Vodní chlazení - obecná diskuze
Moderátor: morke
- Petan_lama
- Začátečník
Re: Vodní chlazení - obecná diskuze
Mám nějaký Thermaltake z Bigwatera...ale nemám s ním zatím zádný problém,funguje dobře...
Ten d-tek fuzion se mi docela líbí,škoda té spony...
Ten d-tek fuzion se mi docela líbí,škoda té spony...
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
aha no, tak to pocitej ze jakmile k te pumpe zapojis restriktivni blok tak ta pumpa bude vrcet jak blazen...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Petan_lama
- Začátečník
Ať si vrčí,dokud bude pumpovat,tak bude makat...Když bude zle,tak ji vyměním...to není teď problém,potřebuju ten blok
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
řeknu ti to upřímně... D-Tek Fuzion V2 je ve dnešní době určitě nejlepší volba ve všech ohledech - musel by jsi počkat, až bude dodávat i sponu na novej socket. Ovšem neříkám, že třeba s Apogee GTZ šplápneš vedle.Petan_lama píše:Ať si vrčí,dokud bude pumpovat,tak bude makat...Když bude zle,tak ji vyměním...to není teď problém,potřebuju ten blok
- Petan_lama
- Začátečník
Apogee GTZ objednáno a běda vám,jak budu mít teploty přes 40°C
- BudyCZ
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
hele Jak máte vy vyřešeného vodníka? Mám zde 3 radiátory 360mm ale problém je že těch 9 větronu mají krátké kabely a kabely od zdroje (Corsair HX1000W) mají pouze 85cm a vzhledem k tomu že radiátory mám mimo skřín a kabel od zdroje musím vést přes bočnici (¨Thermaltake Armor Extreme Edition) tak je trošku problém s délkou vodiče a celkovým kabelovým uspořádáním. Nemůžete prosím doporučit nějaký molex nebo nějakou radu jak to vyřešit...
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Vzít pajku, koupit 3 žilovej 0,5mm kabel + konektory a udělat si prodlužovák... otázka 30 minut práce.BudyShine píše:hele Jak máte vy vyřešeného vodníka? Mám zde 3 radiátory 360mm ale problém je že těch 9 větronu mají krátké kabely a kabely od zdroje (Corsair HX1000W) mají pouze 85cm a vzhledem k tomu že radiátory mám mimo skřín a kabel od zdroje musím vést přes bočnici (¨Thermaltake Armor Extreme Edition) tak je trošku problém s délkou vodiče a celkovým kabelovým uspořádáním. Nemůžete prosím doporučit nějaký molex nebo nějakou radu jak to vyřešit...
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
klasicky 3pin prodluzky ? nebo neco chapu spatne ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- BudyCZ
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
to se mi nechce byl bych radči kdyby se to dalo někde koupit už hotové pajky mám plný zuby ze školy. ale jak vidím tak stejně jiná možnost mi nakonec asik nezbyde
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Woyta
- Středně pokročilý
Proste si musis postavit prodluzovaci kabel pro vice ventilatoru. Postaci ti 2 zilovy kabel pokud nepotrebujes odecitat otacky z jednoho ventilatoru. Takze na strane fanu 3piny pro fany a na druhe strane molex nebo 3pin pro regulator kterej tu zatez utahne. Deska by 3 fany na 3pinu nemusela rozdejchat.
Muj oblibenej trik je pouzit kousek univerzalniho tistaku. Hezky si nasazim jeden konektor vedle druheho. A pak stranu se spoji odizoluju vrstvou epoxidoveho lepidla.
//Kdyz chces kabely na miru tak se pajeni nevyhnes. Kabel je prace na 5min.
Muj oblibenej trik je pouzit kousek univerzalniho tistaku. Hezky si nasazim jeden konektor vedle druheho. A pak stranu se spoji odizoluju vrstvou epoxidoveho lepidla.
//Kdyz chces kabely na miru tak se pajeni nevyhnes. Kabel je prace na 5min.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- BudyCZ
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
jo to vím. dyt chodím na elektrotechnickou školu kde podobné věci děláme furt jsem jen myslel jestli se ta "prodlužka" nedá koupit a nebo jestli někdo z vás to nemá nějak jinak vyřešené například přes nějaký 12V zdroj či tak nějak( i když to je složitější varianta).
- racz
- Začátečník
urcite niekde kupis predlzovaky na 3 pin, ale asi si to spravis ovela skor.
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý
Hledat?BudyShine píše:j jsem jen myslel jestli se ta "prodlužka" nedá koupit
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- hellmaster
- Začátečník
-
Zdar lidi, mam lama dotaz .. uvažuji nad stavbou vodníka a protože sem šílenec kterej když už něco dělá tak se snaži to udělat pořádně a chce aby mu to i chvilku vydrželo tak mi jde o možný upgrade, momentálně mam sestavu co je v podpisu, nicméně do budoucna u mě určitě přijde přechod na i7 nejspíš někdy koncem roku ..a s tím souvisí můj problém při rozhodování ... uvažuji nad blokem pro CPU D-Tek Fuzion V2 a jde mi o to jestli tento blok bude možné dát i na i7 bez nějakých velkých úprav .. např jen s výměnou spony nebo bude naprosto nepoužitelný kvuli jinému rozměru procesoru i7 tudíž pak bude nutná změna celého bloku ?
sorry za stupidní dotaz, ale závisí na tom to jestli budu do vodnika investovat teď, nebo až po přechodu na i7, a já bych radši teď
sorry za stupidní dotaz, ale závisí na tom to jestli budu do vodnika investovat teď, nebo až po přechodu na i7, a já bych radši teď
PC under construction
- Vivec
- Středně pokročilý
bude stačit vyměnit sponu
- Nem3
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zdar mam dotaz. O kolik mene je restriktivnjesi
http://www.alphacool.cz/produkt/Black_I ... Black.html
než
http://www.alphacool.cz/produkt/Black_I ... ml?arg1=01
http://www.alphacool.cz/produkt/Black_I ... Black.html
než
http://www.alphacool.cz/produkt/Black_I ... ml?arg1=01
- Woyta
- Středně pokročilý
Jestli mas restriktivni blok tak rozdil nepoznas.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- Nem3
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No dik ale to je pro me nedostacujici odpoved... vite to nekdo alespon priblizne?
- Woyta
- Středně pokročilý
Rozdil bude v praxi temer nulovy. Spokojen?
http://www.cttl.cz/index.php?gid=9926
http://www.cttl.cz/index.php?gid=9926
- xeq
- Začátečník
-
Zdravim,
Kedze som si uz jednotlive diely vybral tak by som mal niake otazky k vodnikovi, mozu sa vam zdat hlupe ale zaujima ma to takze:
1. Pc mam na zemi relativne blizko k oknu, stane sa nieco ked napriklad v zime otvorim balkonove dvere a teplota v miestnosti klesne pod 0 ? zamrznutie atd (nemrznuca zmes ? )
2. Kondenzacia vody pri nizsich teplotach v izbe ? Nahle zmeny teploty v izbe (otvorenie balkona v zime)
Neviem ci su tieto otazky hlupe ,ale zdaju sa mi logicke. Bezne vetram aj v zime takze sa na to radsej spytam.
dik
Kedze som si uz jednotlive diely vybral tak by som mal niake otazky k vodnikovi, mozu sa vam zdat hlupe ale zaujima ma to takze:
1. Pc mam na zemi relativne blizko k oknu, stane sa nieco ked napriklad v zime otvorim balkonove dvere a teplota v miestnosti klesne pod 0 ? zamrznutie atd (nemrznuca zmes ? )
2. Kondenzacia vody pri nizsich teplotach v izbe ? Nahle zmeny teploty v izbe (otvorenie balkona v zime)
Neviem ci su tieto otazky hlupe ,ale zdaju sa mi logicke. Bezne vetram aj v zime takze sa na to radsej spytam.
dik
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16