pre.vit píše: ↑sob 16. lis 2024, 22:52
Když se teď už trošku začínají rozjíždět OLED monitory, tak dá se sehnat něco takového?
- 32" 4k OLED, 16:9 s min. 1000nits
- refresh min. 144Hz
- s min. HDR10
- FreeSync anebo G-Sync
- DisplayPort 2.1 / HDMI 2.1
- USB-C hub s DP Alt Mode a PD (aspoň 90W)
- KVM jako bonus
to má snad každý 2. čo teraz vyšiel , len 240Hz, DP skorej 1.4a ale nevyzará to ale ako vôbec žiaden problém tiež som frflal ale neni na čo
ak to chápem dobre aj pri DP2.1 ide pri full DSC, samozrjeme nie na takej úrovni ako pri DP1.4a
každý druhý preto lebo nemajú KVM resp PD 90W
No právě že nemá. Třeba Asus ProArt PA32DC má jen 60Hz a jas 250cd/m2, Samsung Odyssey OLED G8 (G80SD) taky jen jas 250cd/m2 a je bez USB-C takže no-go a ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP či PG32UCDM mají max. jas taky jen 450cd/m2 a PD 90W pouze v případě, že je jas na 65% a méně, jinak jen 60W...
Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb.. . PC: AMD Ryzen 7 9800X3D, ARCTIC Liquid Freezer II 360, Gigabyte X870E Aorus Master, Gigabyte GeForce RTX 4090 Gaming OC 24G, Kingston FURY Beast Black EXPO 2x16GB DDR5 6000MHz CL30, Samsung 990 PRO 4TB + Solidigm P44 PRO 2TB, NZXT C1500 Platinum ATX3.1, Fractal Design Define R6, 32" Asus ProArt PA328CGV, soundbar Sony HT-X8500, Asus DRW-24F1ST Mediacentrum: Raspberry Pi5 (a Pi2 model B), Onkyo TX-NR7100, Philips 65OLED806 65", NAS QNAP TS-453D-4G
Ty max jas údaje jsou o ničem, žádnej oficiálně 1000 nitů není, ale dají to všechny. Samozřejmě, že jenom v 2% window...to je ale limitace OLED, takže ne, nikdy žádnej takovej OLED nejspíš nebude. Ty 250cd/m2 údaje jsou ve 100% window. Podívej se na recenze na Rtings, kde mají reálný hodnoty změřený.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
4k je wow
barvy wow
165 hz jsem vlastne zatim ani v nicem nevyzkousel, D2R a D4 mi jede na 3080 s dlss na 100 resp. 120 fps
response pixelu jde asi dost poznat
HDR filmy jsou masakr, ale win10 je se zaplym HDR nejaky vyblity, mam neco spatne nastavene?
cerna je cerna
v sdr modu drzi stejny jas nezavisle na velikosti bilych oken
bal jsem se fringingu na pismu, ale je u tohohle ppi prakticky neviditelny, na pct webu je kolem toho bourliva diskuze u recenze toho 32 MSI ale fakt nic nevidim ani kdyz se podivam zblizka, hodne zblizka
U PC v pracovně mám Dell S2721DGF, jak to už bývá, v pracovně i hraju. Říkám si, že ta 27 je už malá, málo imerzivní.
Ženě jsem nedávno pořídil Samsung Odyssey OLED G8, konečně jsem měl chvilku přesunout tam na chvíli moje PC a chvíli si na tom zkusit zahrát.
Je normální, že ten OLED mi přijde celkově horší? Má líbivější barvy, ok, na Youtube v HDR je to taky lepší, ale zklamal mě ve hrách (CP77, GoW, RDR2) , já tam neviděl vlastně pořádně rozdíl v obraze a hlavně v rychlosti odezvy a naprosté fiasko u práce kvůli čitelnosti - s tím jsem počítal. Resp. než se do mě pustíte, tak ten rozdíl v obraze a nedostatky kolem nenahrazují rozdíl v ceně.
Přemýšlím, jestli u nového zobrazovadla jít vůbec cestou OLED, měli jste podobné pocity?
Ja ked som prvy krat skusal prejst na OLED tak to bolo z LG 27GL850-B (1440p 144Hz IPS) presne na tento Odyssey G8 a to mi neprislo ako nejaky extra upgrade. PC pouzivam velmi podobne, cize tak 50 : 50 praca vs hry/media. Tak trochu ironicky mi to prislo ako vacsi upgrade z pohladu prace a produktivity, samozrejme az na tu citatelnost textu. V hrach a mediach velmi zalezalo ako sa dana vec vysporiada s pomerom 21:9
Ten prechod z slusneho IPSka na tieto uvodne 27 / 34 OLEDy mi pride ako taky medzikrok. Od upgradu monitoru caka clovek viac.
Zaroven ale musim povedat, ze som mal celkom problem prejst naspat na IPS panel. Hlavne z pohladu absolutnej ciernej.
Medzi casom som skusal rozne 32ky, IPS, VA a teraz som na 32ke 240Hz OLEDe, ktora je za mna uplne iny level ako ten povodny monitor a zaroven aj tie 34ky OLEDy co som skusal. Za mna je to pocitovo asi druhy najvacsi upgrade co som kedy urobil v ramci PC.
keistown píše: ↑pon 2. pro 2024, 21:59
AOC AGON PRO (AG326UD)
Zatim testuju, vybalil jsem ho z krabice.
4k je wow
barvy wow
165 hz jsem vlastne zatim ani v nicem nevyzkousel, D2R a D4 mi jede na 3080 s dlss na 100 resp. 120 fps
response pixelu jde asi dost poznat
HDR filmy jsou masakr, ale win10 je se zaplym HDR nejaky vyblity, mam neco spatne nastavene?
cerna je cerna
v sdr modu drzi stejny jas nezavisle na velikosti bilych oken
bal jsem se fringingu na pismu, ale je u tohohle ppi prakticky neviditelny, na pct webu je kolem toho bourliva diskuze u recenze toho 32 MSI ale fakt nic nevidim ani kdyz se podivam zblizka, hodne zblizka
tak ho mám doma taky.. zatím jsem rozmrzelej, ale to se asi vyladí.
Přijdou mi barvy dost dozelena - srovnámat teda s iMac Pro, protože je mám vedle sebe, asi kdybych ten imac nezapínal, nebude to tak zřetelné hned, později bych to viděl na fotkách/videu. Barevně jsi kalibroval?
Ale co mě brutálně trápí je fringing kolem oken (na macos) text ani tak ne, ale abych měl na horní hraně jakéhokolik okna zelený proužek mě bolí..
Zkoušel jsem tři kabely C->DP .. dva kabely HDMI->HDMI, obnovovací frekvence 60 i 100, různý rozlišení, různý nastavení v OSD, nějak jsem to nedoladil.
Jaký používáš kabel? Mac Pro nemá výstup DP, takže můžu jen HDMI nebo Cčko..
Barvy asi nedokazu posoudit, pravdepodobne je na default hodne presaturovany, aspon to tvrdi recenze, ale rekl bych ze spis do cervena. Nikdy jsem ale nevidel nakalibrovany monitor tak to nemam s cim srovnat, sondu nemam. Ale je fakt ze proti predchozimu IPS je zelena ikona spotify hodne zelena.
Ten fringing tam asi je, na jedny rade pixelu, ale s timhle ppi nejsem schopen ho vubec videt.
Kabel mam ten DP ktery byl v krabici, mam windowsy a v nv panelu nastaveno nativni rozliseni, 165Hz 32bit, 10bpc, RGB, full rozsah. Vic jsem nedelal. Ten thunderbolt na macu by mel byt nativni DP?
Nemám právě origo kabel thunderbolt -> DP ale splaším ho, kabely v krabici jsem nevybaloval, protože tam je HDMI a DP. o HDMI jsem četl že je krátký, obecně jako všechny ty kabely v krabici a DP mi je na macu k ničemu nemám přímo DP výstup.
Mac nemá detailní nastavování jako windows, vědí proč
Na windowsech ani nevím co bylo nastaveno, jen to bylo mrtě kontrastní, proti G34WQC kterej mám na simrigu a AG326UD půjde na stůl, abych mohl hrát normální hry na klasický židly místo skořepině
Večer pozjišťuju co je ve win, ale tam ten fringing nevidím resp. bych řekl tam není..
Ma tu nekdo zkusenosti s TCL TV jako monitor?Pomalu bych chtel vymenit LG C1 48" a do oledu uz nejdu.TV uz jsem jednou reklamoval kvuli mrtvym pixelum, dali mi novej panel a po roce uz tam zase je hafo mrtvych pixelu.
Premyslim nad https://www.alza.cz/55-tcl-55q7c-d12883336.htm
a nebo https://www.alza.cz/50-tcl-50q7c-d12883330.htm
Chtel bych tu 50", ale ta ma jen 336 dimming zon a 55" jich ma 720 tzn vic nez 2x tolik a navic lepsi zvuk i panel a nestoji o moc vic.Takze lepsi volba bude 55".
Mel by to byt nastupce oblibene TCL C765 https://www.alza.cz/55-tcl-55c765-d12526641.htm?o=2
Pohrávám si s myšlenkou přejít na QD-OLED.
Problém je, že 3/4 času mi doma běží monitor na kancelářskou HO práci. Jak jsou na tom dnešní OLED monitory s ochranou proti vypálení statického obrazu?
mouldy píše: ↑dnes, , 12:58
Pohrávám si s myšlenkou přejít na QD-OLED.
Problém je, že 3/4 času mi doma běží monitor na kancelářskou HO práci. Jak jsou na tom dnešní OLED monitory s ochranou proti vypálení statického obrazu?
E-shop je sice dost pofidérní, ale je to Dell, takže by to měla krýt i jejich záruka.
Tohle není úplně "dnešní" monitor, to je model z roku 2022. Pro normální použití s tím, že ho nechceš mít 20 let, je to naprosto v pohodě. Se 100% jasem na kancelářskou práci tam za pár let prostě vypálení bude.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
Moc to teď už nesleduju, zběžnej pohled na RTINGS ukazuje tohle: https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... px-qd-oled momentálně jako nej ultrawide. Ale je to samozřejmě výrazně dražší. Za 13k ten Dell pořád není vůbec špatná volba, akorát to není zrovna nejnovější model. Ale ty rozdíly za tu dobu nejsou zas tak velký bych řekl.