Radeon RX 480 - testy, recenze, zkušenosti
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- maltra
- Začátečník

Re: Radeon RX 480 - recenze, obecná diskuze
Ak grafiku nepodporuje ovladac tak tiez nerozumiem preco sa na tom ovladaci ide grafika testovat. Vobec to nedava zmysel. Takisto upgrade na Windows 10 je zadarmo a testovat na Windows 8.1, najhorsom OS pre gamerov je tragedia sama o sebe. Inak asi 10 sekund googlenia:
https://community.amd.com/thread/202868
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
- skaven321
- Začátečník

-
pockaj, tam sa spomina W8, nie W8.1maltra píše:Ak grafiku nepodporuje ovladac tak tiez nerozumiem preco sa na tom ovladaci ide grafika testovat. Vobec to nedava zmysel. Takisto upgrade na Windows 10 je zadarmo a testovat na Windows 8.1, najhorsom OS pre gamerov je tragedia sama o sebe. Inak asi 10 sekund googlenia:
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
- lofasek
- Začátečník

-
Zkusil by někdo WoT na RX480, pamatuji si, že snad i 290(x) měla nějaký defekt s neodladěnými drivery...
- ArgCZ
- Začátečník

PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- oneb1t
- Začátečník

- ArgCZ
- Začátečník

pak že je ten X-serial předimenzovanej, houby, akorát na OC 250W kartu 
Graphics score 15 820
- oneb1t
- Začátečník

to bude mit asi snizenou teselaci v ovladaci na tohle skore ale stejne docela slusnej vysledek
- ArgCZ
- Začátečník

proč dělá takový chujoviny, výsledek o ničem
jinak včera jsem zkoušel ten backdoor a je funkční, limit posune a paměti můžu nastavit víc, ale z karty udělá nějakou jinou, má jinak všechny napětí a frekvence a moej OC XFX se tváří jako klasická referenčka, zkusil jsem jen nastavit 2300(9200) pro paměti ale karta totál tuhne
jinak včera jsem zkoušel ten backdoor a je funkční, limit posune a paměti můžu nastavit víc, ale z karty udělá nějakou jinou, má jinak všechny napětí a frekvence a moej OC XFX se tváří jako klasická referenčka, zkusil jsem jen nastavit 2300(9200) pro paměti ale karta totál tuhne
- klf
- Nováček

-
- oneb1t
- Začátečník

ArgCZ píše:proč dělá takový chujoviny, výsledek o ničem
pridava to jeden zaznam do registru muzes si to tam prakticky libovolne nastavit
a podle me pro pretaktovani pameti potrebujes zaroven i vyssi vcore protoze jestli je to jako na hawaii tak to ma vliv na stabilitu pametovyho radice tudiz vyssi vcore = vyssi takt pameti (a nebo jsou uz fakt na limitu ale to by slo vyresit treba upravou casovani az bude mozny modifikovat bios)
Naposledy upravil(a) oneb1t dne úte 12. črc 2016, 10:47, celkem upraveno 2 x.
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
ad tabule, vypadá to jako screenshot z reviewers guide. Nebudu se do něj dívat, abych to potvrdil nebo vyvrátil, protože jsem pod NDA a nebudu komentovat naměřené rozdíly, jenom chci říct, že jestli je to leak, tak to pochází z údajů prezentovaných Nvidií (i když v tomhle případě je to tam spíš pro kontrolu naměřených výsledků).
A proč pod osmičky? No protože tu AMD u třístovkových Radeonů mělo dokonce jen u některých modelů vzorek na region, pokud vůbec. Problém není v tom, že bych nemohl otestovat RX 480 v desítkách (ten test ostatně o ničem jiném nebyl), problém je v tom, tímhle stylem můžu mít ve srovnání s RX 480 jen R9 Fury, kterou tady náhodou mám, a žádný jiný Radeon z těch, co mám otestované (380/380X/390/390X/R9 Nano), se mi tu na doměření pod desítkama neválí, jenom GeForce.
Na 16.5.2 to testovat nehodlám, jen jsem si říkal, jestli by nebyla nějaká cesta se přes ně dostat k novějším, když už OS tuhle kartu zná a nebere ji jen jako adaptér Microsoft.
No jo, maltra a klasické fanboyz komentáře, ke kterým jsem už v ůvodu napsal, že ne nechci slyšet. Nefunguje vám grafika o generaci starším 10% OS? Vyměnťe OS. Oni jsou i lidi, co ty desítky nechtějí a mají osmičky (8.1) a něco takového vůbec nepředpokládali, když si tu kartu kupovali.maltra píše:Ak grafiku nepodporuje ovladac tak tiez nerozumiem preco sa na tom ovladaci ide grafika testovat. Vobec to nedava zmysel. Takisto upgrade na Windows 10 je zadarmo a testovat na Windows 8.1, najhorsom OS pre gamerov je tragedia sama o sebe. Inak asi 10 sekund googlenia:
A proč pod osmičky? No protože tu AMD u třístovkových Radeonů mělo dokonce jen u některých modelů vzorek na region, pokud vůbec. Problém není v tom, že bych nemohl otestovat RX 480 v desítkách (ten test ostatně o ničem jiném nebyl), problém je v tom, tímhle stylem můžu mít ve srovnání s RX 480 jen R9 Fury, kterou tady náhodou mám, a žádný jiný Radeon z těch, co mám otestované (380/380X/390/390X/R9 Nano), se mi tu na doměření pod desítkama neválí, jenom GeForce.
Na 16.5.2 to testovat nehodlám, jen jsem si říkal, jestli by nebyla nějaká cesta se přes ně dostat k novějším, když už OS tuhle kartu zná a nebere ji jen jako adaptér Microsoft.
- rashaverak
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nvidia je Nvidia, logo vykonem nenahradis
a ohledne driveru, me napriklad pod w10 prestal fungovat CF u me prastare konfigurace 2x6850, takze w10 nemusi byt v pripade amd a jejich legendarnich driveru zrovna samospasa.
- oneb1t
- Začátečník

ten test co planujete vydat na pct je stejne uplne nanic testuje hry ktery nikdo nehraje na platforme kterou nikdo nema...
takze realne se dotkne tak 3% vsech lidi
takze realne se dotkne tak 3% vsech lidi
- Hladis
- Moderátor

maltra:
V tom komentu resej Win 8 a ne Win 8.1. Jinak pod Win 8.1 to musí fungovat a mělo by i pod Win 7. Pochopim dropnuti podpory pro Visty, ale pro Win 7 a vys je to kravina a MS tyhle Win stale podporuje. Ostatne W8.1 nejsou spatny a pro nektery lidi i lepsi reseni nez Win 10, kde MS ma potrebu sekat docela otravny bugy v updatech. Pro hrace jsou W10 lepsi, hlavne kvůli WDDM 2.0, ale jak to vypada s realnym zastoupenim třeba na Steamu: W10 35.57%, W7 35.78%, W8.1 13.85% . Pripadna spatna podpora se v tomhle neda moc okecat.
Oneb1t:
Jasne a třeba Ashes hraje kazdej...... i z tech velkych zahraničních testu jsou tam hry, který jsou prodejni propadaky a muzu taky pouzit hloupou poznámku, jak to "nikdo" nehraje
A dle zastoupeni OS uz bych uplne pomlcel něco o platforme.
V tom komentu resej Win 8 a ne Win 8.1. Jinak pod Win 8.1 to musí fungovat a mělo by i pod Win 7. Pochopim dropnuti podpory pro Visty, ale pro Win 7 a vys je to kravina a MS tyhle Win stale podporuje. Ostatne W8.1 nejsou spatny a pro nektery lidi i lepsi reseni nez Win 10, kde MS ma potrebu sekat docela otravny bugy v updatech. Pro hrace jsou W10 lepsi, hlavne kvůli WDDM 2.0, ale jak to vypada s realnym zastoupenim třeba na Steamu: W10 35.57%, W7 35.78%, W8.1 13.85% . Pripadna spatna podpora se v tomhle neda moc okecat.
Oneb1t:
Jasne a třeba Ashes hraje kazdej...... i z tech velkych zahraničních testu jsou tam hry, který jsou prodejni propadaky a muzu taky pouzit hloupou poznámku, jak to "nikdo" nehraje
- oneb1t
- Začátečník

a kdo rika ze tam ma bejt ashes?...
at to klidne otestuje podle nejhranejsich her na steamu
at to klidne otestuje podle nejhranejsich her na steamu
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
Logika jak noha. Ten test má pro normálního člověka v podstatě úplně stejnou vypovídací hodnotu jako jakékoliv jiné testy v několika jiných hrách (a jen vybraných nastaveních). Nikdo nehraje jen těch pár her, co se používají v testech, jen málokdo si kupuje grafiku jen kvůli některé konkrétní hře, která v testech je, a v podstatě každý si novou grafiku kupuje na hry, co mají teprve přijít.
V testech jde především o to zjistit nějaký obecný hrubý výkon karty a na základě toho odhadnout, jak se bude chovat v tom, co zatím otestované není a jak by na tom grafika mohla být ve srovnání s jinými kartami.
Až mi ty výsledky průměrů budou vycházet aspoň o 10 % jinak než všem ostatním, tak uznám, že je to mimo a ty výsledky jsou k ničemu. Brát to tak, že když je tam Crysis 3, který hrajou tři lidi ze sta, tak to má smysl jen pro ně, je na palici. A pak jsou taky nějaké další výsledky – hlučnost, příkon, teploty, a tam už je v podstatě úplně buřt, na čem se to testovalo, stačí jen obdobný typ zátěže.
Testovat podle nejhranějších her nelze, to by nebyla směska na testování grafik, ale na testování limitu ze strany CPU. Většina nejhranějších her chodí i na kalkulačce, právě proto, aby to chodilo každému.
V testech jde především o to zjistit nějaký obecný hrubý výkon karty a na základě toho odhadnout, jak se bude chovat v tom, co zatím otestované není a jak by na tom grafika mohla být ve srovnání s jinými kartami.
Až mi ty výsledky průměrů budou vycházet aspoň o 10 % jinak než všem ostatním, tak uznám, že je to mimo a ty výsledky jsou k ničemu. Brát to tak, že když je tam Crysis 3, který hrajou tři lidi ze sta, tak to má smysl jen pro ně, je na palici. A pak jsou taky nějaké další výsledky – hlučnost, příkon, teploty, a tam už je v podstatě úplně buřt, na čem se to testovalo, stačí jen obdobný typ zátěže.
Testovat podle nejhranějších her nelze, to by nebyla směska na testování grafik, ale na testování limitu ze strany CPU. Většina nejhranějších her chodí i na kalkulačce, právě proto, aby to chodilo každému.
- oneb1t
- Začátečník

no dobre pokud to beres takhle tak mas testovat prakticky jen hry z roku 2016 a hlavne DX12 a vulkan tituly..
je tam snad neco takovyho?
je tam snad neco takovyho?
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
Tyjo, přesně tohle jsem tam měl v závorce a vymazal jsem ji s tím, že... No, dobře, tak jo.
Ne, testovat pro nadcházející tituly fakt neznamená testovat pod Windows 10 v DirectX 12 a Vulkan. Hry, které přijdou v následujících měsících, tohle využijí jen výjimečně, a dám ruku do ohně za to, že to, co lze naměřit v momentálně vydaných "DX12" demo titulech (Ashes of Singularity) s dobastlenou podporou (Total War: Warhammer) a u špadně udělaných konverzí v UWP (Quantum Break) v první vlně nebude odpovídat výkonům v době, kdy se to rozhraní bude využívat standardně a od počátku vývoje hry.
Testovat ty hry demonstrující nové technologie z první vlny je spíš na škodu (namátkou můžu připomenout vize DX 10.1 výrazně zrychlí vyhlazování, takže tak to bude vypadat v budoucích hrách, teselace jako ve stone giant/hawx 2/Crysis 2 bude všude, takže z toho by se mělo vycházet, a teď se k tomu uplně stejně přidávají první vlaštovky pod DX12 – AoS, a opět se k tomu říká a tak to teď bude ve všech hrách)
Ne, testovat pro nadcházející tituly fakt neznamená testovat pod Windows 10 v DirectX 12 a Vulkan. Hry, které přijdou v následujících měsících, tohle využijí jen výjimečně, a dám ruku do ohně za to, že to, co lze naměřit v momentálně vydaných "DX12" demo titulech (Ashes of Singularity) s dobastlenou podporou (Total War: Warhammer) a u špadně udělaných konverzí v UWP (Quantum Break) v první vlně nebude odpovídat výkonům v době, kdy se to rozhraní bude využívat standardně a od počátku vývoje hry.
Testovat ty hry demonstrující nové technologie z první vlny je spíš na škodu (namátkou můžu připomenout vize DX 10.1 výrazně zrychlí vyhlazování, takže tak to bude vypadat v budoucích hrách, teselace jako ve stone giant/hawx 2/Crysis 2 bude všude, takže z toho by se mělo vycházet, a teď se k tomu uplně stejně přidávají první vlaštovky pod DX12 – AoS, a opět se k tomu říká a tak to teď bude ve všech hrách)
- ArgCZ
- Začátečník

prosimtě adame, udělej nám radost a do zvláštní kapitoly testu GTX1060 vs RX 480 dej rotr patch 7 a Vulkan patch na Dooma, nenajdeš nikoho kdo by to neocenil a půjdeš s dobou, tyhle dva nejsou už rychlokvašky a oba jsou ve velmi úzké spolupráci s nV
Naposledy upravil(a) ArgCZ dne úte 12. črc 2016, 11:26, celkem upraveno 2 x.
- Hladis
- Moderátor

oneb1t:
Ty tvrdis, ze tam jsou hry, který "nikdo" nehraje, na platforme, kterou "nikdo" nemá, tedy nula, nic, zero. To jsi napsal radnou hovězinu.
Podle uspesnosti a hranosti na Steamu bys ale testil CS: GO, Skyrim, GTA V, Civ V, Fallout 4, Dota 2, Witcher III, Arma III....... to by se ti asi nelíbilo jako testy GPU. Ještě se tam da narvat Division, Doom, TW:W z tech novejsich. Jinak většina největších hitu jede na slabych GPU, jako Overwatch, LoLko, WoW.....
Muzes si zalozit mag, nakoupit za vlastní cely portfolio GPU a pak muzes testovat jak chces. Nikdo z ceskych magu takovy moznosti nemá a PCT je bohužel poslední mag, ktery něco vlastního ještě testuje a muze vydat ceskou recenzi.
Ty tvrdis, ze tam jsou hry, který "nikdo" nehraje, na platforme, kterou "nikdo" nemá, tedy nula, nic, zero. To jsi napsal radnou hovězinu.
Podle uspesnosti a hranosti na Steamu bys ale testil CS: GO, Skyrim, GTA V, Civ V, Fallout 4, Dota 2, Witcher III, Arma III....... to by se ti asi nelíbilo jako testy GPU. Ještě se tam da narvat Division, Doom, TW:W z tech novejsich. Jinak většina největších hitu jede na slabych GPU, jako Overwatch, LoLko, WoW.....
Muzes si zalozit mag, nakoupit za vlastní cely portfolio GPU a pak muzes testovat jak chces. Nikdo z ceskych magu takovy moznosti nemá a PCT je bohužel poslední mag, ktery něco vlastního ještě testuje a muze vydat ceskou recenzi.
Jo to by mohl. Horsi je, ze to asi nemůže porovnat se zbytkem testovaného pole, jelikož ty karty uz nemá.ArgCZ píše:prosimtě adame, udělej nám radost a do zvláštní kapitoly testu GTX1060 vs RX 480 dej rotr patch 7 a Vulkan patch na Dooma, nenajdeš nikoho kdo by to neocenil a půjdeš s dobou, tyhle dva nejsou už rychlokvašky a oba jsou ve velmi úzké spolupráci s nV takže jí to nijak nepoškodí