Diablo IV

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
killerek
Začátečník
Začátečník

Re: Diablo IV

Příspěvek od killerek »

Tak nekdy pred dalsi sezonou by meli ukazat roadmapu pro letosni rok po vzoru WoW a druhy datadisk bude pristi rok:
https://www.wowhead.com/diablo-4/news/s ... ril-370297
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Konecne mi po letech padnul mythic starless ring, ze Zira na T4. Popravde ale subjektivne podstatne vetsi silu nepocituju, i bez nej je barb na vrcholu potravniho retezce. Bosse delam tak ze vsude nasazim quake tesne pred tim nez vyleze a pak stojim bokem a jen koukam jak padne aniz bych se ho dotknul. Mam runovy slovo ktery generuje EQ pri kazdym pohybu, takze staci jen behat po poli dokud neni cisto. Tenhle barbar je ted naprosto dominantni.
Sestaveni mam podle maxroll s mensima upravama.
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Tak zemetrasnej barb nema pro ten mythickej prsten vubec vyuziti :-) Treba na FO sosce znamenal dost velky rozdil pro damage.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Zkousim ted poprve spirita a musim rict az do lv60 nic moc. Pak jsem ale moh nasadit tezky kalibry a paragony a podstatne se to zlepsilo. Zatim T2 dava uplne hladce, bosse kolem 5s, na barba ale jeste zdaleka nema, ten je da na T4 do 2s. Mensi damage ale spirit kompenzuje rychlou destrukci ktera bleskove smaze vsechno v ceste. Je taky dost zavislej na special vybave, zatim jsem na nej nahazel nejlepsi kusy co jsem mel v truhle od barba ktery moh pouzit a i tak to docela ujde.
Zajimavy taky je ze mythic itemy maj level pozadavek jen 35, takze muzou podstatne ulehcit zivot a zrychlit leveling nove postavy, bohuzel jsem si toho vsimnul kdyz uz jsem byl skoro na 60.
Kazdopadne se mi ten spirit zatim libi, hraje se docela prijemne a doufam ze se casem jeste zlepsi.
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zhor píše: ned 16. úno 2025, 12:35 barb na vrcholu potravniho retezce. Tenhle barbar je ted naprosto dominantni.
laughs in bloodwave necro :-D
ignorelist: kremrole a dezoláti
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Barb ma lepsi AoE a lepe to cisti cestou, ale pouzivas vice tlacitek. Necro sem dal v pitu 90 bose na jeden skill bez jakehokoliv glyphu ve dvou lidech. Necro uz mel teda nafarmeno od barba paragony, mythycy i sezonni vecicky.

Barba sem dojizdel glyphy na pitu 109 na pohodu ve dvou lidech i trech lidech, ale jeste i expil paragony, a teprve ziskaval sezonni vecicky, pricemz sem jen behal nebo skakal a nechaval za sebou zemetreseni vsema skilly. Mohl bych mu jeste polaldit masterwork a enchantout ten amulet v bedne na dve pasivky. Puvodne se mi libilo to odpalovani zemetreseni pri predstaveni toho uniku, ale vlastne sem to vubec nemusel delat.

Necro sem dojizdel glyphy na pitu 119 a pouzival sem celou dobu jen jeden skill a ani sem se netrapil pouzivanim buff skillu. Necro ani nema jeden spravny prsten a amulet bez jakekoliv pasivky.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo, BW necro je hodně fádní. prakticky to je pořád dokola jen ten stejnej skill, posbírat blood orby, rinse and repeat. ostatní skilly jsou na skill tabu jen kvůli extra dmg. mám tam ještě Blood Mist pro případ že se něco fakt hodně nepovede a musím prchnout, ale to se stává málokdy.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Tak nejak. I sem schvalne zkusil zustat zmrznuty a stejne me nezabili ve vysokem pitu. Vyuziji jeste tohoto buildu na pripravu glyphu pro minion build do budoucna. Pak asi zkusim po delsi dobe rogunu a snad to rain of arrows trochu upravili, protoze v minulosti se ten skill pouzival hodne divne.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Earthquake barbar je pro me nejpohodovejsi a vizualne nejpusobivejsi hrani, pri behu za sebou automaticky sazi EQ po cele plose, takze nemusim skoro nic mackat a ve vterine tak zlikviduje vsechno vcetne torment bosse T4.
Jeste taky uvidim jak se vyvine ten spirit, libi se mi kdyz jeho pasivni aura automaticky sdrcne dohromady celou skupinu a pak ji vymaze jednou ranou.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Dnes v 19h zacina goblins event, 6 ruznych druhu barevne odlisenych podle toho co maj v pytli a taky hejna jako v D3. Dokonce ma bejt i mythic goblin, velmi vzacnej a tuhej, uz si umim predstavit jak budu nasranej kdyz ho konecne najdu a zmizi driv nez ho stihnu zabit.
JInak ty shnily hlavy pro vyrobu gemu jsou pekna kravina, na endgame musim furt dokola hodinu zbuhdarma opakovat porad stejny ukoly v tech zelenych zonach jen kvuli jedny posrany hlave. S tim by teda mohli taky neco udelat.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já už to hezkejch pár dní nezapnul. v Eternalu není nic moc co dělat (a Blood Maiden v Helltide dojebali, takže farmit tam steel je taky o ničem), a rozjet Season nemám zájem. tak zas zpátky v další Season, jestli do Eternal něco přenesou.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Tak ty goblini nic moc (jak se dalo cekat), je jich sice dost ale pada z nich stejny hovno jako z ostatnich, akorat po splneni eventu dostanete jednu mythic jiskru ktera je samotna taky naprd. Na barba uz nemam co vylepsovat, vsechno dava pod 1s, tak ted ladim spirita kterej pres bleskovu rychlost jeste na T4 zabiji pomerne dlouho.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Jak jsem uvedl ze barba uz nemuzu dal vylepsovat, tak to nebyla uplne pravda. Pohral jsem si tim jeste trochu a T4 bosse ted davam tak rychle ze z nej vidim jen loot, protoze se ani nestihne objevit, pusobi to az neprirozene. Vyhodou barba jsou taky 4 sloty na zbrane ktere se uplatni i kdyz je nepouziva, v tom nema konkurenci. Necro je sice taky dost silnej ale nelibi se mi ta jeho spinave seda hranata vlna kterou musi smerovat, barb nemusi nic zamerovat protoze ty pekelny ohne sazi automaticky v sirokem okruhu, to se hodi na infernal hordy kde staci jen behat dokola s prstem v nose.
Build mam v podstate podle maxroll s variantou Pit Push: https://maxroll.gg/d4/build-guides/leap ... rian-guide
Muzu rict ze s experimentovanim ruznych variant postav me D4 i po letech porad bavi.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Tak sem jen v letu zkusil PTR v ramci zateze noveho PC. Zajimali me jen upravy na bossech a myslim, ze bude hodne breku na forech :-)

Vzal sem na PTR meho EQ barba ze sezony a sel sem je postupne na T4. Byl sice trochu nerfnuty, ale nerekl bych, ze prehnane.

Pozitivni zmeny:
- primo port do jejich dungu
- plati se az pro drop, takze se daji zkouset, dokud se to clovek nenauci ... pripadne si zkusit, jestli uz na nej postava ma

Jednotlivý bossove:

Zir - první boss, co sem zkousel a ten me rovnou presvedcil, ze si zase po dlouhe době musim davat bacha na boss skilly ... pridali mu jeden novy a hned me s nim zabil .. ve vysledku celkem pohodovy boss .. nasledne sem ho párkrát zabil .. boj trval rozhodne dele nez v S7, protože nebyl jeden EQ na zem pro zabiti bosse, ale slo protoceni všech skillu párkrát vcetne poskakovani (a dokonce sem i pouzil dvakrat odpaleni všech EQ)

Varshan - uz sem byl pripraven, ze to bude horsi, ale ukazal mi, ze to bude ještě horsi ... chce to opravdu sledovat jeho patern na zemi, jinak zabiji bez milosti .. prijde mi jeho obtiznost podobna te, kdy byl poprvé predstaven v jeho puvodni sezone

Beast - ma tam nove charge skill s kratkym vzletem a docela slousnou peckou ... uz dlouho sem ho nevidel odletet do jeho faze a vyhýbat se tem "vlnam" .. jinak dost pohoda

Grigoire - jen dele vydrzi .. jinak mi prisel nejtrapnejsi

Duriel - zabrabal se mi dvakrat .. po kazdem zahrabani je potreba zabit tri addy a vyhibat se jejich zelenym flusancum ... byl zabitelnej

Andariel - dost adrenalin ... nenechat se tefit poisnem je zaklad, ale i tak sem mel problem sejmout ty tri sosky, a kdyz se mi to povedlo, tak sem umrel v nasledne fazi :-) ... vyhrala ona

mini Belial - obcas po otevreni bedny se objevi slabsi Belial ... nejake ty veci k vyhibani, ale nebyl moc tezky

Urivar - novy boss v lokaci datadisku - neco jako Grigoire jen s tim rozdilem, ze v urcite fazi vyleti a je potreba zabit addy

Harbringer of Hatred - novy silnejsi boss v lokaci datadisku ... dal sem tomu jen par pokusu, ale bude se to dat naucit .. neco se da uhealovat a neco je rovnou smrt

velky Belial - nevim, kam ho schovali :-)
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Videl jsem ty videa z S8 PTR a vypada to ze D4 konecne prestanu hrat. Kdyz to neni snadny tak me to nebavi, neni vetsi vopruz nez mrdlat jednoho parchanta minuty. Udajne ma bejt pit100 15x tezsi a pit150 70x, takze to nikdo neda, zvlast jeste kdyz bude spousta nerfu a kvalitni itemy budou jeste vzacnejsi, nevim co si od toho slibujou, asi chtej min hracu.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Me se to zvyseni obtiznosti libilo. Neprislo mi to prehnane. Po feedbacku z PTR to jeste trochu poladi, jako to bylo u poslednich PTR. Bezne mobky byly v pohode a bossove konecne neco vydrzi. Oneshotovat bosse mi prislo jako kravina uz dlouho. To ty bosse a jejich mechaniky ani nemuseli programovat, kdyz tam mohli rovnou dat truhlu s cooldownem. Beru si vyladit postupne postavu, ze vse zabijim rychle, ale ne instantne. Zvednuti obtiznosti T4 je take fajn, protoze byl dost brzo trivialni a nikde krome pitu nebyla vyzva a lepsi expy, takze to nebylo moc vyvazene. Jestli s nejakem homemade buildem skoncim treba jen na T3 nebo i T2, tak mi to vadit nebude.
madPav3L
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od madPav3L »

Když zapracují na vyvážení postav, tak proč ne, větší obtížnost uvítám, ale pokud bude stav jak doteď každou sezónu, tak nůžky mezi postavami budou ještě víc otevřené a na to jim seru.
Fakt mě nebaví hrát hru, kde já zabíjím bosse třeba minutu a pak přijde někdo a dá ho jednou ranou.
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Ja to vzdal... neni sezona, kde by nebyl game changer bug, kterej se bud neopravi celou sezonu (spiritborn), nebo se opravi v pulce sezony a objevi se dalsi/jine.
70x tezsi nic neresi, stejne se najdou chyby a bude se behat 150 pod 2minuty... Streameri a noliferi nalevli paragony a casual hraci se nebudou mit na p300 sanci dostat. Dalsi sezonu nerfnou to co fungovalo a zase to cele rozjebou, takze lidi akorat obslehnou maxroll a vsichni budou chodit to same. Top veci pro ne top buildy naprosto neprodejne. Postupem casu se nasyti trh a vsichni budou mit top buildy. Vzacnost predmetu, to je joke. Vzacna je tak 4GA Shako, jinak mas vse do par dni. Chtel jsem tomu dat sanci, ale hraji striktne se sorckou a potom, co predvedli se spiritbornem (tier S+), uz nejak nemam chut. Balanc, kdy jedna postava beha 150 za minutu a jina nema sanci dat 130+ neni pro me.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Oznamili zmenu pristupu v opravach, kdy ty OP bugy/skilly opravi uz v prvnim/druhem tydnu sezony, takze to nezustane po celou sezonu. Stejne by teoreticky mohli byt drive nejake buffy. Je pravda, ze balancing jim nejak nejde, ikdyz je pravda, ze porad menili tolik core prvku hry, ze se neni cemu ani divit. Za me by mohli dost omezit ruzne multiplikatory a hned by se jim to balancovalo lepe. Dalsi vtipnost je, ze jim az po nasazeni na produkci dojde, ze by meli pocitat s nejakym capem u skalovani (viz. soucasne ultimatky)

Shaquille: Socka v sezone, kdy byl OP spiritborn, byla jeste celkem fajn (az na bosse u vyssich pitu). Ted je o mnoho horsi.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

sorcka je nejslabší char. na probíhání pitů je skvělá, ale na bossy je úplně zoufale slabá. balanc postav je úplně mimo už dlouho.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“