The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od rbclass »

Hladis píše:Zkus treba tohle http://skyrim.nexusmods.com/mods/24828 to je nejblizsi mymu pohledu a je to jedno z tech nejpovedenejsich ENB na Nexusu. Jsou tam dve verze. Bleak je cinematik a Unbleak je bliz k "realite". Jiny moc doporucit nemuzu ,neb jsou to ruzny matlanice.
co to je ?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

"Co to je" za dotaz :?
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Taky jsem to nějak nepochopil...
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

tak sem našel zajímavý ENB

je třeba enb 0149, RTO a nějaká sranda s efektama, všechno je to v návodu

http://skyrim.nexusmods.com/mods/30406

zaujalo mě na tom hlavně to, že to podporuje výše zmíněný srandy a navíc ten člověk co to vytvořil má skoro identickou sestavu, takže to vypadá a navíc je to hratelný pro mě

jenomže mi to napíše Hard antialiasing detected, some effects disabled and quality reduced . Jenže já žádný hardwarový AA zaplý nemam :( neni třeba vypnout to AA v nastavení skyrim launcheru (hru zapínám přes SKSE)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Novy verze ENB nepouzivam. Boris je seka moc rychle a ma tam jeden bug za druhym ,jako pruhledny lidi atd.....Nemam duvod jit na verzi vyssi nez 0.119 ,ktera funguje ok. Mozna az to Boris ustali a najdu cas to upravit na novejsi verze.

Jinak osobne mi moc nesedi tyhle cinematik ENBcka.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

LoCo99 píše:tak sem našel zajímavý ENB

je třeba enb 0149, RTO a nějaká sranda s efektama, všechno je to v návodu

http://skyrim.nexusmods.com/mods/30406

zaujalo mě na tom hlavně to, že to podporuje výše zmíněný srandy a navíc ten člověk co to vytvořil má skoro identickou sestavu, takže to vypadá a navíc je to hratelný pro mě

jenomže mi to napíše Hard antialiasing detected, some effects disabled and quality reduced . Jenže já žádný hardwarový AA zaplý nemam :( neni třeba vypnout to AA v nastavení skyrim launcheru (hru zapínám přes SKSE)
Hardwarovy AA je mysleno v driverech.Musis to vypnout.
Ten mod je ale stejne nepouzitelnej.Zkusil sem to a mam pruhy na strane obrazu...
http://www.abload.de/img/2013-02-11_00018ivj3b.jpg
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

myslíš to nahoře a dole ? to je tam schválně :D , už sem předtim měl takovejhle mód s oříznutim a docela se mi to líbí, a jinak myslim že to jde nějak odstranit

v driverech mam nastaveno že vyhlazování a filtrování textur je všechno podle aplikace
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak to nevim proc ti to pise.Me to nic nepise.Navic sem zadny specialni efekty nepozoroval...
Jen je vsechno vybledli a je tam film grain.
Mozna sem neco udelal blbe nevim..Napripada mi to ale.Ale vsechno sse stejne da nastavit ve hre po stisknuti shift+enter.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

to vím s tim nastavenim... ještě by mě zajímalo co to je letterbox vignette vs. round vignette

btw Nevíte podle čeho se expí magie ? já mam 63 destuction (level mam asi 21 teď nevim), ale 24 alternative a 31 restoration a 48 conjuration

hraju to stylem že summonnu atronacha, odhodim nepřítele "midas force push" (alt. aprrentice za 148 magicky, je to z jednoho módu a funguje to jako trošku slabší fus ro dah bych řekl), a pak bombim buďto ice spiky po dvou (protože to je zpomaluje) nebo když se neumí bránit tak dám dvojtou ice storm a to je skoro vždycky zabije, případně používám ohnivý ekvivalenty pokud jde o troly nebo takhle... na konci samozřejmě fast healing 2x

by mě zajímalo jestli se počítá jako kolik magicky utratim na ty kouzla a podle toho se to lvluje nebo jak... mam ale pocit že u destruktivní se to nejlíp expí uplně těma začátečnickejma kouzlama protože ty trvaj nejdýl

jde mi hlavně o tu alternative, protože to jsou snad nejlepší kouzla
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Musíš kouzlit kouzla, co jsou z té určité školy.. :)
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

jo vážně ? já myslel že mam používat obojručák :?
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak když to víc, proč se tak blbě ptáš?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Letterbox jsou cerny listy a round je ztmavovani okraju obrazu. Pokud chces, muzu je dodelat do myho ENB.

Pokud chces levelovat rychleji, tak si musis poridit Shadowmare a udelat z nej pokusnyho kralika. Da se delat kombo uzdravovaci a doplnovaci (many z HP) dohromady. Destr. myslim zalezi na sile kouzla a na dmg ktery davas. Jde nejlip vyexpit. Dal casting chyceni dusi dava expy. To si ted z hlavy pamatuju. Nejsem ve hre, tam bych to rekl presne.
Naposledy upravil(a) Hladis dne úte 12. úno 2013, 15:19, celkem upraveno 1 x.
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Nejlepší leveling ve hře je ten, kdy hru hraješ tou nejprostší cestou - zkrátka postupuješ v dějových liniích. Strávil jsem v prostředí Skyrimu kolem 700 hodin čistého herního času a za sebe říkám, že fast leveling částečně znehodnocuje hru a vede přímo k nechuti pokračovat dále. To, co zmiňoval Hladis s kouzlem školy Vyvolávání - Polapení duše, doporučuju. Naplníš si kameny duší a ještě poexpíš vyvolávání, navíc budeš mít materiál pro očarovávání. Abych dokončil myšlenku, leveluj teprve, až hru dokončíš z hlediska možnost úkolů (nemyslím tím opakující se questy, tzv. radianty - ale i ty se dají použít k levelingu, zejména magie).

Za sebe říkám, že Skyrim, ať je jakkoli úžasně modifikovatelný, je nejlepší v ryzí podobě. Šeď středověku (byť imaginární, když se jedná o fantasy) perfektně kontrastuje s povahou hry.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Problem je ,ze nektery skoly proste nejde vylevelovat na max. Prosel jsem vsechny Questy a nektery veci proste neslo vylevelovat ani beznym hranim. S Dawnguardem a Dragonbornem se herni doba prodluzuje, ale i tak to na dosazeni 81 levelu jen expenim pri hrani nestaci. Zvlaste levelovani je blbe reseny. Treba muzu vyvolavat zbrane jak chci a bojovat s nima po celou hru, ale vyvolani na 100 takhle nedostanu. Musi se to delat pres uvezneni dusi...... I healing jsem pouzival celou hru a na 100 jsem to normalnim hranim nedostal.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Mě jde o tu alternative a illusion, nějak si nedokážu představit že to mam dohnat na stovku

One handed, heavy armor, sneak .... to všechno jde strašně lehce, ale už ta destruktivní jde mnohem pomalejc než klasickej one handed skill

jinak z hlavní linie mam jeden quest dohranej, teď sem dodělal college a přečet oghma infinium

hladis :přesně tak
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No u illusion to je Muffle. To muzes castit casto a dostat to nahoru.
U alteration pres telekinesis.
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Hladis píše:Problem je ,ze nektery skoly proste nejde vylevelovat na max. Prosel jsem vsechny Questy a nektery veci proste neslo vylevelovat ani beznym hranim. S Dawnguardem a Dragonbornem se herni doba prodluzuje, ale i tak to na dosazeni 81 levelu jen expenim pri hrani nestaci. Zvlaste levelovani je blbe reseny. Treba muzu vyvolavat zbrane jak chci a bojovat s nima po celou hru, ale vyvolani na 100 takhle nedostanu. Musi se to delat pres uvezneni dusi...... I healing jsem pouzival celou hru a na 100 jsem to normalnim hranim nedostal.
Souhlasím, že mnoho dovedností během gameplaye jednotlivých linií nevyleveluješ do maxima. Od toho jsou pak ony specifické levelingy. Když jsi už nakousl leveling Vyvolávání, můžu ti říct, že v předchozím playthroughu jsem díky kouzlu Vázaný meč, vyvolávaný obouručně, za hodinu dosáhl sté úrovně z počáteční dvacáté - natočil jsem o tom i video, ale pro nezájem jej smazal, hm. Podotýkám, že Vázaný meč je novicovské kouzlo. Nejdéle mi trvalo vylevelovat školu Iluzí, to zabralo pár hodin. Určitě ale znáš fintu, jak magii vylevelit enormě rychle za pomocí očarování zbroje a doplňků, snižující cenu kouzel na nulu. Jelikož tato taktika není považována za podvod, rád ji komukoliv doporučím, sám se ji hodlám použít - i tak to zabere pěkný kus času. Konkrátně u léčení bych problém neviděl, stačí věnovat trochu času procházení dungeonů, draugirové se už postarají o úbytek zdraví, vhodného k regeneraci (zde doporučuju sesílat kouzlo "Zavření ran", obouručně, je myslím klasifikováno jako učednické).

Jediná věc, co mě na této jinak fascinující hře štve, je fakt ohromného množství obzvláště nepříjemných bugů. Tentokrát, kdy jsem si myslel, že herní principy znám a vyvaruju se nepříjemnostem, na mě vykoukne problém, kdy nemohu prodat levé oko falmera Delvinu Mallorymu, protože skript nějakým způspbem kooperuje se skriptem mapy tras říšské přepravní společnosti a po jejím ukradení je skript aktivující subquest pro navrácení falmerova oka Delvinovi neaktivní. Toť postřeh z momentálního herního průběhu.

Krom toho, DLC Dawnguard doporučuju hrát až poté, co je dohráta původní hra z hlediska úkolů na 100%. Volkiharští upířští nájezdníci, pořádající útoky čas od času na některé z měst, zabijí sem tam taky charakter, který je zadavatelem nějakého questu - velmi praktické zváště v případě, kdy není šance je eliminovat dostatečně rychle a předchozí save je starý několik dnů.

P.S.: Leveling je zkouška trpělivosti, posledních deset úrovní je mimořádně zdlouhavých. Obecně bych pár menších tipů znal, na YT je jich ale nepřeberné množství.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Heh, tam je bugu.............me se nepodarilo dodelat quest s Talosovym nahrdelnikem v Solitude a mam bugly quest, kde si mam vyzvednout odmenu ,ale nejde to. Vetsinu kiksu jsem resil pres konzoli a je dobry mit nahrany neoficialni patche. Pokud draci nebo upiri zabijou dulezity NPC, tak se da ozivit pres konzoli, ci jsou na to dva mody, kdy NPC pri utoku draka ci upiru utecou do svych baraku a nehrajou si na hrdiny.

BTW: Kdyz uz nekdo nema trpelivost dodelat posledni levely ,tak Oghma :)
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Tady tyhle nedodělávky musí brát člověk s rezervou, i když jsou občas klíčové. Quest s odměnou? Jasně, "Skald ti předá odměnu. Vyzvedni si ji." Tenhle bug se pomalu stává hráčskou anekdotou, čekám, kdy se objeví animované video na YT na tohle téma. Talosův amulet z těla Roggvira? Měla si jej vzít jeho sestra, místo toho však zaclání ve vší pohodě v inventáři. Podobné to je s Arondilovými deníky, Vekel Chlapák ti za ně zaplatí, ale zůstanou nadále tvé. To jsou chyby, které mě nechávají chladným. Co mě chladným rozhodně nenechává, je fakt, že mi drzá Nespoutaná Dremora čmajzla Magnovu hůl ze sejfu arcimága a to bez možnosti návratu. S humorně pojatým nadhledem se to dá vysvětlit jako kompenzace za ukradený pečetní kámen Mehrunese Dagona.

Patche a mody jsou fajn, tohle však potřebuju dojet na verzi 1.1.21, pak si mohu dopřát onen luxus plátování děr.
Krom toho, dokonce ani mocná konzole není vždy řešením, u falmerova oka nepomohla.

Oghma glitch jsem taky zkusil, čistě ze zvědavosti, ale tím jem taky završil ihned hru za můj první charakter - zkazilo mi to chuť a na další pokračování bez Oghmy jsem neměl skrze řadu bugů chuť.

Jsem rád, že i po té době je tohlenc téma stále živé, s mými kamarády není možnost debatovat o Skyrimu :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“