AMD Mantle: Low-level Graphics API

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: AMD Mantle: Low-level Graphics API

Příspěvek od Krteq »

Jj, to porovnání je špatný vtip. Jediný rozdíl je v nasvětlení a té mlze, což je bug v BF4.

Mimochodem, proč to asi nevytípali s FPS/renderer overlay :roll:
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Krteq píše:Jj, to porovnání je špatný vtip. Jediný rozdíl je v nasvětlení a té mlze, což je bug v BF4 :roll:
Tak to potom jo :!:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Já teda ještě neměl čas to mantle vyzkoušet na 280X, řekl bych že v mojí sestavě asi nemám čekat nějaký velký boost - co ale můžu s jistotou říct je fakt, že s 14.1 BETA mám o dobrých 20% horší FPS jak v WOT tak v BF4.... Ještě večer zkusím Mantle, ale pořád si myslim že bude výhodnější se vrátit na starší ovladače...
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Aj slepy si vsimne tych rozdielov , hold na directx to vyzera vierohodnejsie ako na mantle , tu mi to zas prislo dost osidene o detaily. Low level API :!:
AMD Ryzen R7 9800X3D | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA ASUS ASTRAL RTX 5080 OC 16GB | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jespere, tohle porovnání je těžká fušeřina. Jak jsem psal, na screenech chybí FPS/renderer overlay a proč to proboha vypadá s Mantle na všechny nastavení stejně :mrgreen:

Aneb kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde :roll:

Tady máš další srovnání IQ DX11.1 vs. Mantle vč. OSD - http://screenshotcomparison.com/comparison/61286

Jediné v čem je tam rozdíl je rozdílný kontrast a mlha co snižuje dohled, což je potvrzený bug.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Heh, když se na to tak laicky podívám, tak by se mi zdál ten screenshot s mantle i hezčí :D , jenže ta obloha je nějaká bílá oproti DX, kde je sice modrá, zase je to ale tak "lacině" barevný na DX...asi to bude tim bugem mlhy v Mantle rendereru no, ale nějak hůř to na mě fakt nepůsobí.

Jen teda nerozumim tomu FPS overlay v pravo dole...co jsou ty "CPU frames" tomu taky moc nerozumim a u GPU předpokládám se teda jedná o FPS, a u avg tam je 7 cca...nevěřim, že to jede 7 FPS.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Ta obloha je jiná, protože na Mantle kouká víc do slunce, takže je celá obloha víc ozářená. Jinak mi to připadá totožný

//edit Wilik - promaz OT
PS5 Pro | LG OLED CX55
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

OT_AMD Mantle: Low-level Graphics API

Příspěvek od CageJ »

ArgCZ píše:lovci senzací fakt....CageJ tobě ten mantle leží fakt hodně v žaludku že se postuješ takovej bullshit viď?
Arg, budes furt flamovat ? Hej,hej.. bug tu, bug tam.. vsade bugy... Mne je totalne Mantle ukradnute. Ale jedine slepy nevidi rozdiel.

..., ale dohladnost je tam ubrata...

Urobte niekto screeny Dx VS Mantle (bez Photoshopu poprosim) a uvidime... Ja neviem ci je to pravda alebo nie.. nemam to ako overit.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Star Swarm vypada taky na Mantle hur, nebo je to bud jen v BF?
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Je to bug jen v BF4, Star Swarm vypadá pod oběma renderery stejně.

Obrázek

//Testy Mantle vč. CrossFire v multiplayeru

HardwareLuxx - First results of the battle Mantle vs. DirectX (Update: multiplayer benchmarks)
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

nejaky talk o Mantle z SteamDev days http://youtu.be/biUffE9BB0I?t=38m30s presnejsie podpora v GPUPerfStudio2 pre Mantle.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Tak opět jsem se po delším čase (prakticky po roce) vrátil k FrapsCutu. Vedly mě k tomu hned věci:

1. Za ten rok se analýza průběhů frametimes prakticky nikam nepohnula. Ani FCAT nepřinesl nic nového, takže opět veškeré porovnávání jede podle 99-té percentily, což je opravdu fakt bída :(

2. Přišlo BF4 společně s Mantle, které nám slibuje vyrovnanější průběhy latencí renderování snímků, takže by nebylo od věci se mu trochu podívat na zoubek.

Upravil jsem tedy FrapsCut (pouze anglickou verzi) tak, aby mohl importovat logy frametimes, které vytváří BF4. Ostatní věci zůstaly beze změny, snad jen to, že BF4 kromě latencí "Frame time" vytváří ještě položky "Cpu frame" a "Gpu frame" (ty můžete zkoumat také). Při importování se vás tedy FrapsCut zeptá, kterou z těchto tří položek chcete analyzovat.

Novou verzi můžete stahovat ZDE (zatím jen beta).

PS: Píšu to do tohoto vlákna, protože mi vlákno o FrapsCutu nějak nefunguje. Dále, Mantle zatím nepodporuje řadu HD7xxx, takže pozor na to, aby tady nevznikala nějaká nedorozumění!
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

AMD Mantle Interview with Oxide Games' Dan Baker >>
Jsou tam některé docela zajímavé věci o DX, OGL a optimalizacích her.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

BF4 Update s opravami pro Mantle
Feb 13 PC Game Update Notes
-General stability improvements
-Fix for an issue where spawning into, or switching to, a gunner seat in an IFV/MBT sometimes could cause the game to crash
-Fix for missing sound in Team/Squad Deathmatch
-Fix for an issue in the Defuse game mode, where a bomb carrier would be permanently spotted
-Decreased the rate at which the kill card would incorrectly display 0 health, while the enemy was clearly alive
-Fixed an invisible wall that was incorrectly positioned in one of the fallen concrete pipes on Zavod 311
-Fix for an issue where bullet impact sounds weren’t properly matching the actual number of impacts
-Fix for an issue where the “Draw” message would not display on-screen once a Conquest round ended with both teams having the same amount of tickets
-Fix for a game crash that could occur when spectating a player in a vehicle
-Fix for an issue where long IDs wouldn’t scroll on dog tags
-Fix for missing grass physics in terrain

Mantle
-Fix for a crash that would occur when activating full screen in portrait mode
-Fix for stuttering that could appear during video sequences on multi-GPU PCs
-Fix for a memory system leak that could cause stalls, which would result in frames taking longer to process
-Reduced the amount of stalls that occurred when running with high graphics setting that require more GPU memory than is currently available

-Fixed screenshots on multi-GPU PCs
-Players now have to explicitly enable Mantle, as it is no longer enabled by default
Fix pro rozdílnou kvalitu obrazu je údajně ještě rozpracovaný.
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

a kdy ten update bude ? zadny tu nemam
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

:? už je dávno online.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

GPUreport.cz
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Testy AMD R9 290X a GTX 780 Ti (DX i Mantle) v BF4: Second Assault s novějším driverem

Obrázek

PCGH - Battlefield 4 Second Assault: Grafikkarten-Benchmarks - Mantle versus Direct3D, R9 290X versus GTX 780 Ti
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

BACHA JE TO POD WINDOWS 7!!!

Pod windows 8.1 to díky DX11.2 jede výrazně rychleji! (menší limity CPU, fungující HT...)
já to věděl že Mantle se bude porovnávat (jistě za drobné kapříky od AMD) - pamatujete si to ještě? Je to tu! :)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“