Vodní chlazení - obecná diskuze

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět

Jaké používáte čerpadlo?

Eheim 1046
8
3%
Eheim 1048
23
9%
Ponorný Eheim
10
4%
HPPS
8
3%
Ponorné ostatní (Sicce, a pod.)
12
5%
Laing D4
8
3%
Laing D5
72
27%
DDC 9W (s topem i bez)
27
10%
DDC 18W (s topem i bez)
48
18%
Jiné
48
18%

Celkem hlasů: 264
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Re: Vodní chlazení - obecná diskuze

Příspěvek od Petan_lama »

Mám nějaký Thermaltake z Bigwatera...ale nemám s ním zatím zádný problém,funguje dobře...

Ten d-tek fuzion se mi docela líbí,škoda té spony...
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

aha no, tak to pocitej ze jakmile k te pumpe zapojis restriktivni blok tak ta pumpa bude vrcet jak blazen...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Ať si vrčí,dokud bude pumpovat,tak bude makat...Když bude zle,tak ji vyměním...to není teď problém,potřebuju ten blok :wink:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Petan_lama píše:Ať si vrčí,dokud bude pumpovat,tak bude makat...Když bude zle,tak ji vyměním...to není teď problém,potřebuju ten blok :wink:
řeknu ti to upřímně... D-Tek Fuzion V2 je ve dnešní době určitě nejlepší volba ve všech ohledech - musel by jsi počkat, až bude dodávat i sponu na novej socket. Ovšem neříkám, že třeba s Apogee GTZ šplápneš vedle.
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Apogee GTZ objednáno a běda vám,jak budu mít teploty přes 40°C :lol:
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

hele Jak máte vy vyřešeného vodníka? Mám zde 3 radiátory 360mm ale problém je že těch 9 větronu mají krátké kabely a kabely od zdroje (Corsair HX1000W) mají pouze 85cm a vzhledem k tomu že radiátory mám mimo skřín a kabel od zdroje musím vést přes bočnici (¨Thermaltake Armor Extreme Edition) tak je trošku problém s délkou vodiče a celkovým kabelovým uspořádáním. Nemůžete prosím doporučit nějaký molex nebo nějakou radu jak to vyřešit...
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

BudyShine píše:hele Jak máte vy vyřešeného vodníka? Mám zde 3 radiátory 360mm ale problém je že těch 9 větronu mají krátké kabely a kabely od zdroje (Corsair HX1000W) mají pouze 85cm a vzhledem k tomu že radiátory mám mimo skřín a kabel od zdroje musím vést přes bočnici (¨Thermaltake Armor Extreme Edition) tak je trošku problém s délkou vodiče a celkovým kabelovým uspořádáním. Nemůžete prosím doporučit nějaký molex nebo nějakou radu jak to vyřešit...
Vzít pajku, koupit 3 žilovej 0,5mm kabel + konektory a udělat si prodlužovák... otázka 30 minut práce.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

klasicky 3pin prodluzky ? nebo neco chapu spatne ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

to se mi nechce byl bych radči kdyby se to dalo někde koupit už hotové pajky mám plný zuby ze školy. ale jak vidím tak stejně jiná možnost mi nakonec asik nezbyde
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Proste si musis postavit prodluzovaci kabel pro vice ventilatoru. Postaci ti 2 zilovy kabel pokud nepotrebujes odecitat otacky z jednoho ventilatoru. Takze na strane fanu 3piny pro fany a na druhe strane molex nebo 3pin pro regulator kterej tu zatez utahne. Deska by 3 fany na 3pinu nemusela rozdejchat.

Muj oblibenej trik je pouzit kousek univerzalniho tistaku. Hezky si nasazim jeden konektor vedle druheho. A pak stranu se spoji odizoluju vrstvou epoxidoveho lepidla.

//Kdyz chces kabely na miru tak se pajeni nevyhnes. Kabel je prace na 5min.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

jo to vím. dyt chodím na elektrotechnickou školu kde podobné věci děláme furt :) jsem jen myslel jestli se ta "prodlužka" nedá koupit a nebo jestli někdo z vás to nemá nějak jinak vyřešené například přes nějaký 12V zdroj či tak nějak( i když to je složitější varianta).
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

urcite niekde kupis predlzovaky na 3 pin, ale asi si to spravis ovela skor.
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

BudyShine píše:j jsem jen myslel jestli se ta "prodlužka" nedá koupit
Hledat?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
hellmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hellmaster »

Zdar lidi, mam lama dotaz .. :) uvažuji nad stavbou vodníka a protože sem šílenec kterej když už něco dělá tak se snaži to udělat pořádně a chce aby mu to i chvilku vydrželo tak mi jde o možný upgrade, momentálně mam sestavu co je v podpisu, nicméně do budoucna u mě určitě přijde přechod na i7 nejspíš někdy koncem roku ..a s tím souvisí můj problém při rozhodování ... uvažuji nad blokem pro CPU D-Tek Fuzion V2 a jde mi o to jestli tento blok bude možné dát i na i7 bez nějakých velkých úprav .. např jen s výměnou spony nebo bude naprosto nepoužitelný kvuli jinému rozměru procesoru i7 tudíž pak bude nutná změna celého bloku ?

sorry za stupidní dotaz, ale závisí na tom to jestli budu do vodnika investovat teď, nebo až po přechodu na i7, a já bych radši teď :D
PC under construction
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

bude stačit vyměnit sponu
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Jestli mas restriktivni blok tak rozdil nepoznas.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

No dik ale to je pro me nedostacujici odpoved... vite to nekdo alespon priblizne?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Rozdil bude v praxi temer nulovy. Spokojen?
http://www.cttl.cz/index.php?gid=9926

xeq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xeq »

Zdravim,
Kedze som si uz jednotlive diely vybral tak by som mal niake otazky k vodnikovi, mozu sa vam zdat hlupe ale zaujima ma to takze:
1. Pc mam na zemi relativne blizko k oknu, stane sa nieco ked napriklad v zime otvorim balkonove dvere a teplota v miestnosti klesne pod 0 ? zamrznutie atd (nemrznuca zmes ? )
2. Kondenzacia vody pri nizsich teplotach v izbe ? Nahle zmeny teploty v izbe (otvorenie balkona v zime)
Neviem ci su tieto otazky hlupe ,ale zdaju sa mi logicke. Bezne vetram aj v zime takze sa na to radsej spytam.
dik :oops:
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
Odpovědět

Zpět na „Voda“