Tak ze všeho nejdřív jsem měl v okruhu obyč vodu... to se zakalilo během týdne, opravdu humus... to jsem se naštval a celý okruh jsem rozhodil, vyčistil, naplnil destilkou a nechal jet... cca po měsíci jsem si všiml že se situace opakuje... tak jsem to opět celé rozkopal, vyčistil. Nyní je to půlrok co mám v okruhu směs destilka+nemrzka a v pohodě, voda je čirá, hadice mám silikonové, ikdyž teda v části okruhu i PVC, mám to poměrně rozlehlé, hadice mi vedou 2m pryč od PC kde je čerpadlo a radiátor. Bloky mám KPcooly podobné těm co má Woyta, čerpadlo Laing DDC2 a radiátor mosazný původem do traktoru.Jája píše: Jak dlouho už to takhle provozuješ? a z čeho máš hadice?
Já sem měl taky 1:1, hadice PVC, a tohle je výsledek po 5ti měsících. ikdyž to zneprůhlednění hadic sem pozoroval už tak po třech.
Vodní chlazení - diskuze
- sejny
- Začátečník
-
E2180@3GHz, Gigabyte P35 DS4, 2*512ram, GeForce 7300GT, WD Raptor 36GB ADFD, Maxtor DM9 250GB, CFI1009, Seasonic S12 430W, Revolution 5.1(HW moded), Home made amplifier 2*350W, Tuner: Tesla T820A, CD player: ETA482, Phono: Tesla MC400, Tape: Tesla SM260 and SM261HI-FI
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
No všechno reaguje se vším ( kovy ), jde akorát o to, jak Ale musim říct, že teď sem si prohlídl okruh a u mosaznejch fitinek mi slezla barva. Konkrétně je to u okrajů, tedy jediná vnější část fitinky, kde je voda, je to prostě "oloupaný" To mě zrovna důvěrou nenaplňuje, asi se holt přeptám Pirse, jestli má pořád ten pytel s umělohmotnejma fitinkama...Gr8 Vivec píše:mosaz by neměla s ničim reagovat
Naposledy upravil(a) wector dne ned 28. led 2007, 20:08, celkem upraveno 1 x.
- myom
- Středně pokročilý
ja mam takovou smesku "ready to use" + destilka + ACfluid, tak jsem zvedav co z toho bude.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Jája
- Čestný člen
Tak to je zajímavý, já sem měl vodu taky čirou, prostě se jen všude usadil na stěnách hadic a v záhybech ten jemnej bordel. Sestavu mám viscool bloky tzn Al/Cu, nexxxos rad (Cu), DDC1. Jakou konkrétně máš tu nemrznoucí kapalinu? Já mám Sheron stabil a je stará asi 3 roky- jestli to taky nemá na něco vliv.sejny píše: Tak ze všeho nejdřív jsem měl v okruhu obyč vodu... to se zakalilo během týdne, opravdu humus... to jsem se naštval a celý okruh jsem rozhodil, vyčistil, naplnil destilkou a nechal jet... cca po měsíci jsem si všiml že se situace opakuje... tak jsem to opět celé rozkopal, vyčistil. Nyní je to půlrok co mám v okruhu směs destilka+nemrzka a v pohodě, voda je čirá, hadice mám silikonové, ikdyž teda v části okruhu i PVC, mám to poměrně rozlehlé, hadice mi vedou 2m pryč od PC kde je čerpadlo a radiátor. Bloky mám KPcooly podobné těm co má Woyta, čerpadlo Laing DDC2 a radiátor mosazný původem do traktoru.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý
trochu zmena po recich, ze zbytecne je chladit i chipset a najednou vsechno komplet...Highlander píše:Lidi jaky pouzivate bloky na HDD ? koupil si tady nekdo nejakej uz hotovej ???treba od alphacoolu nebo .....?
Asi budu chladit koplet vsechno v PC a tim padem i disky,tak newim jestli mam si neco koupit a nebo si to vyrobit.
- sejny
- Začátečník
-
Agip Antifreeze, píšou na tom 87-93% etylenlykolu, zbytek voda, nějaké protipěnící a protikoroztní přísady. Jsem si jen hlídal aby to bylo vhodné pro hliníkové motory a to je. Jinak trvanlivost je naní psaná 5letJája píše: Jakou konkrétně máš tu nemrznoucí kapalinu?
//edit Jája: diky
E2180@3GHz, Gigabyte P35 DS4, 2*512ram, GeForce 7300GT, WD Raptor 36GB ADFD, Maxtor DM9 250GB, CFI1009, Seasonic S12 430W, Revolution 5.1(HW moded), Home made amplifier 2*350W, Tuner: Tesla T820A, CD player: ETA482, Phono: Tesla MC400, Tape: Tesla SM260 and SM261HI-FI
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
No neni to tak dávno, co tu byly v bazáči bloky od RadkaB, podle Stoobiho ( myslim že to byl on ) prej velmi dobré. Já teď řešim stejnej problém - mohl bych mít tohle, akorát že skoro o litr levnější.Highlander píše:Lidi jaky pouzivate bloky na HDD ? koupil si tady nekdo nejakej uz hotovej ???treba od alphacoolu nebo .....?
Asi budu chladit koplet vsechno v PC a tim padem i disky,tak newim jestli mam si neco koupit a nebo si to vyrobit.
Jenže čekám na to, co vedle napíše Holda o tý kopii Silentmaxxe od Xilence. Pak bych vzal to, za 6 stovek ( beztak potřebuju jenom na 1 HDD, ten duální na vodu bych vzal jenom z toho důvodu, že single by mě vyšel o 78Kč levněji ), někde uprostřed bych to "obehnal" Cu trubkou z obou stran, to bude na pěknou teplotu bohatě stačit.
Ony ty vodní boxy nejsou nejlevnější, docela bych se tomu chtěl vyhnout, sem se nějak moc rozjel ( notebook, DeathAdder, zdroj, oblečení... ) v poslední době a už neni tolik prachů.
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jo presne o tom dualu jsem taky uvazoval akorat mam tedka otazku,na jakou teplotu to ty disky dokaze ochladit a jakej to ma odpor ?...
Protoze jak se diwam na wsechny konstrukce bloku na HDD,tak jsou ty bloky pripevneny jenom podél HDD a to staci ?....neni potreba konstrukcne to vymyslet neco jak Sillentmaxx ze disk se dotyka i horni casti ?...vite co myslim ze jo ....
Protoze jak se diwam na wsechny konstrukce bloku na HDD,tak jsou ty bloky pripevneny jenom podél HDD a to staci ?....neni potreba konstrukcne to vymyslet neco jak Sillentmaxx ze disk se dotyka i horni casti ?...vite co myslim ze jo ....
Naposledy upravil(a) Highlander dne ned 28. led 2007, 21:50, celkem upraveno 2 x.
- Woyta
- Středně pokročilý
Udelat nebo si nechat u topenare udelat jednoduchej chladic disku neni problem. Proste jen vzit medenou trubku a plech a pospajet to. nebo vyrobit sofistikovanejsi reseni z bloku medi na freze. Blok na HDD neni nic sloziteho.
//Teplotou se da dostat neco nad teplotu vody. Je to spis jen pro moc topive disky.
//Teplotou se da dostat neco nad teplotu vody. Je to spis jen pro moc topive disky.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- myom
- Středně pokročilý
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
No HDD je přece konstruován tak, aby odváděl teplo do stran. A tepelný vyzařování není nijak hrozný, takže cokoli složitějšího nemá moc smysl, vlastně stačí obehnat HDD měděnou trubkou ( když vezmeš dvě kolínka a pospojuješ to malejma kouskama hadice, tak nemusíš ani pájet ). Ten dual je ve fázi, kdy si ho sice můžu koupit, ale radši bych ušetřil, už se dostávám nebezpečně blízko hranici, pod kterou bych se na kontě nerad podíval. Ale jestli máš Silentmaxxy, tak přes něj zkus měděnou trubku přetáhnout, podle mě to bude stačit ( v Baumaxu ta trubka a dvě kolínka stojej pár desítek korun, to se dá zkusit, já už to mám doma, jenom mít čas a chuť si s tim pohrát ).
A o ten odpor se neboj, tam to nemá co brzdit a stejně tu teď všichni berem tvrdý čerpadla, nějakej strach z dob 1048 nenni na místě...
A o ten odpor se neboj, tam to nemá co brzdit a stejně tu teď všichni berem tvrdý čerpadla, nějakej strach z dob 1048 nenni na místě...
Naposledy upravil(a) wector dne ned 28. led 2007, 22:00, celkem upraveno 1 x.
- Woyta
- Středně pokročilý
Pekne ale disk nejlepe chladit z boku.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- myom
- Středně pokročilý
imho to uz je celkem jedno hlavne ze bude v 3,5" pozici do 5,25" jedine nejake boxy pro ztiseniWoyta píše:Pekne ale disk nejlepe chladit z boku.
- maart
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý
to je nazor . podle me to je uplne jedno....maart píše:myom: ja si myslim ze ten blok na HDD cos tu ukazoval je uplne na nic
nez neco takoveho tak bych mnohem radej sel do tech trubicek pripajenych k paskum medi okolo hdd nez do tohodle
- Woyta
- Středně pokročilý
Ale bok disku slouzi jako chladic. Na horni strane jde az o druhotny prenos tepla. Ten plech je na izolacni hmote. Moc tepla pre nej teda moc nejde. Na dolni strane je elektronika. Pokud by jsi mel podlozku z vodiveho gelu tak se da odvest dost tepla. Ale na druhou stranu je teplota vody vyssi nez teplota vzduchu takze vzduchem se disk da vlastne uchladit lepe.
- Cujo
- Mírně pokročilý
- Vivec
- Středně pokročilý
no s chlazenim disků mám zkušeností dost tak se podělím
ty boxy kupovaný nemaj cenu, drahý jak prase, chladí to dobře (stejně jako cokoliv jinýho na vodu), málo to utiší disk protože je tam málo tý pěny, nejlepší řešení je ala erty, měděná placka z obou stran disku na který je připájená trubka, taky pak nemusíš tolik řešit vstupy/výstupy, ty kupovaný jsou dělaný na 8/10
pokud seženeš bazarově ertyho tak do něj jdi, přesně se vejde do boxu od mechaniky s poměrně hodně odhlučňovací hmoty, a teploty mám 30°C
ale nevypadá to moc hezky no...ale nebrzdí okruh
ten co postoval myom je náhodou docela chytrý řešení, ale hůř by se na to dělal boxík, a když bych něco takovýho vyráběl tak bych ani nedělal nějakýho hada v tom bloku protože je to k ničemu, ty disky houby topěj na vodníka
\\akorát bych ten druhej disk obrátil aby byl taky víčkem na bloku a nedotýkal se ho elektronikou...
//Woyta Na tuto polohu neni disk konstruovan Vic tepla je na boku disku kam prazi i elektronika.
ty boxy kupovaný nemaj cenu, drahý jak prase, chladí to dobře (stejně jako cokoliv jinýho na vodu), málo to utiší disk protože je tam málo tý pěny, nejlepší řešení je ala erty, měděná placka z obou stran disku na který je připájená trubka, taky pak nemusíš tolik řešit vstupy/výstupy, ty kupovaný jsou dělaný na 8/10
pokud seženeš bazarově ertyho tak do něj jdi, přesně se vejde do boxu od mechaniky s poměrně hodně odhlučňovací hmoty, a teploty mám 30°C
ale nevypadá to moc hezky no...ale nebrzdí okruh
ten co postoval myom je náhodou docela chytrý řešení, ale hůř by se na to dělal boxík, a když bych něco takovýho vyráběl tak bych ani nedělal nějakýho hada v tom bloku protože je to k ničemu, ty disky houby topěj na vodníka
\\akorát bych ten druhej disk obrátil aby byl taky víčkem na bloku a nedotýkal se ho elektronikou...
//Woyta Na tuto polohu neni disk konstruovan Vic tepla je na boku disku kam prazi i elektronika.
- djstudio
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nebude si ted nekdo v dohledne dobe cca 1mesic objednavat nake bloky
od Swiftech
Chtel bych 1ks Swiftech APOGEE Extreme Performance CPU Water Block
ze by mi to k tomu pridal.
http://www.bacata.net/Swiftech-APOGEE/produit_1764.php
od Swiftech
Chtel bych 1ks Swiftech APOGEE Extreme Performance CPU Water Block
ze by mi to k tomu pridal.
http://www.bacata.net/Swiftech-APOGEE/produit_1764.php
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3057 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x16GB - 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH