Pravda,zapomel jsem.OBR uz ji ma v redakci jako prvni na svete.
nVidia GF100 - spekulační thread
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- godlike
- Středně pokročilý

-
Re: nVidia G300 - spekulační thread
Spravny cekatel na Fermi si vyrobi z jedine udajne fotky papirovy modylek,ktery si da pod stromecek.A v breznu se konecne docka realne karty. 
Mac...
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
vsak kdo ji nema? podzimni Brno umi Fermi dokonale vyuzit
ne, dost srandy, kazda konkurence je dobra, sice me nV PR a marketingovy srandy pekne stvou, jednu chvili, kdyz jsem to temer nesledoval, tak bych tomu malem podlehl, ale at uz tady neco je. jsem rad, ze se to na poli karet zase torsku osvezilo, ale ty ceny a dostupnost u 5870, 5970 to je na pytel, snad se to casem nekam vyrazneji pohne.

ne, dost srandy, kazda konkurence je dobra, sice me nV PR a marketingovy srandy pekne stvou, jednu chvili, kdyz jsem to temer nesledoval, tak bych tomu malem podlehl, ale at uz tady neco je. jsem rad, ze se to na poli karet zase torsku osvezilo, ale ty ceny a dostupnost u 5870, 5970 to je na pytel, snad se to casem nekam vyrazneji pohne.
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Tak se mi právě doneslo, že Editor's Day byl odložen a slibované preview letos nebude 
- crashPC
- Mírně pokročilý

Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- godlike
- Středně pokročilý

-
Mno a je to.V lednu prijde na testy par kusu Fermi a v kramech stejne budou realne dostupny az v breznu.
Mac...
- no-X
- Středně pokročilý

Ona to není ani tak moc nová informace, už v září Charlie zveřejnil tyto dvě roadmpay - podle jedné z nich se měla Fermi objevit nejdříve v průběhu Q1/2010, podle druhé až později a na Q1/2010 tam byla uvedená ještě současná generace:

Ani jedna z nich ale vydání v Q4/2009 neuvádí...

Ani jedna z nich ale vydání v Q4/2009 neuvádí...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Dostupnost karet předešlých generací tu neřešte, o tom tenhle thread není 
Co se týče problémů s výtěžností v TSMC, diskutovat o tomto tématu můžete v odpovídajícím threadu - Výtěžnost a výroba u TSMC
//Promaz OT
Co se týče problémů s výtěžností v TSMC, diskutovat o tomto tématu můžete v odpovídajícím threadu - Výtěžnost a výroba u TSMC
//Promaz OT
- godlike
- Středně pokročilý

-
Nvidia volume Fermi shipping late Q1
http://www.fudzilla.com/content/view/16685/1/
Realna dostupnost v breznu if everything goes right.
http://www.fudzilla.com/content/view/16685/1/
Realna dostupnost v breznu if everything goes right.
Mac...
- durod
- Středně pokročilý

doufam,ze to nebude pravda, ty ceny ATI potrebuji nutne konkurenci
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Pěkně mě štvou, karta měla být dostupná dříve... To zas dopadne...
...
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Obrova zprava ze karty budou uz koncem listopadu se koukam rozplynula jak para nad hrncem. Podle me budou radi kdyz se na trhu objevi v Breznu/Kvetnu a to jeste asi v dost omezenem mnozstvi.
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
[/url]
//barco - delete OT
Fun Photo of the Week: Tom Petersen, Director of Technical Marketing at NVIDIA, proudly showing off his new Maingear Shift PC, equipped with two, count 'em two GF100 cards! His smile is positively illuminating!
//barco - delete OT
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
0118 999 881 999 119 7253
- Weslo
- Středně pokročilý

bandita už vyplodil i novinku
http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... pecifikace
http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... pecifikace
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Bucho95
- Začátečník

mohl by no-x nebo někdo udělat znovu ty výpočty výkonu? (tehdy se přesně nevěděly specifika).
Jinak jestli výkon bude odpovídat tomu co je napsáno, tak smekám nvidii, karta sice příjde o čvrt roku později než¨by měla, přesto na ten výkon výkon stálo zato si počkat
Jinak jestli výkon bude odpovídat tomu co je napsáno, tak smekám nvidii, karta sice příjde o čvrt roku později než¨by měla, přesto na ten výkon výkon stálo zato si počkat
- smoula
- Mírně pokročilý

údajné specifikace vlajkové lodi GeForce GTX 380:
- 3.0 Billion Transistors on TSMC 40nm Process.
- 16 Streaming Multiprocessors (SM).
- Each SM has 2x16-wide groups of Scalar ALUs (IEEE754-2008, FP32 and FP64 FMA).
- The 16 SMs Have 768KB Shared L2 Cache.
- 512 Stream Processors (1-way Scalar ALUs) at 1700MHz.
- 512 ALUs Total.
- 512 FP32 FMA Ops/Clock.
- 256 FP64 FMA Ops/Clock.
- SP (FP32) FMA Rate : 1.74 Tflops.
- DP (FP64) FMA Rate : 870 Gflops.
- 128 Texture Address Units (TA).
- 128 Texture Filtering Units (TF).
- INT8 Bilinear Texel Rate : 83.2 Gtexels/s
- FP16 Bilinear Texel Rate : 41.6 Gtexels/s
- 48 Raster Operation Units (ROPs).
- ROP Rate : 31.2 Gpixels
- 650MHz Core.
- 384 bit Memory Subsystem.
- 4200 MHz Memory Clock.
- 201.6 GB/s Memory Bandwidth.
- 1536MB GDDR5 Memory.
.....Kde jsem todle jenom četl.....ááá tady
- 3.0 Billion Transistors on TSMC 40nm Process.
- 16 Streaming Multiprocessors (SM).
- Each SM has 2x16-wide groups of Scalar ALUs (IEEE754-2008, FP32 and FP64 FMA).
- The 16 SMs Have 768KB Shared L2 Cache.
- 512 Stream Processors (1-way Scalar ALUs) at 1700MHz.
- 512 ALUs Total.
- 512 FP32 FMA Ops/Clock.
- 256 FP64 FMA Ops/Clock.
- SP (FP32) FMA Rate : 1.74 Tflops.
- DP (FP64) FMA Rate : 870 Gflops.
- 128 Texture Address Units (TA).
- 128 Texture Filtering Units (TF).
- INT8 Bilinear Texel Rate : 83.2 Gtexels/s
- FP16 Bilinear Texel Rate : 41.6 Gtexels/s
- 48 Raster Operation Units (ROPs).
- ROP Rate : 31.2 Gpixels
- 650MHz Core.
- 384 bit Memory Subsystem.
- 4200 MHz Memory Clock.
- 201.6 GB/s Memory Bandwidth.
- 1536MB GDDR5 Memory.
.....Kde jsem todle jenom četl.....ááá tady
- Krteq
- Středně pokročilý

-
K té "novince"...
Ono je už známé oficiální datum vydání?bandita píše:...Čím více se totiž blíží datum vydání, tím očekávání a nervozita některých jedinců eskaluje...
Docela by mě zajímalo, jak na tohle přišli. Všechny informace pochází z informačních kanálů nVidie (FB, Twitter), ale ještě nikde neprezentovali funkční HW (ani za zavřenými dveřmi pro odbornou věřejnost a zástupce tisku).GeForce GTX 380 will be 15% faster than dual GPU Radeon HD 5970.
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zatim to beru s rezervou.. resp. vubec neberu, ma to stejnou vahu, jako kdyz nekdo rekne, ze ta karta jeste ani neni.. coz ma mimochodem vetsi vypovidajici hodnotu, uz jen kvuli tomu, ze to je podlozitelne
resp. neni nic, co by to dokazovalo... kazdopadne stale zklamani, konkurence nikde 
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Bavi mne ta diskuse pod clankem a diskutujici, kterym je nejvykonnejsi singlecore Fermi udajne 15 % rychlejsi nez HD 5970 malo. Kdyz prisla HD 5870, ktera svym vykonem zustala na urovni HD 4870 X2 a tedy o kus pod GTX 295, byl to podle diskutujich hyper super duper vykon, ktery nema obdoby. To o necem svedci...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- crashPC
- Mírně pokročilý

Tak tak, prostě není. Není ani důvod, proč by konkurence za zavřenými dveřmi držela hotovou kartu. To jí tam budou držet jak dlouho? až zestárne, a bude zas k ničemu? dva roky? To ne. Ta karta ještě není nějak vpořádku....
Kamikadze, singlecore to je, ale diskuse je správná - co je mi jako uživateli po tom? důležitá bude cenovka, a velikost, a pokud bude tato kombinace méně výhodná, tak to z ní automaticky dělá horší grafickou kartu pro nákup. Jestli celý svět stojí jenom na tom "jo, tak teď jim to zas nVidia s 1core natřela" i když za dvojnásobnou cenu, no, tak to je hodně smutný, že to tak funguje.
Kamikadze, singlecore to je, ale diskuse je správná - co je mi jako uživateli po tom? důležitá bude cenovka, a velikost, a pokud bude tato kombinace méně výhodná, tak to z ní automaticky dělá horší grafickou kartu pro nákup. Jestli celý svět stojí jenom na tom "jo, tak teď jim to zas nVidia s 1core natřela" i když za dvojnásobnou cenu, no, tak to je hodně smutný, že to tak funguje.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
- blekota je boss
- Začátečník

nevim nevim ale nejak tem uvolnujicim se informacim o fermi prestavam verit, pusobi to na me dojmem jako by se nekdo snazil udrzet pozornost a tak predhazuje vysoky cisla vykonu, brzky data vydani a k tomu pravidelne vypousti fotky se "zarucene pravyma" a funkcnima fermi kartama...
Naposledy upravil(a) blekota je boss dne úte 8. pro 2009, 19:01, celkem upraveno 1 x.