspěvek od trsmen »

Taky jsem ted dojel z Hornbachu i v Hausu sem byl a nic..
LDK: píšeš že je to pevná deska a je asi pul mm tlustá.. trochu mě to mate, protože laminátové pevné desky beru jako desku která má třeba 1,5 cm. podobně jako desky od skřiněk.
Tak mě napadá, nemáš náhodou ten matroš jak se dává třeba dozadu do skřiní a pokrajách se přibíjí hřebíčkama? to má totiš, jak píšeš, z druhé strany taky takový ten šedý, dřevotřískový povrh, akorád trlouštka není pul mm, ale odhad- asi tak 1,5 možná 2 mm.. Každopádně děkuji za rady
Naposledy upravil(a) trsmen dne úte 7. kvě 2013, 19:02, celkem upraveno 1 x.
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

LDK píše:Asi nechápu otázku, ale pokud materiál dělá hotspoty, tak s tím nic nejde dělat a materiál je na projekční plochu nevhodný.
No muj problem je, ze prsote kdyz se svetlo odrazi na zed ruzne a od zdi zpet na projekcni plochu, tak na cernou muzu zapomenout.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“