The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od PaulCZE »

Nechme se překvapit, třeba Bugtestdá vydá patch pro Dragornborna, než to všechno dohraju a dostanu se k němu.

Dokážu pochopit dvojnásobek či trojnásobek běžného zranění způsobeného během sneaku, kdy to protivník absolutně nečeká. Ale patnáctinásobek? Uh uh. NPC mají často zcela geniální odstupňování schopností, ukázkou budiž situace, kdy na mě vyběhne osvalený Redgard, jehož jedním šípem pošlu k šípkům natřikrát a za ním vychrtlá Nordka, do které těch šípů musím vystřílet deset, přičemž na vlkodlaka stačí šípy dva :lol:
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

sneak attack x30 má výhodu v tom že pak člověk používá kudlu jaká se mu líbí :D né jakej dělá damage
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hral jsem si uz s ENB verzi 0.151 (Boris proste vydava verze moc rychle) ,no je tam dalsich XX nastaveni a sladit to je cim dal tezsi :| Jeste vzrostla narocnost diky Edge AA a Reflection. AO je uz v celku pouzitelny a bugu je u nej min. Problem je s vykonem, kdy je na to potreba nejaka GTX660Ti a vys aby to jelo hratelne a je tam moc nastaveni a potrebuje to strasne dlouhou dobu na testovani nez verze predchozi.

jj 30x sneak nema chybu. Vse dat do stealth s light brnenim a dvema kudlama. Na IK jde pak vsechno. Luk ma sice jen 3x ,ale stejne to je ostrelovani na strelnici, kdy nepratele navedi odkud se strili ikdyz mi slapou na nohy.
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Ten perk umožňuje sneak attack x15, x30 dosáhneš s použitím očarovaného kusu zbroje. Stejně tak u luků, x6 je maximum. A jelikož jde každé brnění vylepšit na level cap 567, tak je úplně jedno, jestli nosíš těžké nebo lehké brnění. Většinou bych ale doporučoval lehkou zbroj, lze s ní déle sprintovat a má fajnový perk pro urychlení regenerace výdrže.

Dnes mě čeká Blackreach, kde by se trocha nasvětlení énbéčkem místy hodila, hledání nirnských kořenů vždy zabere delší dobu 8-)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No oproti Oblivionu je hledání nirnrootu ve Skyrimu lahoda.. ne že by to v Oblivionu nebylo lehký, ale zdá se mi, že jich tam nebylo tolik a hlavne ve Skyrimu nirnroot svítí jak výbojka a ještě dělá ten magickej zvuk :lol:
PS5 Pro | LG OLED CX55
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

To usnadnění v podobě svícení a bzučení je tam čistě účelově, aby si desetileté děti v USA na svých xboxech nemuseli pro jejich hledání najímat detektivní kancelář Herloka Šolmese.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Proč by prostě kytka nemohla dělat zvuk a zářit

ta čeština je fakt hrozná, to zprzní všechno co může

sneak je dosti OP, zároveň ale IK s kudlou neni tak nereálnej, aspoň na lidský cíle (bodnout s tim draka do vocasu je věc druhá), spíš ale sneak s lukem nemá moc smysl, sice člověk s napumpovanej adrenalinem vnímá bolest míň a opožděně, ale stejně......

dostal jsem od toho orcskýho patrona/boha nějaký superkladivo, je to myslim ale nějakej daedrickej artefakt, s tim by byl sneak něco.... :D
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

To by jsi se divil, jak krásně a rychle jde procházet katakombama s použitím kombinace sneak a luk. Viděl jsem na YT video hráče, co uměl mířit a strategicky přemýšlel, jednoduše to nemělo chybu - efektivní a bezrpoblémové. Jen to chce luk s vysokým ničivým potenciálem.

Za náprvu Jamarzovy neschopnosti jsi obdržel Volendrung, což ovšem žádné superkladivo není, nevím přesně, ale base dmg má tak 26, s příslušnými perky a both handed levelem na 100 tak 75. Jedna taková zvláštnost, všiml jsem si, že útoky jednoručními zbraněmi předčí útoky obouručními zbraněmi, stejný skill, stejné perky - něco bude asi špatně :?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

2H zbraně jsou nanic, jenom tak naparádu, ale ten enchant 50 dmg staminy je docela dobrej a to kladivo vypadá epicky
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Kazda zbran ucinkuje jinak dle protivnikovi zbroje. Kazdopadne obourucni zbrani srazis k zemi snadneji a davas vetsi pecky. Jen pomaleji. Obourcni zbrane nepouzivam, neb davam prednost pohyblivosti a rchlosti uderu.

S lukem ve sneaku je jakykoliv dungeon brnkacka a netreba ani myslet.

S tim kladivem jsem si cvicil 2H na 100.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Takze po dlouhym laborovani jsem predelal moje ENB z 0.119 na 0.152. Je to plynulejsi a zbaveny starych bugu. AO je tentokrat zapnuty a Direct Lighting vypnutej. Optimalizovany opet na vykon, aby to mohl pouzit kazdej. Pokud najdete nejaky bug ci neco neprirozenyho oproti verzi minuly ,tak reknete.

http://uloz.to/x1qY5Pt/0-152-rar
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

Je to normalne v tejto hre, ze sa tiene v pravidelnych intervaloch tak nejak roztrasu. Neviem ako to presne popisat, ale ako normalne su tie tiene len nekvalitne (aj na ultra nastaveni), ale kazdych tak tipujem okolo 5 sekund, sa na chvilku tak nejak "daju do pohybu", asi by na to dobre sedel anglicky vyraz shimmering. Da sa to naozaj lahko vsimnut, staci zastavit niekde, kde su aspon trosku detailnejsie tiene (idealne pri nejakej postave, alebo objekte) a len pozorovat. Nepouzivam ziadne mody, a ako hovorim, robi to aj ty pri nastaveni shadows na ultra. Skusal som aj v config zmenit rozlisenie tienov, ale ked tam nastavim 8192, tak spadne FPS z 60 na 5, co predpokladam bude mozno problem malo VRAM? Takze nevsimol si niekdo niecoho podobneho? Alebo idealne nema niekto tip ako vyriesit tento problem?
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Je to normalni. To hra updatuje stiny dle denniho casu. Da se to zmenit a uz to pak neotravuje.

Napis do Skytim.ini pod [Display] toto

fSunShadowUpdateTime=0
fSunUpdateThreshold=2.0

a je po problemu.
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

Dik, to fakt pomohlo. Sice sa teraz tak kazdych 45 s viditelne tie tiene posunu, ale to zdaleka tolko nerusi. Inak som si aj pozeral co tie parametre vlastne robia, a skusal som este niekolko nastaveni, ale nejak lepsieho vysledku sa mi nepodarilo dosiahnut. Teda islo mi hlavne o to to nastavit tak, aby sa tie tiene nejak plynule posuvali, ale to v tejto hre asi nejde. Skusal som menit aj timescale, ale nic, stale to poskakuje, tak takto je to aspon lepsie, ze to neposkakuje stale :)

Inak ako je to s tymi DLC, mam zatial kupenu len zakladnu verziu, je lepsie odohrat najskor zaklad a potom dokupit DLC a pokracovat, alebo to vsetko kupit a zacat hned odzaciatku hrat so vsetkymi DLC?

btw...menite aj nastavenie timescale, moze to robit nejake problemy s questami a pod., keby to nastavim na 10?
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No pokud mas v planu hrat i DLC tak je kup rovnou. Heartfire myslim muzes vynechat a vzit Dawnguard a Dragonborn. Ale nez zacnes hrat tak je opravdu potreba hru namodovat. Minimalne aspon neoficialnima patchema jinak je to samej kiks.
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Bethesda chystá The Elder Scrolls: Online. Přiznám se, že z prvního traileru a částečného gameplaye jsem byl uchvácen, bude to asi druhá hra, kterou budu hrát po síti - můj herní jídelníček je velmi strohý a masové produkty nekoušu. Jen bych nerad, aby Bugtesdá dostála své tradici ze Skyrimu.

//edit Wilik - promaz
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbjun »

Trošku oživím, náhodou neví někdo jak tuto hru donutit použít formát 21:9 v rozlišení 2560x1080? Mám koupený Dell 29" 21:9 a rád bych v tomto poměru hrál. Zatím používám funkci přepnutí monitoru do 16:9, ale mám zbytečně moc nevyužité plochy...
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ENB verze 0.155 http://uloz.to/xK3iZs2/0-155-rar Mela by byt finalni nez Boris zase zacne svůj updatovaci maraton.

Opet nastaveno na performance. Vzhledem k GUI ve hre si to každý muze přenastavit sam dle sily HW. Tz. zapnout reflection, skylighting a Based Lighting. Nastavit Bloom na 0. O AO zapnout Comlex věci a snížit hodnoty (a tim zvýšit kvalitu)u kvality na maximum vcetne Skylightingu a stinu.

Ikdyz nevim zda to ještě nekoho zajima :)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já to rád vyzkouším. Ikdyž Skyrim už nehraju. :)
Chápu to dobře, že ve hře je přímo nastavení ENB?
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jo. Boris to tam pridal. Shift+Enter otevre menu a muzes menit vse co je v enbseries.ini.

Ma tam novy AA mod , ale je horsi nez SMAA, tak jsem ho vypnul. Ma tam novy raindrops, ale moc mi to nestimuje, takze vypnuto. Muzest si to v desti zapnout a posoudit. Muzes laborovat primo ve hre, akorát trochu zmatene, neb postava reaguje dal na podnety mysi a nereflektuje ze něco honis v ENB GUI. AO je zapnuty, neb hlavni bug s vodou je odstranen. Ikdyz stále tam jsou urcity do oci bijici věci, jako viditelny stinovani při pohledu skrz vodopad ci ambient fog (da se odstranit modem). Kazdopadne Boris udelal dost vykonostnich optimalizaci a zmenil styl renderingu. Na max. nastaveni to vypada hodne dobře, ale chce to slusny GPU.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“