GeForce GTX 780/770 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce GTX 780/770 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od Shakall605 »

Všechny by měli mít v základu 106%. Jediná Evga Classified má 115%.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Kobrik píše:Nevíte někdo, jak je na tom s PL u 780 Asus? Co se týče PCP, tak napájecí kaskáda vypadá, že snese opravdu hodně. Předpokládám, že u přepracovaného PCB zatím nejde modnout bios. Teoreticky kdyby šel nastavit PL alespoň na 110%, nemusel by boost skoro vůbec dropovat. Rozmýšlím mezi MSI Gaming, EVGA a Asusem. Ten Asus je mi asi nejsimpatyčtější.
EVGA pujde modnout, potom i taktovat...ASUS mát hotwire, pokud víš co s tim nebo na to máš desku tak je to jako EVGA, ten MSI Gaming je dost problémovej na další modifikace.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Že by mířily u nás v ČR GTX780tky zpátky raketově nahoru? http://www.czc.cz/msi-n780-tf-3gd5-oc-g ... ce+GTX+780

http://www.mironet.cz/evga-geforce-gtx7 ... +dp193160/

http://www.mironet.cz/msi-n780-tf-3gd5o ... +dp196129/

http://www.mironet.cz/evga-geforce-gtx7 ... dp193158/¨

S tim MSI Gaming je zdá se že konec, opět nikde naskladněnej a pokud objednat tak za hodně blbou cenu.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Heh, kde kurzu by to mělo jít nahoru oproti původním cenám cca +500,-czk.
Za ty ceny co si tu uvedl se vyplatí jít radši do 780 Ti. Prostě obchodníci se chcou napakovat na úkor zákazníků.
Ale když se podíváš najdeš i nějaké normální 780tky s doporučenou cenou.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Ten twin frozr je dobrej fór... za kolik že jsem to kupovat? 11500? :-D
Jinak už se objevují i Gigabyte rev 2.0 s revizí biosu 80.80. = asi B1 čip = stejné možné komplikace modu... prostě až tu revizi někdo poupraví tak půjde i to MSI Gaming které je reference.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ta MSI 780 se nedala modovat od začátku bez ohledu na revizi GPU. Už pár měsíců dozadu mi někdo posílal PMka že jí má a tim kepler bios editorem mu to nejde. Taky jsem to tu v různejch threadech párkrát zmiňoval že ji mezi 780 nepovažuji za best buy... to byl ten důvod proč.
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

EVGA sc acx classified s dual biosom ma mat na druhom biose PL nastaveny na 150% pokial sa nemylim
EVGA has obviously created a monster and unlike its competition, the Classified has the tools necessary to push the very limits of Kepler overclocking. Granted, we were held back by temperatures even without resorting to the custom BIOS which grants a Power Target of 200% but with better cooling, the sky’s the limit.
http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... iew-8.html
Naposledy upravil(a) Ingamacek dne stř 13. lis 2013, 16:41, celkem upraveno 2 x.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

DOC_ZENITH píše:Ta MSI 780 se nedala modovat od začátku bez ohledu na revizi GPU. Už pár měsíců dozadu mi někdo posílal PMka že jí má a tim kepler bios editorem mu to nejde. Taky jsem to tu v různejch threadech párkrát zmiňoval že ji mezi 780 nepovažuji za best buy... to byl ten důvod proč.
Starou revizi někdo na OCN modlou měl - 1300MHz s tím overvolt SW modem. Kepler bios editor neumí upravit ani TITANA . ten je na to krátkej, na to musí být jiný moder. Zkus si titana (od Gigabyte) upravit přes ten editor a power-limit se ti taky nehne. (ten reálnej, ty procenta můžete všichni ignorovat - musíte vědět kolik je 100% základ)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Pozeram recenzie a je tam tych 115%, neviem preco som si myslel ze 150, bud som nieco zle precital alebo niekde bolo nieco zle napisane.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Ache píše:ty procenta můžete všichni ignorovat - musíte vědět kolik je 100% základ
Tim si měl na mysli to, že karta bere 100% najednou jako 50%, ale stejně se přes to nehne?

@DOC_ jak píše Ache, fakt se tam člověk ohlásil, že má Gaminga modnutýho Skynetovym 340W biosem s Vmodem na 1300MHz, byl to i ten, co změřil že prej ta karta má chladnější VRM / PCB jak reference (slovy: "Na referenční gigabyte neudržim prst při zátěži, na MSI bez problému.") + sem dostal údajný info že ten bios skynetův s tim AB hackem na to bude fungovat, jestli to bylo jen plácnutí do větru nějakýho člověka, kterej si myslel ,že tomu rozumí jen na základě toho, že uviděl PCB MSI v podstatě stejný jako referenční...nevim.
Ale imho je nesmysl, aby ten, kterýmu to na 1300MHz fakt šlo, kecal.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Titana od Gigabyte mam (referák ze dne uvedení) a přesně ten jsem tim modnul....

Modnul jsem ho v ten den kdy jsem jej přinesl, tou verzí co byla tehdy out a o existenci ňáké GK110 se v její souvislosti vůbec nemluvilo. Přesto ten bios korektně otevřela a mohl jsem si změnit co libo a fungovalo to.... risknul jsem to a risk byl zisk.
madPav3L
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od madPav3L »

WTF zatím tak nějak vyčkávám s nákupem GTX 780 a monitoruji situaci, ale to co jsem dnes našel na CZC mě teda hodně překvapilo...
MSI GTX 780 OC Gaming zdražila ze dne na den z 12200 na 16300,- s DPH... to si snad dělají prdel
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

ja sem koupil Gygabite GTX 780 OC za 7500 to je dobry ne?
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

DOC_ZENITH píše:Titana od Gigabyte mam (referák ze dne uvedení) a přesně ten jsem tim modnul...
Tak to je zajmavý, já na vlastní oči viděl ,že to nejde - procenta si nastavíš jaký chceš, ale limitace zůstala... Defakto stejný problém jako na tom Gamingu. Procenta jsou změněný, ale power se furt chová stejně - zybtek modlý je.
Na toho TITANA pomohl až svl7 bios. Akorát že tend alší nárůst výkonu (71 vs 75fps v unigine valley) byl vykompenzován o cca 100W vyšší spotřebou a nárůstem teploty na chladiči gelid z 65°C na cca 80... takže docela drsný.

Na tom biosu od skyneta je pěkný že umí ruční napětí, takže na starší gamesy si lze udělat naopak nějaký hodně power-save režim na pevné frekvenci třeba 900MHz @ 1V a pod.

Každopádně nevěřím tomu že by to nešlo modnout (ten power-target - zbytek očividně jde) - všechny hlavní součástky jsou reference, tak v čem by mělo být to MSI jiné? prosím nějaké foto co je na gamingu jinak - já nic nenašel až na to že na PCB mají natisknuté názvy součástek a reference ne.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Ache píše:
DOC_ZENITH píše:Titana od Gigabyte mam (referák ze dne uvedení) a přesně ten jsem tim modnul...
Tak to je zajmavý, já na vlastní oči viděl ,že to nejde - procenta si nastavíš jaký chceš, ale limitace zůstala... Defakto stejný problém jako na tom Gamingu. Procenta jsou změněný, ale power se furt chová stejně - zybtek modlý je.
Na toho TITANA pomohl až svl7 bios. Akorát že tend alší nárůst výkonu (71 vs 75fps v unigine valley) byl vykompenzován o cca 100W vyšší spotřebou a nárůstem teploty na chladiči gelid z 65°C na cca 80... takže docela drsný.

Na tom biosu od skyneta je pěkný že umí ruční napětí, takže na starší gamesy si lze udělat naopak nějaký hodně power-save režim na pevné frekvenci třeba 900MHz @ 1V a pod.

Každopádně nevěřím tomu že by to nešlo modnout (ten power-target - zbytek očividně jde) - všechny hlavní součástky jsou reference, tak v čem by mělo být to MSI jiné? prosím nějaké foto co je na gamingu jinak - já nic nenašel až na to že na PCB mají natisknuté názvy součástek a reference ne.
Minimálně to má nějaký jiný paměti a má to bios, kterej když zkoušim hard cestou "nástrojem" od ocamrrazora(skyn3tuv brácha) tak se ten bios upraví ale checksum error ....takže je nemožný to použít. Pak jsem zkusil ten bios na tu tvoji kartu stáhnout z Vbios colection a ten mi dokonce utilitka ukazuje že je 100% compatible s referenční kartou, pak si ho zkoušel a viděl si co se dělo.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

RAD-x píše:Minimálně to má nějaký jiný paměti a má to bios, kterej když zkoušim hard cestou "nástrojem" od ocamrrazora(skyn3tuv brácha) tak se ten bios upraví ale checksum error ....takže je nemožný to použít. Pak jsem zkusil ten bios na tu tvoji kartu stáhnout z Vbios colection a ten mi dokonce utilitka ukazuje že je 100% compatible s referenční kartou, pak si ho zkoušel a viděl si co se dělo.
Hlavní problém je ten že ty si mě poslal bios pro starý board. :x :evil: (jak řikam, ten co je na TPU bych v případě ztráty originálu nemohl požít - proto mam zálohu radši na třech fleškách)

Skynet vtipně mě taky poslal na poprvé upravený starý bios z TPU databáze, jenže původní bios 80.10. já použít nemohu. Ten udělá to samé, ale jak vidíš modlý 80.80 funguje, a jen nehnul power (důvod nevím - ale ten samý problém jsem já viděl i na tom titanu)
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Jasně že ti poslal ten z Vbios col, však ti říkám že ten tvuj nejde prostě...nebo jde ale nekorektně, nebude to fungovat, mám na to stejný nástroj jako oni....dokud s tim starší brácha nepohne tak máš smolíka a ten si teď hraje s TIčkem....navíc, docela dost lidí má patrně tu starší verzi té karty takže tyhle problémy patrně nemá, o dúvod méně aby se tím někdo zabýval, o dúvod více si koupit kartu s referenčním PCB - Ty EVGA karty s ACX chladiči, ať už jakákoliv verze, jsou čistý vítězství, tam máš jasnou cestu k unlocku napětí až do 1,325V, Loadline cal, i PT jakej chceš a ještě si mužeš ty hodnoty přesně definovat. Tak prostě buď počkej jestli na to nepříjdou, nebo prostě vem za vděk s tím co máš.
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Buď rád za ASIC jakej máš, mohl si taky vyfasovat nějakej shit kousek a bez upravenýho BIOSu být ještě níž. :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Eghm Ache chceš upnout ten můj bios? Můžu ti ho naservírovat jako záruku toho že unlocklej prostě je.

Jen doufám že něco nezměnili třeba na controlleru čímž toto zamezili u novějších revizí PCB, atd. Třeba upravujeme to samé ale na novějších kartách to nefunguje a na těch starejch jo a vůbec to neni story o revizi GPU jádra...
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Taďkom jsem si všiml že alza nedává, některé hry z bundle od nV. Např. u TÉTO karty chybí kupón na batmana. Jde to nějak vymáhat, třeba i přes Nvidii?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“