Intel Core 2 Duo Processor - Recenze, informace, články

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Pzag píše:Budu mít k dispozici E6300 na Gigabyte DS3 s RAM GeIL 2x1024 800MHz CL4. Jeká je šance OC při dobrém chlazení? Můžu se dostat, když nebudu mít smůlu na kus, přes 3GHz? :roll:
OC nemas u zadneho kusu CPU zaruceno. muzes z nej dostat 3.4 GHz a nebo taky treba jen 2.5 GHz. zalezi taky na desce, poradnem chladici a zdroji. teoreticky by ses na 3.0 GHz mel dostat, ale je to kus od kusu a zaruku vysokeho pretaktu nemas zadnou.
Pzag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pzag »

jessie.james píše:
Pzag píše:Budu mít k dispozici E6300 na Gigabyte DS3 s RAM GeIL 2x1024 800MHz CL4. Jeká je šance OC při dobrém chlazení? Můžu se dostat, když nebudu mít smůlu na kus, přes 3GHz? :roll:
OC nemas u zadneho kusu CPU zaruceno. muzes z nej dostat 3.4 GHz a nebo taky treba jen 2.5 GHz. zalezi taky na desce, poradnem chladici a zdroji. teoreticky by ses na 3.0 GHz mel dostat, ale je to kus od kusu a zaruku vysokeho pretaktu nemas zadnou.
Ja vim, jde mi o paměti a desku, CPU by jit asi mělo, pokud fakt nebudu smolař.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Pzag píše:Ja vim, jde mi o paměti a desku, CPU by jit asi mělo, pokud fakt nebudu smolař.
pameti jsou v pohode. deska neni zrovna "TOP" co se OC tyce, ale muzes na ni dosahnout taky zajimavych vysledku. nebude to na zadne OC rekordy, ale pokud to ani nemas v umyslu, tak bych se tim moc netrapil. taktovat se na ni samozrejme da.
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

jessie.james píše:
Pzag píše:Ja vim, jde mi o paměti a desku, CPU by jit asi mělo, pokud fakt nebudu smolař.
pameti jsou v pohode. deska neni zrovna "TOP" co se OC tyce, ale muzes na ni dosahnout taky zajimavych vysledku. nebude to na zadne OC rekordy, ale pokud to ani nemas v umyslu, tak bych se tim moc netrapil. taktovat se na ni samozrejme da.
no deska to sice neni dneska "TOP" na OC jak rikas,ale tyhle desky ted davaji kolem 500MHz FSB s nejnovejsim F9 biosem na def. napeti... Nebo kolem 520Mhz na +0.2V pro FSB A MCH... samozrejme taky zalezi na kusu,ale neco kolem tech 500Mhz by proste mela dat.. viz anandtech.
Budu mít k dispozici E6300 na Gigabyte DS3 s RAM GeIL 2x1024 800MHz CL4. Jeká je šance OC při dobrém chlazení? Můžu se dostat, když nebudu mít smůlu na kus, přes 3GHz?
Urcite... Jeste jsem nevidel 6300 ktera by nedela alespon 3100MHz pri def. napeti... Sam jsem mel ted pujcenou sice 6400-dala 3400Mhz pri def nap a 3600Mhz pri 1,45V(samozrejme je to pomerne dobry kousek,ale proste myslim ze kolem tech 3200Mhz musi dat kazdy C2D prodejni revize B2) a taky jsem mel tyhle pameti pujcene na 2tydny, jsou schopny dat 940Mhz pri 1.8V-CL5! A to vyrobce doporucuje nap. 2.1V na 800Mhz... Takze to urcite nebude problem se alespon na tech 3150Mhz dostat- samozrejme pri urcitem postupu- jako vypnout EIST, C1E, USB Legacy Storage atp...
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Highlander píše: .....rozumny penize tak si koupi obyc E6600 a nebude nad tim vubec polemizovat...ten kdo chce ultra nejvetsi vykon tak si koupi E6600ES...a pokud se obevi slusne taktovatelna Q6700 tak to bude jedinna volba.
Sice Citujem Highlandera z temy "C2D E4300 zkušenosti a výsledky přetaktování" ale poprosim ak to tu objavi aby mi sem odpovedal na otazku,nebudeme tam OT :wink:

A co Xeony serie 3000 pre Socket 775? Lepsie cipy ako E6600 na tej istej frekvencii?
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

xeon - težko říct, je to jak s každým cpu kus od kusu
ntb lenovo i5/1660Ti
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

xeon - težko říct, je to jak s každým cpu kus od kusu
ntb lenovo i5/1660Ti
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

BubakB píše:
Highlander píše: .....rozumny penize tak si koupi obyc E6600 a nebude nad tim vubec polemizovat...ten kdo chce ultra nejvetsi vykon tak si koupi E6600ES...a pokud se obevi slusne taktovatelna Q6700 tak to bude jedinna volba.
Sice Citujem Highlandera z temy "C2D E4300 zkušenosti a výsledky přetaktování" ale poprosim ak to tu objavi aby mi sem odpovedal na otazku,nebudeme tam OT :wink:

A co Xeony serie 3000 pre Socket 775? Lepsie cipy ako E6600 na tej istej frekvencii?
no ja jsem tech xeonu moc v ruce zatim nemel...ale podle toho jak se divam na ruzny fora,tak si myslim ze to je +- stejny jako E6600 a jelikoz ze jsou drazsi nez obyc E6600 tak podle me nemaji smysl..Ale uvidime casem treba to bude lepsi :wink:
^Paja^
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ^Paja^ »

muze mi nekdo pls rict jakej je rozdil nekdo ste to tu predtim psal mezi E6600 a E6600ES ? :oops:
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

ES je Engineering Sample - tieto kusy neboli volne v predaji, su to predprodukcne vzorky... maju ale o nieco vyssi max. overlocking ako predajna revizia B2
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
jessie.james
Začátečník
Začátečník

kupco píše:ES je Engineering Sample - tieto kusy neboli volne v predaji, su to predprodukcne vzorky... maju ale o nieco vyssi max. overlocking ako predajna revizia B2
hlavne maji odemceny nasobic a ten se tak da menit jak smerem dolu, tak take nahoru.
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

O kolik se zvedne spotřeba procesoru E6400 při přetaktu tak na 3,2GHz? Default je myslím 65W. Je to hodně přes 100W?
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Partyman píše:O kolik se zvedne spotřeba procesoru E6400 při přetaktu tak na 3,2GHz? Default je myslím 65W. Je to hodně přes 100W?
no ono zalezi jak si zvednul napeti
ale prez 100W to nebude myslim
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

nějak jsem to tady nenašelk(neříkám že to tu není :) )

jaká je bezpečná maximální teplota E6400? mám takty 3,36GHz a teplotu během prime95 přesně 70°C...chtěl bych to ještě trochu přetočit,tak kolik je tak hranice únosnosti 8-)
jessie.james
Začátečník
Začátečník

ChrastyII píše:nějak jsem to tady nenašelk(neříkám že to tu není :) )jaká je bezpečná maximální teplota E6400? mám takty 3,36GHz a teplotu během prime95 přesně 70°C...chtěl bych to ještě trochu přetočit,tak kolik je tak hranice únosnosti 8-)
C2D ma z vyroby stanoveno max. 85°C, pak se procesor zacne sam podtaktovavat.
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

To prime95 jsi poustel 2X na kazde jadro? TCaseMax C2D je 85st,pak by mely zpomalovat... Osobne bych sel do 75st... vic asi ne..( i kdyz jsem mel kratkodobe 6400 -1,45V -3600Mhz,ale uz nestihal chladic,tak bylo v zatezi 85st,ale kupodivu stabilni a nezpomaloval se) ... Ale dokud nemusis zvysovat nap,tak muzes jit s frekv nahoru... Protoze frekv ti tolik na zahrivani neprida (jen par st) ,horsi je to pochopitelne se zmenou nap.. Par postrehu: S jiz starickym Zalmanem CNPS7700CU jsem zkousel 3200Mhz- 1,32V - 66st, 3200Mhz -1,35V - 69st, 3200Mhz - 1,4V - 77st, 3600Mhz - 1,45V - 85st... min jsem nezkousel,ale na 3200 by to bylo podobny-tipuji 83st :)
^Paja^
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ^Paja^ »

btw dik za vysvetleni :wink:
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Partyman píše:O kolik se zvedne spotřeba procesoru E6400 při přetaktu tak na 3,2GHz? Default je myslím 65W. Je to hodně přes 100W?
Pokud nezvysujes napeti,tak se spotreba zas razantne nezveda.. Bude to okolo 100W. ostatne si to vypocitej PSU calculatorem-sice to ber trochu s rezervou,ale myslim ze to tomu tak priblizne bude odpovidat..
http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Satiriasis píše: Pokud nezvysujes napeti,tak se spotreba zas razantne nezveda.. Bude to okolo 100W. ostatne si to vypocitej PSU calculatorem-sice to ber trochu s rezervou,ale myslim ze to tomu tak priblizne bude odpovidat..
http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
Nevim me ta stranka proste nefunguje...Nenacte se.Zkousel semto prez firefox a IE6,0...
Vam to funguje?
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jo funguje normalne akorat ten kalkulator pro vypocet je naprosto nesmyslnej :wink: Aby clovek opravdu vedel kolik mu to zere elektriny tak si to musi zmerit sám :wink:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“