DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Moderátor: maXXmilian
- Tomekczze
- Nováček

-
Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Tak to LG ted me psali ze datum kdy ho dostanou na sklad je 1.12, tak uvidime, verim ze nekecaj 
- Brišo
- Začátečník

-
Tak tomu by som neveril, mne tiež písali že ho budu mat do 2 tyždnov a nemaju ho doteraz tak už nejakú dobu mám HP 2475wTomekczze píše:Tak to LG ted me psali ze datum kdy ho dostanou na sklad je 1.12, tak uvidime, verim ze nekecaj
- Fofrer
- Začátečník

pokud te nebude vylozene zajmat overdrive, tak ber to HP - ja zadnej inputlag neregistruju.rosich píše:Tak já nevim, sám pořád váhám nad novým LCD,
26" LG - totálně nedostupný - extrémní svítivost
24" HP - inputlag až 50ms - pro mě trochu menší úhlopříčka
26" Samsung - TN technologie - špatný vertikální úhly - horší barvy ( nebo je to v sRGB-gamesy srovnatelný ? )
chci to jen na hry a web - na filmy mám plazmu na fotky v práci EIZO
mám teď ještě pořád slušnýho 21" trinitrona od HP ale přeci jenom ta plocha už je holt malá, zase ale 0-vá odezva a mazání - občas hraju i on-linovky, ale nevysim na tom... co byste doporučili ?
Díky za názory.
A to LG by mozna tedka opravdu melo byt.. podle infa z konce rijna to melo prijit na zacatku prosince.
Me teda TN vadi i na hrani na ntb.. a to je mala obrazovka - trosku se hejbu a uz se barvy lehce meni. To proste nemusim.
BTW zkusil sem jednu "zajimavou vec" dal sem si monitor hodne pred sebe, ze mi zaujmal cely zorny pole a pustil si X3 ... no to byl docela brutalni pocit potom litat ve vesmiru ... doporucuju
- rosich
- Nováček

-
Tak NTB mivaji preci jenom horsi displaye, mam ted domluvenej na test ten Samsung 26" tak uvidime. V dostupnost LG moc neverim i s ohledem na to kolik musi bejt v cr predobjednavek a navic ta "brutalni" svitivost by me asi vadila.Fofrer píše: A to LG by mozna tedka opravdu melo byt.. podle infa z konce rijna to melo prijit na zacatku prosince.
Me teda TN vadi i na hrani na ntb.. a to je mala obrazovka - trosku se hejbu a uz se barvy lehce meni. To proste nemusim.
- Tomekczze
- Nováček

-
Tak dneska me volali ze se jim naskladnilo driv nez 1.12 a je pripraveny k dodani, tak uvidimerosich píše:Tak NTB mivaji preci jenom horsi displaye, mam ted domluvenej na test ten Samsung 26" tak uvidime. V dostupnost LG moc neverim i s ohledem na to kolik musi bejt v cr predobjednavek a navic ta "brutalni" svitivost by me asi vadila.Fofrer píše: A to LG by mozna tedka opravdu melo byt.. podle infa z konce rijna to melo prijit na zacatku prosince.
- Mr.Katana
- Začátečník

-
Tak to LG W2600HP-BF už je v republice, dneska mi volali, že zítra ho naskladní... I když nevím, jestli jen ten jeden kus pro mně nebo víc.. Tak jsem zvědav 
- rosich
- Nováček

-
Tak jsem včera měl na 2 hodky samsunga 260-ku a samozřejmě úžasná plocha 26", ale obraz mi připadal celkově přepálenej a jasně jsem ve všech hrách pozoroval rozmazání při pohybu
sem holt zvyklej na CRT - navíc jsem tam nenašel možnost zobrazení 1:1, nějak mě to prostě celkově nepřesvědčilo
- Tomekczze
- Nováček

-
Jo presne taky me volali ze uz ho maj naskladneny a budou posilat, tak uvidim jestli to pride uz dnes nebo az v pondeli, mam to pres PPLMr.Katana píše:Tak to LG W2600HP-BF už je v republice, dneska mi volali, že zítra ho naskladní... I když nevím, jestli jen ten jeden kus pro mně nebo víc.. Tak jsem zvědav
- rosich
- Nováček

-
Můžete prozradit, kde je máte objednaný, esi to není tajný
?
- Mr.Katana
- Začátečník

-
Tak já ho bohužel dnes ještě nemám, balík PPL se prý zasekl, já to mám na osobní odběr v Kladně (jsem z druhého konce Prahy...
) v nejshopy.cz ... Radši bych tedy ten monitor sehnal někde v Praze, zaprvé kvůli ceně dopravy (nechci si nechat posílat monitor, před koupí ho chci vidět) a zadruhé případná reklamace, i když tu se pokusím stejně vyřídit v autorizovaném servisu...
PPL o víkendu prý NEJEZDÍ, to mi právě řekli na to konto, že zítra tam ještě nebude...
PPL o víkendu prý NEJEZDÍ, to mi právě řekli na to konto, že zítra tam ještě nebude...
- Tomekczze
- Nováček

-
tak to se ho asi dockam az v pondeliMr.Katana píše:Tak já ho bohužel dnes ještě nemám, balík PPL se prý zasekl, já to mám na osobní odběr v Kladně (jsem z druhého konce Prahy...) v nejshopy.cz ... Radši bych tedy ten monitor sehnal někde v Praze, zaprvé kvůli ceně dopravy (nechci si nechat posílat monitor, před koupí ho chci vidět) a zadruhé případná reklamace, i když tu se pokusím stejně vyřídit v autorizovaném servisu...
Jen ted bude prece ta prvni adventni nedele a to by meli rozvazet i o vikendech myslim.
- Mr.Katana
- Začátečník

-
Mělo by to platit i na osobní odběr, tam je důležitý, že sis to objednal mimo místo obvyklé k takovýmto úkonům... Už jsem takhle vracel disk do Czechcomputeru, kde beru jen osobní (bydlím pár km od něj) a neměli s tím žádný problém... Tedy je pravda, že CZC je zase solidní obchod, který si to ale taky nechá zaplatit.. To ale řešit nemůžu, protože CZC ten monitor prostě nemají.Tomekczze píše:tak to se ho asi dockam az v pondeliMr.Katana píše:Tak já ho bohužel dnes ještě nemám, balík PPL se prý zasekl, já to mám na osobní odběr v Kladně (jsem z druhého konce Prahy...) v nejshopy.cz ... Radši bych tedy ten monitor sehnal někde v Praze, zaprvé kvůli ceně dopravy (nechci si nechat posílat monitor, před koupí ho chci vidět) a zadruhé případná reklamace, i když tu se pokusím stejně vyřídit v autorizovaném servisu...
PPL o víkendu prý NEJEZDÍ, to mi právě řekli na to konto, že zítra tam ještě nebude...ale tak to uz se da vydrzet
Ale kdyz to nemas jako osobni odber, tak to muzes do 14 dnu vratit bez udani duvodu, takze ho prvne zkusim a kdyz bude ok tak necham
![]()
Jen ted bude prece ta prvni adventni nedele a to by meli rozvazet i o vikendech myslim.
- Nodar
- Nováček

-
to mně něco připomínárosich píše:Tak já nevim, sám pořád váhám nad novým LCD,
26" LG - totálně nedostupný - extrémní svítivost
24" HP - inputlag až 50ms - pro mě trochu menší úhlopříčka
26" Samsung - TN technologie - špatný vertikální úhly - horší barvy ( nebo je to v sRGB-gamesy srovnatelný ? )
Také se ale děsím toho jasu u LG, v práci přes den by to asi šlo, ale doma navečer jsem zvyklý na přítmí a co jsem měl možnost vyzkoušet si velké placky, tak ta obrovská svítící plocha je jako rentgen. A pracovat s ovladači a měnit gammu určitě degraduje parametry monitoru.
Další možnost je vybrat co nejlepší TN, ten Samsung neznám, ale viděl jsem iiyama 26" a nebyl špatný, tady také nedopadl nejhůř (http://www.lesnumeriques.com/article-240.html), je to franina, ale přes google je možný překlad. Je zajímavý tím, že má uváděný lepší vodorovný úhel na úkor svislého, což kvituji (170/150 namísto typického 160/160). Jestli má někdo tip na jinou dobrou a levnou
- Mr.Katana
- Začátečník

-
No já měl pár dní v pařátech toho Samsunga 2693HM... Proto jsem taky začal inklinovat k 26"... Monitor to sice není špatný, skoro bych řekl, že ve své kategorii jeden z nejlepších (Samsungy jsou obecně), ale mě tedy nepřesvědčil, protože jsem si pořizoval už dvě LCD na domácí použití a byla to vždy technologie PVA (MVA), takže prostě jsem zvyklý na trochu něco jiného... Ale jestli trváš na TN a jsi ochoten přijmout nedostatky, které to s sebou nese, tak bych ti s klidným svědomím doporučil toho Samsunga.
- rosich
- Nováček

-
Tomekczze, Mr.Katana
Monitory dorazily ? jak to s nima vypadá ? Podělte se o zkušenosti.
Monitory dorazily ? jak to s nima vypadá ? Podělte se o zkušenosti.
- Mr.Katana
- Začátečník

-
Monitor bohužel ještě nedorazil do Kladna, čekám na telefonát, kdy si ho budu moci vyzvednout.
- Tomekczze
- Nováček

-
jn ted me taky odpovedeli, ze ho nemaj na skalde a cekaj na dodani
V patek me sice psali ze ho maj skladem, ale prej meli chybu v systemu
Ted uz tomu prestavam zas verit ze jeste bude, ale do 14 dnu bych ho potreboval 
V patek me sice psali ze ho maj skladem, ale prej meli chybu v systemu
- saiya-jin
- Nováček

-
Zdravim pani,
mna velmo laka uz predtym rieseny Acer AL2723W.
Mate s nim niekto osobne skusenosti? Zaujimaju ma pripadne vady vo vyhotoveni (samotnemu panelu od Samsungu celkom verim, skor veci okolo, napr. aby nepiskal zdroj, normalne fungovalo menu ... proste Acer
).
Takisto velkost pixelu - 0.303mm je uz celkom dost, planujem sa na to divat z cca 80cm, je to OK?
Viem ze pri mojej sucasnej 20" kde je pixel cca 0.258mm som prilis daleko - sice je vsetko krasne hladke, ale niektore texty su prilis male, a clovek ma tak tendenciu sa naklanat k monitoru aby na to lepsie videl (takisto reflex v hrach typu Crysis).
Jo a hodi sa na akcne (offline) hry? filmy ma az tak nezaujimaju, na to je ine zobrazovadlo.
A posledna vec: ako zvlada iny signal nez nativne 1920x1200? Ideal - cierne pruhy okolo, pixely 1:1, ale to uz asi chcem moc, co?
mna velmo laka uz predtym rieseny Acer AL2723W.
Mate s nim niekto osobne skusenosti? Zaujimaju ma pripadne vady vo vyhotoveni (samotnemu panelu od Samsungu celkom verim, skor veci okolo, napr. aby nepiskal zdroj, normalne fungovalo menu ... proste Acer
Takisto velkost pixelu - 0.303mm je uz celkom dost, planujem sa na to divat z cca 80cm, je to OK?
Viem ze pri mojej sucasnej 20" kde je pixel cca 0.258mm som prilis daleko - sice je vsetko krasne hladke, ale niektore texty su prilis male, a clovek ma tak tendenciu sa naklanat k monitoru aby na to lepsie videl (takisto reflex v hrach typu Crysis).
Jo a hodi sa na akcne (offline) hry? filmy ma az tak nezaujimaju, na to je ine zobrazovadlo.
A posledna vec: ako zvlada iny signal nez nativne 1920x1200? Ideal - cierne pruhy okolo, pixely 1:1, ale to uz asi chcem moc, co?
- Tomekczze
- Nováček

-
saiya-jin:
No ja si ten Acer chtel koupit pred tymhle LG, ale pak zas prisla zprava ze by to LG melo zacatkem prosince dorazit, ale jak je videt, tak asi nedorazi
Jelikoz to je S-PVA tak odezva bude o neco rychlejsi nez u S-IPS, takze tam bych problem nevidel a ti kdo ho maj tak si nestezujou, takze na hry urcite dobry
To piskani to bude kus od kusu, ale ja mel notebook od Aceru a 3 roky sel v pohode
Takze ja bych se toho nebal. Jen me na nem vadi ty repraky, ma pak zbytecne velkej ram a ja uz doma mam poradny ozvuceni
a taky me mrzi ze neni i v cerny barve, kdyby tohle splnoval, tak o zadnym LG ani nepremyslim
Ale jeste pockam 10 dnu jestli nepride to LG
No ja si ten Acer chtel koupit pred tymhle LG, ale pak zas prisla zprava ze by to LG melo zacatkem prosince dorazit, ale jak je videt, tak asi nedorazi
Jelikoz to je S-PVA tak odezva bude o neco rychlejsi nez u S-IPS, takze tam bych problem nevidel a ti kdo ho maj tak si nestezujou, takze na hry urcite dobry
Ale jeste pockam 10 dnu jestli nepride to LG
- Nodar
- Nováček

-
Acer AL2723W a repro z boku ? Já tam žádné nevidím (http://www.atcomp.cz/zbozi_detail.aspx?zbozi=111327)
Já bych přežil den design (stříbrný), ale obávám se že když ho všude doprodávají, tak už to bude starý kousek který bude za současnou generací svými parametry zaostávat. Jinak bych neváhal, je teď za super cenu. Chtělo by to nějaký porovnávací test.
Škoda, jsem taky bezradnej, další možnost je to LG, ale u něj všichni (CZ i zahraniční weby) nadávají na ten vysoký jas a já si nechci odrovnat oči, měl jsem možnost vyzkoušet si jedno 24" LCD a na konci šichty mně oči světélkovaly
Já bych přežil den design (stříbrný), ale obávám se že když ho všude doprodávají, tak už to bude starý kousek který bude za současnou generací svými parametry zaostávat. Jinak bych neváhal, je teď za super cenu. Chtělo by to nějaký porovnávací test.
Škoda, jsem taky bezradnej, další možnost je to LG, ale u něj všichni (CZ i zahraniční weby) nadávají na ten vysoký jas a já si nechci odrovnat oči, měl jsem možnost vyzkoušet si jedno 24" LCD a na konci šichty mně oči světélkovaly